Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jadę jutro bardzo wcześnie rano z Kapsem pks-em do tż w góry na chwilę wytchnienia miejsce które kocham(Targanice),namówię Go żeby wracał przez Bielsk i Cz-Dz.:oops:

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kurcze a miałam nadzieje..:(
ja cie rozumiem , nadzieja nie Twój pies ale twoja podopieczna.Jak wczoraj oddawałam psa do adopcji to beczała po drodze ze strachu czy sie przyzwyczai, a dzis sie okazuje ze wszystko juz super!
Ale ta Nadziejka...:(:(

a gdzie sunia cały czas mieszkała przedtem,??Moze chce tam wrócic? Może jest gdzies w podobnym miejscu?Pisałas o jakiejs stajni czy jakos...

Posted

Nikt Jej nigdzie nie widział w drodze do Zabrza i dalej tam gdzie wcześniej mieszkała(gospodarstwo rolne,oddalone od Czechowic 80km) prowadzą same pola,mam pewne przeczucia,może się sprawdza...?Coraz częściej słyszę o wracających kundelkach w utęsknione miejsce...Dziś pojechałam w góry z moim psem,wracając tż jechał przez Cieszyn,Żywiec,Bielsk,Cz.Dz. i nigdzie śladu psa...Dziwne mi się tym bardziej wydaje,bo tam w miasteczku nie wałęsają się bezdomne psy...Zrobiłam już chyba wszystko pnad normę,teraz tylko pozostaje czekać...:shake:

Posted

:sad: kurcze znów nic...:(
to ja juz też nie wiem...

poczekaj sprubuje ja dac na faceeboka, Tosia tak znalazla dom, moze Nadzieje ktos widział...Tylko jestem tam nowa i nie bardzo umiem po tym łazic ale spróbuje;)

Posted

Malutka iskierka nadziei...Dziś Nadziejka kończy roczek,wczoraj jeden pan znalazł pieska potrąconego w Pszczynie zawiadomił straż miejską a ta zawiozła do lecznicy...Ania wysłała panu zdjęcia,czy to nie Ona...:-(MOCNE kciuki,plisssssssss!:oops:
"
Znalazłem potrąconego psa na ulicy Wodzisławskiej - ok. 1km od skrzyżowania z ul. Żorską 7 października 2010, ok. godziny 4:00. Pieska przekazałem Straży Miejskiej w Pszczynie ok. 7:30, o 8 miał trafić do lecznicy w Pszczynie. Średniej wielkości, czarna sierść, ma na sobie złotą/brązową obrożę.
Leżał przy krawędzi jezdni, ew. mógł mieć zranioną/złamaną tylną łapę, nie mógł chodzić o własnych siłach,
ale po godzinie zdarzało się mu się podnosić i stawać na 4 łapach. Mam nadzieję, że znajdzie się właściciel."

Posted

Ja osobiście podejrzewam że ktoś"zgarnął Ją z tej trasy na Bielsk ktoś z daleka"Albo wraca do gospodarstwa,to najczęściej jest w moich snach...Jutro pojadę i sprawdzę...Wcześniej czułam straszny niepokój teraz już od 3 dni czuję wielką ulgę,nie wiem czym to jest spowodowane...

Posted

Oprócz wrednego meila(że pies poszedł na kebaba,smacznego)Ania dziś otrzymała telefon od pani,która bez problemu Nadziejkę złapała w ta niedziele kiedy uciekła...Bez problemu odpięła Jej smycz,bo myślała że ktoś Ją wywalił...Nie mogła Jej przetrzymać bo posiada dwa Rotwailery...Nadziejka pobiegła w strone pól i gospodarstw...Jedyne pocieszające jest że psina da się złapać obcym:)Zgodnie z moim przypuszczeniem...kto jak kto ale ja tą pisine znam najlepiej,jadę teraz do stajni....................

Posted

Nadziejka biega koło ich domu...Ania zrobiła błąd i zaczęła za Nią biec...Nadziejka uciekła:(Ja nie mam jak szybko sie do Nich dostać;(najblizszy pociąg za 2 godziny...Kurcze nie ma nikogo na dogo z podejściem do psów żeby pomógł w łapance?

Posted

jak sie a psem goni,to on zazwyczaj ucieka...
kurcze jakbym miała czym to bym do ciebie przyjechała i ruszyłybysmy na poszukiwania psinki...:(
ja tam supr hycel nie jestem,ale juz kilka razy dzikuski do mnie przychodziły, to może Nadziejka by pszyszła...

Posted

Nie wiem czemu ludzie z Czechowic nie chcą nam pomóc?:(Miałam jechac z kumpela autem ale auto jak na złość się rozwaliło:( Pojadę jutro pociagiem z rana...Może tym razem mi się poszczęści na 100% jestem pewna że do mnie przyjdzie,bedzie się płaszczyła,ale przyjdzie...Ludzie nie rozumieją że zwierząt się nie goni jak się chce złapać?!Nawet ja mając do czyniania z końmi NIGDY nie gonię jak uciekną,kucam zrywam trawę mówię spokojnym głosem żadnych gwałtownych ruchów!To samo robi się z psami(zamiast trawy,kiełbasa):)

Posted

Niestety w aucie koleżanki wysiadła głowica:(Muszę jechać jutro znowu pociągiem:(Sama bez pomocy kogokolwiek,ale może dobrze że będe sama ,bo do obcego nie podejdzie...Najgorsze jest to że mam -20 dioptri i ktoś by mi był potrzebny służący swymi oczami...:(

Posted

dostalam teraz telefon!!!ZNALAZLA SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jest bezpieczna w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jade się z Nią witać!!!!!!!!!!!!!!!!!Ale jestem szczęsliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!