Kika Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Słuchajcie, czy ktokolwiek dostał juz potwierdzenie CACIB-a z Krakowa.Coś to okrutnie wolno idzie :( Quote
Kika Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Słuchajcie, czy ktokolwiek dostał juz potwierdzenie CACIB-a z Krakowa.Coś to okrutnie wolno idzie :( Quote
orsini Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 Kika nie stresuj sie:))potwierdzenia NIE sa potrzebne-kserujesz karty ocen i wysylasz:))jak ja bym czekala na potwierdzenie to moze bym dostala intera jakby suka poszla do klasy weteranow:))))) a tak po 3 miesiacach mam sliczny dyplomik:))a ten sezon mam taniejszy:))))dzieki temu:)))) Quote
Karka Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 No nie mów orsini ,że po trzech miesiącach masz dyplom Intra w domu :o ja wysłałam w grudniu wszystkie papiery i tak optymistycznie policzyłam sobie ,że może koło czerwca dostanę :roll: Quote
orsini Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 MAM:))) :angel: :angel: :angel: chcialam cyc sprytna i wyslalam w sierpniu bezposrednio do Brukseli, bo sie balam,ze u nas w Glownym mnie pogonia wlasnie za to ,ze nie mam potwierdzen. Ale niestety wrocilo z adnotacja,ze wsio jest OK,ale musze przez nasz Glowny to zalatwiac.No to wyslalam do Warszawy we wrzesniu i w grudniu juz mialam :angel: :angel: :angel: Quote
Karka Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 No to dałaś mi nadzieję ,że dostaniemy także w miarę szybko .Kurcze byłoby świetnie :multi: Quote
BiBi Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 Ja też wysyłam zaraz na drugi dzień po wystawie, na której dostaje ostatni potrzebny Cacib :D Niestety otrzymanie dyplomu trwa krócej lub dłużej w zależnośći od tego ile trzyma papiery Warszawa zanim prześle je dalej :( Pierwszy dostałam dosyć szybko, ale na drugi czekałam 10 miesięcy :evil: Quote
Karka Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 [b]BiBi[/b]popsułaś mi nastrój :evil: :wink: Quote
BiBi Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 Hihihi, ale jestem okrutna :D Chyba mi wybaczysz :wink: Nie przejmuj się, na ten drugi czekałam tak długo przez tę nieszczęsną Ukrainę :evil: Quote
orsini Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 a ja tez mialam caciby z Ukrainy:))podobno pomaga dzwonienie do Glownego i nekanie pań,aczkolwiek bardzo milo,ale nekanie w stylu czy juz dostaly i czy wyslaly,oczywiscie jesli nie sklamia mowiac ,ze wyslaly:))) Quote
Kika Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 [quote name='orsini']a ja tez mialam caciby z Ukrainy:))podobno pomaga dzwonienie do Glownego i nekanie pań,aczkolwiek bardzo milo,ale nekanie w stylu czy juz dostaly i czy wyslaly,oczywiscie jesli nie sklamia mowiac ,ze wyslaly:)))[/quote] Nam jeszcze brakuje ostatniego CACiba , ale tak pytam profilaktycznie- mając nadzieję ,ze w przepisowym terminie , czyli po 18 marca uda nam sie namówić jakiegoś sędziego,żeby nam go przyznał :wink: [b]orsini[/b] zgadzam sie z Tobą w 100% co do nękania Pań w ZG - tak w dość szybkim tempie dostała CH Pl- inni dłuuuuuuuugo czekali na swoje dyplomy po rzeszowskiej wystawie z sierpnia ur. Quote
Kika Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 [quote name='orsini']Kika nie stresuj sie:))potwierdzenia NIE sa potrzebne-kserujesz karty ocen i wysylasz:))jak ja bym czekala na potwierdzenie to moze bym dostala intera jakby suka poszla do klasy weteranow:))))) a tak po 3 miesiacach mam sliczny dyplomik:))a ten sezon mam taniejszy:))))dzieki temu:))))[/quote] Serio nie są potrzebne te potwierdzenia? A zresztą przecież FCI wyyła potwierdzenia tego , co już u siebie mają i uznali- prawda? Quote
warg2003warg Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Słuchajcie na jakim druczku wysyłaliście prośbę o zatwierdzenie interchampionatu psa do ZG ?Nie znalazłam na stronie internetowej wzoru. Quote
Dzidtka_Gl Posted February 22, 2005 Author Posted February 22, 2005 ja pisałam z głowy, byle by wszystkie dane były: psa, Twoje i wystaw gdzie dostał caciby ja nawet nr katalogowy psa wpisywałam Quote
BiBi Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Ja też napisałam sama od siebie podając dane swojego psa i moje oraz wystawy, na których dostał Cacib-y. Do tego dołączyłam ksera kart ocen :D Quote
ofca Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 witam az mi glupio ale nigdzie nie moge znalezc. czy aby zrobic intera trzba miec 2 wnioski ze swojego kraju?jak to jest teraz? czy moga byc 4 z 4 roznych,a moze musi byc jeden z Polski?a moze moga byc dwa z innego kraju jeden z Polski a jeden z jeszcze innego?bo sie troche zakrecilam w tym temacie. pozdrawiam iwona Quote
Dzidtka_Gl Posted June 17, 2005 Author Posted June 17, 2005 jeśli nie masz rasy podlegającej próbom pracy to potrzebujesz 4 caciby od 3 sędziów z 3 krajów (nie ma znaczenia jakich, nie musi być z Pl )między pierwszym a ostatnim cacibem musi minąć rok i dzień jeśli masz rasę tzw "użytkową" wystarczą 2 caciby z 2 krajów nie ma znaczenia co ta są za kraje (w obu przypadkach) Quote
anovi Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 [quote name='ofcaa']witam az mi glupio ale nigdzie nie moge znalezc. czy aby zrobic intera trzba miec 2 wnioski ze swojego kraju?jak to jest teraz? czy moga byc 4 z 4 roznych,a moze musi byc jeden z Polski?a moze moga byc dwa z innego kraju jeden z Polski a jeden z jeszcze innego?bo sie troche zakrecilam w tym temacie. pozdrawiam iwona[/quote] A co tam, Ci głupio :) Gdybyś miała jeszcze jakieś wątpliwości to wskocz sobie na: [url]www.zkwp.org.pl/regulaminy/reg_wyst.html[/url] Pozdrawiam Quote
Noelani Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Odgrzebuje nieco starawy watek, bo moja suka w Opolu skonczyla IntCH i nie bardzo wiem co mam z tym fantem zrobic ;) Ma ktos jakis wzor pisma do ZG? Mam wyslac kopie kart ocen z CACIBami dzieki ktorym nalezy sie tytul, czy ze wszystkimi? Bardzo prosze o dobre rady :modla: ;) Quote
Kika Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 [quote name='Noelani']Odgrzebuje nieco starawy watek, bo moja suka w Opolu skonczyla IntCH i nie bardzo wiem co mam z tym fantem zrobic ;) Ma ktos jakis wzor pisma do ZG? Mam wyslac kopie kart ocen z CACIBami dzieki ktorym nalezy sie tytul, czy ze wszystkimi? Bardzo prosze o dobre rady :modla: ;)[/quote] Gratulujemy Noelani- super- witamy w gronie IntCH:lol:;) Ja wysyłałam kopie wszystkich kart ocen Z CACIB. Nie wiem wprawdzie czy na 100% jest to potrzebne, ale tak zrobiłam i już. Sama napisałam najprościej jak można ,że proszę o wystawienie dyplomu Intera - po polsku do ZG i po angielsku do FCI, podając wszystkie wystawy,terminy i sędziów, gdzie zdobyłyśmy CACIB-y. Chyba po 3 miesiącach przyszedł dyplom. Oczywiście- czego mnie tu nauczono powtarzam- nie czekasz na potwierdzenia CACIB z FCI, tylko wysyłasz prośbę najszybciej jak sie da. Czasem po przesłaniu do ZG warto sie przypomniec paniom, coby papierki nie utkęły na dłużej. Quote
Magik Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 ZG i tak nie wyśle do Belgii (to FCI daje dyplom) wcześniej niż 3 miesiące od wystawy na której pies dostał ostatniego CACIBa do Intera. Tyle czasu mają organizatorzy na wysłanie informacji o zdobytych CACIB-ach. Możesz wysłać do ZG teraz, ale i tak przeleży 3 miesiące (chyba, ze będziesz mieć informację, ze Opole już wysłało CACIBy - nie wiem tylko czy oddział wysyła bezpośregnio do FCI, czy za pośrednictwem ZG) Dyplom Intera dla Magisia został wystawiony 3,5 miesiąca od wysłania z Polski czyli ponad pół roku po zdobycia ostatniego zaliczanego CACIB-a PS. GRATULACJE!!! Quote
Kika Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 nasz dyplom byl wystawiony 02 lutego 2006, a ostatnia wystawa 25 wrzesnia 2005, wynik nie najgorszy. Wczoraj dopiero dostałam potwierdzenia zdobytych CACIB-ów z Rumunii. Quote
Recommended Posts