Ewa&Duffel Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 Ja trochę poużywałam baskervilla w komunikacji miejskiej i jestem z niego bardzo zadowolona :) Jak wiadomo teraz upały, więc pies dyszy, w tym kagańcu może naprawdę szeroko otworzyć pysk. Poza tym, u nas fizjolog się nie sprawdzał, bo Duffo lubi położyć sobie pysk na ziemi albo ułożyć się na boku, co w fizjologu nie wchodziło w grę. W tym baskerville robi to bez problemu :) Quote
hecia13 Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 No mnie własnie też się bardzo ten kaganiec spodobał... Kupiłam Mańce na próbę, bo ten mały kosztował niecałe 40 zł, ale dla bokserów już są sporo droższe... a ja mam i chopo i maszera dla nich. Tak myślę na razie kupić jeden, one rzadko kiedy razem wychodzą, i zobaczymy :) Quote
Ewa&Duffel Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 [quote name='Marta_Ares']Gdzie najlepiej kupować baskervilla?[/QUOTE] Najtaniej jest chyba na zooplusie :) Quote
Marta_Ares Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 [quote name='Ewa&Duffel']Najtaniej jest chyba na zooplusie :)[/QUOTE] Właśnie znalazłam go na zooplusie i kombinuje co jeszcze domówić, żeby darmowa wysyłka była, a dopiero co tam zamawiałam i w piątek wysłali paczkę :angryy: Quote
Ewa&Duffel Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 [quote name='Marta_Ares']Właśnie znalazłam go na zooplusie i kombinuje co jeszcze domówić, żeby darmowa wysyłka była, a dopiero co tam zamawiałam i w piątek wysłali paczkę :angryy:[/QUOTE] Skąd ja to znam, jak tylko złożyłam tam zamówienie to akurat przecenili miskę silikonową i obrożę, którą chciałam zamówić ;) Quote
IZMADO Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 [quote name='Marta_Ares']Właśnie znalazłam go na zooplusie i kombinuje co jeszcze domówić, żeby darmowa wysyłka była, a dopiero co tam zamawiałam i w piątek wysłali paczkę :angryy:[/QUOTE] No nie, on jest na zooplusie? Szkoda, że przegapiłam, szukałam gumowego kagańca na wakacje, a paczka z zooplusa tez już do nas idzie (na wszelki wypadek podałam docelowy adres mojego miejsca urlopu, co by na pewno nie przegapić przesyłki :P) Szkoda, szkoda! PS Jak dobieracie rozmiar Baskerville? Bierzecie pod uwagę ten 1 cm. więcej (żeby był luz od nosa), czy może rasę? Janka ma 7 cm. po długości i 21 cm. na obwodzie, wychodzi, że powinien pasować na nią rozmiar 1, ale tak naprawdę waham się, czy nie zamówić jednak rozmiaru 2. Poradzicie? :) Quote
KAT2707 Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 [quote name='Marta_Ares']Gdzie najlepiej kupować baskervilla?[/QUOTE] Te kagańce są też dostępne w niektórych sklepach stacjonarnych, m.in. w Kakadu. Nie wiem, czy w tej samej cenie, ale przynajmniej przymierzyć można. Quote
Ewa&Duffel Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 W Kakadu baskerville są prawie 2 razy droższe niż w zooplusie ;) Quote
KAT2707 Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Tego akurat nie wiedziałam, choć zaskoczona nie jestem, tam ceny zawsze są kosmiczne. Dobrze, że chociaż można przymierzyć na miejscu, a później zamówić tam gdzie taniej ;) Quote
Marta_Ares Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 ja biorę chyba 2, patrze na wymiary kagańców jakie mamy teraz. fizjologizny - ok 9cm długość, obwód kagańca 34cm [IMG]http://images48.fotosik.pl/242/c711d7daf92cd16b.jpg[/IMG] metalowy, długość ok 11cm, obwód ok 31cm [IMG]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Wiosna 2011/DSC09045.jpg[/IMG] [IMG]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Wiosna 2011/DSC09047.jpg[/IMG] Wymiary baskerville rozmiar 2: długość 10cm, obwód 30cm Quote
Papisiowa Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 (edited) ---------- Edited April 1, 2014 by Papisiowa Quote
hecia13 Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 [quote name='Papisiowa'](...) mój pies nie musi używać kagańca na co dzień, [B]bo to york[/B] (...)[/QUOTE] I co z tego, że york? Tak samo powinien mieć kaganiec jak owczarek, bokser, spaniel czy jamnik! Do szału mnie to doprowadza, szczególnie, że jedyny pies, który mnie pogryzł to był właśnie york. Bez powodu pobiegł do mnie i ugryzł mnie w nogę. Byłam sama bez psów. Wszystkie yorki jakie znam sa niewybiegane, sfrustrowane i jazgotliwe. Podbiegają do moich psów i wrzeszczą, czego moja Sharunia (bokserka) nie cierpi i warczy na nie, a wtedy jest wrzask "agresywny pies! W kagańcu powinien chodzić!" Nie wiem skąd jesteś, ale w W-wie obowiązuje kaganiec albo smycz, ale kaganiec a nie halter. Quote
Papisiowa Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 (edited) ---------- Edited April 1, 2014 by Papisiowa Quote
xxxkaluniaxxx Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 [quote name='Papisiowa'] i nigdy nikogo by nie ugryzł. [/QUOTE] Taaa :roll:tego to akurat nie przewidzisz nawet najspokojniejszemu psu może nagle coś nie podpasować i może dziabnąć :p Quote
vege* Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 [quote name='Papisiowa']A ja mojemu Papiemu własnoręcznie zrobiłam kaganiec. Taki jakby halter dla konia, tylko malutki i bez węzła Fiadora (bo po co psu) z cienkiej, bawełnianej linki. Zrobiłam taki dlatego, że mój pies nie musi używać kagańca na co dzień, bo to york, ale ludzie z komunikacji (przynajmniej u mnie) są tak upierdliwi, że wymagają kagańca i nie obchodzi ich, że to york. Będę go wkładać tylko przy wsiadaniu do busa ;)[/QUOTE] Co z tego, że to york, co z tego, że nie szczekający i nieupierdliwy. Mnie pies ugryzł, ale to był kundel, a mojego 25 kg psa pogryzły właśnie yorki :shake: Po kilku takich pogryzieniach ja też wyszłam już z siebie i RAZ dałam załatwić sprawę Nuce, która yorkiem rzuciła w powietrze i się skończyło gryzienie:diabloti: Ale to nie ważne, york, pinczer, czy kaukaz powinien mieć kaganiec w autobusie. Jak nie chcesz zakłądać kagańca to w klatce go noś:diabloti: Quote
vege* Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 [quote name='Papisiowa']Uwierz mi ten pies jest przewidywalny i to bardzo ;) Przy nim akurat mogę być 100% pewna, że nikomu krzywdy nie zrobi (no chyba, że zaliże na śmierć :P ). Jest naprawdę przyjaznym psem.[/QUOTE] Ale mimo wszystko są ludzie, którzy się nawet takiego psa boją i trzeba to uszanować i bezpieczniej się czują jak widzą, że pies ma kaganiec:roll: Quote
xxxkaluniaxxx Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 [quote name='Papisiowa']Uwierz mi ten pies jest przewidywalny i to bardzo ;) Przy nim akurat mogę być 100% pewna, że nikomu krzywdy nie zrobi (no chyba, że zaliże na śmierć :P ). Jest naprawdę przyjaznym psem.[/QUOTE] Piesek mojej cioci też był przewidywalny :loveu: tak przewidywalny że trafiłam na pogotowie a nic mu nie zrobiłam :roll: Quote
vege* Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 [quote name='xxxkaluniaxxx']Piesek mojej cioci też był przewidywalny :loveu: tak przewidywalny że trafiłam na pogotowie a nic mu nie zrobiłam :roll:[/QUOTE] O to tak samo jak suka, która była podobno super ułożona, grzeczna i nieagresywna:loveu:, a bez ostrzeżenia prawie mi Nukę zagryzła :-( Quote
hecia13 Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 [quote name='Papisiowa']Mój pies nie jest yorkiem z tych upierdliwych ;) Nie szczeka (naprawdę!), nigdy nie przejawia agresji i nigdy nikogo by nie ugryzł. I chodzi na smyczy.[/QUOTE] To gratuluję :) Ale wiesz jak to jest... Quote
YxNinaxY Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 ja jedyne czego jestem pewna to tego, że moich poczwar pewna być nie mogę :diabloti: z resztą, jk dla mnie głupie gadanie, że jesteś pewna. Wielu ludzi było pewnych swych pupili a późnej były pogryzienia.. pies to pies i tylko on wie co może mu do łba przyjść. Wiadomo, że w jakimś stopniu (mniejszym lub większym) jesteśmy w stanie przewidzieć zachowanie naszych zwierząt ale o 100 procentowej pewności nie ma mowy, bądźmy szczerzy. Quote
Papisiowa Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 (edited) ---------- Edited April 1, 2014 by Papisiowa Quote
Recommended Posts