Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cioteczki napiszcie proszę dokładnie, jak jego stan oczek i czy bedzie miał jakies problemy z widzeniem. I jeszcze co z tym zapaleniem skóry i pupcią, chodzi mi o info jakiej pomocy wet bedzie jeszcze potrzebował po adopcji.

• Replies 561
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[QUOTE]Dzis beda szwy sciagane,mam nadzieje,ze wet obejrzy jego pupke,bardzo go drazni,ewidentnie pokazuje ,ze cos jest nie tak ./zdarza sie ,ze piszczy ze zlosci,iz sam se nie moze pomoc
[/QUOTE]

i................:roll:

Posted

i - szewki zdjęte, psiak widzi, oczka musi mieć zakraplane, strupki z pysiorka odpadły, ranki są przemyte, gruczoły ok ale za to najprawdopodobniej złamany ogonek :(, konieczne będzie zdjęcie rtg, w poniedziałek kolejna wizyta
Lakuś dzisiaj jest oszołomiony i podenerwowany jak to po zabiegu
a domku ani widu ani słychu :shake:
może by tak allegro??

Posted

[quote name='Dorothy']nie do wiary????
przeciez kolejka byla po niego???:-o[/quote]

a jednak :shake:
pewno dlatego ze nie jest słodką przytulanką z kokardeczką, tylko charakternym łysolkiem, który będzie wymagał jeszcze wiele troski :shake:

Posted

Cieszę się że Lucky juz po wizycie u veta i oczka oddrutowane ;)
anilla >> czy psiak widzi ??? jak to teraz oceniasz???

a co do
[QUOTE]pewno dlatego ze nie jest słodką przytulanką z kokardeczką, tylko charakternym łysolkiem, który będzie wymagał jeszcze wiele troski [/QUOTE]

Luckiemu przydałaby sie teraz nowa ...sesja fotograficzna :razz: by móc zaprezentować się ludziom i na ...Allegro i dalej .
ten domek sie znajdzie tylko tak jak bywa na dogo to troche trwa.
pies z charakterku jest terrierkiem , zatem ..wielkim indywidualistą , poza tym swoje przeciez przeszedł więc nie dziwmy się że zachowuje się tak a nie inaczej :cool3:
Ale wierzę że trafi na miłośnika rasy i psiarza >. który i ciało i ducha ...zrozumie ....i da mu swoje serce

zatem proszę o zdjęcia urwiska i ......siup w net :lol:

[COLOR="DimGray"][SIZE="1"]ps wystawić mogę też [/SIZE][/COLOR]

Posted

on nie jest z ostrym charrrakterkiem-jest po prostu ciężko chory-oczy, pasożyty jak kluski, chodzi ze złamanym ogonem i tak dalej i tak dalej jaki ma mieć charakter? a jeśli ludzie się wycofali to lepiej dla Laczka-nie potrzeba mu słomianych zapałów tylko pewna decyzja i dobre serce. Na dobranoc Lakuś idzie na widok:loveu:

Posted

Gruczoły ok i jak Anillka pisze bardzo prawdopodobne ,ze ma złamany ogonek ,przy samym tyłeczku,byc moze został potracony przez auto.Koniecznie musimy zrobic RTG,bardzo go to boli i drazni.To bedzie kolejna jego przyczyna dlaczego jest taki niespokojny.
Przed ogoleniem ,kołtuny sztywno trzymały ogonek,wiec mu nie dolegało,taka zmiana nastapiła ,gdy tylko ogonek został ogolony z pupka.
Teraz fotorelacje.
Wybieram się właśnie z Anillka na pierwszy poranny spacerek:
[IMG]http://img206.imageshack.us/img206/2956/p12220804xa.jpg[/IMG]
Tu zwórccie uwage jak mi ten ogonek przeszkadza:
[IMG]http://img129.imageshack.us/img129/7650/p12220818at.jpg[/IMG]
Popatrzcie szewki mi sciagneli i patrze na te cioteczki,JA WIDZE-HURRA
[IMG]http://img206.imageshack.us/img206/4705/p12220824rc.jpg[/IMG]
co ta ciotka ode mnie chce,kaze mi siedziec na tylku,przeciez ona wie,ze ja wole byc w ciaglym ruchu
[IMG]http://img206.imageshack.us/img206/1971/p12220843tc.jpg[/IMG]
ładnie sie usmiecham?uwierzcie jestem słodki;) [IMG]http://img206.imageshack.us/img206/2227/p12220869ln.jpg[/IMG]
ach ta ciotka chcialem jej w torbie pogrzebac,a ona mi nie pozwala
[IMG]http://img301.imageshack.us/img301/9985/p12220885eg.jpg[/IMG]
to by było na tyle,z porannej sesji zdjeciowej

Posted

Widać że chłopak nam zdrowieje , oczka super tylko ogonek do naprawy te pieski noszą go wysoko na grzbiecie . Coś mi się zdaje że niedługo ustawi się kolejka bo przecież to będzie piękny piesio . Już jest!!!!!!

Posted

Wstepnie rozmawialismy juz,zrobillibysmy mu RTG,ewentualny zabieg-z tym trzeba zoorientowac sie w gabinecie wet-jaki bedzie koszt.
Problem polega na tym,iz to potrwa ,potrzebny domek tymczasowy bez dziecka malego,w ktorym moglby byc laki,no chyba ze Luckiego juz ktos adoptuje,zdajac sobie sprawe z dalszego leczenia i jego trudnego charakteru.Osobiscie ufam,iz jest bardzo pobudzony z powodu obolałego tyłka,czy tez ogonka.

Posted

Lucky mial pierwsza wizyte dzis u weta "wspomagajacego psiaki po azylowe";) ,z pierwszych ogolnych badan wynika ,iz psiak nie ma złamanego ogonka ,ani przemieszczenia,ale to tylko ogolne badanie wiec RTG bedzie konieczne.Musimy z tym poczekać,nie dalo mu sie dzis tego badania wykonac bez narkozy

Posted

Miciułka napisała
[QUOTE]Jestem tu poraz pierwszy i nie bardzo orientuje się jak się poruszać po tym forum,za to na miau jestem stałym bywalcem,choć oprócz kotów mam również psa))).Moja mama chce zaadoptować jakiegoś małego pieska i jak zobaczyłam to shitzu to stwierdziłam iż to jest idealny piesek dla niej.Muszę tylko dodać,że u mojej mamy jest kot.Bardzo proszę o kotakt na nr 501332477,proszę o sygnał ja oddzwonię...[/QUOTE]

dziewczyna umieściła posta dzisiaj w przyklejonych ""Strony adopcyjne rasowych"" czy cos w tym stylu :cool3:

Posted

[quote name='avii']
dziewczyna umieściła posta dzisiaj w przyklejonych ""Strony adopcyjne rasowych"" czy cos w tym stylu :cool3:[/quote]

wiemy wiemy ale na razie :ekmm: :ekmm:
Lakuś miał wczoraj kolejny dzień, kiedy to zachowywał się wzorowo :loveu:
bawił się z moim synkiem, warknął może raz - i to tak chyba tylko dla zasady, zeby pokazać ze wcale nie mięknie ;)
chociaż z tego co wiem marmar i wetowi wczoraj pokazał co potrafi ;)

Posted

Jaki słodziutki... Mordeczka taka Shihziakowa :) Na pewno ktoś się szybko znajdzie. Moja mama chętnie by go wzięła, ja zresztą bardziej, ale mamy nie ma od 7-19, ja w wakacje jestem, ale co ze szkołą? Jest jeszcze tata, ale ten chce tylko naszego obecnego pieska... Niestety...

Posted

[QUOTE]wiemy wiemy ale na razie
[/QUOTE]

:lol: :lol: no ja tak z nadgorliwości , zeby nie umknęło ;)

[QUOTE]bawił się z moim synkiem, warknął może raz - i to tak chyba tylko dla zasady, zeby pokazać ze wcale nie mięknie
chociaż z tego co wiem [B]marmar i wetowi wczoraj pokazał co potrafi [/B]
Wczoraj 19:53
[/QUOTE]

Oj Lukuś>>> domek chcesz znaleźć czy wszystkich chcesz straszyć :evil_lol:
A poza tym na obronę Luckiego >> który pies polubił by veta co to mu oczka zaszył:diabloti:

Posted

Skieruje tu osobe ktora szuka pieska dla Babci , wlasnie takiego cudnego egzemplarza shih tzu .. :evil_lol: moze znajdzie domek ten cudeniek..:p