plim-plum Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Natknęłam się na allegro na kilka ogłoszeń tej samej osoby [ogłoszenia dodawane z różnych kont ale nr tel zawsze ten sam], charakterystyczne jest to, że w treści tytułu ogłoszenia zawsze występuje "Wlkp Szamotuły" [tak można te ogłoszenia znaleźć]. Kilka aukcji jest już zakończonych, widziałam np jakiś czas temu aukcje z maltańczykami, teraz widnieją 2 ogłoszenia o beaglach i 3 o labkach... Nie wiem co o tym myśleć, ale wydaje mi się to dziwne. Quote
toska tasia Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 [quote name='plim-plum']Natknęłam się na allegro na kilka ogłoszeń tej samej osoby [ogłoszenia dodawane z różnych kont ale nr tel zawsze ten sam], charakterystyczne jest to, że w treści tytułu ogłoszenia zawsze występuje "Wlkp Szamotuły" [tak można te ogłoszenia znaleźć]. Kilka aukcji jest już zakończonych, widziałam np jakiś czas temu aukcje z maltańczykami, teraz widnieją 2 ogłoszenia o beaglach i 3 o labkach... Nie wiem co o tym myśleć, ale wydaje mi się to dziwne.[/QUOTE] siema ja jestem z szamotuł wyslij mi jakies namiary na tych ludzi to to sprawdze 796734762 Quote
plim-plum Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 jedyne co mogę podać to numer tel podany w ich ogłoszeniach allegro [SIZE=5][B][COLOR=#FF1616]500 840 838[/COLOR][/B][/SIZE] Quote
toska tasia Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 ok umówie sie i sie spodkam z panstwem u nich :) zobaczymy czy to pseudo Quote
toska tasia Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 psy sa w dobrych warunkach :) byłam sprawdzic to ze ktos ma kilka ras to odrazu nie znaczy ze to pseudo chodowla :) najwarzniejsze ze maja dobre warunki Quote
LadyS Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 [quote name='sylwia12534']psy sa w dobrych warunkach :) byłam sprawdzic to ze ktos ma kilka ras to odrazu nie znaczy ze to pseudo chodowla :) najwarzniejsze ze maja dobre warunki[/QUOTE] A wiesz, czym jest pseudohodowla? To hodowla psów bez rodowodu. Quote
toska tasia Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='ladySwallow']A wiesz, czym jest pseudohodowla? To hodowla psów bez rodowodu.[/QUOTE] mysle ze Plim-Plum chodziło czy psy sa w dobrych warunkach a nie w np w chlewie we własnych odchodach a poza tym wiem ze nie ma zakazu sprzedawania psów bez rodowodu jesli by był to połowa polaków musiała by byc w sadzie za nielegalna sprzedaż psów a u nas mozna sprzedawac psy bez rodowodu wiec czego sie czepiasz wazne zeby miały odpowiednie warunki do zycia Quote
LadyS Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='sylwia12534']mysle ze Plim-Plum chodziło czy psy sa w dobrych warunkach a nie w np w chlewie we własnych odchodach a poza tym wiem ze nie ma zakazu sprzedawania psów bez rodowodu jesli by był to połowa polaków musiała by byc w sadzie za nielegalna sprzedaż psów a u nas mozna sprzedawac psy bez rodowodu wiec czego sie czepiasz wazne zeby miały odpowiednie warunki do zycia[/QUOTE] Czepiam się tego, że ktoś wytwarza psy psujące rasę. I tak, jest to problem, bo takiego szczeniaczka za 200 zł łatwiej wyrzucić do schroniska niż takiego za 1000 zł. Hodowla odprowadza od swojej działalności podatek, zaś pseudo - nie. A powinna, skoro sprzedaje psy. Nikomu nie potrzeba następnych wytwarzanych szczeniaków bez rodowodów, w typie rasy - wiele takich jest w schroniskach. To jest pseudohodowla i wszystkie te rzeczy sprawiają, że jest czymś złym. Quote
toska tasia Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Ok rozumiem tez jestem za tym aby nie kopiowac psiaków bo takie naprawde duzo nie kosztuja i ludzie wyrzucaja jak smiecie ale wiesz jesli nie bendzie zakazu sprzedawania takich psó bez rodowodu to nic nie zrobie najwyrzej moge nie kupywac od niego psiaka a isc do schroniska gdzie jest ich b.duzo sama mam 3 przygarniente i kota Quote
toska tasia Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 sluchajcie znalazłam jeszcze jedna chodowle nie daleko tej sa tez tam labki bigle oraz goldeny w chlewie akurat jak tam pojechałam to faceta nie było :( ale zamierzam tam pojechac z pogotowiem dla zwierzat bende was informowac Quote
Maron86 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Witam I co z ta pseudo-hodowla, odebrali ludzia psy czy tez zostaly pozostawione samym sobie :|? Quote
Atomowka Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Halo halo c o z tymi psiakami z pseudo? Sprawdziłaś to może jeszcze raz? Quote
Pola17 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 tak jestem pod nowym kontem poli jest juz nie aktualne tosia tasia zmien numer i daj do siebie mój bendzie wyłoczony Quote
Pola17 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 toska taska WSTAWIAM KROPKI pisz sam ten wontek ja sie nie mieszam i nie dawaj k,,,,,mojego numeru daj swój albo weroni [URL="http://img202.imageshack.us/img202/2791/1010267.jpg"][/URL] Quote
Pola17 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [url]http://uwandy.schronisko.net/aktualnosci-3356.html[/url] to strona schroniska gdzie psy trafiły i zostały otoczone opieka :multi: Quote
AgusiaW Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 hmm przepraszam ze się wtrące ale mam uraz do zakładania nowych wątków..moja sprawa jest analogiczna do tej,chodzi o allegrowicza który wystawił szczeniaki aż 6 różnych ras,oczywiście bez rodowodu tyle że są to okolice Płońska, chyba cos tu jest nie tak Quote
Recommended Posts