Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 11.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='evaxon']
appelko ... Tigra smierdzi :roll:Hmmmmmmmm:roll: Czym smierdzi:roll:

[quote name='Alicja']
szolka dziołcha , szolka ....szklanka taka Peerelowska na spodku :p

A co to za różnica......teraz się już ze szklanek nie piję wiec nowa wersja to kubek:eviltong:

jestem ...byłam po pracy pooddychać jebieńskim powietrzem :p
I jak twoje płuca:cool3:

[quote name='jonQuilla']witam Sisko :multi::loveu:

widziałam już jakiś czas temu to nowe logo firefoxa i jestem pod wrażeniem kreatywności człowieka, który to obmyślił :evil_lol:
Ja też:evil_lol:

[quote name='BeaC']hell-:diabloti::diabloti::diabloti:-oł

Helloł:loveu:
[quote name='evaxon']:siara: gwizdu gwizduKultury troche....co to mnie tu za gwizdy:cool1:

[quote name='Selket']Cześć Dżapuszko Kochane :loveu:Hejka:loveu:

[quote name='credita']witam dobra wróżko :loveu: przesłałaś nam pozytywną energię i jest lepiej :ppozdrawiamy ciepło;)No to super.........cały czas trzymam;)

[quote name='jonQuilla']dzień dobry Sisko :multi::loveu:

przychodzę wypić kawkę z Tobą bo dzisiaj i mi się przyda :eviltong:

Kawa dzisiaj jest wskazana......chodzę do tylu......z resztą weekend miałam nie taki....ciągle wysłuchiwałam pretanesji od rodziny.....no bo w piatek nienajlepiej sie podziało:roll:

Kronos w piątek zaatakował Alę..... było w tym więcej winy mojej mamy niż Kronosa ale tego to już nikt im nie przegada. Dobrze ze w efekcie nic groźnego się nie stało:roll:

Po prostu Kronos jadł w kuchni......jego miska stoi obok lodówki a na lodówce Ala ma swoje magnesiki którymi uwielbia się bawić. Ja jak pilnuję dziecka to nigdy nie pozawalam mu przebywac w jednym pomieszczeniu z kronosem jak on je. Natomiast moja mama nie pomyślała. kronos jadł a Ala podeszła do swoich magnesików i wtedy jak się kronos nie odwrócił i skoczył z zębami na Alę...........straszne! Wierze że nie chciał jej ugryść bo gdyby chciał to wszystko skończyłoby się inaczej. Ostatecznie skończyło się na małym siniaku od zeba na czole i małej rance po zębie we włosach (chyba się nadziała na jego zęby) no i siwych plecach bo jak na nią skoczył to upadła i potlukła sie................. pretensją ze strony rodziny nie ma końca....nie mogę już tego dłuzej słuchać:roll:

Posted

[quote name='apple']
Po prostu Kronos jadł w kuchni......jego miska stoi obok lodówki a na lodówce Ala ma swoje magnesiki którymi uwielbia się bawić. Ja jak pilnuję dziecka to nigdy nie pozawalam mu przebywac w jednym pomieszczeniu z kronosem jak on je. Natomiast moja mama nie pomyślała. kronos jadł a Ala podeszła do swoich magnesików i wtedy jak się kronos nie odwrócił i skoczył z zębami na Alę...........straszne! Wierze że nie chciał jej ugryść bo gdyby chciał to wszystko skończyłoby się inaczej. Ostatecznie skończyło się na małym siniaku od zeba na czole i małej rance po zębie we włosach (chyba się nadziała na jego zęby) no i siwych plecach bo jak na nią skoczył to upadła i potlukła sie................. pretensją ze strony rodziny nie ma końca....nie mogę już tego dłuzej słuchać:roll:

Biedna Alutka, ale rzeczywiście, nie powinno się przeszkadzać psu w jedzeniu, wszyscy to wiedzą. W szoku pewnie jest dziewczyna? Nie będzie mieć urazu?

Posted

[quote name='jbk']Biedna Alutka, ale rzeczywiście, nie powinno się przeszkadzać psu w jedzeniu, wszyscy to wiedzą. W szoku pewnie jest dziewczyna? Nie będzie mieć urazu?
Ale co najlepsze ona go nawet nie dotknęła....ale on uznał ze mu zagraża:roll:

Nieee nie ma urazu......bawi sie z nim normalnie.....;)

Posted

[quote name='apple']Ale co najlepsze ona go nawet nie dotknęła....ale on uznał ze mu zagraża:roll:

Nieee nie ma urazu......bawi sie z nim normalnie.....;)

Mądra dziewczynka :) Pewnie sama się nauczyła, żeby teraz nie podchodzić do psiaka w trakcie jego jedzenia :)

Posted

[quote name='jbk']Mądra dziewczynka :) Pewnie sama się nauczyła, żeby teraz nie podchodzić do psiaka w trakcie jego jedzenia :)Moze zapamięta.......ale fakt jest faktem....nie moze być tam gdzie jest on kiedy je:shake:

Posted

:roll::roll: przeważnie jest tak że wszystkiemu winien jest pies ...
a przecież normalne jest że zwierzęta bronią jedzenia, niektóre mniej niektóre bardziej...
nie zazdroszczę atmosfery w domu, pewnie temat rzeka w tej chwili :roll:

Salsa niby nie reaguje jak jej ktoś merda ręką w misce kiedy ona je ale samo przez siebie mówi żeby unikać takich sytuacji...
czasami zdarza się że córka mojej kuzynki coś tam się pcha jak Salsa je...zawsze ją zabieramy bo nigdy nic nie wiadomo...
może sto razy nie zareagować a za którymś razem ugryźć, szczególnie jak w misce będzie coś co lubi

:calus: nie nerwuj się

Posted

wpadam po latach a tu... masz... jaka niemiła wiadomość :shake::shake:

na pewno Kronos nie chciał Ali zrobić krzywdy- atak ostrzegawczy.... na szczęście....
wywodów współczuje- szczerze... Kloc nigdy nawet ostrzegawczo nie łapnął a też wysłuchuje od mamy że "taki pies, że morderca, że ryzyko, że instynkt, że.....:mdleje:"nakręcają to media ... bo draśnie zębem a już panka w rodzinie .... 30 lat temu byle kundel pogryzł moją siostre i jakoś nikt nie panikował..... zagoiło sie i ani śladu, a tera to wszystkie od razu chcą mordować ....:shock:

ale musisz pilnować zabaw Alutki z Krosiem ... zresztą co cie bede umoralniać- znasz swojego psa i wiesz na co Alcia może sobie pozwolić..... :buzi:

Posted

[quote name='jonQuilla']:roll::roll: przeważnie jest tak że wszystkiemu winien jest pies ...
a przecież normalne jest że zwierzęta bronią jedzenia, niektóre mniej niektóre bardziej...
nie zazdroszczę atmosfery w domu, pewnie temat rzeka w tej chwili :roll:

Salsa niby nie reaguje jak jej ktoś merda ręką w misce kiedy ona je ale samo przez siebie mówi żeby unikać takich sytuacji...
czasami zdarza się że córka mojej kuzynki coś tam się pcha jak Salsa je...zawsze ją zabieramy bo nigdy nic nie wiadomo...
może sto razy nie zareagować a za którymś razem ugryźć, szczególnie jak w misce będzie coś co lubi

:calus: nie nerwuj się

[quote name='clockwork']wpadam po latach a tu... masz... jaka niemiła wiadomość :shake::shake:

na pewno Kronos nie chciał Ali zrobić krzywdy- atak ostrzegawczy.... na szczęście....
wywodów współczuje- szczerze... Kloc nigdy nawet ostrzegawczo nie łapnął a też wysłuchuje od mamy że "taki pies, że morderca, że ryzyko, że instynkt, że.....:mdleje:"nakręcają to media ... bo draśnie zębem a już panka w rodzinie .... 30 lat temu byle kundel pogryzł moją siostre i jakoś nikt nie panikował..... zagoiło sie i ani śladu, a tera to wszystkie od razu chcą mordować ....:shock:

ale musisz pilnować zabaw Alutki z Krosiem ... zresztą co cie bede umoralniać- znasz swojego psa i wiesz na co Alcia może sobie pozwolić..... :buzi:

Kochane ja to wszystko wiem........i gdybym była wtedy w domu to to na pewno by sie nie stalo...........znam kronosa wiem ze kazdy może mu pogmerać w misce ale nie Ala - jednak jest najmłodsza i jest dzieckiem!
pewne zachowania i sytuację staram się przewidywać.............Zgadzam sie z tobą Madzia ze był to "atak ostrzegawczy" Bo gdyby chciał jej zrobić krzywdę to ............ehhhhh nie ma co........A co do tematu rzeka to taaaaak własnie jest......To jest temat rzeka długi jak Amazonka:shake: I najmądrzejsi są w tym wszystkim moi teściowie( którzy defakto nigdy psa mnie mięli) Ale cieszę się ze w tym wszystkim D mnie wspiera.............co ja bym bez niego zrobiła....chyba bym sie zapłakała gdyby wstąpił do tego frontu anyMonikowego:shake:

Posted

Dżapuszkowa ...:glaszcze: najważniejsze że skończyło się tylko na siniakach ... i to że D. trzyma twoją stronę i tak trzymać , mądrzy i tak będą się mądrować ;)

Posted

[quote name='jbk']Na mamę powinnaś nakrzyczeć w sumie, że nie dopilnowała....Nie ma co krzyczeć......jej jest wystarczajaco głupio że to się stało przy niej...chyba troche ma poczucie winy ale się nie przyznaje:roll:

[quote name='Iza i Avanti']Cześć Cioteczko! Ucałuj Alutkę ode mnie! Mocno, bardzo mocno...

P.S. Mieliśmy to samo zdarzenie... Zuza jeszcze wtedy raczkowała....Taaak? To czemu nic nie mówilaś..........z tego samego powodu? czyli nie tylko Kronos nie pozwala na takie rzeczy?:roll:

Alutka ucałowana:loveu:

[quote name='agbar']Czesc Jabluszkowa:pWitaj Aguś:loveu:

[quote name='Alicja']Dżapuszkowa ...:glaszcze: najważniejsze że skończyło się tylko na siniakach ... i to że D. trzyma twoją stronę i tak trzymać , mądrzy i tak będą się mądrować ;)też się z tego powodu cieszę....wiesz Kronos klapa w doope dostał od D zaraz po zajściu...........ale w sumie D jest za mną.............wie ze to tylko pies i to nasza wina:roll:

Posted

[quote name='Iza i Avanti']Jabcokowa! A czym tu się chwalić... Było, minęło... Ale tak- też poszło o żarło....
No nie chwalić się.....ja nie napisałam o tym co zrobił kronos zeby sie chwalić tylko zeby się pożalić:placz: i wygadać:roll:

Posted

[quote name='apple']No nie chwalić się.....ja nie napisałam o tym co zrobił kronos zeby sie chwalić tylko zeby się pożalić:placz: i wygadać:roll:

To "chwalić" to było w cudzysłowie :roll: A mnie po prostu źle było z tym, że pies, który tyle lat jest moim wiernym towarzyszem, gryzie mi dzieciaka :angryy:

Posted

[quote name='Iza i Avanti']To "chwalić" to było w cudzysłowie :roll: A mnie po prostu źle było z tym, że pies, który tyle lat jest moim wiernym towarzyszem, gryzie mi dzieciaka :angryy:
Czyli wiesz co czuję........też miałam w pierwszej chwili takie odczucie był żal i smutek......potem dopiero się zaczęłam zastanawiać i doszłam do swoich wniosków:roll:

Mocno ją ugryzł? czy tylko tak jak Kronos poturbował i co na to TZ?:roll:

Posted

[quote name='apple']Czyli wiesz co czuję........też miałam w pierwszej chwili takie odczucie był żal i smutek......potem dopiero się zaczęłam zastanawiać i doszłam do swoich wniosków:roll:

Mocno ją ugryzł? czy tylko tak jak Kronos poturbował i co na to TZ?:roll:

Tak jak ALutka- miała ślad po zębie na czole i ryśniętą rączkę. Co na to TZ? Wściekł się- zresztą tak jak i ja! Wierz mi, że w pierwszym momencie pomyślałam, że wyrzucę skurczysyna przez okno! :angryy: Wku...ł mnie totalnie. Dostał od TZ-ta... Po czesie też doszliśmy do wniosku, że to po części nasza wina. W końcu jest najmłodsza w naszym stadzie. Ale po dziś dzień nie pałają do siebie miłością :shake:

Posted

[quote name='Iza i Avanti']Tak jak ALutka- miała ślad po zębie na czole i ryśniętą rączkę. Co na to TZ? Wściekł się- zresztą tak jak i ja! Wierz mi, że w pierwszym momencie pomyślałam, że wyrzucę skurczysyna przez okno! :angryy: Wku...ł mnie totalnie. Dostał od TZ-ta... Po czesie też doszliśmy do wniosku, że to po części nasza wina. W końcu jest najmłodsza w naszym stadzie. Ale po dziś dzień nie pałają do siebie miłością :shake:
Czyli tak jak u nas...............ehhhh szkoda ze nie pałają do siebie miłością....u mnie pod tym względem jest inaczej.....Ala i kronos na prawde siwietnie się bawią i spędzają razem czas.....Kronos jest bardzo cierpliwy....może to też uśpiło czujność mojej mamy............kto to wie....najwazniejsze żeby się nie powtórzyło;)