zefirek Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Wszyscy w domu jestesmy w niej zakochani... dzisiaj pojdziemy na spacerek - musimy pokazac Mimi jej nowe rejony, wczoraj wszystko sie tak szybko działo ze zdazylysmy pojsc tylko na krotki spacerek i troszke pobiegala po ogrodku... Dziekuje Wam Dziewczyny za takie CUDO !!! Mała jest cudowna - grzeczna, potulna i tylko pragnaca zeby ją kochać i dotykać - ma to zapewnione :) Nie moge zrozumiec jak mozna bylo takie cudo skrzywdzic... Quote
Romka Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 [quote name='mamanabank']No, Mimi już w objęciach swojej pani, wiem to ze sprawdzonego źródła :-) :-) :-)[/QUOTE] Sprawdzone zródło informuje,ze zmieniło tytuł wątku a teraz musicie trochę poczekać na zdjęcia...Spróbuję najpierw opisać nasza podróż. Wyjechałyśmy ze schroniska punktualnie o 13 00,Mimi była troszeczkę niepewna ale kiedy włozyłam ją do samochodu to powiedziałam jej,ze jest w schronisku po raz ostatni,wyściskałam,wyprzytulałam i poprosiłam,zeby była grzeczna.Najpierw obwąchała cały samochód,przez chwilę wyglądała dokąd jedziemy,a potem połozyła się gzrecznie i tak trochę śpiąć a trochę leżąc i czuwając jechała ze mną cały czas.BARDZO GRZECZNIE!Zatrzymałyśmy się na jakimś parkingu przy autostradzie na siusiu ale Mimi nie chciała siusiu ,chyba ze stresu.Wyszłą z samochodu na ugiętych nogach prawie przy ziemi.Musiałam wziąć ją na ręce i trochę uspokoić.I wtedy pomogło zaczęła chodzić i obwąchiwać...kosze na śmieci.Zorientowałam się,ze jest głodna.A ja w samochodzie miałam dla niej tylko picie...no to niewiele myśląc udałam się na poszukiwanie jakiejś kanapki...a parking był tylko z toaletą.Ale od czego są kierowcy tirów zjadający swoje śniadanie...Mimi dostała pół pasztecika i kromkę chleba.Którą zjadła z wielkim smakiem...Tak zrelaksowane wyruszyłyśmy w dalszą drogę.I kiedy Zefirek dojeżdzał do zjazdu z autostrady od strony Poznania ja właśnie minęłam ten zjazd i wjechałam do Konina.Spotkałyśmy się dokładnie po 15 min od telefonu,ze juz jesteśmy.Przekazanie nastąpiło...formalnościom stało się zadość...uściskom Mimi też.Zefirku miło mi było poznać Ciebie i Karolinę.Dziewczyny przywiozły dla naszych schroniskowych psiaków karmę (w tym super dla szczeniaków)oraz 3 zabaweczki dla szczeniąt w schronisku.Za wszystko i dom dla Mimi BARDZO DZIĘKUJEMY! Quote
kajkoowa Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Strasznie się ciesze że ślicznota już w domu. Fajnie, ze zostaje Mimi :) Czekam na więcej zdjęć :loveu: Quote
Asiulka131 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Cudownie, że mała ma taki fajny domek! :) Dziękujemy i pozdrawiamy :) Quote
zefirek Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 O jaaa :) Moja malutka słodka Mimi :) wstawię w najbliższym czasie jakies nowe zdjecia :) same zobaczycie jak Maluch się przyswaja...juz sie czuje jak u siebie w domku :) Quote
Romka Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 Obiecuje wrzucić fotki Mimi ,tylko nie mam kiedy tego zrobić.Poczekajcie! Quote
zefirek Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Już zdaję relację z weekendu Mimi w nowym domku... No wiec Mimi - Słodziak nie z tej ziemi :) zrobila sie coraz pewniejsza siebie :) chyba już czuje ze to jest jej domek, codziennie jej to powtarzamy, a ona wydaje się że to wszystko rozumie... Spi w betkach razem z mamą wtulona, potrafi spac po 12 godzin w nocy, a chrapieeee........ :) cudo... w niedziele miala pierwsza kąpielke :) byla bardzo grzeczna, a teraz ma taka piekna siersc ze tylko ją podziwiac :) w niedziele miala tez pierwszy spacerek poza domkiem - kilka metrow za domkiem jest pole i łąka i tam bylysmy na spacerku. Poczatkowo Mimi byla troszke przestraszona (ogonek pod dupka) ale potem sie oswoila - ponizej zdjecia :) Z jedzonkiem nie ma zadnego problemu - je wszystko, najlepiej to co my :) jest malym "wyludzaczem" :) Przesyłam kilka fotek :) Tu po popoludniowej drzemeczce :) Tu na spacerku przed domkiem na ogrodku :) Quote
zefirek Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Tutaj zabawa z Tajsusiem :) który jest pieskiem mojej siostry ale jest u nas na tzw. "wakacjach" :) bo jego Pani jest na wakacjach :) takze Mimi ma kolegę, z ktorym uwielbia sie bawic, a do tego jest małą kokietką :) Tu Mimulka na spacerku na polu - troszkę przestraszona owym miejscem, ale szybko sie oswoiła :) Czyż nie jestem CUDNA? Quote
mamanabank Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 bardzo słodka i taka szczęśliwa, dziękujemy za zdjęcia :loveu: Quote
Romka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Oj,tak!Wiem wszystko na bieżąco od Zefirka ale nie mam czasu Wam tego wszystkiego napisać.Pozdrawiamy Zefirka i Mimi ...Taysonka oczywiście tez!:lol::lol::lol: Quote
Romka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 No nareszcie(prawda?)wrzucam zdjęcia: Mimi jeszcze w schronisku: Quote
Romka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 A tu pokazywanie brzuszka na postoju w drodze do domu: Quote
Romka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 To jest Karolina ,przyjaciółka Zefirka,ona pierwsza wzięła mnie na spacer.Zefirek i Romka podpisywały w tym czasie umowę: Quote
Romka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 A potem rzuciły się na mnie we dwie,ta subtelna blondynka to moja pani: a taką fajną mam miseczkę: Quote
Romka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 A ta blondynka,znaczy się moja pani to nawet mnie pocałowała: Quote
Romka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 A potem wsadziły mnie do samochodu i powiedziały,ze ten kolorowy kocyk jest mój: Quote
Romka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 A potem wsiadły we trójkę:Zefirek,Karolina i Mimi...i tyle ich widziałam,zniknęły na autostradzie... Quote
Romka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 A taki prezent dostały nasze szczeniaki od Zefirka: Quote
Romka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Z daleka Pianka,Amik i Fionka patrzyły jak Mimi opuscza schronisko Quote
Recommended Posts