Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vini.']No to z opiekunem, tak?[/QUOTE]
Nie! Nie jedzie z żadną pełnoletnią osobą. Po prostu sama. A tak po za tym to nie twój problem bo i tak na OZP2 jedziesz :/

Posted

[quote name='Guptasek']No jest to bez sensu , troche się nie 3mają zasad ....
i mi też się wydaje ze może mieć problemy z psem .
Ma chociaż tego psa małego ?[/QUOTE]
Tak... Psiak waży ok 8-10 kg czyt. malec

Posted

Jeeezuuu! Bez przesady, zasady to zasady! Ja wam mówię, za rok 10latki pojadą itp..............
Ryś, ale to nie ma znaczenia czy duży czy mały! Chodzi mi o to, że rodzice tak czasami głupio gadają 'ale ja znam dziecko, ono zapanuje nad pieskiem!'

Posted

No fakt bo jak by sie rzucała do mojej to by było : ZAŁÓŻ JEJ KAGANIEC ! -.^
W sumie to decyzja jej rodziców , ale wydaje mi się że to troche nie fair co do reszty obozowiczów.

Posted

nie zgadzam się z Wami. niekiedy młodsi uczestnicy dużo bardziej angażują w szkolenie psów i w ich wychowanie niż większość uczestników mających 15 czy 16 lat. Nie uogólniam tu ale po kilkunastu przeżytych turnusach w większości przypadków tak właśnie jest. wiek nie ma tu znaczenia. i nie rozumiem tych dyskryminacji. co z tego ze obóz jest od 12 jeśli są dzieci które mają 10/11 lat są odpowiedzialne wiedzą jak opiekować się psem i chcą dowiedzieć się na ich temat więcej a rodzice wyrażają zgodę no taki obóz to nie widzę przeciwwskazań.

Posted

[quote name='Vini.']Jeeezuuu! Bez przesady, zasady to zasady! Ja wam mówię, za rok 10latki pojadą itp..............
Ryś, ale to nie ma znaczenia czy duży czy mały! Chodzi mi o to, że rodzice tak czasami głupio gadają 'ale ja znam dziecko, ono zapanuje nad pieskiem!'[/QUOTE]
Napisała bym coś ale... powstrzymam się napiszę tylko, że masz 13 - 14 lat więc jesteś takie samo dziecko jak inne więc nie mów DZIECI, DZIECKO. A po drugie to nie twoja sprawa bo jedziesz na inny turnus, więc... Kończę rozmowę z osobą, której ta sprawa nie dotyczy.
PS: Przeczytaj post pani Gosi z którą się w zupełności zgadzam ;)

Posted

[quote name='Gosia W.']nie zgadzam się z Wami. niekiedy młodsi uczestnicy dużo bardziej angażują w szkolenie psów i w ich wychowanie niż większość uczestników mających 15 czy 16 lat. Nie uogólniam tu ale po kilkunastu przeżytych turnusach w większości przypadków tak właśnie jest. wiek nie ma tu znaczenia. i nie rozumiem tych dyskryminacji. co z tego ze obóz jest od 12 jeśli są dzieci które mają 10/11 lat są odpowiedzialne wiedzą jak opiekować się psem i chcą dowiedzieć się na ich temat więcej a rodzice wyrażają zgodę no taki obóz to nie widzę przeciwwskazań.[/QUOTE]

W sumie racja , u nas na obozie przeciez była jedna osoba która wgl. olewała tego psa a starsza ode mnie...
Jak chce jechać niech jedzie ; ] (ja bym się głupio czuła )

Posted

Jezu, bo nie chce mi sie ciagle pisac uczestnicy uczestnicy! Dobrze, ja jadę na inny turnus, ale chyba mam prawo wyrazić swoje zdanie? Ja po prostu uważam, że chyba po coś jest napisane, że obóz jest od 12 lat.
Pani Gosiu- wiadomo, zawsze jest tak, że czasem 10 latek jest mądrzejszy od 16 latka, ale jednak... Albo dobra, ja nic nie mówię.

Posted

Vini - skończ bo Cię pobiją :mad::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
W sumie to w zeszłym roku to by mi to przeszkadzało , a w tym roku to jakoś nie specjalnie :lol: Zmieniło mi sie nastawienie do ludzi :)
EJ ! PRZECIEŻ HUGUŚ MA JECHAĆ !!!!! [bez mamy]
Pani Gosiu - wie pani coś o tym ?!

Posted

dokładnie Rysiu-Marysiu :P wiec doskonale wiesz o czym mówię... :) a pamiętasz Anie od Mini (2 lata temu) miała 10 lat a jaki miała świetny kontakt z psem, i jak bardzo jej zależało żeby go wyszkolić? są wyjątki od reguły jak zawsze więc dosyć kłótni baby! :)
Vini nie bulwersuj się tak :*

Posted

dokładnie Rysiu-Marysiu :P wiec doskonale wiesz o czym mówię... :) a pamiętasz Anie od Mini (2 lata temu) miała 10 lat a jaki miała świetny kontakt z psem, i jak bardzo jej zależało żeby go wyszkolić? są wyjątki od reguły jak zawsze więc dosyć kłótni ! :)
Vini nie bulwersuj się tak :*

Posted

[quote name='Vini.']Jezu, bo nie chce mi sie ciagle pisac uczestnicy uczestnicy! Dobrze, ja jadę na inny turnus, ale chyba mam prawo wyrazić swoje zdanie? Ja po prostu uważam, że chyba po coś jest napisane, że obóz jest od 12 lat.
Pani Gosiu- wiadomo, zawsze jest tak, że czasem 10 latek jest mądrzejszy od 16 latka, ale jednak... Albo dobra, ja nic nie mówię.[/QUOTE]
Teraz ktoś mi może zarzucić, że się czepiam i będzie miał racje ale... najpierw mówisz, że masz prawo do wyrażania własnego zdania a potem piszesz "Albo dobra, ja już nic nie mówię.".

Posted

Ależ ja się nie bulwersuję ;) Pytam się jedynie, po co jest napisane na stronie, że od 12 lat ;) A ja jutro ze swoją jadę na prześwietlenie, mam nadzieję, że się szybko wykurujemy. I na dniach zamawiam frisbee, woreczki i coś tam jeszcze. I w tym tygodniu ma przyjść karma, częśc smaczków i klatka ^

Posted

A ja mam pytanie. Czy jezeli ktos wplacil zaliczke to moze sie na inny turnus przepisac jeszcze? (nie o mnie chodzi)
No i dowiedziałam się przed chwilą na OZP2 będzie Agnieszka z Banderasem i Sara z Azą ;D

Rudawa bierzesz 2 aussiki ; O ? Będziesz musiała mi co nieco o nich opowiedzieć ; >>

Posted

[quote name='Elliothooded358']A ja mam pytanie. Czy jezeli ktos wplacil zaliczke to moze sie na inny turnus przepisac jeszcze? (nie o mnie chodzi)
No i dowiedziałam się przed chwilą na OZP2 będzie Agnieszka z Banderasem i Sara z Azą ;D

Rudawa bierzesz 2 aussiki ; O ? Będziesz musiała mi co nieco o nich opowiedzieć ; >>[/QUOTE]
A co chcesz wiedzieć ;>?

Posted

[quote name='Elliothooded358']
[/QUOTE]

Agnieszka/Dominika - miala jechac na 1 razem z Justyna i Olga od Bulby a Sara miałą jechac na 2
ale sie to u Was wszystko zmienia kurde :)

Posted

[quote name='Guptasek']
EJ ! PRZECIEŻ HUGUŚ MA JECHAĆ !!!!! [bez mamy]
[/QUOTE]

Weź nawet nie strasz ludzi!! :nerwy:
Ale mnie się wydaje że jeżeli Huguś w ogóle pojedzie to na ten sam turnus co Olga od Bulby.... a Olga jedzie na pierwszy

Posted

Wszystko;D Począwszy od charakteru do życia na co dzień z aussikiem ^^ Ale to za (o ile sie nie myle) 32 dni ; >
Oba na zaawansowane? Wklej zdjęcie psiaków do tematu ;D
Ooo! Właśnie! Może wkleimy zdjęcia psiaków do listy xd? Nudzi mi się tutaj strasznie i próbuje zrobić wszystko żeby nie uczyć się na zaliczenie z chemii xdd

Posted

nie pamietam jej . :( Ale pamietam jak chłopacy sprzątali cały ośrodek i kupy za to ze do nas wpadli w nie odpowiednich godzinach:lol: i pamietam że Jasiu się ukrył pod zlewem i nasz kochana kadra go nie znalazła :eviltong::eviltong::eviltong:
Abiutka też ma jechać na ozp2 . [tak zrozumialam]
jak lubią to niech sie im zmienia :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Elliothooded358']Wszystko;D Począwszy od charakteru do życia na co dzień z aussikiem ^^ Ale to za (o ile sie nie myle) 32 dni ; >
Oba na zaawansowane? Wklej zdjęcie psiaków do tematu ;D
Ooo! Właśnie! Może wkleimy zdjęcia psiaków do listy xd? Nudzi mi się tutaj strasznie i próbuje zrobić wszystko żeby nie uczyć się na zaliczenie z chemii xdd[/QUOTE]

Te kochanie ! ja też sie mam uczyć chemii xDD

Posted

[quote name='Gosia W.']Agnieszka/Dominika - miala jechac na 1 razem z Justyna i Olga od Bulby a Sara miałą jechac na 2
ale sie to u Was wszystko zmienia kurde :)[/QUOTE]

My się przenosimy :cool3: o ile będą chcieli nas przenieść
Będzie pięć osób na ozp2 z naszego zeszłorocznego turnusu :cool3: ja, aga, sara, Ola od Nuki i Olga od Jake :cool3: