Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Zofija']Miałam następny telefon w sprawie Simby- Pan bym ją wziłą, ale chce, zeby miałą młode- wysterylizowanej nie weźmie..... Domyślacie się co mu powiedziałam[/QUOTE]

Ja takich zawsze bardzo "uprzejmie" traktuje :diabloti::diabloti:

A jeśli chłopak się nie odezwał to znaczy że nie zależało mu aż tak na Simbie.
Ja jak brałam Pamira od dziewczyn z Dogo to dzień w dzień pisałam/dzwoniłam itp.

• Replies 399
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Zofija']Czarodziejko, dostał telefon do Ciebie i miał dzwonić. Nie wiem czemu nie zadzwonił. Miałam z nim lekkie spięcie co do sterylki - twierdził, ze nie będzie okaleczał psa-ale ja mu w jakimś sensie uświadomiłam dlaczego to tak ważne. Potem transport- zapytałam, czy może sfinansować, czy jak to widzi??? No i dostał do Ciebie telefon i cisza. Wiem, ze czeka mnóóóóóóóóóóstwo piesów, ale gdyby mu zależało na Simbie- tak naprawdę- to dlaczego nie zadzwonił?????[/QUOTE]

No właśnie...Słomiany ogień i podać na tacy...

Posted

[quote name='Luzia&Funia']Ja takich zawsze bardzo "uprzejmie" traktuje :diabloti::diabloti:

A jeśli chłopak się nie odezwał to znaczy że nie zależało mu aż tak na Simbie.
Ja jak brałam Pamira od dziewczyn z Dogo to dzień w dzień pisałam/dzwoniłam itp.[/QUOTE]

No właśnie powtórzę .....:shake:
ale to nic, dobrze że to się teraz -na początku - okazało.
Nie ma tego złego .....

Posted

[quote name='Czarodziejka']Chcę jak najszybciej wysterylizować Simbę. Kiedy mogę z nią jechać?[/QUOTE]

Na razie nie mamy kompletu na Hotelik, więc nie możemy jej wysterylizować bo nie ma za co. Wysłałąm wiele maili. Czekam na odzew

Posted

Wpłacam kolejne 40 zł dla Simby z bazarku Cantadorry. Przelewam dzisiaj 200 zł zaliczkowo dla Czarodziejki.
Zosiu w przyszłym tygodniu bedzie kasa z kolejnych bazarków, jesli Soema dofinansuje, to gorąco namawiam, aby Simbe wysterylizowac.
Ja moge do Soemy napisac. Chyba, ze Ty to chcesz zrobic.

Wpłyneło 20 zl od Choma. Czy to jest deklaracja stała , czy jednorazowa? I za jaki miesiąc X czi XI ?

Posted

Chodzi mi o pogodę. Obawiam się mrozów, ślizgawic, zimna i rujkującej Simby z podwiniętym ochoczo ogonem. Do tego jurny Aron - pan cienka nić z limem nad okiem i opasły zmarszczony Portos aspirujący do względów...

Posted

Ja jestem bardzo ZA. Przy dofinansowaniu z Akcji sterylkowej, koszt sterylki to tylko 38 zl !!! Dlatego chcialabym przekonac Zosie.. Ja niestety nie decyduje za Simbę.

Posted

Jeszcze w kwestiach finansów. Simba jest u mnie od 9.10. Po Korze zostało jej 190 zł, czyli opłacone 19 dni - do 27.10.
Teraz zapytuję - jak prowadzić rozliczenia? Za miesiąc od 1-go, czy od 9-go? Niektórzy wolą pełny miesiąc kalendarzowy - jak w porzypadku Portosa.

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/31124-Schron-KIELCE-mini-goldenka-GAFA-odesz%C5%82a-za-TM-*-*-*-czy-inne-te%C5%BC-odejd%C4%85/page250[/url]
ciotki, niech Polska się jednoczy...musimy działać

Posted

[quote name='Czarodziejka']Ech...po cichu liczyłam, że Simba jednak pójdzie szybciutko do adopcji do odpowiedzialnego domku, który zapewni jej starylkę i transport, a tu klops.[/QUOTE]

wiesz co odzew jest. Tylko na razie sami jacyś tacy. Ale to już dużo.

Posted

[quote name='bela51']Wpłacam kolejne 40 zł dla Simby z bazarku Cantadorry. Przelewam dzisiaj 200 zł zaliczkowo dla Czarodziejki.
Zosiu w przyszłym tygodniu bedzie kasa z kolejnych bazarków, jesli Soema dofinansuje, to gorąco namawiam, aby Simbe wysterylizowac.
Ja moge do Soemy napisac. Chyba, ze Ty to chcesz zrobic.

Wpłyneło 20 zl od Choma. Czy to jest deklaracja stała , czy jednorazowa? I za jaki miesiąc X czi XI ?[/QUOTE]

W pierwszym poście jest napisane- deklaracja stała- a za jaki miesiąc mnie wiem:)

Posted

[quote name='bela51']Wczoraj wpłyneło 30 zł od Eweliny T. Nie ma nicku, nie wiem czy to ktos z dogo ?[/QUOTE]

wiesz co nie wiem, czy Ewelina jest na dogo, ale jest ujeta w deklaracjach stałych- Ewelina-30zł m-cznie deklaracja stała

Posted

Czarodziejka pisał do mnie Pan z ogłoszeń o Simbę, Ty ją obserwujesz, jak myślisz, jak ona do dzieci???nie wiem czy odpisze..sama wiesz jak z ludźmi ale jak zapoda nr, to chciałabym mu cos odpowiedzieć

Posted

Simba nie ma obeznania z dziećmi. Trzeba by bardzo uważać na początku i wychowywać ją. Ona jest sunią bardzo ciekawską i idzie za małą istotką bacznie ją obwąchując, czasem szarpnie za ubranko rozdzierając je. Moja Julka, która z onkami wszelkiej prowediencji się wychowała Simby się nieco obawiała na początku. Raz złapała ją za rękę i bardzo boleśnie ścisnęła, aż pozostał krwiak. Nie było to złośliwe, ale sunia nie ma czucia w pysku - nie wie, na ile może ścisnąć. Jeżeli w dodatku dzieci biegają i piszczą/wrzeszczą - biega za nimi, skacze na nie, łapie czasem boleśnie i obszczekuje. Trzeba włożyć w nią nieco pracy. Ona po prostu jest jeszcze nieświadoma wielu cywilizowanych spraw.

Posted

[quote name='Czarodziejka']Simba nie ma obeznania z dziećmi. Trzeba by bardzo uważać na początku i wychowywać ją. Ona jest sunią bardzo ciekawską i idzie za małą istotką bacznie ją obwąchując, czasem szarpnie za ubranko rozdzierając je. Moja Julka, która z onkami wszelkiej prowediencji się wychowała Simby się nieco obawiała na początku. Raz złapała ją za rękę i bardzo boleśnie ścisnęła, aż pozostał krwiak. Nie było to złośliwe, ale sunia nie ma czucia w pysku - nie wie, na ile może ścisnąć. Jeżeli w dodatku dzieci biegają i piszczą/wrzeszczą - biega za nimi, skacze na nie, łapie czasem boleśnie i obszczekuje. Trzeba włożyć w nią nieco pracy. Ona po prostu jest jeszcze nieświadoma wielu cywilizowanych spraw.[/QUOTE]

czyli, póki co, dom z dzieciakami odpada. I to jest cudowne w domach tymczasowych, czy hotelikach

Posted

Nie odpada całkowicie, ale wymaga odpowiedzialnego nadzoru i mądrego podejścia. Simba to głupol jeszcze. Gania koty jak wściekła, ale teraz mam przy drzwiach kija i macham nim przed jej nosem. Ostatnio drzwi się otworzyły, wyszło maleńkie kociątko, Simba aż drgnęła - tak ją instynkt rzucił w przód, ale chyba sama przerażona swoją reakcją uciekła w drugą stronę. Nie zaatakowała, ale niestety droga do sukcesu jeszcze daleka ;)

Posted

Przepraszam Simbę i jej cioteczki, ale bardzo bym chciala wszystkich zaprosić na bazarek dla onkow: [url]http://www.dogomania.pl/threads/194739-Srebro-perfumy-i-wieczorowe-suknie-dla-Brenna-i-Barnaby-do-7.11.br[/url].