Neris Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Prawda jest taka, że Dofi wytrzymywała te zaczepki przez ponad tydzień! Ciągłe wrzaski i podszczypywania. Sama byłam zdziwiona. No,ale teraz już się nie odważę ich skonfrontować. Problem w tym, że Sara już wie, że do Dofi podskoczyć nie wolno i na jej widok wraca do siebie, ale na przykład do innej sporej suki się rzuca. Na szczęście tamta jest spokojniutka, ale i tak na wszelki wypadek je izoluję. Quote
:: FiGa :: Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Ojej :placz: Najwazniejsze że ma domek tymczasowy, nie musi siedzieć w zimnym schronie :( Quote
brazowa1 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Dla Sary tak,to najlepsze,ale dla pozostalych psow Neris to niefajne byc ciagle atakowanym.Sara nie zartuje. Quote
Tiger Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Sara ..... Szuka domu ....... Kto się podejmie wychowania tej suczki ,która dużo złego już przeszła w życiu....... Kto nauczy ja poprawnych zachowań i zsocjalizuje , tak aby była psem idealnym???????? to wyzwanie .. ale nie aż tak wielkie.......... Quote
Neris Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Dzwonił pan z ogłoszenia. Pytał czy Sara jest duża i chyba był zawiedziony że maleńka... Quote
red Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Mówiłam mu, że jest większa od sznaucera miniatury, bo dzwonił do mnie. Ale ona chyba ma pieska sznaucera i chciał do towarzystwa. Quote
Neris Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Mnie pytał jak reaguje na ocbych, czy jest "chowana" w domu i czy jest u mnie od dziecińctwa. Ja niestety nie mogę potwierdzić czy ona oszczekuje obcych, bo u mnie tego nie robi, jak ktoś przychodzi to ona wybiega do furtki ale nie szczeka... Quote
Neris Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Zadzwoniła jeszcze jedna pani. Chciała Sarę do domu z ogrodem, podobno ogród ma 2000m. Zapytałam wprost czy do budy i pani powiedziała, że mają duży dom, ale ona by chciała żeby Sara biegała po ogrodzie... i nie uzyskałam jasnej opdpowiedzi. Oczywiście myślę, że Sara mogłaby sporą część dnia spędzać w ogrodzie, ale jednak jest za mała żeby spać w budzie. No i ona potrzebuje kontaktu z człowiekiem. W każdym razie pani powiedziała, że się skonsultuje z rodziną i zadzwoni jeszcze. Quote
red Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Szzukamy dalej... Dobrze żeby miała ogród, bo ma dużo energii i w bloku może by się nie sprawdziła. Do budy trochę szkoda, ale nie jest to główna przeszkoda. Sara jak ci dogodzić. Quote
brazowa1 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Neris,kochana jestes,ze tak dbasz o psiaki powierzone Twojej opiece. ojej,biblijnie to zabrzmialo.... Quote
Neris Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 NIe wiem, do budy bym jej jednak nie polecała. Raczej do domu, nawet mieszkania bo jest czysta. Ona jest za mała do budy według mnie... Dzisiaj się strasznie przytulała. Serce mi się kraje że muszę ją zamykać oddzielnie, ale Zula i Mati ją atakują... Quote
Tiger Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Skoro już te baterie kupione to może i Sarze byś cioteczko jakieś fotecki pstryknęła ....... Cio? Quote
Neris Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Próbowałam, ale strasznie kiepskie mi wyszły. Może jutro ją wezmę na te piękne złote liście i spróbuję... Przydałaby się do tego druga osoba. Quote
Tiger Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 A Sara bardzo pragnie swojego domu... Jest taka samotna....... pomimo, że przebywa w dużym stadzie......... paradoksalnie .....im więcej psów - tym ona bardziej samotna i zagubiona.......... Quote
brazowa1 Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 sara musi miec swoj wlasny dom,tylko dla SIEBIE! Szukamy. Quote
Neris Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Tak bym chciała żeby miała już ten domek... Quote
Neris Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Niestety nie. Ja chyba nie potrafię jej zrobić dobrego zdjęcia, może dlatego nie może się sprzedać... Ale to jest naprawdę fajna suczka! Tyle że nie toleruje większych od siebie suk. Quote
brazowa1 Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Sara to calkiem udany sznaucer miniatura,gdyby tak ja podrasowic,moze ktos z Warszawy,jakis dogomaniak zajmuje sie psim fryzjerstwem? Quote
Neris Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Ja mam psiego fryzjera, jak będę miała parę groszy to pójdę ja ostrzyc. Ona jest calkiem sznaucerowata, naprawdę! Quote
asiamm Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 [B]Ciocia Neris upiększa Sareczkę:[/B] [IMG]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/239980.jpg[/IMG] [IMG]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/239981.jpg[/IMG] [B]Czy można się oprzeć temu spojrzeniu??[/B]:cool3: [IMG]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/239976.jpg[/IMG] [IMG]http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/239975.jpg[/IMG] Quote
red Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Wypiękniała Sara. Ogłoszenie w ofercie na środę, może ktoś się odezwie sensowny. Quote
Tiger Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Sara bardzo potrzebuje domu !!! BARDZO!!!! Kto da jej szansę ??? Quote
Recommended Posts