Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Weronia napisał(a):
Dziewczyny, właśnie wróciłam od Pani :)
Wszystko jest pięknie - dom wymarzony (choć to wiedziałam już wcześniej), najlepszy z możliwych. Sunia jest szczęściarą, że Państwo się nią zainteresowali. I to wielką.

Kiedy mała jedzie?

Wspaniałe wieści :D :D :D
Cudownie, ze Mimi wyjdzie ze schroniska :D :D :D
Juuupi!!!

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie wklejam zdjęcia ze schroniska z soboty,jak wrócę z hoteliku od Antka to napiszę więcej i na pewno skontaktuję się z Zefirkiem.

Mimi i Molly są w jednym boksie.
W sobotę było głaskanie i pokazywanie brzuszka:

I jeszcze jedno mniej udane:

Posted

Już jesteśmy dogadane z Zefirkiem,wstępnie na niedzielę ...Spotykamy się w Koninie,tu nastąpi powitanie Mimi z Zefirkiem ,a potem Zefirek jedzie z Mimi do domu do Szamotuł.Kontakt ze schroniskiem już był,p.Marek przygotowuje umowę adopcyjną,która ja zabieram wraz a Mimi ...no to pakuj się mała,jedziesz po nowe życie.

Posted

Ale jestem szczesliwa :) Juz Jej sie niemoge doczekac... mozecie byc pewni ze u nas Jej sie krzywda nie stanie...będzie traktowana jak Księżniczka... juz Ją chcemy jak najszybciej tulić....... Czekam z niecierpliwoscią na tego Słodziaka :)

Posted

Jestem umówiona z Zefirkiem w Koninie o 17 00,w piątek.Mimi miała dziś zdjęte szwy po sterylizacji,wszystko zagoiło się i jest dobrze.W piątek Mimi będzie grzała doopkę już we własnym domu.

Posted

z Hyżkiem nie widzę...
Wypuściłyśmy ją z boksu jak wyjeżdżała Molly,cały czas stała przy kratach na dziedziniec i przytulała się ze wszystkich sił,zeby tylko zblizyć się do nas...
Jutro będę w schronisku o 13 00.Mimi już tylko chwilka dzieli cię od domku...

Posted

Juz wszystko opowiadam... Więc na sam początek musze powiedziec ze Mimi jest jeszcze śliczniejsza niż myślałam... imię Mimi - pasuje do niej idealnie i takie pozostanie :) mimo ze narazie mało na to imie reaguje (myślę że to kwestia czasu). Wczoraj udało mi się spotkać z Romką jeszcze wcześniej niż planowałyśmy, dzięki czemu miałam Mimi dłużej... Zdjęcia z pierwszego naszego spotkania ma Romka w swoim aparacie :) Malutka na początku troszke przestraszona ale szybko się przekonała i zaczęła łasić :) w samochodzie cały czas spała... Od razu upodobała sobie czerwony kocyk, na ktorym juz uwielbia lezec...Jak tylko dojechałyśmy do szamotuł to otworzyła oczka, tłumaczyłam jej ze juz jestesmy prawie w domku to mlaskała zaciekawiona... Pierwsze przywitanie z moją mamą - z emocji się posiusiała... a potem to już było tylko lepiej. Najpierw niepewnie obchodziła cał domek - oto zdjęcie :

pomału zaczela sie oswajac i potem to juz jej w główce było tylko gilanko i łaskotki... To zdjęcie Mimi a dalej z moją mamą...

cdn.

Posted

cdn.

Na poczatku wogol nie byla zainteresowana miseczka z jedzonkiem, ale jak juz sie troszke rozejrzala po okolicy - zabrala sie za pierwsze w swoim domku jedzonko :) smakowalo jej bardzo :) a mlaskała tak że ho ho:

Nie kąpaliśmy jej wczoraj, żeby nie miała na ten jeden dzien za duzo stresow, takze niech sie troszke oswoi i wtedy zadbamy o jej sliczna mieciutką sierść :)
Po tym jak się najadła przyszła moja siostra ze swoim pieskiem, Mimi byla zachwycona - widac ze bardzo lubi towarzystwo innych piesków... Najpiewr się owąchały a potem były zabawy - Mimi była taką kokietką że mały tajson nie wiedzial co sie dzieje...

Posted

cdn.
troszkę sie pobawily i wygonilysmy tego malego kolege, bo przeciez Mimi byla padnieta podróżą no i emocje...
Oczywiscie byly kłótnie z kim będzie spała, bo wszyscy nagle ją chcieli do łóżka ;) wygrała mama :

Tak Mimi ponoć spała przez całą noc... ciekawe co jej sie sniło :)

Ja jak tylko sie obudzilam szybko popedzilam do pokoiku gdzie spala...byla przeslodka, same zobaczcie jak wygladala zaraz po przebudzeniu :

a teraz sie bawimy i caly dzien bedziemy sie gilac... juz wie ze to jest jej zabaweczka :)