majqa Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Już mi się chyba to witanie nudzi... :-( Quote
sylwiaso Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 A nam jest przykro żegnać ciocie wieczorowo!Niuńku gdzie Twój domek.............:lookarou::niewiem: Quote
majqa Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Bardzo się martwię Sylwuniu o Niunię, im dalej w las... tym wiary coraz mniej w jej nowy domek... Quote
Jasza Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Ja nie mam żadnego pomysłu.. Jak już nawet o Cacka nikt nie dzwoni, to ja nie wiem co się dzieje.... A może jakieś ogłoszenia w gazetach, typu Dziennik Zachodni,GW itp? Quote
majqa Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Jaszo, jeśli masz orientację, jak się w tych gazetach daje ogłoszenia, czy w przypadku takiego psiaka są płatne, bezpłatne, w jakim dziale poproszę o podpowiedź. Quote
Jasza Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Właśnie nie mam orientacji. Kiedyś robiłam sms-owe ogłoszenia w DzZ ale króciutkie, bez zdjęć. Co prawda dzięki takiemu ogłoszeniu dom znalazła Bella, dzieciaczek z przepukliną, ale to szczeniorek... Poza tym, czy w Łodzi jest Dziennik Zachodni?? Chyba nie... __Lara miała patent na zamieszczanie ogłoszeń w telegazecie. Odzew spory - choć chyba wiele telefonów beznadziejnych. Po jednym z nich byłam na wizycie przedadopcyjnej i zabrałam Olusia przywiązanegodościany. A rodzinka chciała amstaffa "byle za darmo". Popytam jeszcze o ogłoszenia w GW. Quote
Jasza Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Ogłoszenie w DzZ: [B][U]DZWSZO[/U][/B] - wpisuje się taki kod (określa on rubrykę [I][U]Zwierzęta[/U][/I]). Potem treść: - do 75 znaków razem z kodem. Potem wysyła się na numer 7268. Koszt 2.44 PLN. Ogłoszenie ukazuje się w sobotnim wydaniu, jeżeli wyśle się do czwartku. Quote
majqa Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Jaszko, wrzuciłam tekst w worda, okroiłam go na max, sprawdziłam statystyką wyrazów ilość znaków. 75, według wymogów, to absurd. Wejdzie raptem kod, dane kontaktowe do Sylwii i treść w stylu - [I]Weźcie, bo biiidna[/I]. Nie wiem, czy ma to sens. Telefon może się i owszem rozdzwonić ale wtedy Sylwia uświerknie przy nic nieznaczących rozmowach. Waham się, czy w to brnąć. Czekam, jak zrobisz orienta na GW. Podpytaj też Larkę proszę o telegazetę. Z góry przeserdeczne dzięki. :-) Quote
Jasza Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Oczywiście do Lary już napisałam, żeby sobie przypomniała jak to było z telegazetą. O GW popytam też. Zresztą sama sprawdzę na ich stronie. Ogłoszenie sms-owe fakt - niewiele się da napisać, chociaż tak jak pisałam,j edno szczęśliwe zakończenie dzięki takiemu ogłoszeniu miało miejsce. Quote
sylwiaso Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 A Niuniu biedulka czeka![IMG]http://img59.imageshack.us/img59/1328/dscn0606l.jpg[/IMG] Quote
majqa Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 O matko, to nie Niunia to byk! Ależ nabrała kształtów pod Twoją opieką. :-) Quote
Jasza Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 [quote name='majqa']O matko, to nie Niunia to byk! Ależ nabrała kształtów pod Twoją opieką. :-)[/QUOTE] Bycza Niunia!;) Quote
IVV Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 kwitnie Niunieczka ;) pewnie siersc gesciejsza na zime i dlstego tak "puszyscie" wyglada Quote
Jasza Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 No taaa... Ludzie się tłumaczą "mocną kością"...a psy - futrem zimowym...:diabloti:;) Quote
majqa Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 A tak naprawdę to wałeczki tłuszczu! ;-) Quote
Smyku Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Ja tam nic nie mówię , ale mam wrażenie , że Niunia gabarytowo idealnie się komponuje z Majqowymi psiami ( Remiś , Mania , Jolka już też dobija ) Quote
majqa Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Eeee, no poszłaś na całość! :mad: Moje zwierza to szczuplaki - zamorki. :eviltong: Quote
sylwiaso Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 O ja Majci nie wierzę u niej to mają Raj na ziemi czyli ciociu Smyku przybijemy piatkę!;):happy1::sabber: Quote
Recommended Posts