Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

A moje szczeniaki jedzą już SUCHĄ karmę! To znaczy, nie na 100% suchą, bo jak postawiłam im całkiem suchą, to zdecydowały, że to nie jest nic do jedzenia. Więc potem dodałam im łyżeczkę jogurtu, który baaaardzo lubią, wymieszałam i okazało się, że sucha karma da się zjeść!

Posted

Oby maluchy dobrze zareagowały nie miały powikłań. Flaire!---czy Ty chcesz nam powiedzieć, że Ansel jest układny i może aż "ciamajdowaty"? ,a Api zadziorna, pewna siebie, zuchwała indywidualistka? Zdjęcia Ansela przesłodkie i widzę "diabliczki" w ślepkach.

Pozdro!

Posted

Słuchajcie, moje szczeniaki skończyły dzisiaj 6 tygodni. Rozpoznają już swoje imiona i przylatują na zawołanie! (Ansel lepiej niż Api - ona z reguły ma coś ważniejszego akurat w momencie, w któym ją wołam :roll: ).

Flaire!---czy Ty chcesz nam powiedzieć, że Ansel jest układny i może aż "ciamajdowaty"? ,a Api zadziorna, pewna siebie, zuchwała indywidualistka?
:lol:

A swoją drogą, to jak by ich było jedenaście, to pewnie nie udałoby mi się nauczyć ich wszystkich imion w tym wieku... :o

Posted
Flaire!---czy Ty chcesz nam powiedzieć, że Ansel jest układny i może aż "ciamajdowaty"? ,a Api zadziorna, pewna siebie, zuchwała indywidualistka? Zdjęcia Ansela przesłodkie i widzę "diabliczki" w ślepkach.

Nie jest chyba tak do konca, ale... cos w tym jest... Ciamajdowaty to chyba za duzo powiedziane, on porostu jest taka mala przytulanka...+

Posted

Dlatego epitet "ciamajdowaty" wzięłam w cudzysłów....Ale poczekajmy jeszcze trochę, bo mam przeczucie, że z tego "misiowatego" Anselka wyrośnie niezły charrrrrrratkerrrrrrrrrek! :wink: ------psotnik, żartowniś i łapserdak :lol: .To ten rodzaj zbója, którego kocha się "mimo wszystko"!!!

Posted
Czekamy na zdjecia "wystawowe" i nie tylko 6-tygodniowych malenstw!
aga_ zgłaszasz się jako chętna do pstrykania? Bo takich wystawowych zdjęć to w jedną osobę zrobić się nie da...
Posted

Aguś, aparacik to ja mam... Mokka była u mnie wczoraj, torszkę napstrykała, ale było już ciemno, więc niezbyt wyszło....

Jutro one będą szczepione, więc nie wiem, w jakiej będą formie... Szczepione będą o 11, jak mogłabyś wcześniej, to by było super, a jak nie, to może po południu, jak trochę odetchną, ok. 14?

Posted

Bylam dzis u Api i Ansela... :D

Malenstwa szczepionke zniosly bardzo dobrze, a Flaire mwila, ze nawet nie piszczaly :klacz:

Dzis usilowalysmy zrobic zdjecia "wystawowe" i... jesli chodzi o Anselka, to nie bylo problemow. Szczeniak stal, jak prawdziwy profesjonalista, natomiast Api... :evil_lol: lubi "postawic na swoim", ale baaaaardzo cierpliwa Flaire najpierw psiaka relaksowala, a potem szybciutko ustawiala!

Ogolnie zdjecia mozna uznac za udane!

Aha, zapomnialam dodac, ze szczeniaki Flaire jedza z ... porcelanowych talerzy! :lol:

Posted

Była Aga, namęczyła się, napstrykała, Anselek wyszedł nieźle, a Api... :( . Teraz muszę lecieć do Babci na kolację, więc wstawię tylko Anselka, a o losach sesji zdjęciowej Apuni opowiem Wam, jak wrócę...

ansel16tyg.JPG

Posted

No więc z Apunią było tak. Jak tylko próbuje się ją ustawić, to ona od razu zaczyna - Ja nie cem tak stac, nie cem, nie cem, nie cem, nie bendem i jus! Wszystkimi czterema łapami się zapiera. Więc punkt pierwszy programu, to spróbować psa zrelaksować. Jeden sposób na relax to zabawa w latającego szczeniaka:

apilata.JPG

Po pewnym czasie takiego wiszenia, pies wyraźnie się relaksuje i przestaje się zmagać. Ale potem, jak tylko Api poczuła grunt pod chociażby jedną łapą, to zmagania zaczynały się na nowo... Więc po pewnym czasie, zaczęłam próbować ją relaksować pozwalając jej stać jak chce, żeby tylko nie zapierała się wypinając garba na grzbiecie. Wyglądało to tak:

apiniechcestac.JPG

Ale jak tylko zdejmowałam rękę z grzbietu i próbowałam ustawić choćby jedną łapkę, to opory zaczynały się od nowa. Nota bene, pomimo, że mina na powyższym zdjęciu jest biednego, sponiewieranego szczeniaka, to spójrzcie na pozycję ogona! Ona się po prostu uparła. Nie chcem, nie bedem i jus!

W końcu zdecydowałyśmy się spróbować smakołyków. Problem z tym podejściem był zazwyczaj, że Api dostawała chyzia i nie potrafiła ustać nawet na chwilę gdy miała przed nosem smakołyk. Tak też było tym razem:

api16tyg.JPG

No i to by było tyle. Powyższe zdjęcie jest chyba najlepszym, jakie udało się nam uzyskać. Co prawda pozycja wystawowa na nim jest pozycją używaną do, o ile się nie mylę, owczarków niemieckich - nigdy do terierów! - ale lepsze to niż nic! Tak więc Api udaje ONa!

Posted

Flaire: Ale i tak osmiele sie powiedziec, ze udalo nam sie zdzialac cuda! :D

Api, to taka cudna sunia, ale jeszcze bardziej niz ladniutka, to jest uparta! Taki maly uparty osiolek! Ale tak poza tym to :lilangel: Pieknie daje buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzi!

Posted

Jakie śliczności- Misiu tez nie chciał stać na pczątku- nawet pokazywałm

Flaire zdjęcie na stronce hodowcy gdzie był rozciągniety jak owczarek.

Potem w domu powoli nauczył sie stać pięknie. Jednak nie było mu to potrzebne...

To maluchy jesze tydzień i pewnie wyfruną z gniazda....

Siódmy tydzień..... początek socjalizacji z człowiekiem.........

Posted

Ansel nauczył się wyłazić z kojca. Na szczęście jeszcze nie za często próbuje. Nie widziałam jeszcze całego przedsięwzięcia, więc nie wiem dokładnie, jak to robi. Ale zaczyna od tego, że wiesza się na przednich łapach na ściance/płotku i próbuje się podciągnąć, zaczepiając w tym samym czasie o płotek tylnymi łapami. Nie wiem, co robi, jak mu się to uda, bo oczekiwałabym głośnego "bęc", a nic takiego nie słyszę - widzę tylko wyniki końcowe. A jak zauważam, że próbuje, to go ordynarnie zrzucam!

Api nie potrafi jeszcze powiesić się na płotku, bo jest mniejsza i cięższa.

Posted

Nie ciesz sie - to tylko kwestia dnia lub dwoch i Api opanuje trudna sztuke opuszczania kojca :cunao:

U mnie jeden byl strasznym spiochem i jak zasnal pod odpowiednia sciana kojca, to reszta robila sobie z niego schodek :lol: Jak juz wszystkie sie wydostaly, to gamon sie budzil i straszliwie sie darl, ze on nie chce byc sam - opuszczony biedulek :lol: :lol: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...