mamanabank Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Malutka Mimi prosi o dom Mimi jest mała, młoda - ma ok.1 roku, zdrowa i zadbana, jej sierść jest mięciutka w dotyku i ma ciekawe umaszczenie. To psiak niezwykły, o nietuzinkowej urodzie i wspaniałych cechach charakteru. Jest łagodna i przyjazna. Nikt, kto poznał Mimi, nie jest w stanie pojąć dlaczego to niesamowite stworzenie zostało przywiązane do drzewa w lesie, by później trafić do schroniska dla zwierząt. Poszukujemy domu dla Mimi, zostanie oddana tylko w bardzo dobre ręce. Suczka jest odrobaczona i zaszczepiona, przed adopcją zostanie wysterylizowana. Kontakt................. Można by jeszcze dopisac coś o jej stosunku do dzieci (?) i innych zwierząt (?) Jeśli była w sobotę na spacerze może któraś z Was zaobserwowała jakieś zachowania w tym zakresie, albo ma pojęcie większe niż ja. Moim zdaniem nadaje się do domu z dziećmi i innymi zwierzętami ale nie jestem tego pewna. Quote
Paula03 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 mamanabank napisał(a):Malutka Mimi prosi o dom Mimi jest mała, młoda - ma ok.1 roku, zdrowa i zadbana, jej sierść jest mięciutka w dotyku i ma ciekawe umaszczenie. To psiak niezwykły, o nietuzinkowej urodzie i wspaniałych cechach charakteru. Jest łagodna i przyjazna. Nikt, kto poznał Mimi, nie jest w stanie pojąć dlaczego to niesamowite stworzenie zostało przywiązane do drzewa w lesie, by później trafić do schroniska dla zwierząt. Poszukujemy domu dla Mimi, zostanie oddana tylko w bardzo dobre ręce. Suczka jest odrobaczona i zaszczepiona, przed adopcją zostanie wysterylizowana. Kontakt................. Można by jeszcze dopisac coś o jej stosunku do dzieci (?) i innych zwierząt (?) Jeśli była w sobotę na spacerze może któraś z Was zaobserwowała jakieś zachowania w tym zakresie, albo ma pojęcie większe niż ja. Moim zdaniem nadaje się do domu z dziećmi i innymi zwierzętami ale nie jestem tego pewna. Tekst świetny! Mimi lubi Kai siostrę, więc do dzieci raczej ok. A jak mijamy jej boks idąc na spacer to nie szczeka, tylko patrzy więc do zwierząt też ok :) Quote
zefirek Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 witam, a gdzie to słoneczko się znajduje? jaka jest duża i czy będzie rosła jeszcze? rozważamy z mamą zaadoptowanie jakiejś małej niuni... Quote
Basia Z. Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 mamanabank napisał(a):A ten samochód wjechał znajomej na posesję, czy do domu? :mad: dobre pytanie mamanabank Quote
Romka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Mimi na sterylizacji,pojechała wczoraj razem z suczka Molly.Mimi miała wczoraj chętnych, młode małżeństwo,alle schronisko nie chciało wydać suczki bez zabiegu sterylizacji.Postawa schroniska bardzo mi się podoba. Quote
zefirek Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Aha :( Czyli już piesek jest zarezerwowany przez to małżeństwo tak? Quote
Romka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Nie Zefirku,państwo zrezygnowali z Mimi.I bardzo dobrze bo byli bardzo niezdecydowani.Mimi jest cudownym psiakiem,trzeba ja pokochać.to niezdecydowanie świadczy tylko o tym,ze dla nich to nie był ten pies. Quote
Romka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Jeśli nic się nie zmieni,to być może nasza Mimi,będzie miała domek już niedługo... Quote
Andzike Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Romka napisał(a):Jeśli nic się nie zmieni,to być może nasza Mimi,będzie miała domek już niedługo... Mocno trzymam kciuki!!! Taka sunieczka nie powinna być w schronisku!!! Zresztą żaden pies nie powinien :( Quote
Romka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Czekamy do popołudnia...i trzymamy kciuki,żeby decyzja była podjęta na "tak'. Quote
mamanabank Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Ja tez się cieszę i z tego, że Mimi jest już na zabiegu, i z tego, że jest zainteresowanie :-) Quote
Romka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Przed chwila miałam telefon w sprawie Mimi,kolejny!czy Mimi ma jakies ogłoszenia,bo zainteresowanie duże? Quote
Andzike Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Romka napisał(a):Przed chwila miałam telefon w sprawie Mimi,kolejny!czy Mimi ma jakies ogłoszenia,bo zainteresowanie duże? Romka, Ty dziś nic tylko telefony o łowiczaki odbierasz :D :D :D Suuuper :) :) :) Jakiś sensowny telefon? Quote
kajkoowa Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Mimi jest prześliczna, trudno się dziwić, że jest na nią tak dużo chętnych! Quote
Paula03 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Romka napisał(a):Czekamy do popołudnia...i trzymamy kciuki,żeby decyzja była podjęta na "tak'. Trzymam kciuki! :) Quote
Romka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Andzike napisał(a):Romka, Ty dziś nic tylko telefony o łowiczaki odbierasz :D :D :D Suuuper :) :) :) Jakiś sensowny telefon? Tak dzwonili Ci państwo,którzy byli oglądać ją w schronisku...też z Warszawy jak pani chętna na Molly. Quote
zefirek Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 po rozmowie z członkami mojej rodzinki jestesmy zdecydowani zeby ją KOCHAC ! Jeśli spełnimy wymagania i jesli odleglosc do naszego domu to nie przeszkoda to bardzo bysmy chcieli tą Niunię :) Mieszkamy w Szamotułach, w domku jednorodzinnym, niestety nie mamy innych zwierząt (za wyjątkiem pieska siostry, który jednak z nami nie mieszka, a tylko często nas odwiedza), ale to maly piesek wiec Mimi powinien przypasc do gustu :) Także jesli to male Cudo w dalszym ciągu poszukuje domku to my Jej mozemy go zaoferowac :) Quote
Romka Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Zefirku bardzo się cieszymy,podaj proszę swoje namiary na PW(telefon ,adres ,nazwisko)a my spróbujemy znależc kogoś kto przeprowadzi nam wizytę przedadopcyjną.Swietnie,że cała Twoja rodzina wyraża zgodę,to bardzo ważne!czekam na kontakt na PW. Quote
Romka Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Szukamy kogoś do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej w Szamotułach! Quote
Romka Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Juz wysłałam zapytanie o wizyte przedadopcyjną ,czekamy... Quote
Andzike Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 mamanabank napisał(a):No to czekamy :-) Czekamy z niecierpliwością :) Quote
Romka Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 I już wiemy,kto nam zrobi wizytę przedadopcyjną.Rozmawiałam z Weronią...zgodziła się.Pewnie po południu zjawi się na wątku Mimi...bardzo się cieszę. Quote
kajkoowa Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Strasznie się ciesze, dla formalności czekam jeszcze na wynik wizyty! Było do przewidzenia, że nie posiedzi tak długo! Quote
Recommended Posts