Nitencja Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 yyyyyyyy no ciekawie , ciekawie widze ze mam wolne hihi
Fuka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 no nie wiem czy wolne, ale wygląda na to, że taniej wyszłaby dalsza wycieczka.... chyba mam dośc wystaw:p
rita60 Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Puk,puk dziewczyny czy jest jakas wystawa w Lodzi ?:oops:
rita60 Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 O tej to wiem,myslałam,ze cos sie wczesniej szykuje.Bo pisałyscie to w takiej formie jakby miała byc juz niedługo. Bosze kiedy bedzie maj........
Terriermania Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Hej. Dzisiaj dostałam zawału serca i rozstroju nerwowego przez moje auto :mad: Wszystko zaczęło sie od tego, że dokładnie tydz temu, gdy zabawiałam się w nadwornego trymowacza Rapidki, jakiś niezwykle uprzejmy i świetnie jeżdżący kierowca nie zmieścił się na parkingu i przyłożył mojemu fordzikowi w lewy zadek :angryy: BTW czasami zastanawiam się kto tym ludziom daje prawko i dlaczego ich stać, żeby za nie zapłacić :???: wracając do tematu - ponieważ wgniecenie nie było strasznie ogromne (ale było:placz: ) postanowiłam wspólnie z moim bratem klepnąć blaszkę od środka, żeby mój mały czołg znowu wygladał ślicznie :cool3: no i klepnelismy wczoraj, nawet nieźle wyszło. Wieczorem zamierzałam pojechać po zakupy. Jakie wielkie było moje zdziwienie, gdy po przekręceniu kluczyka okazało się że nie pojadę :shake: Zadzwoniłam do warsztatu po pomoc, po serii róznych testów konsultowanych tel okazało się, że nie działa pompa paliwa. Co tam, tylko 800 zł :shocked!: słabo mi się zrobiło.....:grab: Teorii śmierci badziewia było kilka, a to, że z nowosci, a moze bezpiecznik, a ktoś mądry przypomniał sobie, że w KAŻDYM aucie jest przycisk bezp rozłączający układ paliwowy przy wypadku i że nasze zapędy blacharskie mogły go uruchomić. Jakby nie było tłukliśny dość mocno, bo solidna blacha.:evil_lol: Nawet nie wiecie jak wielkie było moje szczęcie gdy okazało się, że to jednak ten mały pstryczek bezpieczeństwa :multi: W sumie jestem bogatsza o 8 stów :eviltong: wydam na leki obniżające cisnienie...
Terriermania Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [B]FLAIRE[/B] - dzięki za skrócony kurs multicytowania ;) a tak przy okazji, to pamietasz kiedy byłam u Ciebie z uszami? Nie mogę skojarzyć, a chciałabym wiedzieć ile dni sa klejone. Poprawiłam swoim klejem :cool3: może na wiosnę uda się je odkleić :evil_lol:
Fuka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 a ja Wam polecam [url]http://www.fcg.ge[/url] właśnie znalazłam piekny link:evil_lol:
Fuka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 ale początek był bardzo obiecujący, a angielska wersja dyskretna :lol:
Flaire Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='Terriermania']a tak przy okazji, to pamietasz kiedy byłam u Ciebie z uszami? Nie mogę skojarzyć, a chciałabym wiedzieć ile dni sa klejone. Poprawiłam swoim klejem :cool3: może na wiosnę uda się je odkleić :evil_lol:[/quote] Nie pamiętam, ale jak sobie przypomnę, skąd wracałam, to może będę wiedziała... Aaa - chyba w sobotę. A co do Łodzi, to... jakby to ująć... no... mój brat się żeni na początku maja, więc ja będę w USA. :placz: ;)
Flaire Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Ale ja chcę na temat Katowic... Bo tam jest Ron Menaker, a po rozmowie z Fuką w Kielcach ja ponownie sprawdziłam i on nie ma amerykańskich uprawnień na teriery (z wyjątkiem "provisionaL, czyli takie wstępne uprawnienia, na Amstafy i jeszcze jedną czy dwie rasy terierów - ale na pewno nie na np. Airedale). Czy w związku z tym ktoś wie, na jakiej zasadzie on w Katowicach sędziuje teriery? (Wiem, że już kiedyś chyba sędziował rozmaite teriery w Łodzi, ale też nie wiem, na jakiej zasadzie...)
Anisha Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='Gosia_i_Luka']1) Anisha, jeśli chodzi o trymparty, to mi pasuje jedynie czwartek, 28-go, to jedyny dzień, który mam wolny w poświątecznym tygodniu :roll:[/quote] [B]Gosiu[/B], chyba raczej powinnaś myśleć o dniu wolnym [B]PO [/B]trymparty, a nie [B]W[/B] tym dniu? No, chyba, że możesz sobie pozwolić na pójście do pracy z lekka niewyspana - to co innego. :cool3: [quote name='swallow']Na szczescie ma angielską wersję :lol:[/quote] Nawet nie zapytam po czym poznałaś która wersja jest angielska... :crazyeye: Widzieliście za to kto się podpisał pod "design'em"? Swojska Magda. I od razu lepiej. :lol:
Fuka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [B]Flaire[/B], to bardzo ciekawe co piszesz:crazyeye: szczególnie, że on na swiatówce amstafy sedziował:evil_lol: Podejrzewam, że mu dadzą takie prowizoryczne uprawnienia na rasy, które ma miec w Katowicach, a naród się bedzie cieszył, że go amerykański sedzia będzie oceniał:diabloti: może Ramir, by nam cos powiedziała, w końcu to jej oddział i wydaje mi sie, że jest w komitecie organizacyjnym... Ja naprawde zaczynam miec dość naszych wystaw:angryy:
INA Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [quote name='borsaf'] [B]INUS,[/B] upiekłam keksa wg Twojego przepisu i pieknie urósł i wyglada. Nie próbowałam jeszcze ale na visus to cymes! .[/quote] i mam nadzieję że będzie tak smakować...:razz: :eating: :happy1: SMACZNEGO! Ja z jedzonkiem zaczynam od jutra jako że marna ze mnie kucharka:oops: to nie zaplanowałam wiele potraw :cool3: -- tym bardziej że na Wigilie i Świeta raczej wędrujemy po rodzinie niż sami jesteśmy odwiedzani:razz: Byłam na topiku z przepisami:crazyeye: - i chyba posiedzę tam całe popołudnie tyle pyszności jest tam zaserwowane :razz: [B]Ali [/B]- na bieżąco widze ze aktualizujesz - spis treści - super !dziekuję :lol:
zadziorny Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [quote name='zachraniarka']Ale dopiero teraz zauważyłam, że ona nie ma precla! Paskudztwo! Erikson bez precla jakiś taki nie dorobiony jest, już mi się ta siostra tak nie podoba :evil_lol:[/quote] Ależ ma :roll:. Taki półprecelek :cool3: :evil_lol: ;)
Flaire Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [quote name='Fuka'][B]Flaire[/B], to bardzo ciekawe co piszesz:crazyeye: szczególnie, że on na swiatówce amstafy sedziował:evil_lol: [/quote]No na te amstafy to przynajmniej ma uprawnienia... Co prawda jeszcze nie "pełne", ale takie, które dają mu prawo sędziować amstafy w USA. [quote name='Flaire']Podejrzewam, że mu dadzą takie prowizoryczne uprawnienia na rasy, które ma miec w Katowicach[/quote]W Stanach, żeby się rozszerzyć, są bardzo konkretne wymagania. Ewidentnie on ich jeszcze w tym momencie nie spełnił... Oczywiście jest szansa, że spełni przed katowicką wystawą, ale myślę, że jest bardziej prawdopodobne, że w Katowicach też będzie sędziował rasy, do których nie ma ŻADNYCH uprawnień, tak jak to chyba było bodaj dwa lata temu w Łodzi (nie stety nie mam czasu tego teraz sprawdzić).
Nitencja Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Flaire ciekawe rzeczy piszesz. To moze by trzeba poinformowac komitet organizacyjny w Katowicach jakiego sedziego zapraszaja ?
Nitencja Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 znalazlam cos takiego : [B]Ble nie umiem wklepac tych uprawnien. ale okazuje sie ze ow Pan moze sedziowac ASTY od grudnia tego roku , a moze sa inne zasady zapraszania prezesow AKC ?[/B]
Nitencja Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [B]Breed & Group Judging Status[/B] [B]Breed/Group/Class[/B] [B]Judge Status[/B] [B]Status Date[/B] Pointers [I]Approved[/I] Pointers (German Shorthaired) [I]Approved[/I] Retrievers (Chesapeake Bay) [I]Approved[/I] Dec, 12 2006 Retrievers (Flat-Coated) [I]Approved[/I] Retrievers (Golden) [I]Approved[/I] Retrievers (Labrador) [I]Approved[/I] Retrievers (Nova Scotia Duck Tolling)[I]Approved[/I] Setters (English) [I]Approved[/I] Setters (Gordon) [I]Approved[/I] Setters (Irish)[I]Approved[/I] Spaniels (Cocker) [I]Approved[/I] Dec, 12 2006 Spaniels (English Cocker) [I]Approved[/I] Dec, 12 2006 Spaniels (English Springer) [I]Approved[/I] Dec, 12 2006 Spaniels (Welsh Springer) [I]Approved[/I] Dec, 12 2006 Spinoni Italiani [I]Approved[/I] Vizslas [I]Approved[/I] Dec, 12 2006 Weimaraners [I]Approved[/I] Working Group [I]Approved[/I] Tibetan Mastiffs [I]Approved[/I] Jan, 01 2007 American Staffordshire Terriers [I]Approved[/I] Dec, 12 2006 Bedlington Terriers [I]Approved[/I] Border Terriers [I]Approved[/I] Dec, 12 2006 Miniature Schnauzers [I]Approved[/I] Best In Show [I]Approved[/I] Conformation - Misc Breeds [I]Approved[/I] Junior Showmanship - All Breeds [I]Approved[/I]
Flaire Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Dokładnie jak piszesz, Nitencjo (też właśnie sprawdzałam). Od 12 grudnia tego roku, pan Menaker ma pełna uprawnienia do sędziowania trzech ras terierów: amstafów, bedlingtonów i borderów. I żadnych uprawnień do żadnych innych terierów.
Nitencja Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Flaire a co to jest : Conformation - Misc Breeds [I]Approved ?? [/I]
Flaire Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [quote name='Flaire']I żadnych uprawnień do żadnych innych terierów.[/quote]No może to nie do końca prawda, bo nie wiem, jakie rasy obecnie znajduja się w "Miscaleneous". O ile pamiętam, to jest takie miejsce na rasy, które nie do końca jeszcze w USA istnieją, ale nawet tego nie jestem pewna. W każdym razie żadnych z "normalnych" ;-) terierów tam nie ma.
Flaire Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [quote name='Nitencja']Flaire a co to jest : Conformation - Misc Breeds [I]Approved ?? [/I][/quote] Nitencja, dla Ciebie znalazła. ;-) Spójrz [URL="http://www.akc.org/breeds/miscellaneous_class.cfm"]tutaj[/URL]. To są rasy, które jeszcze nie do końca są przez AKC przyjęte - są w trakcie (tak jakby w księdze wstępnej). Żadnych terierów tam nie ma.
Recommended Posts