kora78 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 tzn... wszystkiego nigdy nie da sie przewidziec i byc na wszystko przygotowanym. nie mozemy teraz psa zabezpieczyc przed tym, co w ds sie bedzie dzialo. to juz rola ds, by nie dopuscic do zlych sytuacji i zabezpieczac sie przed tym nie mozemy, bo nie damy rady.... Quote
irenaka Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 [quote name='kora78']tzn... wszystkiego nigdy nie da sie przewidziec i byc na wszystko przygotowanym. nie mozemy teraz psa zabezpieczyc przed tym, co w ds sie bedzie dzialo. to juz rola ds, by nie dopuscic do zlych sytuacji i zabezpieczac sie przed tym nie mozemy, bo nie damy rady....[/QUOTE] A ja uważam, że trzeba myśleć za ludzi, bo nie są przygotowani na kłopoty i później jest lament na wątku, bo pies zwiał. To jaką my mamy wiedzę na temat zachowań psów, na temat ich dziwnych reakcji w DS nie oznacza, że każdy DS jest również od razu świadomym DS. Czasem świadomość przychodzi zbyt późno. A dlaczego nie damy rady? Quote
kora78 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 nie damy rady wszystkiego przewidziec, co w ds sie bedzie dzialo. o to mi chodzilo. jaki jest koszt czipa? tak ogolnie? jak Bingo z kasa stoi? ma calosc deklaracji na hotel, co miesiac? na te chwile moze miec Bingo adresatke, a wydajac do ds zastrzec,ze ma byc w tym samym dniu zaczipowany. i po problemie finansowym dla dogomaniakow. Quote
majqa Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 W poście 853zł jest rozliczenie finansów. Rozmawiałam z Sylwią, pani, która zrezygnowała z Bingo wspomogła jego finanse. Poprosiłam Sylwię o zaczipowanie Bingo wraz z Iksem. Zdecydowanie wolę zapobiegać niż żałować, że czegoś nie dopilnowałam. Koszt chipa 50zł. Adresatkę wezmę na siebie. Zamówię ją wraz z adresatką dla Niuni i wyślę Sylwii. Irenko, przetrząsnę kolejny uporządkowane już nieco szafy pod kątem bazarku na Bingo i Niunię. Quote
majqa Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Tak, pierwszy baner z lewej w moim podpisie. Quote
sylwiaso Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 To ja jutro wiozę chłopaków do chipowania niech dusza i ciało nasze będzie spokojne!!!! Quote
sylwiaso Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Wpłata 150zł od Pani Małgosi*****z Krakowa dla Bingusia i od Luci dla Bingusia 15 zł BARDZO DZIĘKUJEMY:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::iloveyou: Quote
majqa Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Rewelacja!!! Dziękujemy za pomoc!!! :loveu: [COLOR=Red][B]Obecny stan posiadania Bingo:[/B][/COLOR] kora78 - 10zł Skarpeta Kudłaczy - 200zł Pudelkowa Skarbonka - 100zł lucia - 15zł Basia Z. - 100zł jaanna019 - 30zł ........................................... [SIZE=2][COLOR=Red][B]455zł[/B][/COLOR][/SIZE] + 40zł od Coronaaj ........................... [B][SIZE=2][COLOR=Red]495zł[/COLOR][/SIZE][/B] - 73.50zł (karma) .............................. [SIZE=2][COLOR=Red][B]421.50zł[/B][/COLOR][/SIZE] - 60zł (szczepienia - wścieklizna i wirusówki) .................................................. ........... [SIZE=5][COLOR=Red][B][SIZE=2]361.50zł[/SIZE] [/B][/COLOR][/SIZE] - 20.50zł (odnowienie powyróżnianego allegro przez Selengę) .................................................. ............................ [SIZE=2][COLOR=Red][B]341zł[/B][/COLOR][/SIZE] - 240 kastracja i pobyt w szpitaliku (160zł i 80zł) .................................................. ............... [SIZE=2][COLOR=Red][B]101zł[/B][/COLOR][/SIZE] - 40zł (przy okazji kastracji zrobienie ząbków) .......................................... [SIZE=2][COLOR=Red][B]61zł[/B][/COLOR][/SIZE] +35zł wpłata z bazarku od Kar0la .................................................. .................. [SIZE=2][COLOR=Red][B]96zł[/B][/COLOR][/SIZE] + 30zł zwrot z zabiegu, czyli upust pani doktor ......................................... [SIZE=2][COLOR=Red][B]126zł[/B][/COLOR][/SIZE] + 30zł od Perfi ........................................ [SIZE=2][COLOR=Red][B]156zł[/B][/COLOR][/SIZE] + 15zł od Smyku + 150zł od Skarpety Kudłaczy .................................................. ... [SIZE=2][COLOR=Red][B]321zł[/B][/COLOR][/SIZE] - 200zł rozliczenie hotelikowania ............................... [SIZE=2][COLOR=Red][B]121zł[/B][/COLOR][/SIZE] - 20.50zł opłata za wznowione, wyróżnione allegro .................................................. .......................... [SIZE=5][COLOR=Red][B][SIZE=2]100.50zł[/SIZE] [/B][/COLOR][/SIZE]+ 150zł wpłata od p.Małgosi z Krakowa + 15zł wpłata od Luci ....................................................... [SIZE=2][COLOR=Red][B]265.50zł[/B][/COLOR][/SIZE] - 50zł chip ..................................... [SIZE=5][COLOR=Red][B]215.50zł[/B][/COLOR][/SIZE] [B]Dotychczasowe wydatki:[/B] - hotelik w Radomsku - 15zł opłacony przez lucia - hotelik w Łodzi - 15zł opłacony przez majqa - transport do Łowicza i kilka km odbicie do Radomska, całość około 50zł opłacony przez papatkiole (tym transportem zabrany był Iksik i Bingo) - morfologia + biochemia - 84zł opłacone przez majqa - wyróżnione allegro - 20.50zł - j.wyż. - rozliczenie za wizytę, odrobaczenie, kąpiel, strzyżenie - 47zł - j.wyż. - połowa worka karmy (którego całość była kupiona do spółki dla Bingo i Iksa) - 73.50zł j.wyż. - 60zł szczepienia (wścieklizna i wirusówki) - j.wyż. - odnowienie powyróżnianego allegro przez Selengę - 20.50zł j.wyż. - 240 kastracja i pobyt w szpitaliku (160zł i 80zł) j.wyż. - 40zł (przy okazji kastracji zrobienie ząbków) j.wyż. - 200 zł rozliczenie hotelikowania j.wyż. - wznowienie wyróżnionego allegro - 20.50zł j.wyż. - 50zł chip j.wyż. Quote
coronaaj Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 [quote name='sylwiaso']To ja jutro wiozę chłopaków do chipowania niech dusza i ciało nasze będzie spokojne!!!![/QUOTE] Nie zapomnij zeby wet odrazu wlozyl do bazy, inaczej chipy bezwartosciowe.... Quote
sylwiaso Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 binguś-szwy zdjęte i zaczipowany 50zł wkleje potem rachunek Quote
kora78 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 [url]www.dogomania.pl/threads/180104-dwa-Smutasy-od-lat-w-schronie!-ROZWIES-PLAKAT!-dorzuc-na-hotel/page90[/url] prosze o pomoc ciotki z lodzi i okolic. mam na czwartek transport dla psa do belchatowa. czwartek wieczor, kolo 20stej lub pozniej. pies jedzie do Sylwii hoteliku. papati nie ma auta. jak mam psa przewiezc dalej? mix sznaucera olbrzyma, lagodny, ale duzy czy ktoras z Was moglaby swoim autem sluzyc i kierowca i za zwrot kasy za benzyne go podrzucic te 100km??? Quote
Romka Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Binguś próbował dziś pokazać Iksikowi gdzie jest jego miejsce ,wkroczyła ciocia Sylwia i wszystko było juz ok...;) Quote
sylwiaso Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Tak Romcia ma racje to nie była duża sprzeczka tylko Binguś chciał pokazac Iksiowi gdzie jego miejsce!!!Romciu dziękujemy za pomoc!!! Quote
coronaaj Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 [quote name='sylwiaso']Tak Romcia ma racje to nie była duża sprzeczka tylko Binguś chciał pokazac Iksiowi gdzie jego miejsce!!!Romciu dziękujemy za pomoc!!![/QUOTE] Bingus psem dominujacym??? No pudelki sa zadziorne. Quote
leni356 Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 [quote name='majqa']Post 884 aktualizacja zrobiona.[/QUOTE] Wrzuciłam do pierwszego postu Quote
Energy Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Ogłoszenie dla Bingusia:p [url]http://www.psy.pl/adopcje/art7418,bingo.html[/url] Quote
sylwiaso Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 O tak to jest mała zadziorka nie lubi piesków,ale z dziewczynami żyje w zgodzie!!! Quote
majqa Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 [quote name='coronaaj']Bingus psem dominujacym??? No pudelki sa zadziorne.[/QUOTE] Dlaczego mnie to nie dziwi... :evil_lol: Quote
sylwiaso Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Rachunek [IMG]http://img143.imageshack.us/img143/4250/dscn3032l.jpg[/IMG] Quote
majqa Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [quote name='Energy']Ogłoszenie dla Bingusia:p [url]http://www.psy.pl/adopcje/art7418,bingo.html[/url][/QUOTE] Dziękujemy! :-) Sylwio, spodziewaj się listu poleconego prio. z adresówką dla Bingo. Quote
irenaka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 A ja uprzejmie donoszę;), że ta kobitka która jest pośrednikiem między potencjalnym DS Bingusia a mną robi mnie w tzw. konia:mad:. Nadal nie mam telefonu do DS, nadal sam DS się nie odezwał, choć podobno miał taki zamiar:diabloti: Quote
Recommended Posts