Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kika nie stresuj sie:))potwierdzenia NIE sa potrzebne-kserujesz karty ocen i wysylasz:))jak ja bym czekala na potwierdzenie to moze bym dostala intera jakby suka poszla do klasy weteranow:))))) a tak po 3 miesiacach mam sliczny dyplomik:))a ten sezon mam taniejszy:))))dzieki temu:))))

Posted

No nie mów orsini ,że po trzech miesiącach masz dyplom Intra w domu :o ja wysłałam w grudniu wszystkie papiery i tak optymistycznie policzyłam sobie ,że może koło czerwca dostanę :roll:

Posted

MAM:))) :angel: :angel: :angel:
chcialam cyc sprytna i wyslalam w sierpniu bezposrednio do Brukseli, bo sie balam,ze u nas w Glownym mnie pogonia wlasnie za to ,ze nie mam potwierdzen.
Ale niestety wrocilo z adnotacja,ze wsio jest OK,ale musze przez nasz Glowny to zalatwiac.No to wyslalam do Warszawy we wrzesniu i w grudniu juz mialam :angel: :angel: :angel:

Posted

Ja też wysyłam zaraz na drugi dzień po wystawie, na której dostaje ostatni potrzebny Cacib :D Niestety otrzymanie dyplomu trwa krócej lub dłużej w zależnośći od tego ile trzyma papiery Warszawa zanim prześle je dalej :( Pierwszy dostałam dosyć szybko, ale na drugi czekałam 10 miesięcy :evil:

Posted

Hihihi, ale jestem okrutna :D Chyba mi wybaczysz :wink: Nie przejmuj się, na ten drugi czekałam tak długo przez tę nieszczęsną Ukrainę :evil:

Posted

a ja tez mialam caciby z Ukrainy:))podobno pomaga dzwonienie do Glownego i nekanie pań,aczkolwiek bardzo milo,ale nekanie w stylu czy juz dostaly i czy wyslaly,oczywiscie jesli nie sklamia mowiac ,ze wyslaly:)))

Posted

[quote name='orsini']a ja tez mialam caciby z Ukrainy:))podobno pomaga dzwonienie do Glownego i nekanie pań,aczkolwiek bardzo milo,ale nekanie w stylu czy juz dostaly i czy wyslaly,oczywiscie jesli nie sklamia mowiac ,ze wyslaly:)))[/quote]

Nam jeszcze brakuje ostatniego CACiba , ale tak pytam profilaktycznie- mając nadzieję ,ze w przepisowym terminie , czyli po 18 marca uda nam sie namówić jakiegoś sędziego,żeby nam go przyznał :wink:

[b]orsini[/b] zgadzam sie z Tobą w 100% co do nękania Pań w ZG - tak w dość szybkim tempie dostała CH Pl- inni dłuuuuuuuugo czekali na swoje dyplomy po rzeszowskiej wystawie z sierpnia ur.

Posted

[quote name='orsini']Kika nie stresuj sie:))potwierdzenia NIE sa potrzebne-kserujesz karty ocen i wysylasz:))jak ja bym czekala na potwierdzenie to moze bym dostala intera jakby suka poszla do klasy weteranow:))))) a tak po 3 miesiacach mam sliczny dyplomik:))a ten sezon mam taniejszy:))))dzieki temu:))))[/quote]

Serio nie są potrzebne te potwierdzenia?
A zresztą przecież FCI wyyła potwierdzenia tego , co już u siebie mają i uznali- prawda?

• 2 weeks later...
Posted

Ja też napisałam sama od siebie podając dane swojego psa i moje oraz wystawy, na których dostał Cacib-y. Do tego dołączyłam ksera kart ocen :D

• 3 months later...
Posted

witam
az mi glupio ale nigdzie nie moge znalezc.
czy aby zrobic intera trzba miec 2 wnioski ze swojego kraju?jak to jest teraz? czy moga byc 4 z 4 roznych,a moze musi byc jeden z Polski?a moze moga byc dwa z innego kraju jeden z Polski a jeden z jeszcze innego?bo sie troche zakrecilam w tym temacie.
pozdrawiam iwona

Posted

jeśli nie masz rasy podlegającej próbom pracy to potrzebujesz 4 caciby od 3 sędziów z 3 krajów (nie ma znaczenia jakich, nie musi być z Pl )między pierwszym a ostatnim cacibem musi minąć rok i dzień

jeśli masz rasę tzw "użytkową" wystarczą 2 caciby z 2 krajów

nie ma znaczenia co ta są za kraje (w obu przypadkach)

Posted

[quote name='ofcaa']witam
az mi glupio ale nigdzie nie moge znalezc.
czy aby zrobic intera trzba miec 2 wnioski ze swojego kraju?jak to jest teraz? czy moga byc 4 z 4 roznych,a moze musi byc jeden z Polski?a moze moga byc dwa z innego kraju jeden z Polski a jeden z jeszcze innego?bo sie troche zakrecilam w tym temacie.
pozdrawiam iwona[/quote]
A co tam, Ci głupio :)
Gdybyś miała jeszcze jakieś wątpliwości to wskocz sobie na:
[url]www.zkwp.org.pl/regulaminy/reg_wyst.html[/url]

Pozdrawiam

• 10 months later...
Posted

Odgrzebuje nieco starawy watek, bo moja suka w Opolu skonczyla IntCH i nie bardzo wiem co mam z tym fantem zrobic ;)

Ma ktos jakis wzor pisma do ZG?

Mam wyslac kopie kart ocen z CACIBami dzieki ktorym nalezy sie tytul, czy ze wszystkimi?

Bardzo prosze o dobre rady :modla:

;)

Posted

[quote name='Noelani']Odgrzebuje nieco starawy watek, bo moja suka w Opolu skonczyla IntCH i nie bardzo wiem co mam z tym fantem zrobic ;)

Ma ktos jakis wzor pisma do ZG?

Mam wyslac kopie kart ocen z CACIBami dzieki ktorym nalezy sie tytul, czy ze wszystkimi?

Bardzo prosze o dobre rady :modla:

;)[/quote]

Gratulujemy Noelani- super- witamy w gronie IntCH:lol:;)

Ja wysyłałam kopie wszystkich kart ocen Z CACIB. Nie wiem wprawdzie czy na 100% jest to potrzebne, ale tak zrobiłam i już.
Sama napisałam najprościej jak można ,że proszę o wystawienie dyplomu Intera - po polsku do ZG i po angielsku do FCI, podając wszystkie wystawy,terminy i sędziów, gdzie zdobyłyśmy CACIB-y. Chyba po 3 miesiącach przyszedł dyplom.
Oczywiście- czego mnie tu nauczono powtarzam- nie czekasz na potwierdzenia CACIB z FCI, tylko wysyłasz prośbę najszybciej jak sie da.
Czasem po przesłaniu do ZG warto sie przypomniec paniom, coby papierki nie utkęły na dłużej.

Posted

ZG i tak nie wyśle do Belgii (to FCI daje dyplom) wcześniej niż 3 miesiące od wystawy na której pies dostał ostatniego CACIBa do Intera.

Tyle czasu mają organizatorzy na wysłanie informacji o zdobytych CACIB-ach. Możesz wysłać do ZG teraz, ale i tak przeleży 3 miesiące (chyba, ze będziesz mieć informację, ze Opole już wysłało CACIBy - nie wiem tylko czy oddział wysyła bezpośregnio do FCI, czy za pośrednictwem ZG)

Dyplom Intera dla Magisia został wystawiony 3,5 miesiąca od wysłania z Polski czyli ponad pół roku po zdobycia ostatniego zaliczanego CACIB-a

PS. GRATULACJE!!!

Posted

nasz dyplom byl wystawiony 02 lutego 2006, a ostatnia wystawa 25 wrzesnia 2005, wynik nie najgorszy. Wczoraj dopiero dostałam potwierdzenia zdobytych CACIB-ów z Rumunii.