megii1 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Tara już po zabiegu. Ropomacicza nie było. Był za to guzek przy sutku, wokół stan zapalny, mocno ukrwiony i torbiele na jajnikach. Zabieg trwał długo - prawie 3 godziny, było dużo szycia i roboty i sporo krwi. Przepisze trochę z karty pacjenta: kastracja, cięcie w linii białej zapępkowej, macica pogrubiała z cechami endometritis.; jajniki zmienione ze zmianami drobnotorbirlowatymi; usunięcie sutka lewego ostatniej pary z powodu zmiany drobnoogniskowej zlokalizowanej na brodawce sutkowej; znaczne zapalenie, liczne naczynia podwiązane vicrylem. Koszt zabiegu z kaftanem, kropłówka jutro i antybiotykiem w postaci betamoxu (6 dni) wszystko razem 470 zł. Tara czuje się całkiem dobrze a pierwsze co zrobiła po obejściu domu to położenie się na łóżku. Quote
P78 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Dziekujemy za info! Suka sie wycierpiala... :( Koszt , ech... Zycie psie uratowane jednak !!! Moze jakies deklaracje, zbiorki itd...? Nie bylam dawno na Dogo, znowu mam szczyle... (w sumie juz szczyla) Quote
Martens Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Jaka minka nieszczęśliwa :( Ale szybko odżyje i znów będzie brykać, na pewno jej ulży, bo jak był stan zapalny to musiało już boleć... Mogę pomóc w kosztach bazarkowo, ale aż po weekendzie; dzisiaj zobaczyłam na osiedlu kolejne dwa psy, jakiś czarny pudlowaty mix - jeden wielki kołtun, i czekoladowego liskowatego psiaka. Oba wyglądają na kolejne przywiezione ze wsi efekty przedzimowych porządków w obejściu... Wczoraj miałam nadzieję wyadoptować ostatniego z "moich" psiaków, ale domek po wielkich och i ach do tej pory się nie odezwał :roll: a tu już kolejne :( Quote
P78 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Ok, to bazarek po weekendzie się przyda!!! jasne!!! :) Quote
megii1 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Wyleguje się na kanapie, zajada smakołyki i jest wielkim przytulakiem. Ale niestety zaczęła majstrować przy szwach na brzuchu i oprócz fartuszka nosi też wielki kołnierz. Zdjęcie szwów dopiero w sobotę także trochę się pomęczy. Quote
P78 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 uuuu, no tak - moja też ledwo po sterylce... :) Quote
Martens Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 Ktoś już o nią pytał? Czyj nr podawać w ogłoszeniach? Jak pamiętam ją biegającą samą po ulicy i bojącą się podejść do kogokolwiek, to aż łezka mi się kręci w oku jak czytam, że teraz leży na kanapie, dostaje pyszności, jest przytulana - choćby i w największym kołnierzu ;) Quote
megii1 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Tara chyba na razie nie ma ogłoszeń bo nie ma dobrych zdjęć. Jak widzi mnie z aparatem to ucieka jak najdalej. Może jutro będzie u mnie Renata to ja ją przytrzymam a ona porobi fotki. Martens, a Ty kiedy nas odwiedzasz? Ja dziś i jutro jestem cały czas w domu. Quote
megii1 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 A to dwie fotki z wczoraj z ogródka, w chełmofonie:) Quote
megii1 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='Paulina78']megii to na słonia :D:D:D ????!!![/QUOTE] Jechałam po ten kołnierz o 22 do lecznicy całodobowej - innego nie mieli:( Quote
Martens Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 Musze się dopytać, kiedy koleżanka będzie miała czas ze mną podjechać - postaram się w tym tygodniu. W weekend niestety nie mogłam. Quote
P78 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='megii1']Jechałam po ten kołnierz o 22 do lecznicy całodobowej - innego nie mieli:([/QUOTE] Nie no - smieję się tylko :) Wygląda super :) Ważne, że ma kołnierz :)! Quote
megii1 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Tara przedstawia swoją najnowsza sesję fotograficzną:) Quote
megii1 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Wyżej z Rudzikiem i w tle z moim Miszką:) Quote
megii1 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 I dalszy ciag sesji zdjęciowej Tary - bardzo fotogeniczna jest dziewczyna, a ten uśmiech:):):) Quote
megii1 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Poprosiłam Idusiek (która robiła te super zdjecia) o ogłoszenia dla Tary także Sunia zacznie wkrótce szukać intensywnie domu:) Quote
megii1 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 I już prawie ostatnie:) Tara z dwoma przystojniakami:) Quote
malagos Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Wyglada bardzo dostojnie, nie jak "bura suka z Makowa" :) Quote
Martens Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 Piękna jest :loveu: W ogóle nie ten pies, i nareszcie trochę zrelaksowana szczęśliwa mina, a nie tylko smutny nieufny pychol. Kołnierzyk zdjęty więc komplikacji zdrowotnych żadnych nie ma? Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze ją zobaczyć; moja kumpela rozbiła auto i jestem uziemiona, ale w sobotę będę ok. 12.00 jechała przez Serock, więc jeśli będzie możliwość odwiedzenia jej, postaram się do Was zawinąć :) Quote
megii1 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Zapraszam na wątek moich tymczasowiczów - szczeniaczków Perełki i Szafirka - warto - są cudne:) Proszę tylko o ogłoszenia: http://www.dogomania.pl/threads/195044-Dwa-pi%C4%99kne-szczeniaki-pere%C5%82ka-i-szafirek-szukaj%C4%85-super-dom%C3%B3w!!!! Quote
megii1 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Zapraszam wątek znaleziska - mojego i Renaty:) http://www.dogomania.pl/threads/195166-D%C5%BCeki-jamnikowaty-szczeniaczek-w-lesie-szuka-domu!!! Quote
Recommended Posts