Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejna porzucona. Ile jeszcze ich bedzie??

Dzis, tj 22.10.2010 r. Lira miala sterylizacje. Zniosla ja...doskonale;):multi:

Otoz do mojego taty podrzucono / przyblakala sie kolejna sunia. Tym razem wiekszy problem, bo psiaki u niego jej nie zaakceptowaly i Szczota goni ja ze swojego terenu. Sunia sliczna, mocno zdezorientowana, zachowuje sie jak ... wyrzucony psiak. Jest przerazona ruchem, naglym podniesieniem sie. Jak tylko kucnelam i zawolalam ja to przybiegla pędem i ...wtulila sie jak jeszcze zaden pies sie do mnie nie tulil. Zalozyla mi dwie lapki na szyje i te oczyska..No przekochana jest. I jak jak zwykle prosze Was o pamietanie o suni, moze jakis DT by sie jakims cudem znalazl. Sunia bardzo, ale to bardzo ulegla, jednak ma w sonie cos ze szczeniaka. Na moje oko ma ok 1-1,5 roku(lekki kamien na zabkach), chyba juz rodzila bo sutki nie sa takie plaskie, choc na tyle ile sie znam moge sie mylic. Ogolnie wyglada na zdrowa, oczka w porzadku, ona tez raczej :silna:. Bardzo chudziutka. Dzis supnelam jej suchej karmy, to chetnie jadla, jednak jak odjezdzalam Szczota juz podazala w kierunku tego jedzenia (ale co sie dziwic, jak ten psotfoor kotom tez wyjada wszystko:evil_lol:). Jutro tata ma przypilnowac zeby Lira - robocze imie - zjadla i zeby grubaska jej nie zjadala.

No ogolnie to jest bardzo fajna, lecz lekko wystrachana. Na zdjeciach wyglada na wieksza, jednak siega tak okolo kolana. Zero agresji, bralam ja na rece glaskalam, przytulalam i obserwowalam i jest bardzo ulegla. Mysle ze do innych psow tez taka, bo podejmowala niesmiale proby zakolegowania sie ze Szczota. Ma w sobie jeszcze taki "mlodzienczy" urok. Moj tata jej oczywiscie nie wygoni, ale nie moze tam zostac, bo o ile RIta - ta szczeniorka mogla byc legalnie bo ja psy zaakceptowaly o tyle Lira niestety nie ma tam szan. Potegowac to bedzie jej wycofanie i wystraszenie:-(

[FONT=Arial]O co proszę:
[/FONT]

• [FONT=Arial] O DT:roll:[/FONT]
  • [FONT=Arial] o pomoc w szczepieniu (calkowity koszt to ok. 50 zł)[/FONT]
  • [FONT=Arial]o pomoc w ogloszeniach
    [/FONT]

A to ona. Zdjecia marne bo albo trzyma dystans, jak ja cos zaniepokoi, albo sie wkleja w czlowieka. A ze bylam tam sama to wyszlo jak wyszlo..:

*****************Tekst do ogloszen****************
Młoda Lira MIX menchester terrier szuka swego DOMU

Lira zostala porzucona na jednym z osiedli pod Kielcami, na terenie szpitala - tam narazie przebywa. Jednak psy, które tam już są przeganiają ja i nie może tam zostac.
Lira ma około roku, jest mloda, niezwykle ufna i przyjacielska sunia.

Jest zdrowa, odrobaczona, będzie wysterylizowana. Jeszcze nie jest szczepiona.

Lira nie ma w sobie w ogole agresji, jest bardzo ulegla i lagodna.
Będzie niezwykle oddanym przyjacielem, uwielbia się przytulac i być glaskana.

Kontakt:
600 797 313
[email protected]

Sunia zostanie wydana z umową adopcyjna. Zorganizujemy ewentualny transport do innego miasta.

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słodziuchna, na prawdę:loveu:. Co ci ludzie wyprawiaja!!!Ogłaszasz ją divia? Czy Ci pomóc? Dt swoją drogą a ogłoszenia swoja:roll: Jak coś to pisz.Ale ona z teriera to chyba nic nie ma, tak nawiasem mówiąc, ale ja niedowidzę więc moge się mylić:crazyeye::evil_lol:

Posted

Jak masz chwile to oglaszaj na swietokrzyskie. Ja jej dzis machnelam serie na malopolskie narazie. Wiec jakbys swietokrzyskie dala rade to super. Jutro planuje Lori wyoglaszac, wiec bylabym wdzieczna za wszelka pomoc.
Co do terriera to troszke do tego menchester terrier podobna:

Troszke dluzsza siersc, ale kolorystyka i "rozmiar" podobny. Wiem, ze naciagniecie, ale wiem tez ze dziala na ludzi:) :evil_lol:

Dzieki savahna:)
Niebieska ta by pasowala mysle dla Ciebie. Jest wieksza troche od Rubi, ale w wieku takim jakim Rubi do Ciebie sie udala;) To jak szybko wyadoptujesz sunie to moze pomyslisz o Lirze;)

Posted

Divia, skleiłam Twoje dwa teksty, trochę zmieniłam.:oops: Jak sądzisz, gdyby je troszkę ewentualnie podszlifować to moglyby byc do ogloszeń? Bo szczerze mówiąc to te Twoje pierwsze "wyznania" chwytają za serce, nie sa takie typowo ogloszeniowe i może o to własnie chodzi...?Jutro rano pooglaszam, wiec jak jakies sugestie , to czekam.:roll:

Młoda Lira MIX menchester terrier szuka swego DOMU

Lira została porzucona na jednym z osiedli pod Kielcami, na terenie szpitala gdzie obecnie przebywa. Jednak psy, które tam już są przeganiają ją i więc nie może zostac. Sunia jest śliczna,ale mocno zdezorientowana, zachowuje się jak …wyrzucony psiak, który jeszcze przed chwilą miał dom i nie wie co się stało, nie potrafi sobie poradzić. Przeraża ją gwałtowny ruch, np.podniesionej ręki. Jak tylko kucnęłam i zawołałam ją przybiegła pędem i wtuliła się tak jak żaden pies jeszcze się do mnie nie tulił. Założyła mi dwie łapki na szyję… i te oczyska. Przekochana, bardzo uległa, zero agresji. Będzie niezwykle oddanym przyjacielem, uwielbia się przytulac i być glaskana
Lira to młodziutka sunia, ma w sobie jeszcze szczeniece zachowania.
Jest zdrowa,odrobaczona, będzie wysterylizowana.
Zostanie wydana z umową adopcyjną.

Kontakt:
600 797 313
[email protected]

Zorganizujemy ewentualny transport do innego miasta.

Posted

Głaski Lira wczesnym świtem:evil_lol: Zaczynam ogloszenia, ale pomyślalam,ze na tych popularnych to może ja od razu wklepie na kilka woj. śląskie, dolnoslaskie i... no zobaczę, a na świętokrzyskie to oczywiscie tez.Porównywałam ilość wejść na popularnych np. 50 a na innych 5!!! No to klepiemy:comp26: w klawiaturkę!!!:eviltong: I niech psinka jak najszybciej domek znajdzie. Sama, naprawdę chetnie bym ja wzięla, ale:shake:no nie moge niestety:placz:

Posted

[quote name='savahna']Głaski Lira wczesnym świtem:evil_lol: Zaczynam ogloszenia, ale pomyślalam,ze na tych popularnych to może ja od razu wklepie na kilka woj. śląskie, dolnoslaskie i... no zobaczę, a na świętokrzyskie to oczywiscie tez.Porównywałam ilość wejść na popularnych np. 50 a na innych 5!!! No to klepiemy:comp26: w klawiaturkę!!!:eviltong: I niech psinka jak najszybciej domek znajdzie. Sama, naprawdę chetnie bym ja wzięla, ale:shake:no nie moge niestety:placz:[/QUOTE]

Savahna ogromniaste dzieki za pomoc;) "Klep" gdzie sie da:) Ja mam dzis ambitny plan oglosic Lori na ślaskie bo ma narazie tylko allegro. A ona juz w sumie gotowa do wyjscia w swiat:)

Posted

I po co to sie tak chwalić gdzie to sie wklepie?!:shake:Świętokrzyskie ma komplet, ale powtóreczki zaczęło mi odrzucać, więc na razie poszło tylko dodatkowo chyba na alegratka.Ale jak nic z tych ogłoszeń nie wyniknie w najbliższych dniach, to sobie zrobie zmienione wersyjki i w wolnej chwili dołoze. Myśle,że następne wzięlabym mazowieckie bo tam chyba najłatwiej jakby co dowieźć...:roll:
Lepiej,żebym za długo nie patrzyła na jej zdjęcia...:loveu:Slodziak LIRA:loveu::loveu:

Posted

Na mazowieckie dotarłam do Szerloka.Jutro dokończę.Divia, ja się nie znam, ale może jakichś znajomych z dogo na wątek zaprosic. Psinka jest super,serducho pika, ale cóż, rozum tez pracuje niestety:cool3:Zasuwamy LIRA po domek.;)Cudo psina:loveu::loveu::loveu:

Posted

To ma słodziaczek jeszcze na mazowieckie komplet.:loveu: Wypadałoby,żeby się telefony rozdzwoniły...:mad: Acha, ja nie robie na Świstaku, bo nie mam tam konta. Jakoś schodzi...więc jak coś to tam możesz ją doklepać.:comp26:

Posted

savahna napisał(a):
Ijak tam Lira?:roll: do góry psiaczku...!!!!:bluepaw::bluepaw::bluepaw::bluepaw::kociak:

Ma sie dobrze. Ostatnio sie wytarzala w gó**ie i nawet dzieci, ktore ze Szczota odprowadzaja na przystanek nie chialy jej glaskac:D

W piatek o 10.30 sterylka. tata ma ja zawiezc a ja odebrac. Mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok. Musi byc zreszta. Z ogloszen byl tylko 1 tel, calkiem sypmatyczny, ale do dziecka rocznego, wiec ja nie zarecze ze bedzie wszytsko ok, bo tego nie jestem w stanie sprawdzic.

Ale tata ma podejrzenia czyja ona byla...Jakis czas temu przyszla na Cz G suczka, miala tam male, male sie rozeszly, wiadomo jak to w takim miejscu - ludzie brały...Suczke potem wysterylizowano i trafila do jakiegos ksiedza podobno, szczegolow nie znam, ale nie o tym. Otoz Lira jest bardzo, ale to bardzo podobna do tamtej suczki. Moj tata dobrze kojarzy bo tamta bardzo lubil i nawet chcial zeby wtedy tez u niego tam zostala, ale podobno u ksiedza domowy psiak, zreszta nie on decydowal, wiec tak sie stalo.
I Lira jest podobna bardzo do tamtej. I dzis rano podjechal samochod, Lira pedem za nim, wysiadl z niego gosc i ona do niego jak pies do swojego pana. Tacie od razu sie lampka zapalila, bo skojarzyl ze ten koles wtedy chyba bral z tego miotu male. podszedl do dziada i pyta czy znajoma suczka, a tamten gbur nic....Potem moj tata jeszcze raz z nim chcial zagadac i powiedzial mu wprost ze to jego pies..Chcial zapytac o jakies szczepienia moze czy cos. Ale tamten w zaparte poszedl i juz. Nie do udowodnienia. Ale wszytsko by sie zgadzalo. Czas, podobienstwo suni i przede wszystkim jej reakcja na niego. Przeciez tam jezdzi masa samochodow, masa ludzi sie kreci, a ona akurat z nim sie tak witala. No pies chyba nie jest glupi...A gad wstretny mogl ja wyrzucic tam skad wzial z mysla ze se moze jakos poradzi...I to by tlumaczylo to ze ona tak biegala zagubiona. Od razu widac bylo po niej ze ona sama tam nie pojawila sie z wloczegi. Od razu poznalam, ze zachowuje sie jak pies z samochodu wyrzucony. Ale oczywiscie sunia nawet jakby sie dziad przyznal to bysmy jej tam nie oddali do takiego suki*&^na...

Jest to teoretycznie tylko przypuszczenie, jednak poparte kilkoma mocnymi faktami. Ale coz z tego, trza sie mala teraz zajac i juz...

Jak pisalam Lira jest odrobaczona narazie. Mam nadzieje ze szczepienia to juz moze w nowym domku...

Posted

To jej chyba tylko ten typ przysługę zrobił, bo taka świetna sunia zasługuje na lepszy domek.

To paskuda taka uperfumowna pojedzie na sterylkę, czy uda sie ją jakoś doprowadzić do ładu:razz:.

Posted

erka napisał(a):
To jej chyba tylko ten typ przysługę zrobił, bo taka świetna sunia zasługuje na lepszy domek.

To paskuda taka uperfumowna pojedzie na sterylkę, czy uda sie ją jakoś doprowadzić do ładu:razz:.

Nie no chyba juz sie doprowadzila do porzadku. Ten gosc to pracownik szpitala sie okazuje. Teraz moj tata jest na niego tak ciety, ze hej:D Sunia jutro wieczorem przybywa do mnie a w piatek z moim tata i babcia (!!:)) jada na sterylke. Potem ja po pracy ja odbieram.