Kamila28 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Lego to śliczny rottweiler, niestety strasznie smutny, jego oczka mówią same za siebie :-(. Lego przebywa w schronisku w Legnicy Trafił do schroniska ok 3 tygodnie temu, przywieziony przez Straż Miejską Do ludzi podchodzi z dystansem, nie specjalnie cieszy się ale też nie reaguje agresywnie. Po podejściu do boksu Lego interesuje się człowiekiem, podchodzi, bierze smakołyki. Jednak niestety został już przekreślony przez pracowników schroniska, gdyż przy próbie wyprowadzenia z boksu na moją prośbę doszło do konfliktu z kotem (nie było to zrobione w odpowiedni sposób) i niestety Lego został okrzyknięty "bandytą, mordercą" i....na spacer nie ma szans :shake::shake::shake: Lego bardzo przeżywa pobyt w schronisku, jest coraz chudszy i na pewno brak kontaktu z człowiekiem tego nie poprawi. Nawiązałyśmy kontakt z Pomorską Fundacją Rottka, być może jest szansa na hotel, ale potrzebujemy środków finansowych, choćby najdrobniejsze deklaracje Pomóżmy mu znaleźć kochający domek !!!! Quote
Kapsel Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Biedny psiaczek, ile jeszcze tych smutnych oczek??? :-( Quote
Kamila28 Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 niestety w schronisku nie ma szans a my nie jesteśmy w stanie mu tam pomóc :-(:-(:-( Quote
Kapsel Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Fundacja Rotka, jak pamiętam wyciągała rottweilera ze schronu z Białej Podlaskiej, pamietam, że była szybka akcja. Jak jest w przypadku Lego? Quote
akacha Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 jutro bedziemy znac szczegóły na temat hotelu do ktorego mamy go zabrac. byc moze bedzie potrzebny transport, ale bedziemy o tym pisac Quote
Kapsel Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 To jest szansa, że go weźmiecie pod swoje skrzydła? Quote
akacha Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 to nie szansa, to pewność :D, teraz tylko dogrywamy szczegóły techniczne. jutro obiecałam ogołocić szafe mojego męża w poszukiwaniu rzeczy na bazarek dla Lego Quote
Maruda666 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Biedna smutna mordka :( Jeżeli tylko będzie szansa na hotelik, postaram się jakąś stałą zadeklarować. Inaczej pomóc nie mogę. Quote
Kamila28 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Współpraca z Pomorską Fundacją jest naprawdę super ;) myślę, że wszystko będzie dobrze :lol: Quote
Kamila28 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 czy ktoś mógłby zrobić bazarek dla Lego - ja nie umiem :( Fanty będą :) Pomóżcie !!! Quote
Kapsel Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Kamila28 napisał(a):czy ktoś mógłby zrobić bazarek dla Lego - ja nie umiem :( Fanty będą :) Pomóżcie !!! Ja też nie umiem, ale może Nasza Kochana Marudka się zgodzi? :modla::modla::modla::iloveyou: Quote
annibal Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Witajcie :) Zaraz Akacha omawia szczegóły w hotelu i szykujemy się do zabrania LEGO w ciągu najpewniej tego tygodnia. Potrzebujemy jednak pieniędzy na całą tę akcję. Deklaracji, wpłat z dopiskiem "lego" fantów na aukcje... Myślę że w hotelu pozostanie jakiś czas, trzeba będzie go poznać, rozważyć dla jakiego człowieka to jest pies, zobaczyć jak się zachowuje w innych warunkach niż schroniskowe, pozwolić mu torochę odetchnąć. Kamila, a ty mogłabyś potem odwiedzać Lego w hotelu raz na jakiś czas? Quote
Kamila28 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Kapselku, właśnie pytałam Marudkę, może się zgodzi, ona taaaka kochana ;) Jasne coś pomyślimy z odwiedzinami Lego, myślę że damy radę :lol::lol::lol: Quote
Kamila28 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Kto jeszcze dorzuci grosik na Lego????? Quote
Kamila28 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Proszę roześlijcie jego wątek dalej !!!! Quote
akacha Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 hotel załatwiony, miejsce czeka :). annibal działa aby dograć szczegóły transportu, kastracji itp. Quote
Maruda666 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Do zrobienia bazarku namówię Sonke - ale będzie dopiero w środę. Idzie jej to szybko i ma dziewczyna talent jeżeli chodzi o zdjęcia i ogólną ,,oprawę " :). Ja będę mierzyć, podawać ( na czas robienia bazarków jestem takie przynieś, podaj, pozamiataj ;) i podnosić. Jeżeli ktoś ma jakieś fanty porszę zdjęcia na [email protected] Quote
akacha Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 wstawiam info takie jak na naszym forum, dobrą duszyczke prosze o wystawienie ich na bazarku No to wstawiam moje fanty na Lego, Z GÓRY PRZEPRASZAM, ZE NIECO WYMIĘTE, ale to wina transportowania ich z szafy mężowskiej do biura w warunkach samochodowych: Kurtka TOMMY HILFIGER roz. XL, jasna, model twz. szwedka, stan bardzo dobry, praktycznie bez śladów uzytkowania. Oryginalna, zakupiona w sklepie firmowym TH, na dole ściągacze, zapinana na zamek. Poniżej garnitury i marynarki stan idealny. Wszystkie mozna spokojnie uznać za nowe, noszone były okazjonalnie, może 2-3 razy. Nie widać śladów użytkowania, lekkie, przewiewne materiały, miłe i delikatne w dotyku, bardzo ładnie i elegancko się prezentują. Modele i fasony z ostatnich lat, nie żadne starocie :-D . Marynarka Lantier roz. 176/112/98 Garnitur ELDORADO roz. marynarki 182/108/96 spodnie 182/96 Marynarka Vistula 176/112/98 Garnitur Strellson, wersja Premium Line, roz. marynarki 182/108/96 spodnie 182/96 Quote
Kamila28 Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Cioteczki, wysyłajcie zdjecia z opisami na mail Marudy -[email protected], ona z córką zrobią bazarek dla Lego :lol::lol::lol: Quote
agnes3254 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 super, że psiak dostał szansę na życie poza schroniskiem:):) Quote
akacha Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Kamila28 a dadza rade stad sciagnąc? nie mam ich na kompie tylko na fotosiku, sciągną? opis tez tutaj wstawiłam, ewentualnie jak beda dodatkowe pytania co do wymiarów wszerz wzdłuż czy w poprzek mogę domierzyć brakujące i odpowiedzieć :) Quote
Maruda666 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Akacha, jak będą problemy ze ściągnięciem czy jakieś pytania, sonek666 napisze do Ciebie na pw. Ale to dopiero jutro. Quote
rybka88 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 bylam dzisiaj w legnickim schronie i rzeczywiscie, zadnemu wolontariuszowi nie wolno Lego wziac na spacer, poniewaz jak to okreslili pracownicy-moze byc niebezpieczny. jednak zaden z pracownikow nie mial zielonego pojecia ze szykuje sie jakas akcja zabrania Lego ze schroniska-jak im powiedzialam ze czytalam na dogomanii ze fundacja sie nim interesuje, to zrobili wielkie oczy. troche mnie to zdziwilo. w kazdym badz razie, trzeba go z tamtad jak najszybciej zabrac, bo jescze bardziej sie wycofa. patrzy tylko jak inne uchachane pieski wychodza z boksu na spacerki a jego kolej nie nadchodzi i jego oczeta robia sie jeszcze smutniejsze Quote
Kapsel Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Fundacja pewnie stara się jak może go ze schronu wyciągnąć. Nieraz pewnych rzeczy się nie przeskoczy, ale już blisko finału. Dziewczyny szykują transport :loveu: Quote
akacha Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='rybka88']jednak zaden z pracownikow nie mial zielonego pojecia ze szykuje sie jakas akcja zabrania Lego ze schroniska-jak im powiedzialam ze czytalam na dogomanii ze fundacja sie nim interesuje, to zrobili wielkie oczy. troche mnie to zdziwilo. [/QUOTE] rybka88 tak to juz jest, ze nie wszystkie adopcje są przygotowywane z pracownikami schronisk, czesto tylko abo nawet AŻ wystarczą wolontariusze tych schronisk. niektore akcje sa przygotowywane nie tylko przez nas ale przy pomocy osób trzecich - tak jest i w tym przypadku i nie zawzse trzeba iść do schroniska i o nich opowiadać, gdyż może to pokrzyżować dopięte już na ostatni guzik plany. o wszystkim, o czym mozemy piszemy na forum, mozna wejść i poczytac. a rozmawiac ze schroniskiem zawsze najlepiej w porozumieniu z osobami, ktore akcje przeprowadzają, bo nawet będąc pełnym najlepszych chęci można coś niechcący namieszać ;). Quote
Recommended Posts