Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Hej.
Dzisiaj dostałam zawału serca i rozstroju nerwowego przez moje auto :mad:
Wszystko zaczęło sie od tego, że dokładnie tydz temu, gdy zabawiałam się w nadwornego trymowacza Rapidki, jakiś niezwykle uprzejmy i świetnie jeżdżący kierowca nie zmieścił się na parkingu i przyłożył mojemu fordzikowi w lewy zadek :angryy: BTW czasami zastanawiam się kto tym ludziom daje prawko i dlaczego ich stać, żeby za nie zapłacić :???: wracając do tematu - ponieważ wgniecenie nie było strasznie ogromne (ale było:placz: ) postanowiłam wspólnie z moim bratem klepnąć blaszkę od środka, żeby mój mały czołg znowu wygladał ślicznie :cool3: no i klepnelismy wczoraj, nawet nieźle wyszło. Wieczorem zamierzałam pojechać po zakupy. Jakie wielkie było moje zdziwienie, gdy po przekręceniu kluczyka okazało się że nie pojadę :shake:
Zadzwoniłam do warsztatu po pomoc, po serii róznych testów konsultowanych tel okazało się, że nie działa pompa paliwa. Co tam, tylko 800 zł :shocked!: słabo mi się zrobiło.....:grab:
Teorii śmierci badziewia było kilka, a to, że z nowosci, a moze bezpiecznik, a ktoś mądry przypomniał sobie, że w KAŻDYM aucie jest przycisk bezp rozłączający układ paliwowy przy wypadku i że nasze zapędy blacharskie mogły go uruchomić. Jakby nie było tłukliśny dość mocno, bo solidna blacha.:evil_lol: Nawet nie wiecie jak wielkie było moje szczęcie gdy okazało się, że to jednak ten mały pstryczek bezpieczeństwa :multi:
W sumie jestem bogatsza o 8 stów :eviltong: wydam na leki obniżające cisnienie...

Posted

[B]FLAIRE[/B] - dzięki za skrócony kurs multicytowania ;)
a tak przy okazji, to pamietasz kiedy byłam u Ciebie z uszami? Nie mogę skojarzyć, a chciałabym wiedzieć ile dni sa klejone. Poprawiłam swoim klejem :cool3: może na wiosnę uda się je odkleić :evil_lol:

Posted

[quote name='Terriermania']a tak przy okazji, to pamietasz kiedy byłam u Ciebie z uszami? Nie mogę skojarzyć, a chciałabym wiedzieć ile dni sa klejone. Poprawiłam swoim klejem :cool3: może na wiosnę uda się je odkleić :evil_lol:[/quote]
Nie pamiętam, ale jak sobie przypomnę, skąd wracałam, to może będę wiedziała...

Aaa - chyba w sobotę.

A co do Łodzi, to... jakby to ująć... no... mój brat się żeni na początku maja, więc ja będę w USA. :placz: ;)

Posted

Ale ja chcę na temat Katowic... Bo tam jest Ron Menaker, a po rozmowie z Fuką w Kielcach ja ponownie sprawdziłam i on nie ma amerykańskich uprawnień na teriery (z wyjątkiem "provisionaL, czyli takie wstępne uprawnienia, na Amstafy i jeszcze jedną czy dwie rasy terierów - ale na pewno nie na np. Airedale). Czy w związku z tym ktoś wie, na jakiej zasadzie on w Katowicach sędziuje teriery? (Wiem, że już kiedyś chyba sędziował rozmaite teriery w Łodzi, ale też nie wiem, na jakiej zasadzie...)

Posted

[quote name='Gosia_i_Luka']1) Anisha, jeśli chodzi o trymparty, to mi pasuje jedynie czwartek, 28-go, to jedyny dzień, który mam wolny w poświątecznym tygodniu :roll:[/quote]
[B]Gosiu[/B], chyba raczej powinnaś myśleć o dniu wolnym [B]PO [/B]trymparty, a nie [B]W[/B] tym dniu? No, chyba, że możesz sobie pozwolić na pójście do pracy z lekka niewyspana - to co innego. :cool3:
[quote name='swallow']Na szczescie ma angielską wersję :lol:[/quote]
Nawet nie zapytam po czym poznałaś która wersja jest angielska... :crazyeye:
Widzieliście za to kto się podpisał pod "design'em"? Swojska Magda. I od razu lepiej. :lol:

Posted

[B]Flaire[/B], to bardzo ciekawe co piszesz:crazyeye: szczególnie, że on na swiatówce amstafy sedziował:evil_lol: Podejrzewam, że mu dadzą takie prowizoryczne uprawnienia na rasy, które ma miec w Katowicach, a naród się bedzie cieszył, że go amerykański sedzia będzie oceniał:diabloti:
może Ramir, by nam cos powiedziała, w końcu to jej oddział i wydaje mi sie, że jest w komitecie organizacyjnym...
Ja naprawde zaczynam miec dość naszych wystaw:angryy:

Posted

[quote name='borsaf']
[B]INUS,[/B] upiekłam keksa wg Twojego przepisu i pieknie urósł i wyglada. Nie próbowałam jeszcze ale na visus to cymes!
.[/quote]
i mam nadzieję że będzie tak smakować...:razz: :eating: :happy1: SMACZNEGO!

Ja z jedzonkiem zaczynam od jutra jako że marna ze mnie kucharka:oops: to nie zaplanowałam wiele potraw :cool3: -- tym bardziej że na Wigilie i Świeta raczej wędrujemy po rodzinie niż sami jesteśmy odwiedzani:razz:
Byłam na topiku z przepisami:crazyeye: - i chyba posiedzę tam całe popołudnie tyle pyszności jest tam zaserwowane :razz:
[B]Ali [/B]- na bieżąco widze ze aktualizujesz - spis treści - super !dziekuję :lol:

Posted

[quote name='zachraniarka']Ale dopiero teraz zauważyłam, że ona nie ma precla! Paskudztwo! Erikson bez precla jakiś taki nie dorobiony jest, już mi się ta siostra tak nie podoba :evil_lol:[/quote]
Ależ ma :roll:. Taki półprecelek :cool3: :evil_lol: ;)

Posted

[quote name='Fuka'][B]Flaire[/B], to bardzo ciekawe co piszesz:crazyeye: szczególnie, że on na swiatówce amstafy sedziował:evil_lol: [/quote]No na te amstafy to przynajmniej ma uprawnienia... Co prawda jeszcze nie "pełne", ale takie, które dają mu prawo sędziować amstafy w USA.

[quote name='Flaire']Podejrzewam, że mu dadzą takie prowizoryczne uprawnienia na rasy, które ma miec w Katowicach[/quote]W Stanach, żeby się rozszerzyć, są bardzo konkretne wymagania. Ewidentnie on ich jeszcze w tym momencie nie spełnił... Oczywiście jest szansa, że spełni przed katowicką wystawą, ale myślę, że jest bardziej prawdopodobne, że w Katowicach też będzie sędziował rasy, do których nie ma ŻADNYCH uprawnień, tak jak to chyba było bodaj dwa lata temu w Łodzi (nie stety nie mam czasu tego teraz sprawdzić).

Posted

znalazlam cos takiego : [B]Ble nie umiem wklepac tych uprawnien. ale okazuje sie ze ow Pan moze sedziowac ASTY od grudnia tego roku , a moze sa inne zasady zapraszania prezesow AKC ?[/B]

Posted

[B]Breed & Group Judging Status[/B] [B]Breed/Group/Class[/B] [B]Judge Status[/B] [B]Status Date[/B] Pointers [I]Approved[/I] Pointers (German Shorthaired) [I]Approved[/I]
Retrievers (Chesapeake Bay) [I]Approved[/I] Dec, 12 2006
Retrievers (Flat-Coated) [I]Approved[/I]
Retrievers (Golden) [I]Approved[/I]
Retrievers (Labrador) [I]Approved[/I]
Retrievers (Nova Scotia Duck Tolling)[I]Approved[/I]
Setters (English) [I]Approved[/I]
Setters (Gordon) [I]Approved[/I]
Setters (Irish)[I]Approved[/I]
Spaniels (Cocker) [I]Approved[/I] Dec, 12 2006
Spaniels (English Cocker) [I]Approved[/I] Dec, 12 2006
Spaniels (English Springer) [I]Approved[/I] Dec, 12 2006
Spaniels (Welsh Springer) [I]Approved[/I] Dec, 12 2006
Spinoni Italiani [I]Approved[/I] Vizslas [I]Approved[/I] Dec, 12 2006
Weimaraners [I]Approved[/I]
Working Group [I]Approved[/I]
Tibetan Mastiffs [I]Approved[/I] Jan, 01 2007
American Staffordshire Terriers [I]Approved[/I] Dec, 12 2006
Bedlington Terriers [I]Approved[/I]
Border Terriers [I]Approved[/I] Dec, 12 2006
Miniature Schnauzers [I]Approved[/I]
Best In Show [I]Approved[/I]
Conformation - Misc Breeds [I]Approved[/I]
Junior Showmanship - All Breeds [I]Approved[/I]

Posted

Dokładnie jak piszesz, Nitencjo (też właśnie sprawdzałam). Od 12 grudnia tego roku, pan Menaker ma pełna uprawnienia do sędziowania trzech ras terierów: amstafów, bedlingtonów i borderów. I żadnych uprawnień do żadnych innych terierów.

Posted

[quote name='Flaire']I żadnych uprawnień do żadnych innych terierów.[/quote]No może to nie do końca prawda, bo nie wiem, jakie rasy obecnie znajduja się w "Miscaleneous". O ile pamiętam, to jest takie miejsce na rasy, które nie do końca jeszcze w USA istnieją, ale nawet tego nie jestem pewna. W każdym razie żadnych z "normalnych" ;-) terierów tam nie ma.

Posted

[quote name='Nitencja']Flaire a co to jest : Conformation - Misc Breeds [I]Approved ?? [/I][/quote]
Nitencja, dla Ciebie znalazła. ;-) Spójrz [URL="http://www.akc.org/breeds/miscellaneous_class.cfm"]tutaj[/URL]. To są rasy, które jeszcze nie do końca są przez AKC przyjęte - są w trakcie (tak jakby w księdze wstępnej). Żadnych terierów tam nie ma.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...