Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mniej więcej tyle samo wyszła budowa kojca u mnie. Uzbrojony i na fundamentach.

A teraz news ;) Misiorek jutro jedzie do Bochni do domku z ogrodem i stęsknioną czekającą na nią rodziną. A wszystko to cud!
Zadzwoniła do mnie pani z krakowskiej fundacji z pytaniem o Misię i czy JESZCZE jest do adopcji. Okazało się, że ta właśnie fundacja - zapytam jutro dokładniej która - wyadoptowała pewnej sprawdzonej wielopokoleniowej rodzinie bezdomną sunię Misię z niesprawną łapką. Misia była kropla w kroplę podobna do naszej Misi i imię miała to samo. Po kilku latach cudownego życia i opieki Misia odeszła na serce w gabineie weta. Rodzina natychmiast zwróciła się do fundacji o pomoc w znalezieniu podobnej suni. Prosili rodzice i dziadkowie, ponieważ dzieci nie wiedzą o śmierci ukochanej suni. Myślą, że Misia pojechała się leczyć. Teraz wróci po liftingu i ze zdrową łapką ;) I też Misia!!! Ona pięknie reaguje na swoje imię i przekrzywia łepek. Cieszę się bardzo, bo to prawdziwy cud. Pani z fundacji mówi, że kilka razy oczy przecierała, tak nasz Misior jest podobny do tamtej. Nasza bardzo garnie się do dzieci i na pewno będzie szczęśliwa w tamtej rodzinie. Dziadkowie wciąż rozpaczliwie dzwonią i proszą, bo dzieci tęsknią. Misia będzie miała do towarzystwa małego grubego pieska, ale o to się nie martwię. Nie będzie Kajki, więc będzie grzeczna i posłuszna. I będzie kochana, przytulana i zadbana. Biedaczysko wycierpiało na łańcuchu i chyba sobie w niebie zarobiło na wspaniały domek. Państwo są bardzo odpowiedzialni, ponieważ wzięli tamtą sunię jako staruszkę z niesprawną łapką. Nasz Misior wygrał los na loterii. Jutro rozpocznie nowe życie.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mnie tez ten szczesliwy splot wypadkow, dzieki ktoremu Misia znalazła dom przyprawił o potok łez. Misiorku, jedz, jedz i bądz wreszcie ze swoimi ludzmi.

Posted

Myślę, że zdjęcia będą, bo rodzina jest świadoma, że Misia nie spadła z nieba i że gdzieś komuś na niej zależy;) Dla tych ludzi Misia jest najpiękniejszym psem na świecie! Opowiedziałam pani z fundacji historię Flipa i Flapa, ciąży, kalafiorowego guza na uchu i jestem pewna, że nowy dom, kiedy pozna los naszej biedulki pokocha ją jeszcze bardziej. Bo przecież miała nie żyć, a tu inna sunia ustępuje jej miejsca w domku. Jakiś psi anioł. Duszyczka Misiowa :)

Posted

Jak myślę, to mi nienapisane posty w głowie drętwieją ;)
Misior jeszcze u mnie. Pogoda wystraszyła kierowcę i zawrócili....Faktycznie ulewy i zalania są straszne, więc rozumiem. Pani wciąż w kontakcie ze mną. Być może wyśle wolontariuszkę z Częstochowy, wtedy jej byłoby łatwiej Misię przejąć. Kierowcę ma strachulca, pewnie Ślązak 8)

Posted

Ostatnie dnie Misi u nas. Podczas ulewy Kajka idzie do jej budy, a kudłaty Misior leży pod dachem na zewnątrz. Zgoda jak w bajce. Wkrótce będzie leżeć na swoim posłanku po śp Misi Pierwszej ;)

Posted

Niestety jeszcze nie. Pani wciąż jest w kontakcie i ostatecznie jesteśmy umówione na jutro. Pani ma bojaźliwego kierowcę. Zawrócili już w niedzielę z powodu deszczu, a teraz pan obawia się, że nie trafi. Anja, ty 2 razy dałaś radę i nie bolało, a tu taki problem, bo niby mieszkam w jakimś niesprecyzowanym miejscu. Liczę, że jutro jednak Misior pojedzie. Pogoda ładna, pan ma wyrysowaną mapę, mapę kupioną i gps. Chyba da radę?

Posted

Ech.....czekam od rana, a tu nic....telefon milczy, pani nie dzwoni....Zapowiedziała się wczoraj na dziś. Smutno i tyle...:-?
Berkano zaproponowała bazarek na największe biedy i wskazałam nasze dziewczyny. Czerwiec mają jeszcze nieopłacony...Cieszyłam się, że Misia nam zejdzie z głowy, ale cóż...