Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witaj Rafusiu jesteś pięknym i bardzo dzielnym pieskiem. Wyglądasz cudnie jak "mrużysz" oczka...cud, miód i orzeszki.Moge wspomóc skromną deklaracją 10 zl. czekam na nr konta. Trzymam mocno kciuki Rafciu

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy kakaicezar :)
Niko, możesz podac mój nr tel.
Rafi - miód, cud i orzeszki dostaje już regularnie klapsa w doopkę, bo atakuje mi głuchego starucha Arona. Powód - klejnoty. On młody nie ma, a stary ma i chodzi za świeżo wyciątą Paris. Tak więc Rafi od kilku dni nie odpuszcza i zachowuje się jak pełnowartościowy samiec. Poza tym wciąż ryczy przy zastrzykach. Na szczęście w innych kwestiach ma się wybornie. Apetyt bardzo dobry, warczy przy garze podczas jedzenia tak, że nie wolno nawet kichnąć w pobliżu ;) Bawi się jak statystyczny szczęśliwy młody psiak. Podaje jedyną łapę na komendę ;) Jest przekochanym, milusińskim, słodkim psem. Tuli się do mnie jak przylepa warcząc na innych, żeby sie nie pchali. Każdy, kto go adoptuje będzie miał wspaniałego oddanego przyjaciela.

Posted

Szanowne cioteczki, chciałam poinformować, że zakończyła się aukcja cegiełkowa Rafiego, przed czasem, z powodu sprzedania wszystkich 200 cegiełek :)
Szczerze mówiąc, taka sytuacja przy "zwykłej" niemedialnej aukcji zdarzyła mi się pierwszy raz.
Teoretycznie wpłynąć powinno 1000 zł, prowizja allegro wynosi 40 zł czyli rzeczywisty przychód z aukcji powinien wynieść 960 zł. 416 zł już przelałam, do rozliczenia zostaje 544 zł. Nie mam 100% pewności, że rzeczywiście wszyscy pieniądze wpłacą, więc poczekajmy jeszcze 2-3 dni i wtedy dokończę rozliczenie (zwłaszcza, że i tak drugiej wpłaty od allegro jeszcze nie mam)

Posted

Selenga serdeczne dzięki, za wystawienie tego allegra :). Rafi taki sympatyczny, Twoje allegro przejmujące, no i "towarzystwo" podpalonego Kubusia pewnie pomogły:). Bardzo się cieszę, bo przed Rafim jeszcze wyjazdy do lekarza, no i nie wiadomo jak długo pozostanie gościem Czarodziejki, a deklaracji ma tylko 100zł/miesiąc.

Piesiu jest piękny, młody i miły, tylko żeby Ktoś zechciał 3-łapka... Może trzeba Mu szukać domu, w którym już jest piesek, albo jeszcze lepiej - jakaś psica?

Posted

Bardzo przepraszam za offa, ale [B]BARDZO BARDZO PILNIE POTRZEBUJEMY DT DLA SZCZENIAKÓW Z INTERWENCJI [/B]TOZu pod Żmigrodem. [B]Kobieta mordowała tam psy i koty od 30 lat[/B] :( Psy sa bezpieczne, ale ranne, na dziś potrzeba DT dla maluszków chociaż. NIe mamy nic :( Czy ktoś mógłby przygarnąć na DT choć jednego? One są już poogłaszane, być może wkrótce znajdą swoje domy, ale dziś nie mamy nic :(
Na wątku są zdjęcia i film z interwecji sobotniej.
[url]http://www.dogomania.pl/threads/200880-%C5%BBmigr%C3%B3d-Stara-nadal-g%C5%82odzi-i-Morduj******!OCALONE-ALE-RANNE-POM%C3%93%C5%BBCIE.-DT-dla-klusek[/url]

Posted

Byłam z Rafim w Łasku na przeglądzie. Okazało się, że jest lekki stan zapalny wokół blizny i podwyższona temperatura 39,7. Worek mosznowy też jest bardzo opuchnięty po kastracji. Rafi nie może nosić kołnierza, ponieważ zrobiłby sobie krzywdę na 3 łapkach, dlatego tam, gdzie sięgnie, tam sobie jęzorem wylizuje i wdała się lekka infekcja. Nie jest źle, ale trzeba ten stan kontrolować.
Rafi dostał dodatkowe zastrzyki - antybiotyk do podania w domu, oraz 3 zastrzyki dostał w lecznicy. Dodatkowo na receptę Tramal przeciwbólowy w zastrzykach i Aspicam w tabletkach. Koszt wizyty i podanych środków 60 zł. Podałam już Nice nr konta lecznicy. Koszt leków z apteki 48 zł.
15.02 jedziemy na zdjęcie szwów.
Zaobserwowałam Rafiego na ulicy, ponieważ zaparkowałam przecznicę dalej i doszliśmy sobie na smyczy. Szedł wzbudzając litość i sympatię przechodniów. Reaguje lękiem na widok ulicy i przejeżdżających samochodów, więc może to jakieś traumatyczne wspomnienia. U mnie, nawet przy wjeździe i wyjeździe samochodów jest raczej ucieszony i zaciekawiony, a w mieście troszkę się boi.
W lecznicy bardzo płakał, bo nie dość, że na dzień dobry termometr w doopę, to potem 3 bolesne zastrzyki i obmacywanie z opukiwaniem bolesnych miejsc. Wytrzymał dzielnie i na konieć warknął na kolejnego psiego pacjenta ;) Tak przyjaźnie.

Posted

Wczoraj przelałam na konto lecznicy 60 zł, a do Czarodziejki 348 zł.
Rafiemu na luty zostało jeszcze 28 zł (nie doszły do mnie jeszcze pieniążki za aukcje cegiełkową, ale Selenga pewnie jeszcze zbiera ;))

Posted

[quote name='nika28']Wczoraj przelałam na konto lecznicy 60 zł, a do Czarodziejki 348 zł.
Rafiemu na luty zostało jeszcze 28 zł (nie doszły do mnie jeszcze pieniążki za aukcje cegiełkową, ale Selenga pewnie jeszcze zbiera ;))[/QUOTE]
zbiera, zbiera :)
jeszcze kilku wpłat brakuje, ale jak wystawiłam komentarze, to parę osób się odezwało i przepraszało, że jeszcze nie wpłacili
myslę, że najpóźniej w poniedziałek będziesz maiła na koncie prawie wszystkie wpłaty, potem to już tylko jakichś pojedynczych 5 zł może brakować

Posted

Pieniążki otrzymałam, dziękujemy :)

Anno - blizna Rafiego jest już za stara na jakąś poważniejszą infekcję. Wet powiedział, że mógł się biedak np. ukłuć, albo obetrzeć, a potem sobie lizał, co spowodowało lekki stan zapalny. Owszem, inne psy mają dostęp do rany, ale raczej nie są już zainteresowane. Pierwszego dnia to było novum - biedak bez łapy, świeża krew, on cierpiący, podkładający się, popiskujący. Wszystkie go opatrywały, ale teraz Rafi nie pozwala się tam dotykać. Wet zabronił okrywać ranę - musi być dostęp powietrza.

Posted

Dobrze , że Rafuś się trzyma.
Przepraszam cioteczki , przepraszam piesku, będę musiała zawiesić deklarację na miesiąc może dwa ... Nie wiem. Przedwczoraj otrzymałam wynik histopatologii mojego Filipka. Nowotwór złośliwy, płucka w cieniach. Zrobię wszystko , że by go wyleczyć , potrzebuję pieniądze na chemię , na leczenie , dojazdy ,a nie mam, muszę wszędzie ciąć koszta i zrezygnować z deklaracji na dogo. Przepraszam , Filip musi żyć.

Posted

ojej a jednak już trójłapek :( szkoda.... aż mi się smutno zrobiło. Mam nadzieję, ze szybko znajdzie się w roli trójłapowca.

Posted

Super :) :loveu:

Tutaj są zdjęcia : [url]http://img109.imageshack.us/g/raficzarodziejka.jpg/[/url] do wyboru do koloru.
Te z przytuliska z łapką też można wrzucić, ładnie tam wyszedł.

A tutaj tekst : [url]http://lodz.szerlok.pl/oferta/przez-wlascicieli-stracilem-lapkei-szanse-na-dom-ID4LLj.html[/url]

Posted

Kochane Cioteczki, moje deklaracje dla Rafusia od marca aktualne. Nie ma przerzutów:lol::lol::lol: tutaj wątek , który zamykam i to jest największe szczęście.:lol:[URL="http://www.dogomania.pl/threads/201693-Wyrok-nowotw%C3%B3r-z%C5%82o%C5%9Bliwy.-B%C5%82agam-pom%C3%B3%C5%BCcie-mi-uratowa%C4%87-Filipka.?p=16273844#post16273844"]http://www.dogomania.pl/threads/2016...4#post16273844[/URL]

Posted

Bardzo się cieszę, że Filipek nie musi dostawać chemii. On i tak jest biedny z tą swoją łapką. Miał szczęście, że mu się trafiła Taka Pani :loveu:.

Żeby też ktoś zechciał naszego Rafika tak pokochać...