Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Ale zescie tego napisali :angryy: czytam i czytam. Od jutra znow bede miala przerwe poniewaz jade do Legnicy.
Bardzo ale to bardzo zaluje ze mnie nie bede w Sopocie ( ale pomecze Niemickie teriery hihi - czy to bedzie wielki obciach jak bede robic zdjecia jako sedzia ?? )
U nas piekna pogoda ziiiimno i pada :diabloti:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

zachraniarka napisał(a):

Też mi powód do radości :shake:
U nas też od rana deszczowo.. nie pada.. ale szaro, ponuro.. i co w tym takiego fajnego??

Jest bosssssko :diabloti: . U nasz od rana lało jak z cebra, teraz troszki zwolniło, ale i tak popłakuje. Aż chce się żyć :loveu: .

zachraniarka napisał(a):
Ja już tęsknię za temperaturą ponad 30 stopni, pieknym słońcu..

Ależ fuj, wypluj to :mad: . My się już powygrzewaliśmy w morderczych temperaturach ponad 30 w cieniu, trza trochę oddechu złapać. Mózg się lasował i w ogóle było za dużo tego niby-dobrego ;) .
Pomyśl o rolnikach, o zbiorach, o roślinkach, ptaszkach i innych zwierzątkach - im też jest przyjemniej. I Wisła prawie wyschła ;) .

Posted

Wojtek napisał(a):
Jedziesz Sopot-Gdynia-Rumia-Reda-Wejherowo (Tuż przed czołgiem w prawo)-przepiękna trasa z przepięknym jeziorem "Dobro"-Krokowa-Żarnowiec-Bialogóra.

Dla porządku powiem tylko, że to trasa (faktycznie piękna) przez sam środek Puszczy Darżlubskiej. W 1939 roku Niemcy wymordowali w tych lasach na wyskości wsi Piaśnica ponad 12 tysięcy ludzi - przede wszystkim pomorską i kaszubską inteligencję, duchownych, urzędników. Po lewej stronie znajdują się masowe groby w lesie, można do nich dojechać samochodem. Groby znajdują się przed pomikiem Ofiar Piaśnicy, natomiast za tym pomnikiem, gdy skręci się w prawo (na wioskę Piaśnicę) i pojedzie ok. 10 km, trafi się do wsi Mechowo, gdzie znajdują się jedyne na Pomorzu groty. Warto je zobaczyć będąc w okolicy :)

Posted

zachraniarka napisał(a):
Ale morze zostało :loveu: :loveu: :loveu:

Jak je Wisełka przestanie zasilać, to i ono wyschnie, zobaczysz :eviltong: .

Posted

Wojtek napisał(a):
Flaire, przyjeżdżaj do osławionej Białogóry!
Tel. do Pani Krystyny Łepek - 058 673 50 24, może ma jeszcze wolne pokoje. 70zł z dobe, warunkiu (jak dla mnie) ok.
Hmm...... :-) A ja będę z Api i jej właścicielami! :-)

Powiedz mi, te 70 zł to od osoby jest, czy jak? I z posiłkami, czy bez?

Nawet jak wylądujemy w Karwii, to też można sie umówić na jakieś spotkanko, choćby z trymerkami ;-).

Posted

Bravo Fjolka! Feniak jest thebesciak. Toż to braciszek mlodszy Paryska:lol:
zwłaszcza na ostatnim zdjęciu. Nozyny jeszcze taaakie grube, niezdarne, cala suodycz szczeniaka. I ten usmiech na pysiu, i błysk w oku pt. "co by tu jeszcze zbroić"

Posted

borsaf napisał(a):
Bravo Fjolka! Feniak jest thebesciak. Toż to braciszek mlodszy Paryska:lol:
zwłaszcza na ostatnim zdjęciu. Nozyny jeszcze taaakie grube, niezdarne, cala suodycz szczeniaka. I ten usmiech na pysiu, i błysk w oku pt. "co by tu jeszcze zbroić"

borsaf witaj:hand: o tak cieszy sie czesto i cala geba,a blysk w oku znika tylko kiedy spi:evil_lol:
parys niestety tylko w banerku jest widoczny( rita do roboty:razz:;) ), ale o tym samym pomyslalam:lol:
rita a tak swoja droga to jestem ciekawa jakie parys mial uchole w jego wieku, tez takie na zewnatrz ustawione, czy raczej w gore:roll:

Posted

fjolka napisał(a):
borsaf witaj:hand: o tak cieszy sie czesto i cala geba,a blysk w oku znika tylko kiedy spi:evil_lol:
parys niestety tylko w banerku jest widoczny( rita do roboty:razz:;) ), ale o tym samym pomyslalam:lol:
rita a tak swoja droga to jestem ciekawa jakie parys mial uchole w jego wieku, tez takie na zewnatrz ustawione, czy raczej w gore:roll:
fjolka wziełam sie do roboty tzn niekoniecznie ja ale foty sa i to ile........:lol::evil_lol::lol:Jak Parysek był w wieku twojego nietoperza:calus:to miał jedno uszko bardziej stojace ale załamywało sie , a drugie w miare prawidłowe, tak mi sie zdaje. Kiedy dostał stałe zeby i rownolegle poszedł do fryzjera, po ostrzyzeniu uszkow staneli mu jak radary i tak zostało. Probowalismy kleic na plaster ale efekt był chwilowy. Dla nas to najpiekniejszy erdel na swiecie.Gdyby mu teraz oklapli to wtedy nie moj pies:evil_lol::lol::evil_lol:

Posted

niedzwiedzica napisał(a):
coztego-daj sobie spokój z ta praca, pzrecież dzis juz prawie weekend, kto widział pracowac w piatek po 12.. :evil_lol: :evil_lol: jak do tej pory nie popracowałas, to teraz juz nie warto zaczynać

A zebyś wiedziała, że popracowałam i to bardzo ciężko, fizycznie :evil_lol: Urok pracy w organizacji pozarządowej polega na tym, że wszyscy robią wszystko :lol:

rita, piękne zdjecia! I cudny Parys :loveu: Niesssssamowite ma te uszyska :loveu:

Malizna została w lecznicy, mam dzwonić przed ósmą czy jest już gotowa do odebrania... :roll: Straszliwie pusto bez koteczka w domu :placz: Mało się nie popłakałam, jak ją pani wet zabierała :-(

Posted

Flaire napisał(a):
Hmm...... :-) A ja będę z Api i jej właścicielami! :-)

Powiedz mi, te 70 zł to od osoby jest, czy jak? I z posiłkami, czy bez?

Nawet jak wylądujemy w Karwii, to też można sie umówić na jakieś spotkanko, choćby z trymerkami ;-).

7 dyszek/doba za mały pokój z dwoma łóżkami i WC niezależnie od ilości zakwaterowanych osób. Na miejscu jest wyposażona kuchnia do przyrządzania własnych posiłków, ale "na mieście" jest sporo knajpek w których podają dobre i niedrogie żarcie. Karwia to o rzut beretem - bardzo chętnie się spotkami :-)

rita - Parys odlotowy!

Posted

rita60 napisał(a):
No tak jak wreszcie sa foty mojego erdela to na dogo cisza:placz::placz::placz:oprocz Wojtka i coztego.
Bo myśmy były u Babci na obiedzie. :eating: Ale już jesteśmy w domciu.

W jakim wieku jest Parys na tych zdjęciach? Na kilku z nich przypomina mi moją Lotkę - chociaż jej uszy są mniej imponujące. ;-)

Posted

Flaire to sa aktualne zdjecia Paryska, pierwsze z Karwii, drugie z działki na ktorej bylismy tydzien temu. Napisz prosze jak oceniasz jego wyglad bo płone z ciekawosci.Parys skonczył rok i piec miesiecy.

Posted

No, moja Malizna już w domku :multi: Troszkę jeszcze zanietrzeźwiona, ale odzyskuje siły z każdą chwilą :p

Niestety, oczka zostały tylko zdiagnozowane, w płytkiej narkozie. Prawe wymaga bardziej skomplikowanej interwencji, będzie robione w Katowicach, przy pomocy jakowegoś specjalistycznego mikroskopu :roll: Przy okazji, za jednym zamachem pan dr zrobi też lewe, tak ustaliła z nim moja pani wet, żeby Malizny nie wprowadzać dwa razy w głęboką narkozę i nie meczyć dwa razy kołnierzem itd...

Posted

Rita ciesze sie, że Paryska w całości poznałam. Uszyska ma imponujące i nie dziwię się, że jakby mu teraz oklapły to by Ci czegoś brakowało. Bo tak naprawde to my je kochamy za charakter, niezależnie od rasy, są poprostu nasze.
Teraz mamy na dogo nowa rasę: Terriertoperz dogomaniacki.

Wygląda, że Parys jest z tych wyższych erdeli jak Regon ale mogę się myliś bo na focie nie widać. Zresztą muszę dokładnie zmierzyć ile to moje ma w kłębie, ale Niedzwiedzica go widziała i też mówi, że duży rosnie.

U nas pada cały dzień i własnie wróciliśmy ze spacerku skromniejszego, na pół jeziora. Na plaży nikogo, pies szalał bez smyczy, chcial za kaczkami do wody wchodzić. Wrócił mokry jak po kapieli. W miare cieplo, a deszcz jest bardzo potrzebny. Ale grzybów będzie!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...