Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[LEFT]Mam pytanie- czy jesli mamy res CACIBY na prawach CACIBA- to czy ja muszę coś zrobić zeby te resy zamienic na CACIBY? Czy poprostu po uzyskaniu ostatniego CACIBA- wysylam wszystkie potrzebne wnioski do ZK i juz oni we własnym zakresie zamieniają mi te resy?
[/LEFT]

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='MartaReksKiwi'][LEFT]Mam pytanie- czy jesli mamy res CACIBY na prawach CACIBA- to czy ja muszę coś zrobić zeby te resy zamienic na CACIBY? Czy poprostu po uzyskaniu ostatniego CACIBA- wysylam wszystkie potrzebne wnioski do ZK i juz oni we własnym zakresie zamieniają mi te resy?[/LEFT]

[/quote]

Wysyłasz do FCI prosbe o zamiane rezerw na pelen CACIB podajac wystawe, dane swojego psa i psa który wziął pełne CACIBy. Ja wysyłałam kiedys mailem, ale teraz niby chca poczta. Sprobuj maila wysłac do Geraldine Ver cos tam, podawałam chyba 2 strony wczesniej maila do niej.

Posted

Poniewaz wydawało mi sie, ze cos długo czekam na tego ostatnio złozonego INTera ( wysłałam kwity 2 lipca) napisałam do FCI I ... Dyplom wysłali 13 sierpnia. Kiedys podłoze bombe pod naszą pocztę, znowu ukradli korespondencje pewno :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='karenina']Poniewaz wydawało mi sie, ze cos długo czekam na tego ostatnio złozonego INTera ( wysłałam kwity 2 lipca) napisałam do FCI I ... Dyplom wysłali 13 sierpnia. Kiedys podłoze bombe pod naszą pocztę, znowu ukradli korespondencje pewno :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:[/quote]

ech ja juz ponad pol roku czekam na dyplom, podobno wyslali do mnie 13.03 ;-) na szczescie maja mi wyslac duplikat ;-) ciekawe czy dojdzie :D

aaa w miedzy czasie skonczylam intera z Tijaczkiem :D

Posted

Witam,
Moja sunia na wystawie we Wrocławiu dostała res.Cacib
Suczka która dostała Cacib spełniła wymagania na tytuł interchampiona ale od lutego tego roku czeka na dyplom. Czy w tej sytuacji jeśli napiszę prośbe o zmianę res,Caciba na Cacib będzie on uznany??
Czy znajdę gdzieś taki formularz???
Pozdrawiam
Patrycja

Posted

Pisaliście gdzieś, że czekacie na potwierdzenie CACIBów..
Moja suka ma już trzy, w tym pierwszy zdobyty w Rzeszowie w lutym 2008.
Czy mam czekać na jakieś potwierdzenie?
Bo na razie to nie mam nic :hmmmm:

Posted

Hm, do związku rzeszowskiego? To związek rzeszowski to przysłał, bo wiem, że ona ma jeszcze inne potwierdzenia cacibów i każdy związek osobno w kopercie wszystko wysyłał sam z siebie z taką karteczką jeszcze z napisaem CACIB a tło jest identyczne jak tlo dyplomu interchampiona - stąd mi się zapamiętało, że coś takiego w ogole dosłali, tak to bym nawet na to uwagi nie zwróciła, hmm....

Posted

[quote name='Ventora']Witam,
Moja sunia na wystawie we Wrocławiu dostała res.Cacib
Suczka która dostała Cacib spełniła wymagania na tytuł interchampiona ale od lutego tego roku czeka na dyplom. Czy w tej sytuacji jeśli napiszę prośbe o zmianę res,Caciba na Cacib będzie on uznany??
Czy znajdę gdzieś taki formularz???
Pozdrawiam
Patrycja[/QUOTE]

Twoj res.CACIB jest na prawach CACIB`a i nic nie musisz pisać, w FCI sami "do tego dojdą" ;) Tak więc pozostaje Ci czekać, aż pocztą dostaniesz karteczkę CACIB`a... jak nie to tez nie szkodzi (patrz poniżej) I oczywiście gratuluje :)

[quote name='panienkabubu']Pisaliście gdzieś, że czekacie na potwierdzenie CACIBów..
Moja suka ma już trzy, w tym pierwszy zdobyty w Rzeszowie w lutym 2008.
Czy mam czekać na jakieś potwierdzenie?
Bo na razie to nie mam nic :hmmmm:[/QUOTE]

E tam :eviltong: Ja na 4 zdobyte CACIB`y dostałam tylko 1 potwierdzenie :grins: a dyplomik Intera wisi już od dawna, tak więc proponuje olać te potwierdzenia, bo czasami to wina poczty itd. A tak naprawdę to do niczego one nam nie są potrzebne - pisząc prośbe o wydanie dyplomu Intera wymienia się tylko wystawy gdzie zostały zdobyte wnioski CACIB i nic nie trzeba załączać ;)

Posted

[quote name='karenina']Mam, mam, jest!!

Moja charciczka Eledi Grace Hadria di Forum Romanum jest oficjalnie INTerchampionką :multi::multi::multi:[/quote]

super gratulacje:lol:

Posted

Pytanie....

Chciałabym wysłać potwierdzenia CACIBów oraz złożyć wniosek na wystawienie interchampionatu, no i moje pytanie do kogo (ZG czy FCI może do oby, byle szybciej :evil_lol:) no i czy jest jakiś wniosek do wypełnienia.

pozdr.

Posted

[quote name='Iwa-R']Też już o tym pisałam, ponoć do ZG jest to droga oficjalna i jedyna. Ja napisałam zwykłe, odręczne pismo.

Pozdrawiam[/quote]

Dzięki :Rose:...biorę się za pisanie

Posted

Napisz na jakich wystawach zdobyłaś CACIB, numer katalogowy. A oni sami sobie sprawdzą. Ja wysyłając pismo nie miałam ani jednego potrwierdzenia. W tej chwili mam dopiero 3, z Rostocku (październik 2007) przyszedł dopiero w tym miesiącu.

Pozdrawiam

Posted

[B]Bubu[/B] odpowiedziałam Ci na Twoje pytanie stronę wcześniej ;)

[B][COLOR="Red"]DLA WSZYSTKICH CHCĄCYCH WYSŁAĆ WNIOSEK NA INTERCHAMPIONA UDOSTĘPNIAM SWOJE PISEMKO [/COLOR][/B]:grins:
[COLOR="red"][B]---->[/B][/COLOR] [url]http://www.daminet.pl/~ravenq/interchampion.doc[/url]

teraz wystarczy zmienic dane i wysłać albo meilem albo pocztą do ZG

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='maga18']
[B][COLOR=Red]DLA WSZYSTKICH CHCĄCYCH WYSŁAĆ WNIOSEK NA INTERCHAMPIONA UDOSTĘPNIAM SWOJE PISEMKO [/COLOR][/B]:grins:
[COLOR=red][B]---->[/B][/COLOR] [URL="http://www.daminet.pl/%7Eravenq/interchampion.doc"]http://www.daminet.pl/~ravenq/interchampion.doc[/URL]

Pozdrawiam![/quote]
Dzięki za wzór pisemka, ale ja nie dołączam ksera.skanów ocen. Nie widzę takiej potrzeby.....
Pzdr.

Posted

[quote name='maga18'][B]Bubu[/B] odpowiedziałam Ci na Twoje pytanie stronę wcześniej ;)

[B][COLOR=red]DLA WSZYSTKICH CHCĄCYCH WYSŁAĆ WNIOSEK NA INTERCHAMPIONA UDOSTĘPNIAM SWOJE PISEMKO [/COLOR][/B]:grins:
[COLOR=red][B]---->[/B][/COLOR] [URL]http://www.daminet.pl/~ravenq/interchampion.doc[/URL]

Pozdrawiam![/quote]

dzięki może w niedługiej przyszłości się przyda ;)

Posted

[quote name='Asiaczek']Dzięki za wzór pisemka, ale ja nie dołączam ksera.skanów ocen. Nie widzę takiej potrzeby.....
Pzdr.[/quote]
Ja również niczego nie dołączałam. Kiedy ich zapytałam (mailem) czy mam wysłać kopie ocen, czy to przyspieszy cokolwiek. Dostałam odpowiedź, że mogę wysłać, ale nie jest to konieczne, a oni i tak muszą poczekać za oficjalnymi wynikami z danej wystawy.