Jump to content
Dogomania

2,5 miesieczna suczka w typie amstaffa - Inka juz w nowym domu :)

Recommended Posts

Posted

Inka, dzieki Fundacji AST, zamieszkala we wspanialym domku w Warszawie :multi:

Dzisiaj rano dostalysmy informacje od znajomej, ze znalazla szczeniaka amstaffa. Zabrala go do weterynarza, ktory okreslil plec jako damska i wiek ok 2-2,5 miesiaca. Mala dostala tabletki na robale i zostaa zaszczepiona. Jej stran zdrowia jest swietny, ksiazeczka zalozona, wyprawke tez dostanie ;)

Szukamy dla niej domu tymczasowego badz stalego. W aktualnym miejscu moze zostac tylko do soboty, bo taktulana opiekunka ma dwa ONki, w tym jeden bardzo problematyczny, wiec psiaki musza byc izolowane. Jesli do soboty nie znajdziemy nic, to bdzie zmuszona oddac sunie do schroniska, gdzie przez parwo ma nikle szanse na przezycie, a nawet jak jej sie uda, to boimy sie, ze trafi do pseudo :(

To nasza szczylka:

Mysle jak dac jej na imie? :cool3:

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ladySwallow']Zapisuję sunię i czekam na info do ogłoszeń :)[/QUOTE]
Opiekunka juz wypelnia metrczke, najpozniej wieczorkiem beda konkretne informacje na temat malej

[quote name='doddy']W razie co w Wawie mamy wolny DT.[/QUOTE]
Dziekuje :) Mocno nas to walnie po kieszeni? ;)

Posted

[quote name='kamilqax95x']Piękności <:loveu:
Imię tak :thinkerg::PROXY5:
Alfa, Fraszka, Raszka, Jojo, Lin, Jenny, Bora, Rubi, Rosa, Inka, Foxi, Piwinia, Szila, Teri, Tori, Mini, Szyszka :D[/QUOTE]
Dzieki za sugestie, osobosci podoba i sie Inka i Bora ale zobaczymy czy obecna opiekunka nie dala jej juz jakos na imie :)

[quote name='kamilqax95x']a ona chyba nie ma czarnego nosa i ciemnych oczu ??[/QUOTE]
Raczej nie, a czemu pytasz?

Posted

[quote name='kamilqax95x']pytam bo nie wiem czy ta maść się jakoś nazywa chyba że to red nose[/QUOTE]
Jak dla mnie to piekna preguska :) Rednosy moga byc pregowane? (to juz pytanie do asto i pito znawcow :))

Posted

[quote name='ageralion']Jak dla mnie to piekna preguska :) Rednosy moga byc pregowane? (to juz pytanie do asto i pito znawcow :))[/QUOTE]

Też zdaje mi się, że to pręguska. Red nose nie musi być taki czerwony cały albo czerwony z plamami białymi? Bo na pewno mają brązowe oczy red nosy, nie?

Posted

[quote name='ladySwallow']Też zdaje mi się, że to pręguska. Red nose nie musi być taki czerwony cały albo czerwony z plamami białymi? Bo na pewno mają brązowe oczy red nosy, nie?[/QUOTE]

Red nosy są zazwyczaj rude, czekoladowe, brązowe, noski mają brązowe. Klasycznym red nosem jest moja Marusia i był Fiodorek ;)

[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/6206/p7113113.jpg[/IMG]

Posted

Ciezko okreslic po tych fotkach, czy mala ma brazowy nosek i jasniutkie oczka ale kurcze na to wyglada :) Czyzby mix asta z pitem?

[IMG]http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TH4mGg1K6_I/AAAAAAAAFCQ/Dlf1gYjkwK8/resize_image_13764070.jpg[/IMG]

Posted

[B]Amstaff
Oczy[/B]: Ciemne, okrągłe, głęboko osadzone, szeroko rozstawione. Powieki nie mogą być różowe. by wikipedia.org
Pitbull

[LIST]
[*]Oczy - okrągłe,szeroko rozstawione, nisko i głęboko osadzone w czaszce. Kolor dowolny.
[*]Nos - powinien mieć szerokie nozdrza. Każdy kolor jest akceptowany. by wikipedia.org
[/LIST]
czyli to pitbullka piękniullka ?? :)

Posted

[quote name='agnieszka32']Według mnie, to amstaffka, nie widzę na razie w niej nic z pita ;).
Ale co z tego słodkiego maleństwa wyrośnie? Któż to wie ... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]
Sa asty z jasnymi oczami i brazowymi noskami? (ale sie teraz doszkole ha!)

Posted

[quote name='agnieszka32']Według mnie, to amstaffka, nie widzę na razie w niej nic z pita ;).
Ale co z tego słodkiego maleństwa wyrośnie? Któż to wie ... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]
dog niemiecki :evil_lol:

Posted

[quote name='Igiełka']Piękność malutka napewno będzie równie śliczna jak teraz :eviltong::lol:
Ja się rasy nie będę wgłębiać. :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]
ale to ciekawe jest :) ale najważniejsze że jest młoda, piekna i nie wpadnie w złe ręce :)

Posted

[quote name='ageralion']Sa asty z jasnymi oczami i brazowymi noskami? (ale sie teraz doszkole ha!)[/QUOTE]

Wzorzec rasy przewiduje u astów tylko czarny nos i ciemne oczy. Ale wiesz Marta, to jest mieszaniec, więc trudno powiedzieć nawet że to ast.;) Może się trafić nawet z niebieskimi oczami i niebieskim nosem (a raczej pit blue nose):evil_lol:

Posted

[quote name='agnieszka32']Wzorzec rasy przewiduje u astów tylko czarny nos i ciemne oczy. Ale wiesz Marta, to jest mieszaniec, więc trudno powiedzieć nawet że to ast.;) Może się trafić nawet z niebieskimi oczami i niebieskim nosem (a raczej pit blue nose):evil_lol:[/QUOTE]
Eeeeeeeeee ja kce pita blue nosa :grins: