Jump to content
Dogomania

Zunia z piekla na salony ,bardzo dziekuje wszystkim,mamusi Pokerkowej buzi

Recommended Posts

Posted

Pewnie masz racje, chyba niepotrzebnie wdałam się w kontakty tel. z właścicielem, dużo opowiadał o psiakach, o tym jak kupował je dla mamy,jak były szczeniaczkami itp. itd. ... jakoś poczułam się za nie odpowiedzialna. Sterylka musiałaby być szybko, bo ja mam jajecznego psa i już jedną cieczkę (Dosi) przeżyłam i nie chcę więcej :/

No ale tu wątek Zuni cudnej Kosmitki :loveu: .................... a my tu jej trochę psocimy ;)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paniMysza napisał(a):
no raczej, nic nie ma, że to rodowodowy szczeniak. a po dwóch łysych może sie urodzić szczeniak owłosiony.

Przy rodzicach też nic o rodowodach nie ma:shake:za to psiak już kilka razy był tatusiem...

Posted

dorota k. napisał(a):
Super, że domek pisze co u Zuni:)
Kurcze, też nie mogę wesprzeć tej rodzinki Łysioli:shake:
A skąd u tych łysiaków taki zarośnięty synuś? Mało wiem o rasie:oops:

Kkiknij w mój baner (powinnas przenieść się na stronę mojej hodowli), tam masz dział o rasie- wejdź tam a potem w genetyka - tam wszytsko ładnie i prosto wyjaśnione ;)

Posted

paniMysza napisał(a):
trzeba mieć w takim razie nadzieję, że jeśli to psiaki chorej mamy tego pana, zadba o nie i znajdzie im odpowiedzialny dom.

On w każdej rozmowie opowiada, że zależy mu na dobrym domku, ale nie ma zbyt dużo czasu, mieszka kilkadziesiąt km od rodziców i te dojazdy go wykańczają i czasowo i finansowo ...

w miocie z 5 sierpnia był ten owłosiony psiak a reszta była łysa .....

Posted

Ewanka napisał(a):
On w każdej rozmowie opowiada, że zależy mu na dobrym domku, ale nie ma zbyt dużo czasu, mieszka kilkadziesiąt km od rodziców i te dojazdy go wykańczają i czasowo i finansowo ...

w miocie z 5 sierpnia był ten owłosiony psiak a reszta była łysa .....

jak mu zależy, to miejmy nadzieję, że znajdzie dobre domy.
szkoda tylko, że chora kobieta zajmowała sie jeszcze rozmnazaniem psów. bo szczeniak został, a zajać sie nim niema kto...

Posted

Ilka21 napisał(a):
Kkiknij w mój baner (powinnas przenieść się na stronę mojej hodowli), tam masz dział o rasie- wejdź tam a potem w genetyka - tam wszytsko ładnie i prosto wyjaśnione ;)

Dzięki :) Z chęcią poczytam o tych uroczych Kosmitach:)

Posted

Prosimy o więcej zdjęć kochanego Struśka :loveu::loveu::loveu:

Ewanka napisał(a):
.... mam z nimi kontakt telefoniczny, we wtorek mam dać ostateczną odp. czy je bierzemy, czy nie ... chyba że ktoś je capnie wcześniej.
Ja mogę je wziąć na bdt, ale nie mam na to kasy.

Właścicielka poważnie chora w szpitalu ...... boję się, że pójdą w nieodpowiedzialne ręce, sunia nie miała sterylki !!!!! :roll::roll::roll:

Ewanka a co z tą sunią shih-tzu dla której również proponowałaś BDT, lub pieniądze na jej wykup jeżeli nie zgadzałaby się ona z innymi sukami?
Dziwna forma pomocy... :roll:

Posted

[quote name='Agucha']Prosimy o więcej zdjęć kochanego Struśka :loveu::loveu::loveu:

Ewanka a co z tą sunią shih-tzu dla której również proponowałaś BDT, lub pieniądze na jej wykup jeżeli nie zgadzałaby się ona z innymi sukami?
Dziwna forma pomocy... :roll:

... pamiętasz chyba jak ciotki na mnie naskoczyły, że śmiałam zaproponować wykupienie małej i opiekę w bdt , sama tego nie pociągnę, gdybym dysponowała wolną kasą zrobiłabym to bez niczyjej pomocy, a tak muszę liczyć na współpracę ... więc uznałam, że skoro moja oferta się nie podoba, pomogę innej bidzie ... a takich wokół jest mnóstwo.

sorry za ten wtręt, ale byłam osobiście zaczepiona, musiałam wyjaśnić.

Ciekawe co u naszej cudnej Kosmitki Zunisławy ???

jakies nowe fotki, jakieś wieści ????

czekamy

Posted

paniMyszo ,dziekuje za wstawienie tu Laluni,wlasnie tez chcialam to zrobic...cioteczki pomozcie Laluni.Dodam ,ze to drobna sunia ,wazy ok 6-7kg, na tych zdjeciach wyglada jeszcze dobrze ,w tej chwile prawie cale jej calko pokryte jest ranami..

Posted

dziewczyny, w razie jakby sie jakis DT znalazł, będzie mozna liczyc na jakieś deklaracje stałe dla laluni? ja bym mogła (przynajmniej przez najbliższe 3 miesiace) cosik na nią przeznaczyć.

Posted

paniMysza napisał(a):
dziewczyny, w razie jakby sie jakis DT znalazł, będzie mozna liczyc na jakieś deklaracje stałe dla laluni? ja bym mogła (przynajmniej przez najbliższe 3 miesiace) cosik na nią przeznaczyć.

I właśnie w takich przypadkach przydałby się jakiś fundusz....
A co u maleńkiej Zuni? Ona jest jak narkotyk.....

Posted

Dzis dostałam kolejny mejl o łysolku ukochanym

Dzień dobry,przepraszam za milczenie ale mam masakre z tym kompem,wczoraj to wogóle nie chciał się włączyć a dzisiaj mu się odwidziało.U Zuni wszystko w porządku,zrobił jej się jeden brzydki syfek,ale posmarowałam maścią i pięknie się zasuszył.Małpka cały czas szaleje śmiejemy się z mężem,że ma adhd.Na spacerkach obszczekuje wszystkich sąsiadów ale są tak zachwyceni zunią że nawet nie zwracają na to uwagi.Zauważyłam też że cowieczór jak już leżymy w łóżku Zunia memla róg poduszki lub kordły a potem dopiero zasypia,wygląda to jakby potrzebowała smoczka aż się czowiek rozczula obserwując ją.Ciekawa jestem czy wie Pani coś na temat jej zachowania podczas hałasów,bo moja jedna sunia jest w każdy sylwester tak przerażona że musimy jej kupowaćtabletki na tę noc bo chyba by padła na zawał bez nich i martwię się jak Zunia to zniesie czy też się boi.Pozdrawiam i jeszcze raz dziękujemy za naszego Skarba.

Jesteśmy przez łzy szczęśliwi ,że tak dobrze trafiła.
Dla Laluni ze schronu coś wyskrobię.Bazarki mogę porobić.
Mam nową sunię , nie ma osobnego wątku ,ale chyba dziś założę i tutaj wkleję link.