Vailet Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 bialysony- wg.mnie najlepszy byłby rozmiar: dalmatyńczyk pies PRO ( długość 11,5; szerokość 10) Prawie idealnie :) a do tego kaganiec ma fajny, zgrabny kształt (wiem, wiem- to najmniej ważne ;) ) dalmata ja mam, więc bialysony popatrz sobie na zdjęcia które niedawno wstawiałam. Zaraz zmierzę pysk mojemu psu i zobaczymy jak duża jest różnica, bo nieskromnie uważam że mojemu pasuje idealnie :P edit: wymiary: Obwód: 29cm długośc: 10cm wysokość: zamkniętego pyska 10 szerokość: 10cm czyli Twój ma dłuższy pysk o 2cm i wiekszą wysokość o 2cm, co do długości zawsze można poluźnić pasek, mój jak miał jeszcze kaganiec na asta też był za krótki o jakieś 2cm i to nie przeszkadzało jakoś strasznie. tutaj w amstaff pies, jak widać pasek jest poluźniony, przez co nie dotyka nosa, chociaż teoretycznie jest za krótki [url=http://s1372.photobucket.com/user/martyyna/media/spacer1032014125_zpsa8d21977.jpg.html][/URL] a mam jeszcze jedną propozycje, mój pierwszy kaganiec to Chopo ON suka sport, dla Twojego psa byłby raczej idealny (wysokość i długość większa), tylko trzeba go dość mocno rozgiąć, ale z tym nie ma problemu ;) [url=http://s1372.photobucket.com/user/martyyna/media/pt0r7_zps9d3cbbe7.jpg.html][/URL] (na zdjęciu jeszcze nie jest dobrze rozgięty i troche się wbija w poliki, ale tylko to zdjęcie udało mi sie znaleźć :P) 1 Quote
Majkowska Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 http://mundogalgo.com/702-blue.html Ja mam taki, ale one są bardzo wąskie. Nie wiem, czy na pointera będzie pasował. Pokazałabyś na psie? To chyba bardzo przyjemny i lekki kagańczyk, to tez mi się podoba. Widzę że to jakiś uniwersalny rozmiar , nie ma tam chyba żadnej miary, jesteś w stanie mi powiedzieć jak to centymetrowo wygląda? Cóż, jesli na pointera nie pasuje model na pointera, ani większośc innych modeli, to zobaczę tego charta skoro pasują na niego idealnie "charty skórzane". Quote
bialysony Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Dobra, wymieniłem na kaganiec na sukę dobermana, wygląda o niebo lepiej, ale zastanawiam się ze sprzedawcą(bardzo cierpliwy sprzedawca :D czy nie wymienić ostatecznie na coś bardziej głębokiego(wyższego), przy zachowanych tych samych parametrach długości i szerokości(bez problemu da radę go wygiąć co do szerokości), może być nawet 0.5 cm krótszy, nie zrobi to większej różnicy. Quote
Amber Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Szkoda, że nie masz zdjęć na otwartym pysku. Głębszy by nie zaszkodził. Quote
nadira Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Jeżeli jest model głębszy, a inne wymiary bez zmian- wymień, bo latem może być psiakowi ciasno, jak będzie chciał podyszeć ''pełną gębą'' ;) Quote
Vailet Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Wymienilabym na wyzszy o jakies 3cm ;) Quote
Dogha Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Pokazałabyś na psie? To chyba bardzo przyjemny i lekki kagańczyk, to tez mi się podoba. Widzę że to jakiś uniwersalny rozmiar , nie ma tam chyba żadnej miary, jesteś w stanie mi powiedzieć jak to centymetrowo wygląda? Cóż, jesli na pointera nie pasuje model na pointera, ani większośc innych modeli, to zobaczę tego charta skoro pasują na niego idealnie "charty skórzane". Szerokość-8cm (elastyczna), wysokość 13/14cm, długość 10cm Quote
diabelkowa Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Szerokość-8cm (elastyczna), wysokość 13/14cm, długość 10cm supeer jest i jeszcze kolorowe sa, a jak z glebokoscia ? szkoda ze przez to zabudowanie na dole nie widac czy pies moze ziajac pelna geba Quote
.Agata. Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Mi mignęło ostatnio takie zdjęcie na insta i w efekcie strasznie mi się spodobało takie połączenie tych charcich kagańców :D http://photos-g.ak.instagram.com/hphotos-ak-xfa1/t51.2885-15/10950311_509257692546950_1638961263_n.jpg 1 Quote
Kesja Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Mi mignęło ostatnio takie zdjęcie na insta i w efekcie strasznie mi się spodobało takie połączenie tych charcich kagańców :Dhttp://photos-g.ak.instagram.com/hphotos-ak-xfa1/t51.2885-15/10950311_509257692546950_1638961263_n.jpg O jaa ale cudne... a one tylko w takich charcich rozmiarach, czy może wiecie czy gdzieś nie robią większych? Quote
Dogha Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 supeer jest i jeszcze kolorowe sa, a jak z glebokoscia ? szkoda ze przez to zabudowanie na dole nie widac czy pies moze ziajac pelna geba głębokość=wysokość ;) Dla nas na pewno wystarczająca, zieje porządnie, ziewać też może. Quote
PakoPAKO Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Hej czy mógłby ktoś mi dokładnie opisać jak mierzyć wysokość i szerokość pyska psa do kagańca chopo? Quote
Ewa&Duffel Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Przychodzę po pomoc w doborze kagańca, bo już chyba oszaleję od tego niedługo.. zaczynam myśleć, że na mojego w ogóle nie ma rozmiaru fizjologa, albo za długie, albo za szerokie, albo za płytkie... Wymiary: długość pyska 10 cm, szerokość 11 cm, wysokość 11 cm-ale on ma nietypowy pysk jak na goldena, bo ma dużo fafli i potrzebuje dużo miejsca na dyszenie :( kagańce o wysokości 14-15 cm są za płytkie.. Tutaj w modelu owczarek niemiecki suka, ok na szerokość i długość, ale za płytki... [url=http://www.fmix.pl/zdjecie/4574415/img?privateKey=e4b07ac4f1fa370bf518086e77cd55fe][/URL] A tutaj sznaucer pies, idealny na wysokość, na długość też może być, ale zdecydowanie za szeroki... strasznie....lata po pysku i przesuwa się... [url=http://www.fmix.pl/zdjecie/4574416/img?privateKey=6a239aaaed84c7fcb592d732e75ecfb7][/URL] I cóż z tym fantem zrobić ? szczerze to nie zależy mi jakoś strasznie na fizjologu, ale inne opcje też nie bardzo wchodzą w grę, kaganiec plastikowy największy rozmiar za płytki i trochę za wąski, baskerville 5 za mały, 6 za duży... pomocy :( Quote
agutka Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 a owczarek samiec? ten pierwszy wydaje się idealny tylko jak piszesz mógłby być głębszy Quote
puchu Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Ewa wzoologiczny w pasażu Ursynow mają Chopo. Może na miejscu będzie łatwiej coś dobrać Quote
Ewa&Duffel Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Dzięki dziewczyny. Owczarka samca mieliśmy i też był za szeroki i strasznie latał :( wydaje mi się, że fizjologi chyba nie są dla niego, bo w każdym modelu jakiś wymiar się nie zgadza :( Za to w Kakadu przymierzyłam mu baskervilla 6 i o dziwo-idealny ! A wcześniej 2 razy przymierzałam mu ten sam rozmiar w innych sklepach i był za duży. Nie wiem o co chodzi, czy każdy kaganiec pomimo tego samego rozmiaru się jednak różni, czy co, w każdym razie zakupiłam i jestem zadowolona (mój portfel nieco mniej :P ), wreszcie mamy dobry kaganiec no i przy tym plus dla baskervilla za lekkość ;) Quote
KAT2707 Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Ewa&Duffel, czy mogę prosić o dokładne zmierzenie tego Baskervilla? Jaka głębokość, długość, szerokość? Mój pies ma dość podobne wymiary kufy, więc będę wdzięczna za zdjęcia Twojego psa w tym kagańcu Quote
Ewa&Duffel Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Ewa&Duffel, czy mogę prosić o dokładne zmierzenie tego Baskervilla? Jaka głębokość, długość, szerokość? Mój pies ma dość podobne wymiary kufy, więc będę wdzięczna za zdjęcia Twojego psa w tym kagańcu Jasne :) Wymiary zaznaczyłam na zdjęciach-mam nadzieję, że widać wszystko ;) A tu kaganiec na moim psie, niestety fotki średnie, cykane na szybko ;) Tak wygląda na zamkniętym pysku: A tak na otwartym, tutaj nie widać zbyt dobrze, ale było ciepło i dyszał, a jeszcze spokojnie ma trochę miejsca na dole, żeby jeszcze bardziej otworzyć pysk ;) Quote
KAT2707 Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Wielkie dzięki! Kaganiec rewelacyjny i moim zdaniem idealnie dopasowany. Do pyska mu w nim ;). Quote
foxalina Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 witam , mam pytanie do Dogha - czy ten pomaranczowy kaganiec z zabudowanym spodem nadawalby sie dla mojej schroniskowej spanielki zjadajacej na spacerach wszystkie napotkane smieci ? Chcialabym uchronic ja przed zatruciem. GDZIE MOZNA KUPIC taki kaganiec Quote
Vailet Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Nie wiem skąd ma dogha ale na tej stronie sprzedaja takie kagance: http://mundogalgo.com/702-brown.html A tak btw, chartowy kaganiec nie bedzie za waski na mixa spaniela? Quote
foxalina Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 tez mam watpliwosci czy nie bedzie za waski - wpadl mi w oko bo ma zabudowany spod ktory mam nadzieje uniemozliwi zjadanie smieci. Moze sa inne , lepsze dla spanielosmieciojadow ? Quote
Dogha Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Mój jest właśnie z tego sklepu, tylko zanim był oficjalnym sklepem ;) Dla spaniela raczej za wąski, ale zjadanie śmieci uniemożliwia. Quote
Recommended Posts