Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Spieszę donieść, że Elmo wziął dziś w Gdańsku rasę. :multi:

Jeszcze nie mogę dojść do siebie po wczorajszym i dzisiejszym spotkaniu z Fuką, Elmem i Makaronem. :evil_lol: :lol: Wczoraj skroiła się nam prze, przefajska imprezka w remizie. :cool3: W domu byłam o 3.00. :lol: Fuka jest super, a uroda Makarona i Elmiastego mnie POWALIŁA! :-o Nawet nie wiedziałam, że TAKIE terriery chodzą po Ziemi. :lol: Wogóle muszę sobie poskładać myśli, bo w towarzystwie Fuki trudno myśleć na spokojnie. :lol: :lol: :lol: Pooglądałam sobie skubanko z prawdziwego zdarzenia, świetna lekcja. :)

Może jak się trochę pozbieram ;) zdam szerszą relację; zresztą na pewno opowiedzą co nieco zachraniarka i Ali. :) No i niedługo przyjdzie czas na... foteczki! :p

Posted

Nooo Gosia spotkania z Fuka zawsze sa niezapomniane a o spaniu mozna zapomniec to fakt :) a nie wiesz jak tam na grupie ??
Dawaj jeszcze relacje co i jak!! Jak reszta AT??

Posted

Gratulacje dla Elmiastego za rasę. :multi: A co było na grupie?

Bardzo się cieszę, że impreza i trymowanko tak się cudnie udało - żałuję tylko, ze mnie tam nie było!!! :placz: I bardzo Wam zazdroszczę!

Jednakże myśmy nie leniuchowały. Dzisiaj byłyśmy z Misią i Lotką na treningu aglity, gdzie Leokadia już samodzielnie pokonywała kładkę i palisadę, wbiegała do tunelu, jak również skakała sekwencje dwóch niziutkich hopek. Również ciągle ćwiczymy skupienie się na mnie, co jest bardzo trudne w towarzystwie tylu fajnych piesków wszędzie dookoła! Ale byłam bardzo z niej dumna. (I dzięki, dorotak, za pomoc z tunelem).

Pamiętamy ciągle o kciukach za jutrzejsze egzaminy! :-)

Posted

No to super - [B]Elmiasty[/B] jest WIELKI . [B]Fuka[/B] pozdrawiam gorąco i głaski dla piesiów / Makarona i Elmiastego /
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img140.imageshack.us/img140/3045/czlowiek0578pm.gif[/IMG][/URL]

[B]Gosia[/B] napisz coś o innych wynikach......:crazyeye:

Posted

[quote name='fjolka']i tu wlasnie pytanie do Was, jak duza powinna byc klatka, dodam, ze nie ma to byc tradycyjny plastikowy transporter, a zwykla druciana klatka.[/quote]fjolka, ja znam rozmiary klatkowe w calach i standardowy rozmiar używany dla AT to 36x26x24 cali. To się przelicza w przybliżeniu na 91 cm długości, 66 cm wysokości i 64 cm szerokości.

Misia miała klatkę robioną na zamówienie: 88cm x 66cm x 56 cm.

Api ma klatkę drucianą, kupioną w Polsce, [URL="http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=3256&action=prod"]chyba tę[/URL]. Jej wymiar to 99 x 65 X 61.

Ja uważam, że większa jest niepotrzebna, a nawet niewskazana - pies czuje się najlepiej w dosyć ciasno dopasowynch budach (i Misia, i Api kochają swoje klatki), a i z transportem większej klatki jest większy kłopot. Tak więc ja dla AT polecam mniejszą niż ta, którą wskazałaś.

Posted

[B]Marysiu[/B]
ja szwedzkie testy miałam okazję parokrotnie widzieć na żywo, także wiem jak wyglądają.. Zastanawiałam się tylko jakby wypadły na nim psy, które nie potrafią sobie poradzić z testem, pod kątem którego zostały wyszkolone..

[quote name='coztego']:hmmmm: Może to Ludwik? ;)[/QUOTE]

Wydało się :cool1:

A tak w ogóle wpadłam tylko na chwilę, bo wkuwam jak dzika.. Natomiast cały czas szargają mną emocje ostatniej nocy i dzisiejszego dnia :cool3:

Elmo i Makaron - cudniaste terriery :loveu:
A co za gonitwy były odstawiane- totalne szaleństwo- z resztą sami sobie wyobraźcie jak to wyglądało kiedy do zabawy wyruszyły: parson russell, fox szorstki, fox gładki, welsh i dwa erdele :D
Jestem pod wrażeniem tego jak całe towarzystwo się dogadało, a niby terriery takie nieuprzejme w stosunku do swego gatunku..

A tak w ogóle to nie mogę się napatrzeć na mojego psa.. Wcisnęłam go w ręcę Fuki.. i Ludwisio ma głowę!!! Prawdziwą terrierową głowę!!! Coś niesamowitego jak można zmienić psa- Kasia dzięki wielkie!! Za skubanko, cenne rady i mile spędzony czas!!

Z nową głową wystapiłam z Ludwisiem na ringu honorowym (to już tak tradycyjnie- my na innym się nie pokazujemy :lol: ).. Szorsteczek mimo że trochę wymęczony pokazał pikną posłuszność- tak że wróciłam do domu bardzo dumna. Ale i tak nic nie pobije tego, że Ludwiś ma głowę :laugh2_2:

No nic.. uciekam do książek.. a jak już będę po jutrzejszym egzaminie.. zabieram się ostro za skubanie.. :cool3: :cool3:

PS. Dodam jeszcze że Ludwiś też ma łapki słupki sztuk dwa- też zasługa Fuki. Reszta zarośnięta jak u misia, ale popracuję nad tym.

Posted

[quote name='Flaire']Również ciągle ćwiczymy skupienie się na mnie, co jest bardzo trudne w towarzystwie tylu fajnych piesków wszędzie dookoła![/quote]A miał ktoś wędzonego kurczaka? :evil_lol:

Gratulacje dla zwycięzców :multi: I dla głowy Ludwika :lol:

Posted

Gratulacje dla [B]Fuki[/B] i Elimiastego :loveu:
Fuka, podziel sie wrazeniami i fotami. :-)

[B]zach,[/B]

Noooo Kochana ... to teraz musza byc forki! Chyba nie ma takiego, co by nie chcial zobaczyc GLOWY i dwoch slupkow Ludiego :multi: Jak rozumiem weekendowa edukacja, przelozy sie teraz na regularne trymowanko, tego co wytrymowane byc powinno :evil_lol:

Czy u Was tez jest tak slisko? Wychodzac z auta, gdyby nie szybki chwyt na lusterko, wywinelabym orla, az milo :lol: Na szczescie poranny refleks jakos mnie uratowal ;)
Poza tym bylo fajne! Uwielbiamy nasze treningi i mozliwosc fajnego spedzenia czasu.
Juz od dwoch - trzech dni Majut rozwaza urodzenie swoich wirtualnych szczeniakow. "Porod" przewidziany jest na koniec przyszlego tygodnia :lol: Skutecznie cwiczeniami wybijam jej glupoty z glowy, co jak widze przynosi calkiem dobry skutek. Oprocz kopania w poscieli i troche wolniejszych przebiegow, skutkow ubocznych brak :cool1:

A za tydzien mamy Zawody. Zglosilo sie AZ 60 smialkow :cool3: Bedzie sie dzialo, oj bedzie ... :loveu:

W.

Posted

[quote name='Flaire']:shake: :-( :placz:[/quote]Jak nikt nie miał, to chyba lepiej, nie? Łatwiej sie było Papilotce skupiac na właściwej osobie :evil_lol: ;)

A ja nie wiem, czy Twój Aligator nie zahaczył zębiskiem o oko mojej Sabiny :mad: :diabloti: Ropieje, że hej! Na razie nic z tym nie robię, nawet świetlika nie zakraplam, do wtorku chyba Sabina przeżyje ;)

Oczywiście żartuję z tym zębiskiem aligatora, oko może Sabie ropieć z tysiąca powodów, zwłaszcza, że jej zapalenie spojówek co jakiś czas nawraca, a juz daaawno nie miała, aż się dziwiłam ;)

[B]Wind,[/B] a nie rozważasz sterylizacji Mai?

Posted

[quote name='asher']Jak nikt nie miał, to chyba lepiej, nie? Łatwiej sie było Papilotce skupiac na właściwej osobie :evil_lol: ;) [/quote]No nie wiem, czy nikt nia miał - ja nie miałam. Na szczęście, pomimo że Lotka jest bardzo towarzyska, to ode mnie do innych ludzi raczej nie biegnie (no chyba że ją przekupują ;-) ). Natomiast inne pieski stanowią dla niej nielada atrakcję.

Przykro mi z powodu oka Sabinki - mam nadzieję, że to nie Lotki wina, choć oczywiście mogło się tak zdarzyć. Oczko Lotki też nadal cieknie troszkę - jutro będziemy się szczepić to i oczko pokażemy Panu Doktorowi.

A przez to całe zamieszanie ze szczylem, Misia strasznie mi zarosła. Chyba jutro biorę się za skubanie...

Posted

[quote name='Flaire']A przez to całe zamieszanie ze szczylem, Misia strasznie mi zarosła. Chyba jutro biorę się za skubanie...[/quote]Przyucz Lotkę, niech ci pomoże w skubaniu Misiołka, założę się, że byłaby zachwycona :lol: ;)

Posted

[quote name='zachraniarka']

Borysek [B]nikit[/B] zdobył CWC i tym samym rozpoczął dorosły championat! Jeszcze raz gratuluję i w ogóle miło było Cię spotkać, choć szkoda że tak krótko!
[/quote]

[B]Zach[/B] - Bardzo dziękuję :multi: !!!

I cieszę się, ze mogłysmy porozmawiac choc chwilę. Mam nadzieję, że następnym razem :knajpa:

Damy znac, jak będziemy wybierali się do Trójmiasta. Ty też się koniecznie odezwij, jak będziesz w okolicach Warszawy.

Gdańsk jest dla nas szczęśliwy - w tym roku Borys wygrał w użytkach z dorosłymi 4 letnimi psami (Boryna ma 21 mies.) :Cool!: W zeszłym roku był III na BIS-ie szczeniąt, Rollo wziął rasę, a Julka przyjechała do nas spod Wrocławia :diabloti:

Posted

[quote name='nikit1']Ty też się koniecznie odezwij, jak będziesz w okolicach Warszawy.[/quote]Ha! Ja już na to czekam od kilku lat! ;-)

[quote name='nikit1']Gdańsk jest dla nas szczęśliwy[/quote]Dla nas również. W ogóle Trójmiasto :-). Więc wybieramy się, mam nadzieję, do Sopotu!

Posted

[quote name='Flaire']Ha! Ja już na to czekam od kilku lat! ;-)[/quote]

ooo Zach, no to nie masz wyjścia - musisz przyjechac do Wa-wy!:bigcool:

[quote name='Flaire']
Dla nas również. W ogóle Trójmiasto :-). Więc wybieramy się, mam nadzieję, do Sopotu![/quote]

Możliwe że się tam spotkamy :bye:

Posted

[quote name='nikit1']ooo Zach, no to nie masz wyjścia - musisz przyjechac do Wa-wy!:bigcool:[/quote]zach nawet i czasami w stolicy bywa, ale gdy bywa, to jest tak rozchwytywana, że dla normalnych śmiertelników nie ma czasu. :placz:

Posted

[quote name='Gosia_i_Luka']O ja goopia, ano najważniejsze przecież, że Elmiasty wziął też grupę! :multi: :lol: [/quote] Brawo Elmiasty, brawo Fuka
[IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...