Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='chicken']A ten chomik to czasem nie zejdzie na zawal? :evil_lol: Bo przeciez jak go taki wielki nchal wacha i jeszcze sie z nim bawi >:crazyeye:< to taki maly chomiczek moze sie mocno wystraszyc...
FOTKI SUPER:loveu:[/quote]

Nie nie ten chomik to terminator we własnej osobie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: on się niczego nie boi :D gdyby tak było to w życiu bym go nie sadzała na głowie Cerbera :D:D:D:D poza tym gdyby się bał to by go strach sparalizował i siedział bez ruchu, a on sam zlatywał z Cerbera, ja myslę, że jemu może się to podobać :D Onw sumie u siebie w klatce wspina się na samą górę, potem na ,,dach'' i chodzi tak do góry nogami, a potem puszcza przednie łapki i tylnie i spada na łeb i szyję na gdrabinkę :D:D:D:D sam przy tym robiąc sobie krzywdę.

• Replies 9.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiecie co chciałabym poruszyć temat idealnego psa. Czy uważacie, że istnieją idealne psy?????? Ja wiem, że dla każdego jeggo pies jest idealny, ale chyba dla każdego też pies ma jakies wady czyż nie? czy to wady w charakterze czy nawet w zdriowiu. Bo ja np. uważam, że Cerberową jedyną wadą jest ciągłe szczekanie przed sklepem i... coś jeszcze i to wszystko. Poza tym dla mnie Cerber jest idealnym psem , jest idealnej wielkości, jest usłuchany, grzeczny kiedy trzeba (oprócz szczekania przed sklepem), nie rozrabioa w domku, znaczy nigdy nic na złość nie zniszczył, ani nie pogryzł. Cerber jest też uległy i baaaaaardzo cierpliwy, jeszcze nie widziałam tak cierpliwego psa jak on. Kurcze to jest niesamowite, wypróbowałam na nim mały test niestety jego kosztem, ale ten zdał go na 100+ Otóż przetrzymałam go z wyjściem na spacer. Cer do mnie podszedł i mnie poprosił o wyjście na spacer, a ja go olałam, na co ten poszedł do pokoju i się połozył. Drugi raz poprosił mnie chyba z 1,5 godz poźniej. To samno jest jak wracam ze szkoły. Moja pchła cały dziń siedzi sam w domu, a rano często wychodze z nim na jakieś 10 min. bo nie mam czasu. Wracam do domu, a ten sie cieszy że wróciłam, kilka razy musiałam trochę posiedzieć w domu zanim z nim wyszłam na dwór po powrocie ze szkoły a ten nawet się nie upomniał o wyjście. Cerber jak dla mnie jest naprawdę idealnym psem, chociaż może się mylę.
Poże podsuncie mi jakieś pomysły jakie Cerber mógłby mieć wady, bo ja jako takich nie widzę, albo nie chcę wyjść :D

Może teraz wy napiszcie o swoich pieskach, jak uważacie, czy mają one wady czy raczej nie???? Ciekawa jestem czy tylko ja sądzę o moim psei, ze jest idealny.

Posted

[quote name='Cerber']
[IMG]http://images4.fotosik.pl/181/2945cf498973f04c.jpg[/IMG]

[IMG]http://images3.fotosik.pl/217/7c66e65d650c5bed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images3.fotosik.pl/217/1f763a3cee153d24.jpg[/IMG]

[IMG]http://images1.fotosik.pl/226/b8b4843088910d6b.jpg[/IMG]

[IMG]http://images2.fotosik.pl/217/fc8ce87f4eeff349.jpg[/IMG]

[/quote]

Hehe, super. I Cerber pozwalał jemu (jemu?) tak chodzić???:cool3:

Posted

[quote name='Cerber']Ja wiem, że dla każdego jeggo pies jest idealny, ale chyba dla każdego też pies ma jakies wady czyż nie? czy to wady w charakterze czy nawet w zdriowiu. .[/quote]

Mój pies ideałem nie jest.
Nie sądze żeby istaniały psy idealne.

Wady Gbura: szczeka, jest upierdliwy (może dlatego , że rozpieszczony ? :oops: ) , agresywny (w okreslonych przypadkach) no i to chyba tyle co mi sie teraz nasuwa. ;)

Posted

[quote name='nathaniel']Mój pies ideałem nie jest.
Nie sądze żeby istaniały psy idealne.

Wady Gbura: szczeka, jest upierdliwy (może dlatego , że rozpieszczony ? :oops: ) , agresywny (w okreslonych przypadkach) no i to chyba tyle co mi sie teraz nasuwa. ;)[/quote]

oooo właśnie agresywność hmmmmmm Cerber nienwawidzi jednej jedynej rodziny na moim osiedlu :( ale nie wiem czym jest to spowodowanie. Ehhhh chyba Cerber też nie jest jednak idealnym psem, ale posłucham chętnie jeszcze innych opini na temat waszych psiorów ;) ;) Tylko zacznijcie coś pisać bo nie mam na co odpowiadać :D:D:D:D

Posted

Hmmm, Kora jest nachalna, niecierpliwa, często haftuje na moje łóżko (achalazja przełyku), szałaput, lubi niszczyć różne rzeczy leżące na podłodze, wkurzająca, szalona, wariatka... coś jeszcze? Chyba niczego nie pominęłam... aaaa ostatnio lubi rzucać się na smyczy na inne psy.

ALE JA I TAK JĄ KOCHAM I DLA MNIE JEST IDEALNA!!!NIGDY NIE ZNAŁAM TAK WSPANIAŁEGO PSA!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Ola&Kora']
ALE JA I TAK JĄ KOCHAM I DLA MNIE JEST IDEALNA!!!NIGDY NIE ZNAŁAM TAK WSPANIAŁEGO PSA!!!!!!!!!![/quote]

Bo nigdy nie miałaś psiaka :razz: :razz:
hehehehe ja też nie znałam takiego psiaka jak Korusia. Ja tak wytykam palec na Korę, ale gdybym ją miała na codzień to pewnie powiedziałabym to samo co Ty :D

Posted

ojjjjj Figuska pomimo swoich wad<poczawszy od ciagniecia na smyczy po zanik pamieci na komedy,szczekanie jak tylko cos sie ruszy,poszcanie bakow w nieodpowiednich sytuacjach:eviltong: spanie na mojej twarzy doopka i robienie z opancia co tylko jej sie zywnie podoba,i jeszcze jest tego troszke podobnie jak Kora warjatka wszedzie jej pelno nie usiedzi chwili i pepek naszego domu, centrum zainteresowania wszystkich..i jeszcze jest ale kto to bedzie potem czytal:eviltong: > i tych trzech zalet <:evil_lol: > ktore ma jest DLA MNIE idealna:)uwielbiam jej dziwny charakter swoje zdanie no i jak okazuje milosc :loveu: i wogole uwielbiam jej rude pyszczysko:)
a jezeli chodzi o ideal tak ogolnie to nie ma psow ,ludzi idealnych....bo po co nam tacy nudziarzeeee:eviltong: :evil_lol:

ps. tak an marginesie moj piesek jest szalony i wogole <jak bede miala camere to same zobaczycie co to za monstrum> ale zeby nie wyszla na taka ropieszcona ksiezniczke to dodoam ze wie co jej wolno a co nie <ale sama sie tego nauczyla> mojim skromnym wkladem jest- znajomosc kilku sztuczek i aportowania:)reszta to samouk:)

Posted

Hej Luiza!:p Ale mi się zaległości narobiło, biba i chomiczek!:lol: I nie wiem co jeszcze, bo nie doczytałam, jutro od deski do deski się wczytam.
Ale super fotki!!!

Obejrzeli mi baby w nosie...
[IMG]http://images1.fotosik.pl/225/ecf5d5eab9004aa1.jpg[/IMG]

...a potem język...
[IMG]http://images3.fotosik.pl/216/8953ab00d7cae4b2.jpg[/IMG]
aż się zawstydziłem.:evil_lol: :loveu: :loveu: :loveu:
[IMG]http://images2.fotosik.pl/216/e77da05596cdeb84.jpg[/IMG]

Posted

No dobra... wady Tinki i Sarki. Tina kompletnie się nie słucha, robi co chce. Nawet jak się jej wleje *NIE JA!* to dalej to robi.. A Sara... nie wiem, Sara jest grzeczna i wogóle... A! Wiem! Kompie u nas na ogródku strasznie dużo dołów. Dla mnie moje psy są idealne chociaż mają pojedyncze wady. Takich kochanych jeszcze nie miałam, chociaż Tajfun był fajny...

Posted

Witam wszystkich jeszcze raz. Normalnie nie wiecie jakie jaja dziś modchodziły :( nie było zbyt przyjemnie i skończyło się to moim prawie 2 godzinnym pobytem w pani pedagog na dywaniku :( My w klasie mamy takie osoby, które nie mają szacunku do innych i nawet do samych siebie, właściwie to prawie cała klasa z takich osób się składa. Kłócimy się praktycznie o wszystko, o jakieś głupie rzeczy, które właciwie nie powinny ujrzeć światła dziennego :/ np. jednej się nie podoba to, że druga jest ubrana tak jak jest ubrana, albo jedna gada na drugą, że ta chodzi do nauczycieli i się podlizuje. No ludzie kochani co to są wogóle za problemy no :/ I w sumie to cała klasa uwzięła się na taką jedną dziewczynę M.... i cały czas jej dokuczają :/ no nie mogę no :/ aż wreszcie ta M.... dziś przyszła ze swoją mamą (co z jednej str. uważam a słuszne rozwiązanie, lecz z drugiej str. nie bardzo) na lekcji była wrzawa, wszyskie się nawzajem przekrzykiwały, a mnie aż głowa aczęła boleć (dziś od rana wiedziałam, że będzie się cos działo i że w pewnym momencie wybuchnę :( ). W pewnym momencie nasza wych. spytała mnie co ja o tym myślę, bo ja jako jedyna byłam neutralna w tym wszystkim co się działo i nie zabierałam głosu. Ja powiedziałam, ze każdy człowiek popełnia błędy i nie można powiedzieć, że tylko M... była winna, każdy z nas popełnił błąd i teraz wychodzą z tego takie skutki, na co mama M... i wych. przyznały mi rację. Potem mama naszej koleżanki zaczęła mówić o mojej mamie, że M... opowiadała jej (swojej mamie ) o mnie i, ze też to na swój posób przeżyła (nie wiem do czego była wogole ta aluzja z moją mamą, ale nie wazne). W każdym bądź razie zaczeto debate na temat mojej mamy, pojawiły mi się świeczki w oczach i krzyknęłam na cała klasę, żeby przestali (no bo ej, cały dzień mi sie zbierało, a poza tym wszyscy ,,napadli'' na moją mamę), zadzwonił dzwonek, poszłam w takie ,,tajne'' miejsce i się rozryczałam do reszty aż wylądaowałam u pedagoga. Ehhhhh powiedzcie mi moi kochani, dlaczego ten świat jest taki powalony co? bo ja juz nic nie rozumiem i chyba nic zrozumieć nie chcę.... :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Posted

Wiecie powiem wam jeszcze, ze im bardziej poznaje ludzi tym bardziej kocham zwierzęta...
Taka jest prawda, bo po tym wszystkim jak wróciłam do domu to aż było mi miło ucałować mojego pieszczocha, przecież on jest najkochańszym stworzeniem na świecie, co poraz 100000 już się potwierdziło. I jak dochodzi co do czego, kiedy zostaje sama z tymi problemami, to mam tylko Cerbera przy sobie, nikogo więcej...

Posted

O matko. Szkoda mi Ciebie, najchętniej bym do ciebie pojechała i uściskała...:* I dobrze że powiedziałaś żeby przestali. W prawdzie nie wiem co czujesz, ale sie domyślam bo mój wójek umarł juz dość dawno i przez rok nie mogłam spać itd. ale to dalsza rodzina więc nie porównuje. Współczucia :*

Posted

[I][B]...oj cięzko odpowiedzieć ...ale swiat jest taki pokręcony , a ludzie wolą widzieć drzazgę w oku innego a nie widzą belki we własnym ......
trzymaj się ...masz nas i Cerberka;)
[/B][/I]

Posted

Luzia nie przejmuj sie takimi ludzmi...ja osobiscie mam w klasie jednego kretyna ktory buntuje reszte :angryy: i tak mnei wkurza bo jak go nei ma wszystko i wszyscy sa ok a gdy tylko on sie pojawi zaczyna sie jedna wielka glupota typu zucanie w koty pzrez okno puszkami po emulsjach <nawet chyba bylo cos w srodku> oczywiscie pzreszkodzilam mu w tym ale nie zawsze moge:angryy:
ale dzis tez wybuhlam bo to juz bylo dla mnie sztytem debilizmu
dzis o 11 mielismy odbyc minute ciszy <za dziewczyne ktora sie powiesila z pwodu wlasneitakich debili ktorzy prz calej klasie<nauczyciela nie bylo>rozebrali ja i symulujac gwalt nagrywali na tel komorkowy.dziewczyna nie wy3mala napieca i sie powiesila:-( :-( :-( >
i o tej 11 oczywiscie wszyscy wstalismy i milczelismy tylko ten idiota zaczol sie smiac i robic rozne glupie zreczy nauczyciel go wyproslil a po minucie cieszy zaprosil ponownie do sali gdzie rozmawialismy na ten temat!!
wiekszosc ludzi byla tym wstrzasnieta,zbulwersowana najchetniej tych chlopakow by wykjastrowali albo cos...a nasz pan S ...mowil ze bardzo obrze tej dziewczynie i z checia by to zobaczyl itp.;/
noi wtedy juz siem rozkrecilam...:eviltong:
widzisz wszedzie sa ludzie i taborety niestety tych goszych robi sie coraz wiecej....:( inteligecja dobre zachowanie i jaka kolwiek wrazliwosc na wszystko wyszly z mody.....:angryy: :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

Ehhh Alynkaaa, ale ja już napisałam, że dla mnie to są błache peoblemy i ja wcale się takimi bzdurami nie przejmuję. Tylko głowa mi już peka jak wysłu****e takich bzdur i dlatego wybuchnęłam :(

Posted

[I]Kofaniutka .... swiat jest piekny i prosty ...tylko ludzie niestety ..garbaci ...
Ten garb ..byl... jest ..i bedzie ...dopoki istniec beda ludzie ...
Sa jednak tacy ,którzy sobie z tym garbem... poradzili i sa wyjatkowi ;-)
Ukłony w strone niegarbatych ..;-)
[/I]

Posted

[quote name='Cerber']Wiecie powiem wam jeszcze, ze im bardziej poznaje ludzi tym bardziej kocham zwierzęta...
Taka jest prawda, bo po tym wszystkim jak wróciłam do domu to aż było mi miło ucałować mojego pieszczocha, przecież on jest najkochańszym stworzeniem na świecie, co poraz 100000 już się potwierdziło. I jak dochodzi co do czego, kiedy zostaje sama z tymi problemami, to mam tylko Cerbera przy sobie, nikogo więcej...[/quote]
[IMG]http://www.geekstinkbreath.net/board/images/smiles/hug.gif[/IMG][IMG]http://www.geekstinkbreath.net/board/images/smiles/hug.gif[/IMG][IMG]http://www.geekstinkbreath.net/board/images/smiles/hug.gif[/IMG][IMG]http://www.geekstinkbreath.net/board/images/smiles/hug.gif[/IMG][IMG]http://www.geekstinkbreath.net/board/images/smiles/hug.gif[/IMG]

Posted

Ehhhh jestem wściekła :placz: :placz: :placz: :placz: ja tego Cerbera zabije kiedyś no :placz: :placz: :placz: :placz: byłam z Cerberem na spacerze przed chwilą i Cer biegał luzem (wiem, możecie już na mnie krzyczeć). Kieedy już wracałam do domu, zobaczyłam Bufyego i Cer za nim poleciał (Cer go nienawidzi), był wściekły, a mi serce stanęło w miejscu :placz: :placz: :placz: :placz: zaczęłam biec za Cerberem, ale ten się na szczęście wrócił. Złapałam go za mordę i walnęłam go bo byłam strasznie zła, że mnie nie posłuchał, a do tego srce waliło mi jak szalone :placz: :placz: :placz: :placz: bałam się, że ten Debil (czyt. Cerber) zrovbi coś biednemu Bufyemu :placz: :placz: :placz: co ja mam zrobić z Cerberem, żeby mnie słuchał :placz: :placz: :placz: podajcie mi ludzie jakieś namiary na szkolenie dla psów we włocławku błaga.m. Przesięgam, że albo wychowam tego psa, albo nie wiem co z nim zrobię no :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: