Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Niedzwiedzica - GRATULACJE!!!! :drinking: :drinking: pięknie się obie dziewczyn prezentują :lol:

Fuka - Twój Elmo też niczego sobie 8) :lol: :lol:

Posted

następna cześć Trylogii "Atak na wściekłe drzewa" :wink:
[img]http://img264.imageshack.us/img264/6449/pict0608dogoman1nj.jpg[/img]

Posted

Wojtek - on wcale nie wyrośnięty 8) te drzewa takie malutkie

Uwaga - wszystkim miłośnikom przyrody oświadczam, że akcja do trylogii była pozorowana i żadne drzewo nie ucierpiało, drzewo na drugim zdjęciu zostało zniszczone przez chamskich turystów...którym zabrakło kijków na ognisko 0X

Posted

Wojtek - gdy mój chłop zrobi fotkę to Viguś nawet tak może wygladać - nóżki jak u jamniczka :wink:
[img]http://img98.imageshack.us/img98/1481/pict0557dog2ug.jpg[/img]

Posted

I na koniec
Miśka jak jesteś to wkleje jeszcze Vigusia z przed 2 tygodni - a teraz już powoli zarasta :( i trzeba się zabrać za skubanko [img]http://img383.imageshack.us/img383/491/pict0647niedzw6cs.jpg[/img]
[img]http://img317.imageshack.us/img317/8877/pict0649dogni7zq.jpg[/img]

Posted

Ina, Viguś jest boski.

Wojtek, to chyba nie tutaj wklejałeś zdjęcie Fu, ale muszę przyznać, że zazdroszczę osiągnięć trymerskich.

Fuka, chyba coś przegapiłam - kto to jest ten Elmo.

Zach, to właśnie to - terrier potrafi (chciaż innym psom też to się zdarza). A ja myślałam, ze tylko ja mam diabełka (a teraz chwilowo nie mam i strasznie mi z tym źle).

Posted

[quote]Uwaga - wszystkim miłośnikom przyrody oświadczam, że akcja do trylogii była pozorowana i żadne drzewo nie ucierpiało, drzewo na drugim zdjęciu zostało[/quote]
hihi a ja miałam właśnie zapytać co się stało z koronami większości tych drzew :evilbat: :evilbat:

Jutro zamawiam trymer zza wielkiej wody :D nie mogę się już doczekać tego cacuszka :)

Posted

niedźwiedzica, gratulacje!

INA, Viguś piękny! :D Spójrz też na jego siostrzyczkę w galerii terierów! :D

Uff, my jutro wyjeżdżamy do Dortmundu i już zaczynam się trochę denerwować... :roll:

Posted

Flaire - nie denerwuj się wszyscy trzymamy przecież kciuki :laola: :kciuki: :kciuki: :kciuki: jeśli wysyłamy tyle pozytywnych wibracji tu musi wszystko się udać!!!

Martini - gadaj jaki nóż zamówiłaś!! 8) i ile Cię to kosztowało :question: :question: bo teraz to ja też muszę kupić coś co będzie wyciągało a nie cięło.
Mam dwa wyjścia... jedno to chyba tę samą drogą co Ty jednak jest pewne ale... :roll:

Posted

[quote name='INA']Wojtek - gdy mój chłop zrobi fotkę to Viguś nawet tak może wygladać - nóżki jak u jamniczka
[/quote] :o no to niezły z niego jamniczek! :lol: Ja bym powiedział raczej - wyżeł! :lol: Ile mierzy?

[quote name='Jura']Wojtek, to chyba nie tutaj wklejałeś zdjęcie Fu, ale muszę przyznać, że zazdroszczę osiągnięć trymerskich[/quote]
Eeee, dopiero się uczę - nie jestem zadowolony z efektów. Spójrz jak Vigo ładnie wystrugany jest :)

Posted

[b]niedzwiedzica:[/b] Ogromne gratulacje! Na wystawie uśmiechnieta... bez migreny i kolejny sukces "w kieszeni"! Piekne psiska!

[b]Ina:[/b] Ja proszę jeszcze! Cudne foty! I do pośmiania sie i do pdziwiania - jak świenie trymujesz!

[quote name='Flaire']Uff, my jutro wyjeżdżamy do Dortmundu i już zaczynam się trochę denerwować... :roll:[/quote]
Już teraz zaczynam trzymać kciuki! Będziesz maiła ze sobą telfonik, abyś mogła odczytać smska? [b]Misiu, daj z siebie wszystko [/b] :lol:

[quote]Eeee, dopiero się uczę - nie jestem zadowolony z efektów. Spójrz jak Vigo ładnie wystrugany jest [/quote]
Eh... Ci perfekcjoniści! 8)

Posted

Wojtku, aga- ale tak jak już kiedyś pisałam - co tu będe ukrywać - taki wygląd Vigusia w dużej mierze zawdzięczam niedzwiedzicy :lol:...
Wtedy u borsaf - to miało być takie spotkanie Erdelowe 8) ...i niedzwiedzica miała pokazać mi kilka kwestii i dobre noże; no ale ona jest perfekcjonistką....- szczególnie jak nie ma migreny 8) :wink:

Wojtek wiec ja Ci GRATULUJĘ tego co zrobiłeś !!! no i zrobiłeś to sam !!!!

Acha nie wiem ile teraz mierzy Vigo, ale jest średniak, trza go chyba zmierzyć:roll: a wagę ma akurat ( wymiarową :wink: ) 25 kg. :lol:

Posted

Witajcie !
INA-ostatnio na dogo to pojawiam się na 3-5 minut i znikam .Po prostu doba zrobiła się dla mnie za krótka i z czegos muszę czasami zrezygnować :cry: Stąd moje zaległosci w czytaniu i składaniu wszystkim zyczeń, gratulacji etc.
Więc teraz zbiorczo-wszystkim dogomaniakom , któłrzy w czasie mojej szczątkowej obecności obchodzili urodziny-zyczę stu lat- :new-bday: niezaleznie od tego, czy chodza na 2 czy 4 łapach :wink:
W zwycięzcom na wystawach składam serdeczne gratulacje !!! :beerchug: Tak trzymać !

Vigo wygląda jeszcze bardzo ładnie-zwłaszcza podoba mi się jego pysio-lubie takie piekne główki i taki wyraz głowy ( i pewnie dlatego tak staram się robic łepetyny wszystkim airedalom, jakie mi w rece wpadną :evilbat: ) a na tej fotce, gdzie stoi miedzy 2 drzewami, wyglada ślicznie wiesz, o której myslę ?
Aga-gdybym na każdej wystawie miała takie migreny ,jak wtedy w Toruniu, to chyba zaczeła bym kaktusy hodować a wystawy omijałabym szerokim łukiem. Przyznam szczerze,że sama nie wiem, jakim cudem w tym Toruniu chodziłam, rozmawiałam ???? w Antoninku było super-to wymarzone miejsce na niedużą wystawę-zielono, duzo miejsca, ringi z kostki-suche juz 5 minut po deszczu. Rewelacja :D

No.koniec czasu wolnego-trzeba brać się do pracy :evil:
Może po Wrocławiu będę wolniejsza ???

Posted

[quote]Martini - gadaj jaki nóż zamówiłaś!! i ile Cię to kosztowało bo teraz to ja też muszę kupić coś co będzie wyciągało a nie cięło.
Mam dwa wyjścia... jedno to chyba tę samą drogą co Ty jednak jest pewne ale...[/quote]
zamówię dopiero dziś :) , Macknyfe z żółtą rączką, fine, ten który polecała Flaire ale ciągle nie jestem pewna czy ten będzie dobry, może powinnam wybrać extra fine, Dakar był wcześniej robiony marsami i trochę podcinany maszynką, sama widzę, że jakość włosa jest nienajlepsza i jeszcze dochodzą te kilogramy podszerstka :-? zobaczymy co z tego będzie, trymer kosztuje 23$+6$ za przesyłkę

Posted

Martini-niebieski Macknyfe, czyli extra fine ma bardzo ,bardzo drobne ząbki...do robnienia głowy, uszu, wyciągania podszerstka. Myslę,że z zółtego będziesz bardziej zadowolona-pomysl jeszcze o czerwonym Muckracker II )-jest SUPER !!!

Posted

[quote name='Flaire']
Uff, my jutro wyjeżdżamy do Dortmundu i już zaczynam się trochę denerwować... :roll:[/quote]

[b]Życzymy powodzenia![/b] Oby Misia wielu potomków doczekała

Posted

[quote name='niedzwiedzica'] Myslę,że z zółtego będziesz bardziej zadowolona-pomysl jeszcze o czerwonym Muckracker II )-jest SUPER !!![/quote]
acha :) więc z niebieskiego rezygnuję,
Muckracker- czytałam, że to raczej nie dla początkujących :( chociaż.... ja planuję podskubywać cały czas w małych ilościach a nie kilka razy w roku na łyso więc mój plan zdaje się posować do zastosowania Muckrackera. Chyba nigdy się nie zdecyduję :roll:
A czy sam MKM2 wystarczy na początek, czy muszę zamówić 2 jednocześnie?
[quote name='Flaire']Uff, my jutro wyjeżdżamy do Dortmundu i już zaczynam się trochę denerwować... :roll: [/quote]
Dorota i Dakar trzymają kciuksy aż im łapki puchną :D 8)
WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE!

Posted

Martini***, na pewno na początek jeden nóż wystarczy. Ja do dzisiaj głównie używam jednego...

Czy żółty, czy czerwony to pewnie najlepiej spróbować... Niestety, jak Ty będziesz teraz w Warszawie, to ja będę w Dortmundzie, bo inaczej to byłaby okazja do spróbowania. Chyba że przy następnej wizycie.

Dziękujemy wszystkim za kciukasy! Hotel już zarezerwowany, właśnie nauczyłam się przeliczać poziom progesteronu z nmol/l na ngram/l, bo obawiam się, że Pani Weterynarz pomieszała jednostki :o . Ale spoko, jakoś to będzie. :roll: Teraz muszę się tylko spakować i upewnić, że wystarczy mi kasy :evil: .

Posted

[quote name='Minio']Flaire wysłać Ci zdjęcia z wystawy?
Jeśli tak to potrzebuję adres mailowy .[/quote]Koniecznie!!! A adres mailowy już Ci ślę na priw. I z góry dziękuję! :D

Posted

[b]Flaire, Miśka[/b]
trzymajcie się dzielnie! Czekamy w Trójmieście na relacje z Dortmundu i ściskamy kciuko-łapy za owocne zapylenie!

Ale fajnie, że tyle fotek się narobiło.. Na galerii podziwiałam Fu i Korę, a tutaj nie mogłam się napatrzeć na Elmo i Vigusia! Fajskie te Wasze teriery!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...