Kamila28 Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 dokładnie, tak jak pisze Akacha, nie rozmawia się o tym ze schroniskiem, my organizujemy akcję i tyle, oni wielu rzeczy nie rozumieją...:( Mam nadzieję, że w przypadku Lego wszystko pójdzie sprawnie :) Quote
sonek666 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Melduję się na wątku i biorę się do pracy :p Jumam oczywiście zdjęcia :diabloti: Jak skończę podeślę linka. A no i dorzucę coś na bazarku od siebie :p [B][COLOR=Red]Akacha[/COLOR][/B] mogłabyś podać ceny wywoławcze Swoich fancików ?? :) Quote
rybka88 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 jak zaczela sie rozmowa o Lego, to oni tak o nim mowili jakby szykowali sie do jego uspienia, dlatego zaczelam mowic o akcji, zeby sie biedactwo chociaz doczekalo. pracownicy sa naprawde wporzadku, pieski jak ich widza nie okazuja strachu tylko radosc i nie sadze zeby legnickie schronisko nalezalo do "tych" o ktorych nie wiem jak pisac,bo musialabym uzyc zupelnie niecenzuralnych slow. zawsze jak tam jestem (a jestem kilka razy w tygodniu) to mi probuja jakas najsmutniejsza dusze wcisnac i to nie jedna, zebym zabrala do siebie i nie rozumieja ze nie mam warunkow na zwierza. ogolnie sa bardzo mili i jak juz musze isc to oni zawsze probuja wcisnac jeszcze jedna psiutke na spacer. takze mysle ze jest nie jest zle Quote
sonek666 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Link do bazarku: [url]http://www.dogomania.pl/threads/192022-Misz-masz-kosmetyki-ciuszki-ksi%C4%85%C5%BC%C4%99czki-dla-Lego-do-12.09.-do-godz.-22.?p=15298578#post15298578[/url] Proszę o pomoc w uzupełnianiu opisów i cen wywoławczych :) Quote
akacha Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 sonek666 dzieki :D, a ceny - nie mam pojecia, moze zacznik od 50 - 70 zeta za sztuke? wg uznania, mozesz tez nizej, ja nie mam doswiadczenia w bazarkach Quote
sonek666 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Marynarki dałam po 50zł , a garniturki po 70zł . Ja to ciemna masa w ogóle nie obyta w kulturalnych garniturkowych sprawach jestem więc wolę zapytać :) Quote
akacha Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 fajnie zeby udało sie sprzedac cokolwiek :), bardzo do tyłu finansowo jestesmy, psów strasznie duzo, a hotele kosztują :(. widze ze pieknych rzeczy duzo przybyło na bazarku :). od razu podaje dane konta: Pomorska Fundacja Rottka Konto bankowe Bank BZ WBK S.A. O /Sopot: 53 1090 1098 0000 0001 0587 2375 Do przelewów zagranicznych: kod SWIFT (BIC code): WBKPPLPP Quote
Maruda666 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Akacha, nie lepiej zbierać albo na konta darczyńców ( będą wiedzieli co wpłynęło i co można już zapakować i wysłać ), albo na moje i potem przelać całość? Quote
sonek666 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [SIZE=3][COLOR=Red]Akacha[COLOR=Black] potrzebuję dokładnych wymiarów tej kurteczki i informacji ile jest w niej kieszeni :) [/COLOR] Kurtka TOMMY HILFIGER[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] roz. XL, jasna, model twz. szwedka, stan bardzo dobry, praktycznie bez śladów użytkowania. Oryginalna, zakupiona w sklepie firmowym TH, na dole ściągacze, zapinana na zamek. [/SIZE] Quote
annibal Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Dzwoniłam dziś do schroniska :) Czekają na naszą wolontariuszkę Agatę, która w sobotę rano ok 10.00 przyjedzie po LEGO :) Najgorsze jest to, że nie można go wykastrować tego samego dnia, także pojedzie do hotelu z jajkami, a potem będziemy się starali jeszcze raz go wieźć na kastrację. Pięknie z tymi bazarkami :loveu: Dziewczyny, jesteście kochane, nawet mordercy kotów pomagacie ;) Quote
rybka88 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 pierwsze co, to jak przyszlam dzisiaj do schroniska uslyszalam od pracownika, ze Lego jedzie w sobote do domu. pracownicy sa cali happy, ze nikt im kotow mordowal nie bedzie :) Lego czeka na Was z utesknieniem. az mi wzrasta wiara w czlowieka, jak widze ze losy takiego pieska nie sa nikomu obojetne :D Quote
akacha Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='Maruda666']Akacha, nie lepiej zbierać albo na konta darczyńców ( będą wiedzieli co wpłynęło i co można już zapakować i wysłać ), albo na moje i potem przelać całość?[/QUOTE] Maruda666 nie praktykowaliśmy tego dotychczas, organizacje w świetle prawa NIE MOGĄ zbierać na prywatne konta osób, od tego jest konto Fundacji, od początku naszego świata, czyli od 2006 nie robimy inaczej :). Mam net nawet w komórce, jakby co szybko mogę podać kto ile wpłacił i kiedy, nie ma z tym problemu. Bezpieczniej jest zostać przy tradycyjnej dla nas formie. Nie chciałabym być przez kogoś ciągana , że zbieramy lub za naszym przyzwoleniem zbiera się pieniądze na psy na prywatne konta. Teraz podaję info o kurtce, najpierw kieszenie: jedna wewnetrzna na lewej piersi oznaczona logo wyszywanym, charakterystycznym biało - czerwonym, na nic nie zapinana. Druga tez wewnętrzna, nie pznaczona logo, na prawej piersi, również nie zapinana. 2 kieszenie nie zapinane, na wysokości bioder, do wskunięcia rąk, jak to w szwedkach :). Wymiary: obwód kołnierza: 28 cmX2 długosc rekawów (są wszyte w takim modelu nieco niżej) po zewnętrznej 66 cm po wewnętrznej 53 cm szerokosc kurtki mierzona pod pachami 68 cmx2 szerokosc na dole 56 cmx2 długosc mierzona na płasko od ramienia 72 cm Quote
sonek666 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Zatem jeśli jest bezpośredni wgląd to okej pieniążki bezpośrednio na konto pójdą . Będę podawać PW po zakończeniu bazarku z numerem konta . Tak mi będzie łatwiej :) A wymiary jumam na bazarek :) Quote
akacha Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 ok sonek666, wielkie dzieki za zrozumienie :) Quote
Maruda666 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Lego :), czy ty już w drodze?? Kamila, a może wkleić link do bazarku w pierwszym poście? Quote
Kamila28 Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 Kochani, dostałam dziś rano telefon od koleżanki z Pomorskiej Fundacji Rottka, która miała dziś zabierać Lego, że druga krakowska fundacja zabrała go wczoraj, nic nikomu nie mówiąc i rzeczywiście pojechałam do schronu i pracownicy to potwierdzili, jestem troszkę zszokowana, nie bardzo wiem co teraz robić, może macie jakieś propozycje co do bazarku???? Quote
sonek666 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Lego pojechał ?? Ale gdzie ?? :-( No to teraz albo na Piesa z Fundacji Rotka albo na Lego po dogadaniu z fundacją , która go porwała, albo na innego Piesa z legnickiego schroniska , który ma szanse na hotelik Ale to nie odemnie zależy tylko od Osób , które podarowały fanty na bazarek :) A coś w ogóle będzie wiadomo o Lego ?? :-( Quote
akacha Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Lego do nas nie doczekał, dostałam dzisiaj z rana informację, że został wczoraj odebrany ze schroniska przez fundację krakowską i zawieziony wprost do nowego domu. Udało się w ostatniej chwili odwołać transport, podobnie z zaplanowaną kastracją, zaraz będę dawać znać do hotelu,w którym na niego czekają. szkoda, ze nie doczekał się na kastrację no i nadal nie wiadomo co z niego za gagatek, dlatego planowaliśmy go poobserwować. musiał być bardzo odważny dom :roll: . dobrze, ze już nie siedzi w schronie, a pomocy potrzebują kolejne psy. ja swoje datki przeznaczam na Bosmana, ktory w tej chwili czeka na opłacenie kastracji i siedzi w hotelu oczekując na odbiór do nowego domu. Pozostałych darczyńców proszę o wskazanie psiaczka, ktory wg nich jest u nas w największej potrzebie, czeka jeszcze wielki rachunek za Scheillę, transport Roya z Warszawy na Kaszuby, jedzenie dla Firo i Rufusa, wydatków mamy masę. Inna opcja - szukamy kolejnego psa ze schronu i wyciągamy go do hotelu zamiast Lego! Wszystkim zainteresowanym losem naszych psów serdecznie dziekuję i czekam na info o przeznaczeniu datków z bazarku <love> Nie mamy na razie wieści co z Lego poza krótką informacją, że pojachał do nowego doomu. Do jakiego i gdzie - nic. Quote
sonek666 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 To zrobimy tak . ja czekam na odzew pozostałych Darczyńców, na jakiego Psiaka chcieliby przeznaczyć dochód z bazarku za Swoje fanty. Natomiast Akacha od Ciebie poproszę zdjęcie Bosmana ,wkleję na bazarek i zaznaczę , że dochód z Twoich fantów idzie właśnie na niego :) Obwieszczę tam , że Lego ma już nowy domek :) Quote
akacha Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 kopiuję to co juz wpisałam na bazarkach: kochani, moje fanty na Bosmana, jego link tutaj czeka w hotelu juz na pdbiór, ale wraz z nim czeka WIEEELKI rachunek za kastracje, ktorą wykonalismy i hotel http://www.rottka.pl/forum/viewtopic...=2008&start=15. W jego sprawie mielismy NAPRAWDĘ GORACE MOMENTY, zachecam do przeczytania. natomiast co do innych - zdecydujcie sami, czy na pomorską, czy na inne psy - tych potrzebujących jest cała masa, zależy co w danym momencie Wam serce dyktuje. my jeszcze sie zgłosimy po pomoc przy okazji kolejnego psa, mamy tez wiele tych, co juz potrezbują pomocy lub są na nazym utrzymaniu, lub - na te uzbierać najtrudniej - które szybko poszły do adopcji pozostawiając po sobie rachunki rzędu ponad 600 zł. tak uzbierac najtrudniej, ale to nie powód, by rezygnować . tak czy inaczej - OGROMNE dzięki za chęć pomocy i serce dla rottków Quote
sonek666 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Nie ma sprawy tylko coś mi link nie chce wejść :roll: U Ciebie też ?? Nie mam odpowiedzi od Kamili i Agnieszki . Muszę jeszcze Kupujących zapytać o zgodę . Na razie bazarek stoi :shake: Quote
Kamila28 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 ta pieniążki z moich fantów przeznaczę w połowie na Bosmana a w połowie na Szczylka http://www.dogomania.pl/threads/190888-BENIOWATY-SZCZYLEK-ju%C5%BC-w-DT-potrzebny-mu-tylko-DS!!! Quote
Maruda666 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Kamila, a nie wiesz przypadkiem co z Agnieszką - na co ona się decyduje? Quote
akacha Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Kamila28 napisał(a): pieniążki z moich fantów przeznaczę w połowie na Bosmana a w połowie na Szczylka http://www.dogomania.pl/threads/190888-BENIOWATY-SZCZYLEK-ju%C5%BC-w-DT-potrzebny-mu-tylko-DS!!! BARDZO, BARDZO dziękujemy :). Bosman już w nowym domu, niedlugo pojawią się fotki na forum jak bryka wśród traw i krzaczków :) Quote
akacha Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 to jeszcze najnowsze wieści od Bosmana: jestem szczesliwa, normalnie nie wierzę - ale zobaczcie Bosmana w nowym domu Bożena Mona wkroczyła w ostatniej chwili, serdeczne dzieki Jej za to, Bosman bardzo potrzebował pomocy i to bezzwłocznie, więc wcale się nie zastanawiała tylko zdecydowała: bierzemy Bosmana <love> . Jak się okazało był to strzał w dziesiątkę. Chodzi przy nodze jak przyklejony, na piłeczki jest tak zafiksowany, ze na piłeczki robi dosłownie wszystko <love> Jak pierwszego dnia nowy Pan wyszedł po gazetę, jak wrócił Bosman tak się cieszył, jakby był tam od szczeniaka, czym oczywiscie ujął swojego Pana od razu <cwaniak> W stosunku do Mony bez zastrzeżeń, psów mijanych na dworze udaje, ze nie zauważa. ogłaszamy: bosman ma dom <love> . my mamy wielki rachunek i czekamy na faktury za hotel, każdy coś zyskał jak widać :twisted: Quote
Recommended Posts