Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Więc jesteśmy na obozie. jest spoko :loveu: ukradłyśmy na noc laptopa chłopakom z jakiegoś obozu :) tzn smi go nam przynieśli :) jest pro ! Siedzimy w 5 osób i 6 psów na 3 łóżkach :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Guptasek']Więc jesteśmy na obozie. jest spoko :loveu: ukradłyśmy na noc laptopa chłopakom z jakiegoś obozu :) tzn smi go nam przynieśli :) jest pro ! Siedzimy w 5 osób i 6 psów na 3 łóżkach :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]

ale Wam dobrze.. :( :)

Posted

ja bede mieć na pewno szelki,obrózki zwykłe i smycze, .... tylko z tym kagańcem :roll: jakie najlepsze na mały westowy pyszczek...? tuba chyba nie najlepsza..

Posted

Fajne zdjęcia, szkoda, że mnie nie było...
[quote name='Eta_carinae']Tak, mam ONkę (obecnie ma jakieś 16 miesięcy). Ona bawi się jak typowy owczarek - biega jak głupia (uwielbia gonić), "capie" łapą, podgryza nogi... to raczej nie towarzysz zabaw dla westa, czy yorka :diabloti:. Ale z huskym by się bez problemu dogadała - przyjaciółka ma takiego psa, a wiedomo, że haszczak jak to haszczak - raczej bieganie ;) Więc myślę, że spokojnie by się bawiły, jeżeli przypadną sobie do gustu :cool3:
Jadę z Gdańska prawdopodobnie pociągiem - może rodzice mnie zawiozą samochodem - jeszcze nie wiem, przecież to za rok :lol:[/QUOTE]
Ulubioną zabawą Kali jest zaganianie królików ;) Szkoda, że za królika robił mój pies :roll:

Kasia, świetne ujęcia Blanki :loveu: czy mogę porzyczyć na stronkę?
Dominika, czy mogę jakieś z twoich zdjęć użyć na stronce?

Posted

[quote name='basza95']Basza także chciałaby pogonić "królika". W Sopocie będzie za nią ganiać :)[/QUOTE]
Oj już sobie Basza pogoniła, biednego królika :) W Sopocie będzie wyścig chartów za "sztucznym królikiem"

Posted

Jasne, moje zdjęcia są niepodpisane i ogólnodostępne ;) Kto chce, niech kopiuje.

A co do kolczatek - nie chcę nikogo urazić, ale kolczatka to najgorsze cholerstwo - nigdy nie widziałam na ulicy psa z prawidłowo założoną kolczatką ani dławikiem. Poza tym kolczatka NIE JEST OBROŻĄ -.- Z nią się nie chodzi na spacery, tylko na niej szkoli - pies po kilku spacerach się do niej przyzwyczaja i masz g*wno. Jak pies ciągnie to kupuje się halter, nie kolczatkę - ona nie służy do oduczania ciągnięcia na smyczy. A z halterami nie ma problemu na obozie.

Co do obroży półzaciskowych - to zwykłe obroże, tyle że uniemożliwiają psu wywinięcie się z nich - Kala mi takie numery robiła, że jak coś było nie tak, to krok w tył i tyle ją widziałam. Jak kupiłam półzacisk, to była zaskoczona xd. A dławiki... nie polecam - są jeszcze gorsze od kolczatek, bo tym na prawdę można zrobić krzywdę. Psa się wychowuje lub idzie na szkolenie, a nie używa takich rzeczy - one są pomocami szkoleniowymi, nie rozwiązaniami problemów. Ja z Kalą chodzę na zwykłej obroży lub na szelkach, a dławik jej założyłam TYLKO na obozie kiedy mieliśmy wystawianie, bo to ładnie wyglądało, a ringówki nie miałam.