BeataG Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 [quote name='Toller']I ten formularz wysyłam normalną pocztą do ZK? A oni potem do FCI? Czy muszę załączać karty ocen z wystaw gdzie psiak otrzymał CACIBy? My też dołączyliśmy do grona CIEwców :D[/QUOTE] Formularz wysyłasz mailem, mamy XXI wiek. ;) Nie dołączasz kopii rodowodu, chyba że zmienił się właściciel albo adres. Podajesz swój adres mailowy i numer telefonu, w razie wątpliwości panie będą do Ciebie dzwonić. Po kilku dniach dostajesz mailem potwierdzenie przyjęcia wniosku, a potem czekasz na tubę z dyplomem z Belgii. :) Quote
Toller Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 [quote name='BeataG']Formularz wysyłasz mailem, mamy XXI wiek. ;) Nie dołączasz kopii rodowodu, chyba że zmienił się właściciel albo adres. Podajesz swój adres mailowy i numer telefonu, w razie wątpliwości panie będą do Ciebie dzwonić. Po kilku dniach dostajesz mailem potwierdzenie przyjęcia wniosku, a potem czekasz na tubę z dyplomem z Belgii. :)[/QUOTE] Dziękować! Teoretycznie niby jest ten wiek XXI, ale to na co czasem się napotykam w ZK trąci jednak niekiedy średniowieczem :D ;) Jeszcze raz dzięki! Quote
aga616 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 proszę rozwiejcie moje wątpliwości: mam goldena - i dwa caciby z polski i słowacji (rok przerwy), teraz próbuję zrobić certyfikat użytkowności. Czy jeżeli mi się uda to mam intera? Czy kolejność zdobywania tytułów cacib i użytkowych ma znaczenie?? mam nadzieję że nie....:roll: Quote
Talagia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 aga616 nie ma znaczenia w jakiej kolejnosci :) A my się chwalimy! Szereg Interchampionow zasilił nasz Raven White Magenta! Dziś odebralam dyplom :) Brawo kropeczku [IMG]http://lh6.ggpht.com/_utg6caj0104/S_rGccf-pII/AAAAAAAAA0Q/ugP1IpvLRoE/s720/interchamp.jpg[/IMG] Quote
JOLY Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 No to i My możemy się pochwalić.Moja bearded collie MELANIA kajopiko FCI , została INTERCHAMPIONEM. W ciągu roku i miesiąca dostała 10 Cacibów pozdrawiam Quote
mimi_91 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Gratulacje dla Melanii;):multi: świetnie się spisała;) 10 Cacibów w ciąg roku i miesiąca robi wrażenie:loveu: Quote
Asiaczek Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 [quote name='JOLY']No to i My możemy się pochwalić.Moja bearded collie MELANIA kajopiko FCI , została INTERCHAMPIONEM. W ciągu roku i miesiąca dostała 10 Cacibów pozdrawiam[/QUOTE] Brawo, brawo!!! Pzdr. Quote
panienkabubu Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Moja bernardynka Frania w dniu dzisiejszym na międzynarodowej wystawie w Warszawie ukończyła swój Interchampionat (dodatkowo wygrywając Zw. Rasy). To 9ty CACIB Frani od czerwca 2009. Jak długo czeka się na dyplom? :-) Quote
Asiaczek Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 [quote name='panienkabubu']Moja bernardynka Frania w dniu dzisiejszym na międzynarodowej wystawie w Warszawie ukończyła swój Interchampionat (dodatkowo wygrywając Zw. Rasy). To 9ty CACIB Frani od czerwca 2009. Jak długo czeka się na dyplom? :-)[/QUOTE] Gratulacje!!!! Czeka się ok. pół roku. Pzdr. Quote
AnkaW Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Ja dalej czekam, wniosek wysłałam 28 kwietnia, potwierdzenie otrzymania wniosku z ZKwP dostałam 4 maja. Wczoraj dzwoniłam do Związku i dowiedziałam się, że wniosek od nich wyszedł /.../nastego maja. Czyli 2 miechy minęło, ciekawe jak długo jeszcze. Quote
Asiaczek Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 [quote name='AnkaW']Ja dalej czekam, wniosek wysłałam 28 kwietnia, potwierdzenie otrzymania wniosku z ZKwP dostałam 4 maja. Wczoraj dzwoniłam do Związku i dowiedziałam się, że wniosek od nich wyszedł /.../nastego maja. Czyli 2 miechy minęło, ciekawe jak długo jeszcze.[/QUOTE] ... jeszcze, jeszcze... Pzdr. Quote
Shetanka Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 1 rok odstępu, czyli chodzi o to, że Interchampionat można zakończyć najwcześniej na wystawie, na której został przyznany pierwszy CACiB? Quote
madika Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Shetanka, a nie jest to rok i jeden dzien odstepu? mam pytanie o ten formularz CIB zze strony zwiazku. breed & variety - wpisuje australian silky terrier i nie wpisuje variety? bo nie ma kilku odmian silkow... studbook to nr rodowodu, a registration nr to numer rejestracji oddzialowej? national society - poland? i prosze powiedzcie mi jeszcze, wpisac 4 CACIBy czy lepiej wszystkie, ktore dostal w ciagu tego roku i oni sobie wybiora/wpisza wszystkie na dyplomie? aha, i co to jest pedigree with S.B.? Quote
Shetanka Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 W studbook to "rodzaj księgi" więc wpisujesz PKR, a w registration nr. numer PKR chyba Quote
AnkaW Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 [B][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Calibri]Studbook[/FONT][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][FONT=Calibri]PKR. IX[/FONT][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][FONT=Calibri]Registration Number[/FONT][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][FONT=Calibri]49562[/FONT][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri]tak wypełniłam mojemu z IX grupy[/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri]wypisałam wszystkie CACIBy z potrzebnego okresu /rok i 1 dzień/[/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri]do wniosku załączyłam rodowód choć ponoć nie jest potrzebny.[/FONT][/B] Quote
panienkabubu Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Ja nie załączałam do wniosku rodowodu i przyjęli bez problemu. Quote
Shanara Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 ja od wysłania wniosku do ZK do chwili otzrymania "tuby" czekałam niecałe 2 miesiące a co do wypełnienia wniosku: [B][SIZE=3]Dog’s Name[/B][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=darkgreen]imię i przydomek psa [/COLOR][/SIZE][SIZE=1][COLOR=#0000ff][SIZE=1][COLOR=#0000ff][/B][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3]Breed & variety[/B][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=darkgreen]rasa[/COLOR][/B][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=darkgreen]kolor/ odmiana[/COLOR][/B][/SIZE] [B][SIZE=3]Sex[/B][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=darkgreen]płeć[/COLOR][/B][/SIZE] [B][SIZE=3]Studbook[/B][/SIZE] [B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=darkgreen]PKR .....[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=3]Registration Number[/B][/SIZE] [B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=darkgreen]numer rejestracyjny[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=3]Birthdate[/B][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=darkgreen]data urodzenia[/COLOR][/B][/SIZE] [B][SIZE=3]Owner’s Name& Address[/B][/SIZE] [B][SIZE=2][COLOR=darkgreen]imię i nazwisko właściciela i adres[/COLOR] [/B][/SIZE][B][SIZE=3]National Society [/B][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=darkgreen]Związek Kynologiczny w Polsce[/COLOR] [/SIZE][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=darkgreen]Związek Kynologiczny w Polsce (ZKWP)[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] w miejsce zielonego tekstu wpisujesz odpowiednie dane :) Quote
panienkabubu Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='Shanara']ja od wysłania wniosku do ZK do chwili otzrymania "tuby" czekałam niecałe 2 miesiące [/QUOTE] O to jest pocieszająca i optymistyczna wiadomość :-) Quote
pierozek_monika Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 1,5 miesiąca :multi: [URL="http://i1014.photobucket.com/albums/af266/pierozek-monika/IMG_7348.jpg"][IMG]http://i1014.photobucket.com/albums/af266/pierozek-monika/th_IMG_7348.jpg[/IMG][/URL] Quote
Asiaczek Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 [quote name='pierozek_monika']1,5 miesiąca :multi: [URL="http://i1014.photobucket.com/albums/af266/pierozek-monika/IMG_7348.jpg"][IMG]http://i1014.photobucket.com/albums/af266/pierozek-monika/th_IMG_7348.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Gratulacje! Pzdr. Quote
Mona Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 [quote name='pierozek_monika']1,5 miesiąca :multi: [URL="http://i1014.photobucket.com/albums/af266/pierozek-monika/IMG_7348.jpg"][IMG]http://i1014.photobucket.com/albums/af266/pierozek-monika/th_IMG_7348.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Gratulacje !!! Quote
Recommended Posts