GrubbaRybba Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Ja mam jeszcze takie zdjęcie z kwarantanny. [IMG]http://th.interia.pl/40,g914abc212191298/i1084879.jpg[/IMG] Sunia była wtedy z boksie z husky i dziewczyny się tolerowały. Gracja unikała tamtej suni. A łapki tylne faktycznie ma jakieś dziwne, takie sztywne i ona na nich bardzo dziwnie chodzi. Tak, jakby ją coś bardzo bolało. Nie wiem tylko, czy brzuch, czy kręgosłup. Quote
GrubbaRybba Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='agnieszka32']Czy ona na pewno jest karmiona? Bo na innym forum przeczytałam, że nie dają jej w schronisku jedzenia, bo już się nie opłaca... Czy ktoś może to wyjaśnić?[/QUOTE] Schron w Tomaszowie do najlepszych nie należy, ale psy tam są raczej przekarmiane niż głodne. Quote
Jagoda1 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='GrubbaRybba']Schron w Tomaszowie do najlepszych nie należy, ale psy tam są raczej przekarmiane niż głodne.[/QUOTE] Jeżeli tak jest, to pewnie jest chora... Czy weterynarz ja oglądał? Quote
fioneczka Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 jak jej pomóc kiedy ani DT, ani kasy na hotelowanie nie ma :( może doddy ma jakiś wolny tymczas ? Quote
agnieszka32 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='GrubbaRybba']Schron w Tomaszowie do najlepszych nie należy, ale psy tam są raczej przekarmiane niż głodne.[/QUOTE] Cytuję z niebieskiego forum: [quote name='"aga1234"']Prośba o pilne ogłoszenia, suka nie jadla [B]teraz juz jej jeść nie daja[/B], czeka ja eutaazja niestety schronisko jest w prywatnych rękach i traktowane jest jak biznes. Miejsc jest mało nikt nie bedzie trzymal psa nie rokującego. Szukaja pilnie pomocy dla suni , szansy na życie , tak długo walczyła. Pomóżcie jej. Mam słabość podobna do Bakusia jak jasny gwint.[/quote] [quote name='"aga1234"']Suka ma zalamanie nie jadla [B]a teraz nie dostaje jeść bo co sie ma marnować[/B], suka jest skazana na niebyt.[/quote] To mnie bardzo niepokoi - aga1234 to sobie zmyśliła? Skąd ma takie wiadomości? Quote
Alicja Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='agnieszka32']Cytuję z niebieskiego forum: To mnie bardzo niepokoi - aga1234 to sobie zmyśliła? Skąd ma takie wiadomości?[/QUOTE] [B]o to samo chciałam zapytać ... Czy Fundacja AST wie o niej ???[/B] Quote
ocelot Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 Nie wiem czy fundacja Ast o niej wie. Jeść to ona dostaje, ale może dostawać za mało. Jak była z sunią husky to była przez nią zdominowana. Wiadomo silniejszy wie więcej, słabszy zjada resztki. Quote
baster i lusi Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Boże tyle tych bid a nie ma jak wszystkim pomóc. Quote
aga_1234 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Wiadomości mam od wolontariuszy.Dzis takze rozmawiałam z wetem pies nie je ma biegunke i wymioty. Jeść nie dostaje bo musiałaby mieć dietę , a takowej menu schroniskowe nie przewiduje. Dziś dostała antybiotyk gdyż wet nie mógł patrzeć na jej cierpienie , może to ją jakoś wzmocni. Jeśli nie jej los jest przesądzony. Wet powiedział, że zaczyna mieć odleżyny na łapach, siedzi w wilgotnym , antyseptycznym, zimnym boksie. Suka jest już po sterylizacji miała ją robioną podczas zabiegu usunięcia guza. Quote
aga_1234 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Suka miała dziś mierzoną temp. jest w normie podejrzenia parwo nie ma. Quote
Alicja Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 psina nie je ...jest coś takiego jak samotrawienie , widziałam psa w takim stanie , były wymioty i załatwianie strawioną krwią ...mogę mylić nazwe ....a to oznacza bolesny koniec psa Quote
fioneczka Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 czy naprawdę nie ma możliwości żeby pomóc tej suni :( jej teraz nawet buda na czyimś podwórku uratowałaby życie ... znalazłoby się trochę grosza na karmę i weta .... w sytuacji w jakiej ta mała się znajduje już chyba lepiej by było żeby pomogli jej odejść :placz: ... sama nie wierzę w to co piszę :placz: Quote
furciaczek Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Ona po prostu powoli umiera...cos trzeba zrobic, tylko co?? :( Quote
fioneczka Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 no właśnie ... umiera :( ... pewnie w cierpieniu może jednak spróbować prosić doddy o pomoc ... może coś wymyśli ... Quote
Jagoda1 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 "Jest bardzo smutna i samotna. Jesteśmy jej jedyna nadzieja!!!!!!!!! Gracja jest psem który sporo przeszedł w życiu, a jednak jej wiara w ludzi jest ogromna, bardzo się tuliła do as a spacerze. To najłagodniejszy pies pod słońcem.":-(:shake: ...........................? Quote
madcat1981 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 W górę psinko, jeszcze trochę wytrzymaj ... Quote
ocelot Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 Ja naprawdę nie wiem jak jej pomóc. Quote
NusiaiJa Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='Jagoda1']Jak bidulka...:shake: Nawet nie wiadomo co jej jest.[/QUOTE] wiadomo.....ale nikt w schronisku się do tego nie przyzna... ona jest głodzona ponieważ kiewonik nie lubi astów, jej los będzie przesądzony jeśli dalej zostanie w tym miejscu!!!!!!!!!!!!!!!!! pomożcie! Quote
doddy Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 U nas niestety nie ma wolnych DT :( A na kolejnego psa w hotelu nie możemy sobie pozwolić. Nie umiem pomóc. Quote
NusiaiJa Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 :( więc co..... żegnaj Gracjo??....... tylko dlatego, że jesteś astem?.......... :( :( :( Quote
fioneczka Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='doddy']U nas niestety nie ma wolnych DT :( A na kolejnego psa w hotelu nie możemy sobie pozwolić. Nie umiem pomóc.[/QUOTE] podobno macie miejsca dla psów z pseudo pod Kaliszem ... ale tam cisza, nic nie rusza z miejsca więc po co miejsca blokować Quote
doddy Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Tak jak napisałam, miejsca w hotelu mamy, ale brak funduszy na przyjmowanie kolejnych psów. Z gumy nie jesteśmy pod względem funduszy. Nie wydajemy funduszy zebranych na Kalisz bo Help Animals nadal chce pseudo zlikwidować i wtedy zabierzemy psy tak jak deklarowalismy. Quote
Alicja Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 no własnie , przeciez tam na kaliskim było tylu chętnych w temacie dt .... Quote
doddy Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='Alicja']no własnie , przeciez tam na kaliskim było tylu chętnych w temacie dt ....[/QUOTE] Z tego co ja się orientuje to rzeczywiscie były DT: 3 miejsca w Straży dla Zwierząt Wrocław - Dilayla to prowadziła 1 miejsce w Bukowinie Sycowskiej - kontakt przez Aga1234 Quote
Recommended Posts