Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Tahoma]Imię: Niczyj[/FONT]
[FONT=Tahoma]Wiek: ok. 4 lat[/FONT]

[FONT=Tahoma]płeć: pies[/FONT]
[FONT=Tahoma]rasa: mieszaniec onk[/FONT]

[FONT=Tahoma]Miasto: Łódź[/FONT]
[FONT=Tahoma]sterylizacja: nie[/FONT]

[FONT=Tahoma]szczepienia: nie wiadomo[/FONT]
[FONT=Tahoma]Kontakt w sprawie adopcji[/FONT]
[FONT=Tahoma]: 0.607.409-235[/FONT]

[FONT=Tahoma]Zobaczyłam go wczoraj pierwszy raz gdy jechałam zatankować. Piękny ONK-owaty, leżał smutny na trawniku przy pobliskim parku i przy bardzo ruchliwej przelotów ce Łódź-Wrocław. Sprawiał wrażenie całkowicie obojętnego na losy świata. Bez obroży. Czarny podpalany. Lewe oko trochę opuchnięte…. Smutny… załamany… [/FONT]

[FONT=Tahoma]Naiwnie sądziłam, że pomoże schronisko łódzkie! Szczyt naiwności! „Jeśli kierowca będzie jechał w tę stronę a pies nie ucieknie… pla, pla, pla…”[/FONT]

[FONT=Tahoma]Pojechałam tam dzisiaj znowu, biedak przeczłapał na stację benzynową i tam leżał na wyziębionym po nocy trawniku. Rusza się na szczęście ale widać, że lodowate noce dały mu się we znaki . Podałam mu karmę (troszkę pochrupał) i wodę do picia. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Nie muszę mówić, że nie mogę go wziąć. Mieszkam w blokach, mam czwórkę zwierząt (oczywiście wszystkie po przejściach). [/FONT]

[FONT=Tahoma]Kochani Forumowicze! Pomóżcie mi jak pomóc jemu. Może ktoś coś wymyśli. Tak bardzo, bardzo nie chcę znowu interweniować w poniedziałek w schronisku. Nawet jeśli po niego przyjadą to jaką ma tam szansę na adopcję? Jedną na milion? [/FONT]
[FONT=Tahoma]Niczyj znajduje się przy piekielnie ruchliwym skrzyżowaniu. Zabrać go stamtąd jest priorytetem. Nie wiem ile aut go minęło ale nikt się nie zatrzymał. Tylko moje małe skromne autko… W przypadku adopcji, tymczasu itp. pomoc finansowa przy ewentualnym leczeniu, szczepieniach, wydatkach na karmę jest zapewniona. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Pomóżcie. Jemu pęka serce. Nie wiem jak długo tam wytrzyma…[/FONT]

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochana, poproś o pomoc Fundację Niechciane-Zapomniane - napisz do joli od jadzi. Może oni pomogą? Trzeba tu ściagnąc ludzi z Łodzi i okolic, zrobić banerek, poszukać miejsca i zbierać pieniądze. Innej drogi nie ma.

Posted

To już bardzo dużo. Zazwyczaj "zacinamy" się na finansach. Czy rozesłałaś wątek do ludzi z Łodzi i okolic? Do ludzi od ONków?
Trzeba pytać o miejsce w okolicznych hotelikach, wstawić do tytułu, że DT pilnie poszukiwany.

Posted

Zaraz zadzwonię do Czarodziejki, może awaryjnie dałaby radę przetrzymać chłopaka...
Z tym okiem to trzeba by do weta w trybie pilnym.
Magdalena czy masz możliwość przewieźć ONka jeżeli udałoby się załatwić mu miejsce? Jeżeli udałoby się do Czarodziejki to ok. 50km pod Łodzią

Posted

Jestem. Boże,jaka sierotka...:( Jestem zapchana nowymi psami, co wymaga odemnie pracy z ich skrzywioną psychiką, ale wezmę go. Oczko chyba nie jest jeszcze martwe? :( Mam tu zaprzyjaźniony gabinecik weterynaryjny. Powinien być obejrzany, bo może oko uda się uratować, a jeżeli trzeba usunąć, to trzeba działać szybko, żeby infekcja się nie dostała. Jaki sierot, jak cierpi, jaki dostojny w bólu...

Posted

Tu nawet nie chodzi o upchnięcie, bo miejsca mam dużo - psy chodzą wolno, ale kwestia pracy nad ich psychiką. Simba onka, która miała być uśpiona za względu na swą agresję jest sunią płaczącą i przyklejoną do mnie. Drapie w drzwi, kiedy jestem w domu, więc nie chcąc jej zamykać w kojcu co 5 minut wychodzę i przemawiam :mad:;) Drapie mniej, więc trafia do łebka. I kota nie gania nawet :D

Posted

Niestety psiaka dziś nie było:shake:
Magdalena zostawiła mu karmę i wodę i podjedzie jutro; ma już namiar tel. do Czarodziejki więc jak tylko ONek się pojawi będzie dzwonić.

Posted

[quote name='Czarodziejka']Może on jest czyjś? Może leży i czeka na jakiegoś właściciela?[/QUOTE]
Rejon niefajny, łatwo w, że tak się wyrażę, w trąbę zarobić. Psu na pewno nie jest tam lekko, a obok śmigają auta. Chciałabym wierzyć, że jest jak piszesz, ba... chciałabym, by był to pewnik. To jego oczko bardzo mnie niepokoi. :-(

Posted

[quote name='Czarodziejka']Może on jest czyjś? Może leży i czeka na jakiegoś właściciela?[/QUOTE]

Obawiam się, że psiak został po prostu wyrzucony z samochodu... nie ma obroży. To oko i problemy z chodzeniem to może być efekt potrącenia.
Mam nadzieję, że bezpiecznie wróci w to miejsce i Magdalenie uda się go zwinąć. Prosiłam żeby na stacji uczuliła pracowników na psiaka i zostawiła namiary do siebie jeżeli ONek wróci.

Posted

Około 14ej nie było go niestety. Obeszliśmy cały pobliski park bacznie się rozglądając. Jednak pojemnik z jedzeniem był pusty. Oczywiście nasypalam karmy i wypełniłam drugi pojemnik wodą (bo też byla wypita).
Jutro podjadę tam znowu. Zapytam pracowników stacji benz. gdyby go nie było i zostawię nr tel do siebie.
Odezwę się jutro na forum bez względu na wiadomości jakie będę mieć....