Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto Lisek :multi: :loveu: :loveu: Lisek mieszka w sochaczewskim schronisku „Azorek”. Od paru lat. Jakoś nikt się na nim jeszcze nie poznał…

Jest niewielkiego wzrostu, a wyglądem przypomina owczarka szetlandzkiego. Moim zdaniem jest prześlicznym psem :loveu:

Ale to co w Lisku najfajniejsze to charakter – to wesoły i żywy (ma temperamencik młodzieńca, ale takiego kulturalnego ;) ), pogodny i bardzo bystry psiak. Łagodny w stosunku do innych psów, bardzo przyjacielski i czuły dla ludzi.
Przebywanie z Liskiem i wyprowadzanie go na spacery to ogromna przyjemność nie tylko dla psa, ale i wolontariuszy :lol: Lisek po prostu uwielbia towarzystwo człowieka i niezwykle wdzięcznie to okazuje. Reaguje za każdy gest i słowo skierowane w jego kierunku.

Lisek ma już kilka latek (ok.4-5), z czego większość spędził w schronisku :-( W zeszłym roku został zaatakowany i dotkliwie pogryziony przez innego psa. Teraz przebywa w najsympatyczniejszym boksie pod wiatą wraz z dwiema uroczymi panienkami – Muszką i Minią. Dziewczynki mają już swój wątek, teraz pora na Liska :lol:

Może dzięki dogomanii Lisek nie podzieli losu innego słynnego dogomaniackiego Liska, który na wyzwolenie od schroniskowej egzystencji musiał czekać 20 lat.

Jeśli chciałbyś dać szansę Liskowi - zadzwoń 0-507 920 043 lub napisz do: [email protected]

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lisek nie może czekać 20 lat, odkąd poszliśmy na spacerek (pierwszy od roku), psiak wita nas z taką radością, że aż serce boli, a słodziak jest niesamowity, pokochajcie Liska, bo my już go kochamy!

Bardzo uszlachetniony shelti czeka na swój dzień!

Posted

W górę Lisku !!!! To twój pierwszy dzień na dogomanii. Musisz być wysoko!
Słuchajcie, nasz "sheltie" na tych zdjęciach wygląda na większego niż jest w naturze :-o To naprawdę mały psiaczek, może nie XS, ale S na pewno :lol:

Posted

[quote name='ania14p']

Lisek nie może czekać 20 lat, odkąd poszliśmy na spacerek (pierwszy od roku), psiak wita nas z taką radością, że aż serce boli, a słodziak jest niesamowity, pokochajcie Liska, bo my już go kochamy!

A tak Lisek dziękował Cioci Ani14 :cool3: za pierwszy od roku :shake: :-( spacerek... Fajna przylepa, co?...

Posted

Bodziulka, czy mi się wydaje, czy masz tam wolne miejsce w banerku po lewej stronie? :cool3: :multi: :multi: :multi:

Tak, tak Lisek to piesek w sile wieku, tylko mordkę mu trochę pobrokaciło ;)

Posted

no niestety Aniu, mój banerek w sumie ma 500pikseli, tyle, że jest "wyśrodkowany" i to tak właśnie wygląda, trochę przesunięte - ale tylko jak Wierkę czy Lukę wyeksmitujemy, Lisek wskoczy na ich miejsce

Posted

Agulko:mad: , Lisek to słoneczko, wesołek, prawie tricolorek, słodyczka i sama nie wiem co jeszcze milszego można o nim powiedzieć! Jeśli zamknęli by mnie wklatce i nie wyprowadzali na spacerki przez rok to też bym osiwiała w młodości, a tak udało mi się doczekać z delikatną siwizną do trzydziestki, (teraz to już całkiem biała jestem:evil_lol: )

Posted

ania14p napisał(a):
Bodziulko:mad: , Lisek to iskierka, słoneczko, wesołek prawie tricolorek, przylepka i już nie wiem co może być słodszego i bardziej serdecznego, nie żaden staruszek, tylko chłopak w dojrzalszym wieku, nie sądzę, żeby miał więcej jak pięć lat. Jakby Ciebie zamknęli w boksie, to też byś osiwiała:evil_lol: , ja bezklatki osiwiałam przed trzydziestką!

to nie ja pisałam, że staruszek, ja go dzielnie broniłam, że nim nie jest :p

Posted

Przepraszam:modla: :oops: , ale wczoraj byłam już taka padnięta, że mi się niechcący wysłały dwa posty, poprawiony jest ten drugi, a najlepiej będzie jak go całkiem wyrzucę!

Posted

[quote name='ania14p']Agulko:mad: , Lisek to słoneczko, wesołek, prawie tricolorek, słodyczka i sama nie wiem co jeszcze milszego można o nim powiedzieć! Jeśli zamknęli by mnie wklatce i nie wyprowadzali na spacerki przez rok to też bym osiwiała w młodości, a tak udało mi się doczekać z delikatną siwizną do trzydziestki, (teraz to już całkiem biała jestem:evil_lol: )
kurcze tak to jest jak sie w pracy czyta wątki o pieskach (oczywiscie za placami szefa).
zapadła mi w myśi licza 20:shake: i dlatego napisałam taka glupote.:oops: :oops: :oops: :oops:
:lying: :ices_bla: :ices_bla: :ices_bla: :ices_bla:
Zwracam honor Liskowi
on jest piękny, mądry i oczywiście młodziutki:cool3:

Posted

[quote name='agula']
on jest piękny, mądry i oczywiście młodziutki:cool3:
Dokładnie tak! :loveu: A jutro ciocia zafunduje mu porządny spacerek i solidną porcję pieszczot!