ageralion Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Inka, dzieki Fundacji AST, zamieszkala we wspanialym domku w Warszawie :multi: Dzisiaj rano dostalysmy informacje od znajomej, ze znalazla szczeniaka amstaffa. Zabrala go do weterynarza, ktory okreslil plec jako damska i wiek ok 2-2,5 miesiaca. Mala dostala tabletki na robale i zostaa zaszczepiona. Jej stran zdrowia jest swietny, ksiazeczka zalozona, wyprawke tez dostanie ;) Szukamy dla niej domu tymczasowego badz stalego. W aktualnym miejscu moze zostac tylko do soboty, bo taktulana opiekunka ma dwa ONki, w tym jeden bardzo problematyczny, wiec psiaki musza byc izolowane. Jesli do soboty nie znajdziemy nic, to bdzie zmuszona oddac sunie do schroniska, gdzie przez parwo ma nikle szanse na przezycie, a nawet jak jej sie uda, to boimy sie, ze trafi do pseudo :( To nasza szczylka: Mysle jak dac jej na imie? :cool3: Quote
LadyS Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Zapisuję sunię i czekam na info do ogłoszeń :) Quote
ageralion Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 [quote name='ladySwallow']Zapisuję sunię i czekam na info do ogłoszeń :)[/QUOTE] Opiekunka juz wypelnia metrczke, najpozniej wieczorkiem beda konkretne informacje na temat malej [quote name='doddy']W razie co w Wawie mamy wolny DT.[/QUOTE] Dziekuje :) Mocno nas to walnie po kieszeni? ;) Quote
kamilqax95x Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Piękności <:loveu: Imię tak :thinkerg::PROXY5: Alfa, Fraszka, Raszka, Jojo, Lin, Jenny, Bora, Rubi, Rosa, Inka, Foxi, Piwinia, Szila, Teri, Tori, Mini, Szyszka :D Quote
kamilqax95x Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 a ona chyba nie ma czarnego nosa i ciemnych oczu ?? Quote
agnieszka32 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Jak Asia do mnie dzisiaj zadzwoniła w jej sprawie, to nie wyobrażałam sobie, że niunia będzie taka słodka. Asia przed wydaniem ją do DT, obejrzy małą pod kątem zachowania ;) Quote
ageralion Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 [quote name='kamilqax95x']Piękności <:loveu: Imię tak :thinkerg::PROXY5: Alfa, Fraszka, Raszka, Jojo, Lin, Jenny, Bora, Rubi, Rosa, Inka, Foxi, Piwinia, Szila, Teri, Tori, Mini, Szyszka :D[/QUOTE] Dzieki za sugestie, osobosci podoba i sie Inka i Bora ale zobaczymy czy obecna opiekunka nie dala jej juz jakos na imie :) [quote name='kamilqax95x']a ona chyba nie ma czarnego nosa i ciemnych oczu ??[/QUOTE] Raczej nie, a czemu pytasz? Quote
agnieszka32 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='kamilqax95x']a ona chyba nie ma czarnego nosa i ciemnych oczu ??[/QUOTE] A powinna? Quote
kamilqax95x Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='ageralion'] Raczej nie, a czemu pytasz?[/QUOTE] [quote name='agnieszka32']A powinna?[/QUOTE] pytam bo nie wiem czy ta maść się jakoś nazywa chyba że to red nose Quote
ageralion Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 [quote name='kamilqax95x']pytam bo nie wiem czy ta maść się jakoś nazywa chyba że to red nose[/QUOTE] Jak dla mnie to piekna preguska :) Rednosy moga byc pregowane? (to juz pytanie do asto i pito znawcow :)) Quote
LadyS Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='ageralion']Jak dla mnie to piekna preguska :) Rednosy moga byc pregowane? (to juz pytanie do asto i pito znawcow :))[/QUOTE] Też zdaje mi się, że to pręguska. Red nose nie musi być taki czerwony cały albo czerwony z plamami białymi? Bo na pewno mają brązowe oczy red nosy, nie? Quote
kamilqax95x Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 no właśnie też nie wiem ... to jest pręgusos jasnosos pięknotos:eviltong: Quote
agnieszka32 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='ladySwallow']Też zdaje mi się, że to pręguska. Red nose nie musi być taki czerwony cały albo czerwony z plamami białymi? Bo na pewno mają brązowe oczy red nosy, nie?[/QUOTE] Red nosy są zazwyczaj rude, czekoladowe, brązowe, noski mają brązowe. Klasycznym red nosem jest moja Marusia i był Fiodorek ;) [IMG]http://img20.imageshack.us/img20/6206/p7113113.jpg[/IMG] Quote
ageralion Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Ciezko okreslic po tych fotkach, czy mala ma brazowy nosek i jasniutkie oczka ale kurcze na to wyglada :) Czyzby mix asta z pitem? [IMG]http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TH4mGg1K6_I/AAAAAAAAFCQ/Dlf1gYjkwK8/resize_image_13764070.jpg[/IMG] Quote
LadyS Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 O właśnie, dziękujemy za rozjaśnienie mroków niewiedzy :lol: Quote
agnieszka32 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Według mnie, to amstaffka, nie widzę na razie w niej nic z pita ;). Ale co z tego słodkiego maleństwa wyrośnie? Któż to wie ... :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
kamilqax95x Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [B]Amstaff Oczy[/B]: Ciemne, okrągłe, głęboko osadzone, szeroko rozstawione. Powieki nie mogą być różowe. by wikipedia.org Pitbull [LIST] [*]Oczy - okrągłe,szeroko rozstawione, nisko i głęboko osadzone w czaszce. Kolor dowolny. [*]Nos - powinien mieć szerokie nozdrza. Każdy kolor jest akceptowany. by wikipedia.org [/LIST] czyli to pitbullka piękniullka ?? :) Quote
ageralion Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 [quote name='agnieszka32']Według mnie, to amstaffka, nie widzę na razie w niej nic z pita ;). Ale co z tego słodkiego maleństwa wyrośnie? Któż to wie ... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] Sa asty z jasnymi oczami i brazowymi noskami? (ale sie teraz doszkole ha!) Quote
kamilqax95x Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='agnieszka32']Według mnie, to amstaffka, nie widzę na razie w niej nic z pita ;). Ale co z tego słodkiego maleństwa wyrośnie? Któż to wie ... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] dog niemiecki :evil_lol: Quote
Igiełka Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Piękność malutka napewno będzie równie śliczna jak teraz :eviltong::lol: Ja się rasy nie będe wgłębiać. :evil_lol::evil_lol: Quote
kamilqax95x Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='Igiełka']Piękność malutka napewno będzie równie śliczna jak teraz :eviltong::lol: Ja się rasy nie będę wgłębiać. :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] ale to ciekawe jest :) ale najważniejsze że jest młoda, piekna i nie wpadnie w złe ręce :) Quote
agnieszka32 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='ageralion']Sa asty z jasnymi oczami i brazowymi noskami? (ale sie teraz doszkole ha!)[/QUOTE] Wzorzec rasy przewiduje u astów tylko czarny nos i ciemne oczy. Ale wiesz Marta, to jest mieszaniec, więc trudno powiedzieć nawet że to ast.;) Może się trafić nawet z niebieskimi oczami i niebieskim nosem (a raczej pit blue nose):evil_lol: Quote
ageralion Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 [quote name='agnieszka32']Wzorzec rasy przewiduje u astów tylko czarny nos i ciemne oczy. Ale wiesz Marta, to jest mieszaniec, więc trudno powiedzieć nawet że to ast.;) Może się trafić nawet z niebieskimi oczami i niebieskim nosem (a raczej pit blue nose):evil_lol:[/QUOTE] Eeeeeeeeee ja kce pita blue nosa :grins: Quote
Recommended Posts