Jagoda1 Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 Drugi mail był z Olsztyna, zaproponowałam wizytę przeadopcyjną, zobaczymy, co odpiszą. .... ale jak ktoś pyta o pieniądze, a nie o psa, to ...:shake: Quote
andegawenka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Jagoda1 napisał(a):Drugi mail był z Olsztyna, zaproponowałam wizytę przeadopcyjną, zobaczymy, co odpiszą. .... ale jak ktoś pyta o pieniądze, a nie o psa, to ...:shake: kopiuj maile, bedziemy oceniać... Quote
Jagoda1 Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 No to se popisałyśmy: xxx -"A czy wizyta jest konieczna ?" ja - "Zaniepokoiło mnie, ze Panstwo pytają tylko o koszty, a nie o psa, jego charakter, nie wyrażają chęci poznania go przed adopcją. To młody, duży (pewnie jeszcze urośnie), z temperamentem, pies, jest w trakcie rozwoju fizycznego i psychicznego, wymaga dobrej karmy, a moze i szkolenia. Należy poswięcić mu duzo czasu. Młody pies pozostawiony sam, może niszczyć, szczekać... O tym i jeszcze innych problemach chciałam porozmawiać, aby pies znowu nie znalazł sie za kratami boksu." xxx "Oczywiście że mnie to ciekawi nawet chciałam sie spytać czy mżna sie spotkać i zapoznać sie z pieskiem. Wiem że szczeniaczki rozrabiają poniewż miałam już pieska amstaffa niestety był chory i weterynarz powiedział że najlepiej będzie go uspać i mam właśnie pytanie o jeg charakter czy zaczepia inne psy, czy nie lubi kotów czy jest na coś uczulony i od kiedy wogule przebywa w schronisku ?" Chiba se daruję dalsza korespondencję. Quote
Agnezia Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Jeśli dla kogoś jest różnica między opłatą 50 a 30 zł to chyba nie ma co dalej się zastanawiać. A drugi mail tym bardzie nie wróży dobrego domu. Jak dla mnie ten pierwszy mail był lepszy. Quote
Polla Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 jak dla mnie oba są fatalne :( wiem, że czasami ludzie nie potrafią przelać myśli na "papier", ale jeśli ktoś pisze 2 zdania z czego głównie o kasie to dobrze to nie wróży. i przede wszystkim skoro podany jest nr telefonu to po kiego grzyba pisać a nie zadzwonić... i dziwne, że więcej pytań pojawiło się dopiero kiedy Jagoda je zasugerowałaś... faktycznie daj spokój... ponieważ maile przychodzą do mnie to od razu piszę, że dzisiaj wyjeżdżam i ewentualne wiadomości, które przyjdą wyślę najwcześniej w poniedziałek, chyba, że uda mi się wcześniej gdzieś skorzystać z netu, ale tego nie obiecuję :( Quote
Jagoda1 Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 Przepraszam, ale może któraś z Was pomoże... Przed chwila dostałam wiadomość, ze między miejscowościami Rusek a Giławy, gm. Purda, woj. warm-maz., znaleziono żółtego boksera z białymi znaczeniami, uszy naturalne, długi ogon, Pies na wewnętrznej stronie obroży ma napis "Bazyl 2009". Zdjęcia będą jutro, pies jest w gospodarstwie, u chłopa. Są to miejscowości, w których jest sporo domów letniskowych, pies niekoniecznie musi być tutejszy. Znajoma chciała go u siebie przetrzymać, ale nie chcieli jej dać:shake:. Jutro postara sie sprawdzić, czy pies ma chipa, o ile go jej "wypożyczą". Wątek http://www.dogomania.pl/threads/194623-Znaleziono-zółtego-boksera-woj.-warm.-maz.?p=15552218#post15552218 Quote
Kapsel Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Znajdzie piękniś domek, na pewno nie będzie problemu ;) Quote
marta0731 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Te maile................ Ja jakoś tak mam, że właśnie zawsze wolę zadzwonić. Ja wiem że wysłanie maila jest "za darmo" a za telefon trzeba płacić, ale jak coś mnie interesuje, nie jestem w stanie czekać:shake: No i jeszcze jak w dwóch zdaniach sklecić mogli zainteresowanie psem.......:crazyeye: Faduś bądź cierpliwy, znajdzie się ktoś "normalny":evil_lol: Quote
Jagoda1 Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 marta0731 napisał(a):Te maile................ Ja jakoś tak mam, że właśnie zawsze wolę zadzwonić. Ja wiem że wysłanie maila jest "za darmo" a za telefon trzeba płacić, ale jak coś mnie interesuje, nie jestem w stanie czekać:shake: No i jeszcze jak w dwóch zdaniach sklecić mogli zainteresowanie psem.......:crazyeye: Faduś bądź cierpliwy, znajdzie się ktoś "normalny":evil_lol: Ja też tak sądzę.... Quote
Jagoda1 Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Byłyśmy wczoraj pod wieczór z "Ania_i_Kropka" u chłopczyka. Fado nie ma apetytu, jest osowiały, wczoraj robiono mu badania, podejrzenie parwo.:shake: Jest pod b. troskliwą opieką, trzymajcie kciuki.... Quote
andegawenka Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Jagoda1 napisał(a):Byłyśmy wczoraj pod wieczór z "Ania_i_Kropka" u chłopczyka. Fado nie ma apetytu, jest osowiały, wczoraj robiono mu badania, podejrzenie parwo.:shake: Jest pod b. troskliwą opieką, trzymajcie kciuki.... O matko jedyna, trzymaj się dzieciaku:shake: Quote
Kapsel Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Jeszcze i to? Nie dobijaj mnie Jagódko :-( Quote
tatankas Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Biedny psiak,jakby mało się jeszcze wycierpiał.Trzymamy kciuki. Quote
Jagoda1 Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Test wypadł pozytywnie, ma parwo.:-( Dostał surowicę, leki, kroplówki. Quote
Kapsel Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Jagoda1 napisał(a):Test wypadł pozytywnie, ma parwo.:-( Dostał surowicę, leki, kroplówki. Kurcze :-(:-(:-(:-(:-( biedny maluszek, ale nas Jagódko zmartwiłaś :-(:-(:-( Quote
wykrywka Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Przyszłam tutaj po linku z podpisu Jagody1. Zobaczyłam młodego, ślicznego psa przy którym jest tyle dobrych duszyczek - pomyślałam: pies bezpieczny, w dobrych rękach a tu ... taka wiadomość :-(, oj okrutny ten los, nie oszczędza Fado :shake:. Quote
Jagoda1 Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 Dzieki za wsparcie, chłopczyk czuje sie troszkę lepiej, ale, jak mówia lekarze, trzeba czekać, bo sa różne fazy tej choroby, sa ostrozni w ocenie. Kciuki i dobre mysli b. potrzebne. Przy nim czuwa kompetentna i przemiła studentka weterynarii, Ania. Quote
Kapsel Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Czekamy na dobre wiadomości. Przesyłam same ciepłe myśli szczeniaczkowi :loveu: Trzymaj się dzielni malutki :happy1: Walcz!!!! Quote
Confess Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Tyle osób trzyma za niego kciuki , że bez wątpienia wszystko będzie dobrze :) Fado jest silny... nie da się!! Trzymaj się kochaniutki:loveu: Quote
Kapsel Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Cały czas mamy nadzieję, że będzie dobrze!!! Quote
Polla Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 no to się zmartwiłam :( biedny Faduś :( i ja trzymam kciuki bardzo mocno i w sumie nie wiem co więcej napisać, zdołowałam się na maksa :( Quote
Ania_i_Kropka Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Fadzio jest silnym chłopakiem. Dzisiaj czuł się dobrze. Jest wesoły, radośnie przywitał mnie rano. Kciuki nadal potrzebne Quote
marta0731 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Kciuków ma Fado ode mnie tyle ile strona zmieści :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Nie będę się na wątku rozklejać:placz: zrobię to sobie prywatnie, a Fado musi wydobrzeć!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts