Ginn Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Witam wszystkich. U charcioli wszystko w porządku a nawet powiedziałabym, że lepiej. Aisai - pytałaś mnie czy charty nadają się do kontaktów z innym psami i kotami. Odpowiedziałam Ci, że nie - bo takie miałam doświadczenie gdy były razem. Zmieniam zdanie co do Liry. Po zabiegu "nie wytrzymałam ciśnienia" zabrałam Lirę do domu. Prego opatulony jest w budzie. Facet jak to facet szybciej dochodzi do siebie. Lira jest w domu i zachowuje się nienagannie. Polubiły się z Horką i Bąblem. Koty spokojnie chodzą pod jej nosem. Co cekawe już są antypatie i sympatie od pierwszego wejrzenia. Mizianie Almy-kocicy Lira znosi bez sprzeciwu natomiast Apisa trzyma na dystans. Myślę, że jak dałoby się adoptować Lirę, to mogłabym spróbować z Prego, ale to będzie znacznie trudniejsze. Wierzę jednak w moje koty. Dobrej niedzieli dla wszystkich. Quote
aisai Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Super wiesci! rozumiem zatem, ze z psami ok. koty ewentulanie tez bylyby ok.... Moze i Prego nie jest taki antypsi, tylko stres na poczatku dal znac o sobie? Wierze, ze wszystko bedzie dobrze i sie okaze, ze i Prego moze byc w stadzie (takim charciolom zawsze latwiej dom znalezc). Ginn, prosze podeslij na PW na kogo ubranka przeslac. aisai Quote
Ginn Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Lira i z psami i z kotami jest ok. Wychodzi luzem na teren, spotyka koty bez problemu. Prego też pewnie da się zresocjalizować ale weżmiemy się za niego już jak Lira znajdzie dom - bo inaczej będą się nawzajem podpuszczać. Może jutro będą zdjęcia. Quote
Ginn Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Jeszcze dziś udało mi się wstawić zdjęcia, na dowód, że Lira to prawdziwa dama i ma dobry stosunek do kotów i innych futrzaków. Zdjęcia z telefonu, poglądowo: Quote
aisai Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 choinka, poczyscilam, powinno wystarczyc na chwile. Quote
eliza_sk Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Aisai, ja też próbowałam Ci odpowiedzieć ws. Lubienia, ale skrzynka nie pozwoliła. Byłam dziś u charcioli, efekty sesji już jutro :) Lira do kotów bezproblemowo, a i Prego dobrze rokuje. Quote
eliza_sk Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 uffff, ogarnęłam foty i już wstawiam. Wiec piszę co następuje. Lirka przebywa teraz w domu w towarzystwie psim: Horki i kierownika Bąbla kocim: Almy, Klemensa, Kevina, Dymka, Buby, Sary, Apisa i Niki Zachowuje się bardzo ładnie, swobodnie przechadza się między towarzystwem, bez żadnego zainteresowania zwierzyną. Prego również rokuje do kotów, narazie na syczy, ale poprawnie. Fotki poglądowo-stadne: Quote
eliza_sk Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 ........ A tag Preguś na sił chciał pokazać, że zmieści się do koszyczka kierownika Bąbla: Quote
eliza_sk Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 A teraz piękno w całej okazałości: http://img839.imageshack.us/gal.php?g=1004826.jpg Quote
majuska Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 No cudeńka:)...a w tym SPA to by ich jeszcze nie upchnął:cool3::lol: Quote
Atomowka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Słodkości, powinny już w swoim domku siedziec Quote
eliza_sk Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 No niestety, wczoraj znowu telefon od kretyna, który ma greyhounda w boksie i wystawia go na wyścigach i psiak ma super osiągi, a córka pana hoduje ... uwaga ... "sipsiu" ... Quote
Ginn Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 eliza_sk napisał(a):No niestety, wczoraj znowu telefon od kretyna, który ma greyhounda w boksie i wystawia go na wyścigach i psiak ma super osiągi, a córka pana hoduje ... uwaga ... "sipsiu" ... Co to jest "sipsiu". Jak jest taki dobry i bogaty to niech coś odpali na utrzymanie piesków tych biedniejszych. Mam bardzo złe doświadczenia z tzw. "hodowcami" - ale oczywiście nie uogólniam. Charciczki są w porządku. Lirunia bardzo dobrze czuje się w domku. Szkoda mi Prego bo za cholerę nie chce wracać do boksu. Nie mam niestety wyjścia i nie chodzi tu nawet o jego problemy z kotami - bo ich brak. U Prego nie przestały jeszcze działać hormony więc napastuje Lirę (a ona po sterylizacji). Oprócz tego mój Bąbelek nie syterylizowany i mocno mu"podskakuje". Quote
Ginn Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Diuna B. napisał(a):Sipsiu = shih tzu Dzięki - wszystko mi wyjaśniłaś. Quote
mama_Alfika Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Fotki cudne, sielanka po prostu :lol: Twoi podopieczni Ginn mają farta :lol: Quote
eliza_sk Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 A ja zapraszam na wątek 2 nowych szczeniorów Mikusia i Keny: http://www.dogomania.pl/threads/195413-MIKU%C5%9A-%28prawie-szwajcar%29-i-KENA-2-cudne-SZCZENIAKI-porzucone-w-3-dni-DS-na-wczoraj?p=15631807#post15631807 [FONT=Verdana][/FONT] Quote
Recommended Posts