Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich. U charcioli wszystko w porządku a nawet powiedziałabym, że lepiej.

Aisai - pytałaś mnie czy charty nadają się do kontaktów z innym psami i kotami. Odpowiedziałam Ci, że nie - bo takie miałam doświadczenie gdy były razem. Zmieniam zdanie co do Liry.

Po zabiegu "nie wytrzymałam ciśnienia" zabrałam Lirę do domu. Prego opatulony jest w budzie. Facet jak to facet szybciej dochodzi do siebie.
Lira jest w domu i zachowuje się nienagannie. Polubiły się z Horką i Bąblem. Koty spokojnie chodzą pod jej nosem. Co cekawe już są antypatie i sympatie od pierwszego wejrzenia. Mizianie Almy-kocicy Lira znosi bez sprzeciwu natomiast Apisa trzyma na dystans.

Myślę, że jak dałoby się adoptować Lirę, to mogłabym spróbować z Prego, ale to będzie znacznie trudniejsze. Wierzę jednak w moje koty.
Dobrej niedzieli dla wszystkich.

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super wiesci! rozumiem zatem, ze z psami ok. koty ewentulanie tez bylyby ok....

Moze i Prego nie jest taki antypsi, tylko stres na poczatku dal znac o sobie?

Wierze, ze wszystko bedzie dobrze i sie okaze, ze i Prego moze byc w stadzie (takim charciolom zawsze latwiej dom znalezc).

Ginn, prosze podeslij na PW na kogo ubranka przeslac.
aisai

Posted

Lira i z psami i z kotami jest ok. Wychodzi luzem na teren, spotyka koty bez problemu. Prego też pewnie da się zresocjalizować ale weżmiemy się za niego już jak Lira znajdzie dom - bo inaczej będą się nawzajem podpuszczać.
Może jutro będą zdjęcia.

Posted

Jeszcze dziś udało mi się wstawić zdjęcia, na dowód, że Lira to prawdziwa dama i ma dobry stosunek do kotów i innych futrzaków. Zdjęcia z telefonu, poglądowo:

Posted

Aisai, ja też próbowałam Ci odpowiedzieć ws. Lubienia, ale skrzynka nie pozwoliła.

Byłam dziś u charcioli, efekty sesji już jutro :) Lira do kotów bezproblemowo, a i Prego dobrze rokuje.

Posted

uffff, ogarnęłam foty i już wstawiam. Wiec piszę co następuje. Lirka przebywa teraz w domu w towarzystwie psim:
Horki i kierownika Bąbla

kocim:
Almy, Klemensa, Kevina, Dymka, Buby, Sary, Apisa i Niki

Zachowuje się bardzo ładnie, swobodnie przechadza się między towarzystwem, bez żadnego zainteresowania zwierzyną. Prego również rokuje do kotów, narazie na syczy, ale poprawnie.

Fotki poglądowo-stadne:

Posted

No niestety, wczoraj znowu telefon od kretyna, który ma greyhounda w boksie i wystawia go na wyścigach i psiak ma super osiągi, a córka pana hoduje ... uwaga ... "sipsiu" ...

Posted

eliza_sk napisał(a):
No niestety, wczoraj znowu telefon od kretyna, który ma greyhounda w boksie i wystawia go na wyścigach i psiak ma super osiągi, a córka pana hoduje ... uwaga ... "sipsiu" ...

Co to jest "sipsiu".

Jak jest taki dobry i bogaty to niech coś odpali na utrzymanie piesków tych biedniejszych.

Mam bardzo złe doświadczenia z tzw. "hodowcami" - ale oczywiście nie uogólniam.

Charciczki są w porządku. Lirunia bardzo dobrze czuje się w domku. Szkoda mi Prego bo za cholerę nie chce wracać do boksu. Nie mam niestety wyjścia i nie chodzi tu nawet o jego problemy z kotami - bo ich brak. U Prego nie przestały jeszcze działać hormony więc napastuje Lirę (a ona po sterylizacji). Oprócz tego mój Bąbelek nie syterylizowany i mocno mu"podskakuje".