Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

INA-skub i niczym sie nie martw :lol: Vigo ma sliczna główkę, jak mu ja odkłaczysz, wszyscy to zobacza i bedzie super :multi:a że szczypiorkowaty się robi po trymowanium to normalne-wszystkich terrierów jest wtedy o połowe mniej :evil_lol:
wyjatkiem jest moja wyskubana Hesia, której jest ostatnio o połowe więcej...chciałam wam fotke wstawic,ale żaba mnie dzis nie lubi :placz::placz::placz:

Posted

[B]Coztego[/B] Dzięki Ci, dobra kobieto, tylko jak ja mam niby do tej skrzynki zajrzeć? Wejść na onet i tam na pocztę? Będą chyba kłopoty z hasłem bo mam outlooka i nie potrzebuje wpisywac tego hasła, mam nadzieje, że znajde w zapiskach.
Co do linki, to przypinam Regonowi i w miejscach odludnych i odpsich puszczam wolno i sobie biega z linką. Jak na horyzoncie pojawia sie piesek to szybko dobiegam i ściągam jak normalną smycz. Problem w tym, żebym tego pieska sybciej zauważyła niż mój terier bo atrakcyjność panci w tym układzie równa się zero albo mniej. Zwykle chodzę z nim wieczorami kiedy prawie nikogo nie spotykamy ale ja tez trochę mam wtedy pietra bo mój Regon w razie czego mnie nie obroni, narazie zostaje mi Anioł Stróż. No, ale czego sie nie robi dla wybiegania psiaka?

Posted

[IMG]http://img295.imageshack.us/img295/7079/piesbezkufy5mq.jpg[/IMG]

to nie to, co miało byc,ale tylko to zdjecie żaba w swojej łaskawości raczyła puścić.:mad::mad::mad:
to Hesia bez ppołowy głowy :evil_lol:

Posted

Po 5 minutach czekania jest fota grubej Heśki :diabloti:
[IMG]http://img429.imageshack.us/img429/5779/wyscigowaci281380arwka4hr.jpg[/IMG]
[IMG]http://img429.imageshack.us/my.php?image=wyscigowaci281380arwka4hr.jpg[/IMG]

Posted

[B]Niedzwiedzica[/B]mnie też ostatnio żaba wkurzyła maxymalnie i skorzystałam z drugiej zakładki, którą mi Aga znalazła. Działa tak, jak żaba, kopiuje sie 2 adres i wkleja, bo foty zimowe sa właśnie przez to TinyPic wklejone.
[url]http://www.tinypic.com/[/url]

Posted

[quote name='borsaf'][B]Coztego[/B] Dzięki Ci, dobra kobieto, tylko jak ja mam niby do tej skrzynki zajrzeć? Wejść na onet i tam na pocztę? [/QUOTE]
Właśnie o to mi chodziło :cool1: Skup się i wymyśl hasło, a jak nie to zawsze możesz skorzystać z opcji "Zapomniałem hasła" ;)

Posted

Ina, jak już kiedyś pisałam, nie ma fajniejszego widoku niż szczęśliwe psy.:lol:
A efekty trymowania moim zdaniem juz widać. Podejrzewam jednak, że masz łatwiej niż ja - Fredzia ma chyba więcej sierści niż Vigo.

Gratulacje dla Lordzia Ludwisia z okazji międzynarodowego debiutu (choć może w przypadku Ludwisia to powrót do korzeni). Szkoda, że u nas tak mało pracujących/bawiących się (nie chcę wywoływać dyskusji na pewien omawiany już w tym topiku temat) erdeli. (Piszę "szkoda", a sama co robię ze swoją psicą?:oops: ) Musze przyznać, że dziwnie dla mnie wyglądają AT w roli psów obronnych. Wolę jednak inne formy aktywności.

Posted

Heksia i Vigo superowe! Przynajmniej piesy mają radość z zimowej pogody, ja już mam dość śniegu.. Wczoraj dopadła mnie grypa i dziś umieram..

[quote name='Jura']Szkoda, że u nas tak mało pracujących/bawiących się (nie chcę wywoływać dyskusji na pewien omawiany już w tym topiku temat) erdeli.[/QUOTE]

To jest wielka szkoda, ale u nas w ogóle mało się co z psami robi.. W Niemczech na Mistrzostwach AT startujących erdli było więcej niż u nas na zawodach wszystkich ras razem wziętych.. Z drugiej strony u nas w ogóle jest dziwnie.. Ja zaczęłam się bawić z moim pierdkiem w obedience. Chciałam sobie wystartować, a tu zawody nam odwołali- a następnych ani widu, ani słychu- i jak tu się bawić??? :shake:

[quote name='Jura']Musze przyznać, że dziwnie dla mnie wyglądają AT w roli psów obronnych. Wolę jednak inne formy aktywności.[/QUOTE]

A ja jak tylko bym miała warunki to już bym teraz wzieła sobie małego Eriksonka do IPO .. Aż się rozmarzyłam.. Wydaje mi się, że AT są właśnie super do sportowej obrony, bo potrafią odseparować pewne rzeczy. Te które miałam okazję poznać, a reprezentowały one wysoki poziom wyszkolenia- wszystkie były super przyjazne i otwarte do ludzi. I to jest dla mnie fajne, bo lubię takie właśnie psy..

Muszę wygrać w totka.. wtedy otoczę się erdlami, które będę szkolić w różnych dziedzinach hi hi :lol:

Posted

Dawno mnie nie było, wiec po kolei:
[B]Zach [/B]- Twój katastoficzny pies wygląda super - szczególnie na gruzowisku!:loveu: Niemiecki tez jest super:eviltong:
[B]Borsaf, In[/B]a - Wasze piesiory zrobiły sie jakies takie dorosłe:-o
[B]Niedźwiedzica [/B]- z Twoich opowieści telefonicznych wynikało, że Hesia jest wielkosci co najmniej hipopotama - a na zdjęciu wcale nie jest taka gruba... Już sie nie mogę doczekać maluchów:Dog_run:
[B]DO WSZYSTKICH[/B] - więcej zdjęc proszę! BO mi focenie zupełnie nie idzie - co wyjme aparat - to Kawa chce się bawic ze światełkiem, a Elmo musi sprawdzić czy to coś w mojej rece jest jadalne:p zresztą przy komputerze też mi się kiepsko siedzi - bo za mną siedzi Iluzja i ledwo sie mieszcze na krześle, a a na kolanach Makaron:roll:

Z wieści Włocławkowych - zgłoszono 20 at - sadząc po mumerach - żadnego psa w młodziezy, 3 w pośredniej, 2 w otwartej, 1 w championach - nie wiem jak rozkładaja się suki, ale wnosze, że ich sporo.

Posted

[quote name='Fuka'] Kawa chce się bawic ze światełkiem, a Elmo musi sprawdzić czy to coś w mojej rece jest jadalne:p zresztą przy komputerze też mi się kiepsko siedzi - bo za mną siedzi Iluzja i ledwo sie mieszcze na krześle, a a na kolanach Makaron:roll:[/quote]

Fuka, a gdzie Fuka? I kto to jest Iluzja?

Zach, z odwołaniem zawodów to bardzo smutna sprawa.
Ja jestem lajkonik i nie do końca rozumiem, dlaczego z zawodami jest tak cienko, skoro zawodnicy są.

Posted

[quote name='coztego']

A jak Drogie Panie używają tej linki? :razz: [/quote]

Biegają razem z psem... :eviltong: ;) jeśli o mnie chodzi to w dosłownym tego słowa znaczeniu--- dopóki nie zmienią zakazu do odwołania:roll:
uf ale - trochę kondychy się przyda
ślicznie dziękujemy z Vigusiem za miłe słowa o fotkach:lol:
Heksia - cudowna ja też nie mogę się doczekać rozwiąznia
niedzwiedzica nie umiem głowy zrobić- najgorzej policzki i pod oczami w strone pyszczka...
[COLOR=red]WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA kUZYNKA REGONIKA - niedługo roczek to dopiero będzie JUBILEUSZ:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: [/COLOR]
borsaf - z tą Neostrada nie jest tak prosto - to jest cesja... potem Ci napiszę na prv - jak bede miała chwilkę

Posted

Fuka-ale to zdjecie jest z ubiegłego piatku, czyli z końca 6 tygodnia ciąży,a to przeciez młoda sunia, o silnych mięsniach brzucha, która nigdy wczesniej szczenna nie była. Dla mnie, na ten etap ciąży, bo brzuszek jest spory :evil_lol: zobacz zreszta na tej focie zrobionej w sobote...
[IMG]http://img367.imageshack.us/img367/6241/brzuchacz9rb.jpg[/IMG]

Borsaf-rozwiązania U Hesi spodziewamy sie za jakies 2 tygodnie..dokładnie kiedy, to nie wiemy ;);)

A tu psi weteran,załozycielka rodu ;) podczas tego samego spaceru

[IMG]http://img81.imageshack.us/img81/7521/koka0lj.jpg[/IMG]

Posted

Ina -pod oczami i na policzkach zbierasz kłak tak, aby wyrównac do policzków..czyli mówiąc prosto, nie wydziabujesz do gołej skóry ,jak na policzkach, tylko zostawiasz włos takiej długości ( ok 3-4 cm aby miejsce pod oczami wypelnilo sie włosem a głowa nie byla w tym miejscu wcięta. Nie wiem, czy uda ci sie coś zrozumiec z mojego bełkotu,ale zobacz sobie glowe Vigo po wizycie w Gnieznie-masz foty . pamiętaj-głowa at ma przypominac cegłę-w zadnym razie nie klepsydrę. i zbieraj na kilka razy, bo włos układa sie sam i potem możesz nie miec jak go dokleic ;)

Posted

[B]niedzwiedzica -[/B] hmm niby wiem o co chodzi, obrazki z sieci i fotki Vigusia te letnie dokładnie zlustrowane -ale łatwo powiedzieć trudniej wykonać -bynajmniej dla mnie te miejsca są bardzo trudne - tym bardziej że nie lubie grzebać koło oczu no i włosy okropnie w tym miejscu mi wychodzą( czyt prawie wcale) no ale cały weekend przede mną - może uda się wyrwać kilka kłaczków;)
młoda mama ma pokażny brzuszek pewnie spora gromadka jej się narodzi może tak jak Vigusiowy miot - 13 maluchów:razz: :cool3:

Posted

[B]Jura, [/B]Fuka bez zmian póki co - jutro idę z nia na usg i boję się strasznie...
a Iluzja to ruda lakelandka Gochy, którą miałam u siebie od poniedziałku w ramach przygotowań do klubowki.
[B]Niedzwiedzica [/B]- ja nie mówie, że nie, ale brzucha po ziemi nie ciągnie;) jeszcze....

Posted

Dziekujemy serdecznie Wszystkim, za życzenia. Fakt, skończył 10 miesiecy, kawał chłopa sie robi z niego. Ja go do zbytków nie przyzwyczajam i tłumaczę, że tort będzie 7.05. jak rok skończy. Przedtem mu mówiłam, że jak zmądrzeje, ale by sie biedaczek nie doczekał:evil_lol:
[B]Coztego[/B], weszłam na onecie na skrzynkę ale tam nic nie było, a maile, w liczbie 22 znowu skasowałam i dalej ściąga. Teraz, jak to pisze, to przypomniało mi się, że drugi adres mam na tlenie, a nie wiem na który Ina wysłała bo Incredi ściąga mi pocztę z obu. Zaraz sprawdzę jeszcze tlen. Jak to nie da rady, to poprostu odinstaluję pasqda. Tylko mi szkoda ładnych papeterii i tego powiadamiającego pieska.

Były maile na tlenie, skasowałam i zobaczymy.

Posted

[B]zach,[/B]

Ludi na gruzowisku SUPER! Widac, chlopakowi podobaja sie te wyboje pod lapami, jak i cala idea poszukiwania ludkow :multi: Mocno trzymam kciuki za edukacje arystokraty. I bardzo zaluje, ze z ta Warszawa nie wyszlo :( Coz ... bardzo przykra sila wyzsza ...

[B]niedzwiedzico[/B], pieknych i zdrowych feniakow dla Hesi zycze :-) Sliczna z niej przyszla mama :loveu:

[B]Ineczko[/B], jasne ze widac! Cos czuje, ze wraz z nadejsciem wiosny wszystkie AT i WT beda mialy wzorcowe fryzury :multi: Gdzie nie zerkne, tam skubanie odchodzi :evil_lol:

[B]borsaf[/B], rzeczywiscie masz juz bardzo doroslego psa :cool3: I jak widze, nie rozstajesz sie z linka :razz: Szkolenie i skubanie idzie pelna para :p

W.

Posted

[quote name='Fuka']........ Z wieści Włocławkowych - zgłoszono 20 at - sadząc po mumerach - żadnego psa w młodziezy, 3 w pośredniej, 2 w otwartej, 1 w championach - nie wiem jak rozkładaja się suki, ale wnosze, że ich sporo.[/quote]
[COLOR=Blue]Cześć [B]Fuka[/B]. A skąd masz takie wiadomości? Tam jakoś tajemniczo jest w tym oddziale. Ja dowiedziałam się tylko, że WT ma być 18, ale nie chcieli mi podać ile i w jakich klasach, ani o której w ringu startują. Może Ty wiesz?

Dobrze się domyślam, że znów się spotkamy??

Jeżeli tak, to cieszę się bardzo, do zobaczenia :multi:
[/COLOR]

Posted

Pozwole sobie zaprezentować córkę Bonda ( czyli TEXASA Equitana ) Swallow, która przygnieciona nawałem pracy nie zagląda tu ostatnio :placz:Ale znalazła chwilke,żeby pztrysłać mi tę fote-to w końcu zdxjecie wnuczki mojej Koki ( troche tych wnucząt to ona ma ;))
Sunia nazywa się DOLLY ja-Fa i jest psem polującym ...I az podziw bierze,że pomimo ganiania po chaszczach jest tak wypielęgnowana. Gratulacje dla jej właścicielki, Pani Danusi :multi:
[IMG]http://img115.imageshack.us/img115/6136/dolka11iw.jpg[/IMG]
oopss..Dolka nie tylko w realu jest pokaźnej wielkości, zdjęcie tez okazało sie wielkie, a ja tylko ogólny rozmiar spawdziłam przed wklejeniem.Ale zdązyłam zmienić,zanim mnie op.. :evil_lol:

Posted

[B]borsaf[/B]
najlepszego dla naszego wirtualnego braciszka Regonika! Rosną nasze terriery jak szalone, a takie to niedawno małe brzdące były. Ostatnio się dokopałam na erdelkowie do szczeniackiego topiku- ale to był fajne czasy! :D

[quote name='Wind'][B]zach,[/B]

Ludi na gruzowisku SUPER! Widac, chlopakowi podobaja sie te wyboje pod lapami, jak i cala idea poszukiwania ludkow :multi: Mocno trzymam kciuki za edukacje arystokraty. I bardzo zaluje, ze z ta Warszawa nie wyszlo :( Coz ... bardzo przykra sila wyzsza ...[/QUOTE]

Oj poszukiwanie ludków podoba mu się baaardzo, z tego też powodu mam czasem trochę problemów, bo chłopak jest, że tak powiem.. ciut nadgorliwy.. A czasem z tego powodu jest trochę śmiechu- jak ostatnio kiedy ćwiczyliśmy z osobą schowaną na wysokości.. Pozorant wdrapał się na wielką koparkę i każdy normalny piesek w takiej sytuacji oznaczał osobę z dołu.. Ale oczywiście dla Ludwisia to za mało, więc wdrapał się za człowiekiem na dach i dopiero tam triumfalnie ją oszczekał.. No cóż.. fantazji to mu nie brakuje hi hi

[B]Wind[/B], a proszę zdradź mi moja droga, bo ty u źródła.. Nie planuje AKI podobnych zawodów? U nas tak mało ciekawych wydarzeń sportowych.. Byłoby super jakbyście zorganizowali cosik podobnego..

[B]Niedzwiedzico[/B]
Dolly śliczna, a jaka puchata- piękna wnuczka Koki :loveu:

Posted

Mam mala prosbe kiedys na stronie klubu teriera byly dostepne do sciagniecia magazyny klubu w formacie pdf niestety gdzies zniknely z mojego komputera :( a mam wydrukowana tylko czesc o at. A strona juz nie dziala. Czy ktos ma moze to sciagniete i moglyby mi podeslac na maila? [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Czy ktos z dogmaniakow wybiera sie do Katowic? Szkoda ze Wloclawek tak daleko ....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...