Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=3]Piesek nazywa się Bruno. Na początku września odebrany handlarzowi na targu w miejscowości Mokre - biedactwo wystraszony siedział w małej klateczce czekając na nowego właściciela.
Bruno jest pieskiem o wspaniałej budowie oraz wzorcowym umaszczeniu. Niestety piesek nie potrafił znaleźć domu z powodu dolegliwości jaką jest choroba behawioralna.
Bruno w przeszłości nie doznał miłości i czułości od człowieka; całe jego 8- miesięczne życie skupione było na błąkaniu się od handlarza do handlarza z coraz bardziej pogłębiającą się chorobą; polega ona na bieganiu i gryzieniu ogona w chwilach niepewności i zdenerwowania.
Gdy się poznaliśmy piesek nie potrafił ustać w miejscu kręcąc się za ogonkiem. Po pewnym czasie gdy był pod moją stałą opieką dolegliwość stopniowo ustępowała do tego stopnia, że poza kojcem piesek jest już prawie całkowicie zdrowy.
Uwielbia głaskanie, zabawę oraz długie spacery, które pozwalają mu się odprężyć i zapomnieć o ogonku.
Bruno nie może biegac na stałe po podwórku i choć ma duży kojec o wymiarach 6m na 2 czuje się w nim niepewnie. Bruno potrzebuje domu z ogrodem lub dużym podwórkiem - nie jest to psiak do kojca; najlepiej czuje się w stałym kontakcie z człowiekiem, po prostu brakuje mu tego czego nie dostał w czesnym dzieciństwie czyli miłości i ciepłego dotyku dobrego człowieka . Piesek jest młody i jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że choroba ustąpi za sprawą ludzkiego serca.
Bruno jest strasznym milusińskim całe dnie spędzałby na przytulaniu i głaskaniu uwielbia dzieci jest w stosunku do nich bardzo delikatny.

Kontakt: 601198030

Ogłoszenia
kupię psa,
przygarnij zwierzaka,
ojej,
cafeanimal,
adopcje psów,
adopcja psa,
morusek,
gumtree,
e-zwierzak,
szerlok,
petsy,
animalia,
pet world,
najpewniej,
kokosy,
olx,
zamościak

Posted

mysza 1 napisał(a):
Beka, ja teraz nie mam owczarka w stadzie... Nie powinnam zaglądać na takie wątki ;)

Iwonko, jeśli Cie to zabolało to przepraszam, nie pomyslałam..

Posted

anawa napisał(a):
Piękny młodzieniec........... Zapisuję i będę o nim pamiętać.......
Powiedzcie, gdzie on teraz przebywa? W jakiej miejscowości?

Bruno jest w Zamościu:cool3:
Wrzuciłam psa tutaj: http://owczarki.eu/do_adopcji
Nie ma zdjecia, ale juz poprosiłam o pomoc...
Moze jeszcze załozyc mu wątek?

Posted

mysza 1 napisał(a):
Beka, ja teraz nie mam owczarka w stadzie... Nie powinnam zaglądać na takie wątki ;)

Zawsze to można zmienić ;), piękny chłopak :loveu: