2411magdalenka Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 AKTUALIZACJA 23.12 Grosik już w swoim domku!!!!!!!! "Mission sukces" jak to mówi mój mąż ;) DoPi, Psia mamo, Dziekujemy przeogromnie!!! i wszystkim Rodzicom Chrzestnym i zaangażowanym w pomoc! 28.11 Lady pojechała do Poznania do cudownego DS. Mamusia Sniki także w swoim domu. O wspaniały domek walczy przystojny chłopaczek - GROSIK. Prosimy o pomoc w ogłoszeniach:cool3: 20.11 Foka i Kropka w DS u mnie. 18.11 Szczeniory już odrobaczone, zaszczepione, odkarmione :) i gotowe do adopcji. Foka i Kropka jadą do ds w sobotę 20.11. Domek sprawdzony :razz: jakoś przypadkiem się złożyło, że moja rodzina się zakochała i adoptujemy dwie siostrzyczki. Nadal domku poszukują Grochu i Lady. Na horyzoncie pojawiła się opcja domku dla Grocha, ale nadal trwają "negocjacje". Mamusia zwana Daga i dalej zwana Sniki została już na piśmie zaadoptowana:) pojedzie do ds, gdy wszystkie szczeniory trafią do swoich domków. ++++++++++++++++++++++ Piszę wątek w imieniu Cioteczki DoPi. "Dostaliśmy informację do gazety, że gmina nie zajęła się sunią foksterierką krótkowłosą wyrzucona w Tomaszowicach. Ja pojechałam zobaczyć jak wygląda sprawa i faktycznie sunia ciężarna na betonie pod domem. Wyglądało to tak jakby czekała w miejscu, w którym ją zostawili własciciele. Ludzie ją tam podkarmiali, ale zadzwonili do gminy. Gmina nie wykazała zainteresowania. Wzięłam sunie na swój koszt do hoteliku. Pojechałam do weta , odrobaczyłam. Umówiłam sterylkę aborcyjną. No i nie zdążyłam. Dzień przed sunia się oszczeniła i ma 4 szczeniorki. W hoteliku może zostać tylko 2 tygodnie , bo pan Tomasz nie ma czasu zajmować sie szczeniorkami , a ja finansowo też sama nie uciągnę hoteliku. Więc muszę ją zabrać do mieszkania (38 m2) . Nie wiem jak to zrobię, bo moja Szanta nie toleruje innych zwierząt w domu (10 letnia sznaucerka średnia)..." "Kochający" właściciel wyrzucił sunię bo prawdopodobnie popełniła mezalians... ale jakby ją odpowiednio zabezpieczył........ same wiecie. I teraz ślicznotka cierpi... porzucona... z dzieciakami... i jeszcze: "wydaje się być socjalizowana , na smyczy chodzi pięknie , w samochodzie jeździ cudnie , jak na stacji się zatrzymalismy to wyszła z nami na spacerek wysiusiała sie i wykupkała. Nie boi sie ruchu ani samochodów. Myślę, że ona miastowa była" SZCZENIORY PRZYSZŁY NA ŚWIAT w nocy z 26/27 IX. i tak wygląda sytuacja... ja w swoim imieniu DZIĘKUJĘ za serducho okazane psince.. Namiar na Cioteczkę DoPi: 507095567 CIOTKI - PROSIMY O POMOC.. będę pilotować wątek w imieniu DoPi. Rozsyłajcie wątek, przydałaby się karma dla mamusi no i jakieś dt dla maluchów zaplanować... chyba że ktoś by przygarnął całą rodzinkę? Znaleziona w ciąży: z maluszkami: Quote
2411magdalenka Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 jeszcze jedna fotka... Quote
paoiii Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 melduje sie na wątku! matko jakie maluszki kochane i biedna mamcia :( będę myślec o DT chociaż dla jednego malucha, ile one mają???? Quote
2411magdalenka Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 właśnie czekam na info od DoPi z datą urodzin.. ale to jeszcze mikrusy są... dowiedziałam się o sytuacji 2-3h temu... ale cudne skurczybyki są - do zjedzenia ;) a mamusia też fajowa się wydaje! mi to tak Jack Russell terierem wygląda ;) ale znawca ze mnie średni ;) Quote
paoiii Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 moze pomóc w zrobieniu zdjęc, wprawdzie nie mam teraz jakiegos mega sprzeętu(w wakacje mnie okradli 3000zł w plecy ) ale gdzies czytałam ze są zdjecia potrzebne, czy to aktualne ???? no mi tez go przypomina, kurcze takim maluchem to jednym nie dałabym rady sie zając bo mnie nie ma długo w domu :( a powiedz gdzie one aktualnie przebywają? Quote
2411magdalenka Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 DoPi coś mi nie odpisuje, ale hotelik chyba gdzieś w okolicach Wieliczki... DoPi nie wiem czy je w końcu da radę wziąć do siebie, bo jej sunia nie toleruje innych psiaków.. a karmiąca mamusia też sympatyczna nie będzie.. nie wiem jak to rozwiąże. Osobiście będę się widzieć z DoPi chyba w sobotę, podam trochę karmy dla mamuśki... Fotki by się przydały :) bazarek imieninkowy by się zrobiło... no i do ogłoszeń... narazie nawet płci nie znam :) muszę DoPi dorwać Quote
2411magdalenka Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 czy któraś zdolna Ciotka mogłaby zrobić banerek? Quote
paoiii Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 no ok, jesli chodzi o zdjecia to ja moge pomoc, a hotelik chyba w Lednicy Górej k/wieliczki :) kurczeee.. mysle i mysle co z maluchami jak DoPi ich nie da rady wziąsc :( czekam na info w kazdym razie Quote
nina_q Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Mówisz masz - moze być? Moge cos pomyslec w domu nad lepszym Quote
2411magdalenka Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 dzięki, ale kobieto - poszalej trochę ;) zrób większy, bo teraz niby 2 w podpisie, więc np taki jak banerek Soni ;) Quote
2411magdalenka Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Dopi w robocie, "zamyka miesiąc" więc wlezie później i wszystko uściśli.. moje gagatki akurat śpią więc chwilę szaleję ;) Quote
nina_q Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 chwile szalejesz...co za luksus, ja w pracy siedze i biegne po moje gagatki po zostana na noc w przedszkolach ;) Quote
DoPi Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 melduje sie drogie cioteczki Sunia oszczeniła sie z niedzieli na poniedziałek, bardzo pasuje mi do foksteriera krótkowłosego. Taki "Milo" z filmu "Maska" . Tatus niewiadomego pochodzenia. Szczeniorki trzy łaciate a jeden najwiekszy i cały czas przy mleku calusi brązowy. Amiga pozyczy mi na razie klatke kennelową . Kontakt do mnie 507095567 Madzia bardzo dziekuję za założenie wątku, pozdrawiamserdecznie cioteczki i wujaszków Quote
2411magdalenka Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 ok, sama też spróbowałam swoich możliwości.. proszę się częstować :) nawet udało mi się podlinkować juppiee :) uzupełnię w pierwszym poście info.. Quote
DoPi Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Halo , jak sie umieszcza banerek w podpisie?? Quote
paoiii Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 DoPi napisał(a):Halo , jak sie umieszcza banerek w podpisie?? trzeba wejsc w USTAWIENIA, później w EDYTUJ SYGNATURE, następnie skopiować banerek wkleić tam i dać ZAPISZ SYGNATURE :) Quote
matahari81 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 melduje sie na watku. rozesle oczywiscie tez wsrd znajomych. kurcze nastepna niechciana bidulka....... Quote
agnieszka24 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 załamac się można :( Tyle bezdomnych suczek z maluszkami się pojawiło ostatnio :( Quote
DoPi Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Sunia jest w hoteliku w Lednicy. Ma najlepsze miejsce. W zamykanym budynku boksik najdalej od drzwi.Miałam wczoraj jechać, ale z bronowic na Dąbie jechałam 1,5 godz. a korki takie ,że jak wróciłam do domu to nie miałam już siły. Dość długo pracuję w tygodniu i mam małe szanse zdązyć przed 19 tą do hoteliku. Jadę w sobotę raniutko z Karusiąp, Agamiką i Paoiii, która ma zrobić zdjęcia. Z panem Tomaszem będziemy wtedy sprawdzać jaki mamy przychówek. W poniedziałek nie chciałam suni drażnić za bardzo. Muszę się spieszyć z zabraniem, bo coraz zimniej jest i boję się o maluchy. Quote
2411magdalenka Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Dobra Kobieto myślę że do soboty jakoś przetrzymają, a później to już sanatorium :) :) :) strasznie się cieszę, że podjęłaś wyzwanie i zabierasz rodzinkę. A ekipa niezła Was jedzie :) w Cioteczkach siła! proszę cudne zdjęcia porobić i płcie posprawdzać, żeby bazarek imieninkowy mógł ruszyć. Bo cudowna Ciotka DoPi pójdzie z torbami z taką rodzinką na utrzymaniu ;) Quote
kopciuszek Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Jestem i ja :) Sama chętni nadam imię jakiemuś maluszkowi ;) Quote
DoPi Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 a i nasz wet określił, że sunia może mieć co najwyżej 3 lata. Ząbale bielusie,ciut starte, bez cienia kamienia. Cioteczki chyba udało się z banerkiem ( dobrze miec syna hehe)dziękuję za instrukcję Quote
DoPi Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Witam Kopciuszka i Asiorka na wątku maluchów. Dziękuję za zainteresowanie. Napewno bedę pytac o wiele rzeczy, bo doświadczenie mam marne w wychowaniu szczeniaków. Quote
Recommended Posts