wilczek007 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 o rany jak ona z Czechowic Dziedzic to albo trafi do punktu przetrzymań w Pszczynie albo do Mysłowic od razu, nie wiem...Zapytam , czy jej tam ciotki nie widziały??? Quote
Kluska4 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Bądźcie też w kontakcie ze schroniskiem w Cieszynie bo kiedyś psy w Czechowic tam właśnie trafiały, ale nie wiem jak jest teraz. Quote
Klaudus__ Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 W Pszczynie Jej nie ma. Jak by trafiła wyciągnę i zaraz dam znać. Quote
wilczek007 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Kluska4 napisał(a):Bądźcie też w kontakcie ze schroniskiem w Cieszynie bo kiedyś psy w Czechowic tam właśnie trafiały, ale nie wiem jak jest teraz. o kurcze...nie wiem czy oni są na dogo? Szczerze mówiąc to musiałabym kontakt do nich znalezc wogóle. Quote
Gosiara Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Dziękuję za odzew!!!Kocham Was!Dziś wzięłam mojego psa sa w jednym wielu znają się kochają jak rodzeństwo...Pojewchaliśmy pociągiem do Czechowic DziedzicMój pies zwęszył trop na jedno osiedle ludzie mówili że tam biegała...o całym mieście jest rozwieszonych 200 ogłoszeń ze zdjęciem...Najgożej bo psina jest strasznie bojazliwa,pan otwierał drzwi a ta się czegoś wystraszyła wyrwała się z rąk smycz wyciągana i gnała przed siebie na główna drogę na Bielsk...Dziś szukaliśmy Jej od 11 do 14,mój psiak był już zmęczony już nie czuł śladów...Ogłoszenia są na forum Cz-zdz.w radiu Gazecie wyborczej,powiadomiona Policja,Straż miejska,ja dałam do bazy psów zaginionych...Mam tylko nadzieję że ktoś Ją złapie i odda do jakiegoś schronu,Daliśmy znać do Bielska,Cieszyna,do Pszczyny nie znalezliśmy telefonu nic...Błagam czuwajcie...Nadzieja ma na sobie skórzana obróżkę podszywaną filcem brązową i obróżkę przeciw insektom tez brązową... Quote
wilczek007 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 o mamo...biedulka...A moze popytac ludzi mieszkających wokół tej ulicy?...najgorzej jak ktos jechał sobie z Bielska i ją zabrał np na Warszawe... Tfe, znów czarne mysli sie mnie trzymią. Quote
wilczek007 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 o mamo...biedulka...A moze popytac ludzi mieszkających wokół tej ulicy?Może zaplątała sie komus koło domu? nie każdy taki wiejski domek ma neta...najgorzej jak ktos jechał sobie z Bielska i ją zabrał jak latała przy drodze,np na Warszawe... Tfe, znów czarne mysli sie mnie trzymią. dam ją na nk, wątpię,bo jeszcze sie to nie zdarzyło, ale może ktos ja ma?... tu ją można tez dac; widziałam ze tez jest na stronkach o zaginionych wiec nie wiem co jeszcze:( a co do schronu Cieszyn...może opiekunka by zadzwoniła ona najlepiej opisze psinkę,tutaj znalazłam kontakt http://schronisko.ustronet.com/ Quote
Gosiara Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Pytaliśmy wszystkich ludzi napotkanych...Zresztą ludzie nas kojarzyli z ogłoszeniami,które są wywieszone wszędzie...Ja właśnie się tego boje że ktos mgł Ją zabrać z głównej ulicy...:( Quote
Gosiara Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 No właśnie że ja Ją znam dużo lepiej niż nowi właściciele...Skontaktuję się z Cieszynem,wielkie dzięki!Napisałam meile do schronisk z zdjęciem...Te czekanie mnie dobija:( Quote
wilczek007 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 aha:( o rany... proszę nk, można cos dopisac albo co... http://nk.pl/profile/20506125/gallery/album/4/353 Quote
Gosiara Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Nie mam nk;/ Ania dostała smsa od pana że widział Ją wczoraj koło kopalni nad stawami jak biegła.. Quote
wilczek007 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 oj to moze nie bedzie tak zle?...trzymam kciuki, pomyśle jeszcze co by tu zrobic... Quote
Gosiara Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Ania była tam teraz to strasznie daleko od centrum wątpliwe żeby taka chudzinka tam doszła...Teraz plakaty są i w busach... Quote
wilczek007 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 dostałam nr telefonu do państwa którzy znalezli podobna sunię ale to było 6 wrzesnia i u nas w Jastrzębiu więc to chyba nie pasuje...Z resztą jej nie widziałam jeszcze... Quote
Gosiara Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Nadziejka zaginęła 3 pazdziernika:( Quote
Kluska4 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Napiszcie pw do Dea - ona zna schronisko w Cieszynie Quote
Gosiara Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Mnie pw nie da się wysłać niewiem dlaczego?:(Może ma meila? Quote
Kluska4 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Tu jest też wątek cieszyńskiego schroniska http://www.dogomania.pl/threads/74023-Schronisko-Cieszyn-potrzebują-pomocy!-aktualizacja-strona-1/page217 Quote
Gosiara Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Dziękuję:)Byłam tam wczoraj na tej stronie wysłałam info do wszystkich śląskich schronów...teraz tylko czekać!:( Quote
Gosiara Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Spotkałam moja sąsiadkę i mi opowiedziała jak Jej przyjaciółki sunia wróciła do Zabrza z Mazur w 3 tygodnie......Czy to możliwe że Nadziejka wróci do mnie? to 62km...jechałam pociągiem... Quote
halbina Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Możliwe, ale trzeba sprawdzać i zawiadamiać schrony na trasie... Quote
wilczek007 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 jak byłam mała mielismy problemowego psa, którego chcielismy oddac do adopcji na dom prywatny żeby hasał sobie w ogrodzie,bo w mieszkaiu straszne problemy robił. Pies za każdym razem wracał.Najwiecej przeszedł 30 km... Ale czy sunia Nadziejka tak szybko sie przyzwyczaiła?...w dodatku sądząc po jej strachliwosci, jest chyba w jeszcze gorszym szoku :(:( Quote
Gosiara Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Nadzieja żyła w warunkach pół dzikich,jadła śrutę od cieląt,piła wodę z kałuży...Tyle że miała kontakt z człowiekiem,czyli ze mną i koleżanką...Wszystkie schrony na tej trasie powiadomione,sprawdzane nawet w Wawie... Quote
wilczek007 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 ojej, to teraz chyba tylko wyczekiwac ,bo ja niewiem co jeszcze można zrobić... Quote
Recommended Posts