Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chętnie bym go wzięła, ale pomyślałam sobie, że trochę szkoda mi kasy, szczególnie, że CHOPO jest teraz w promocji, a ja kupię przy okazji smycz gumowaną ABS (którą kiedyś miałam, ale niestety Jari ją pogryzł :p) i wezmę sobie je w jednej paczce.

No i ta rozmiarówka naprawdę ciekawa... doberman pies i OBM suka :-?

Posted

Ja mam pro i jest cudowny... ale mam rozmiar dla owczarka szkockiego collie, bo Norkowi doberman pies spada z głowy przy każdym ruchu. Amber, mogłabyś wstawić zdjęcie Jariego w kagańcu, tak orientacyjnie?

Posted

Tj w Maszerze?

[IMG]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_9013.jpg[/IMG]

Zamówiłam w końcu zwykłe CHOPO. Mam nadzieję, że nie będzie spadać... Maszer się trzymał jak przyklejony... Zresztą mam zamiar go naprawić więc jak będzie coś nie tak, to się znowu zamieni. Zapasowy kaganiec też zawsze warto mieć ;)

Posted

To ja muszę wstawić zdjęcie mojego w kagańcu, bo za chiny nie wiem, czy jest dobrze dopasowany... Jakoś nie potrafię obiektywnie spojrzeć na tą kwestię.
Dzięki Amber. Albo mój jest jakiś niewymiarowy, alebo nie wiem, bo mu prawie cały łeb do środka wchodził...

Posted

[quote name='Amber']

Zamówiłam w końcu zwykłe CHOPO. Mam nadzieję, że nie będzie spadać... Maszer się trzymał jak przyklejony... Zresztą mam zamiar go naprawić więc jak będzie coś nie tak, to się znowu zamieni. Zapasowy kaganiec też zawsze warto mieć ;)[/QUOTE]
mój chopo też trochę lata na małym mimo że ma na polikach i nosie wręcz ciasno , dziwny musi miec kształt .
zapasowy kaganiec to podstawa, a tak jako ciekawostke mój wet np nie przyjmie psa w metalowym kagańcu ani fizjologu jeśli pies potrzebuje kagańca prosi o skórzany lub tube więc ja chcąc nie chcąc mam po 3 kagańce dla psów , fizjologi , metale i skórzane.
mówi że nie raz był cały poobijany od kagańca :roll:

Posted

[quote name='gops']mój chopo też trochę lata na małym mimo że ma na polikach i nosie wręcz ciasno , dziwny musi miec kształt .
zapasowy kaganiec to podstawa, a tak jako ciekawostke mój wet np nie przyjmie psa w metalowym kagańcu ani fizjologu jeśli pies potrzebuje kagańca prosi o skórzany lub tube więc ja chcąc nie chcąc mam po 3 kagańce dla psów , fizjologi , metale i skórzane.
mówi że nie raz był cały poobijany od kagańca :roll:[/QUOTE]

Jak mi suka raz wyp... kagańcem w twarz u weta to doskonale rozumiem, czemu się upiera przy skórzanych i tubie :evil_lol:[SIZE=1] Pies przeżył, jakby ktoś był ciekaw, chociaż było mi ciężko się powstrzymać :diabloti:[/SIZE]

Posted

A mi jakoś w ciągu tych dwóch i pół roku zapasowy kaganiec nie przydał ani razu... Może dlatego, że jest nieodłączną częścią psa i nie ma strachu, że go gdzieś zapodzieje czy zapomnę :lol:

U weta Jari chodzi też w kagańcu ale akurat tam nie musi, gdyż zachowuje się wzorowo. Weci są zawsze pod wrażeniem, mówią, że przydałby się studentom na oględziny ;)

Posted

Nie wiem czy ktoś zadał to pytanie w tym wątku ponieważ nie możliwością jest dla mnie przeczytanie wszystkich postów :) Czy te kagańce Maszera dostępne są dla psów mniejszych ras jak pudel miniaturowy ? Zastanawiam się nad zakupieniem tylko i wyłącznie w sytuacji gdy będę musiała podróżować komunikacją miejską, żeby nie narazić się na gniew Kanara lub innych osób podróżujących :). Nie wiem czy byłby lepszy kaganiec materiałowy lub ten Maszera ? :)

Posted

Fizjologiczny. Są różnych firm, można wybrać coś, co nam odpowiada. Mniejsze rozmiary to jamnik/pudel pies i suka, szpic miniaturowy pies i suka, sznaucer mini pies i suka. Niewiele, to niewiele, ale można coś dobrać ;)

Posted

Tak, ja mam dla swojego pudelka mini kaganiec. :) Mój nosi jamnik/pudel suka. Są i trochę mniejsze, i trochę większe, więc da radę dobrać. A ten mój to magiczny, i na mojego pasuje, i na szetlanda i pyrę znajomej. :D

Posted

Dzięki za poradę :) A czy te kagańce fizjologiczne są wygodne bo powiem szczerze że nie wyglądają na takie ? :) Na pewno fajne w nich jest to że pies może w nich swobodnie otwierać pysk i ziajać do woli :D

Posted

[quote name='Arja']Dzięki za poradę :) A czy te kagańce fizjologiczne są wygodne bo powiem szczerze że nie wyglądają na takie ? :) Na pewno fajne w nich jest to że pies może w nich swobodnie otwierać pysk i ziajać do woli :D[/QUOTE]
nie ma wygodniejszych właśnie dlatego że pies może w nich ziajać ,pić wode i jeść smaki .

Posted

[quote name='evel']Jak to "robi na wymiar"? Przecież rozmiarówka jest określona z góry.[/QUOTE]

No a po co mu wymiar pyska twojego psa?chyba żeby odpowiedni zrobić,nie wiem tak mi się wydaję.Przecież jest dużo psów nie rasowych które chodzą w maszerze i pasuje.

Posted

[quote name='Daria&Iga']No a po co mu wymiar pyska twojego psa?chyba żeby odpowiedni zrobić,nie wiem tak mi się wydaję.Przecież jest dużo psów nie rasowych które chodzą w maszerze i pasuje.[/QUOTE]
nie robią na wymiar.
potrzebny im wymiar by dobrać z tego co mają .

Posted

[quote name='Arja']A czy te kagańce fizjologiczne są wygodne bo powiem szczerze że nie wyglądają na takie ? :) Na pewno fajne w nich jest to że pies może w nich swobodnie otwierać pysk i ziajać do woli :D[/QUOTE]

Mój pies np. w tubie kroku nie zrobi. Zapiera się jak osioł, wierzga, ogólnie dostaje szału. U weta toleruje, bo wie, że tak trzeba, ale na spacerze - nie ma mowy. To samo ze skórzanym. A z fizjologiem nie ma problemów, odkąd skojarzyła noszenie tegoż z możliwością swobodnego biegania.

Posted

Dzięki za odpowiedzi :). Słyszę same pochlebne opinie na temat tych kagańców, nic tylko zamawiać. W moim przypadku to jeszcze trzeba poczekać na psiaka :D ale lepiej się wcześniej dowiedzieć :)

• 3 weeks later...
Posted

Witam, ponieważ mój piesek wyrósł ze swojego kagańca, poszukuję kagańca fizjologicznego głównie do podróży MPK lub pociągiem. Kagańce CHOPo, itp. odstraszają mnie głównie dlatego, że są metalowe. Wpadł mi w oko gumowy Baskerville Ultra Muzzle, ktoś z niego korzysta i mógłby podzielić się doświadczeniami? Dziękuję z góry.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

My mamy kaganiec fizjologiczny - jest super.Choć rozmiar trochę nie dobrany.Firma CHOPO.

[IMG]http://imageshack.us/a/img195/6581/zdjcie1598v.jpg[/IMG]
[IMG]http://imageshack.us/a/img440/5194/zdjcie1448.jpg[/IMG]
[IMG]http://imageshack.us/a/img696/6903/zdjcie1597m.jpg[/IMG]
[IMG]http://imageshack.us/a/img43/109/zdjcie1605.jpg[/IMG]

A kiedyś był taki: - plastikowy
[IMG]http://imageshack.us/a/img37/8278/90b579dac1.jpg[/IMG]

Edited by marta1997abc