Jump to content
Dogomania

Narina - cudowny kundelek w typie rasy cocer spaniel angielski

Recommended Posts

Posted

[quote name='cockermaister']Ale zaroślaczek :)

to fotki po strzyżeniu wstaw też ;)
Wstawię, co się pośmiejecie, bo to ja ją będę golić :D
[quote name='Misia&Ruby']Urocza niuńka :loveu:
http://i1229.photobucket.com/albums/ee464/kasandra241298/Fotki/DSC06215.jpg
To zdjęcie najbardziej mi się spodobało :D

Czekam na fotki po strzyżeniu ;)
Też lubię to zdjęcie, bo pokazuje jaka Blanka jest cwana-nie dość, że się wprasza do Nariny legowiska to jeszcze ją wypycha :)

• Replies 283
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cockermaister napisał(a):
Jaką masz maszynkę ??
co ile strzyżesz Narinkę ?

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co to za maszynka :D mama ją kupowała przez internet. Narinkę teraz strzygę jak już trochę zarośnie, ale wcześniej jak chodziła do fryzjera to co dwa miesiące, ale wszyscy fryzjerzy w mieście się nas wyrzekli :D
Dahlia napisał(a):
Jaka piękna. ! Widać, że pojętna z niej suczka. Na pewno jest równie kochana. Jak na 8 latke to wygląda niemal idealnie !

Dziękujemy ;) 10 sierpnia będzie miała już 9 latek.

Posted

Casablanca napisał(a):
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co to za maszynka :D mama ją kupowała przez internet. Narinkę teraz strzygę jak już trochę zarośnie, ale wcześniej jak chodziła do fryzjera to co dwa miesiące, ale wszyscy fryzjerzy w mieście się nas wyrzekli :D.

a psia maszynka czy ludzka ?? czemu sie was fryzjerzy wyrzekli ??

jak tam obciełaś ją już ?

Posted

cockermaister napisał(a):
a psia maszynka czy ludzka ?? czemu sie was fryzjerzy wyrzekli ??

jak tam obciełaś ją już ?

Psia maszynka ;) Fryzjerzy się wyrzekli, bo sierść Narinie zepsuła maszynką jakaś początkująca fryzjerka jak Narina miała 2 latka i teraz to normalnie busz na niej rośnie, nie sierść :D I na dodatek Narina strasznie się wierci i jej z pyska śmierdzi :evil_lol:
Nie mogę się jakoś do tego zabrać-nie chce mi się :roll: u nas tak szaro i deszczowo i nie mogę od dogo odejść :oops::p

Posted

Casablanca napisał(a):
Psia maszynka ;) Fryzjerzy się wyrzekli, bo sierść Narinie zepsuła maszynką jakaś początkująca fryzjerka jak Narina miała 2 latka i teraz to normalnie busz na niej rośnie, nie sierść :D I na dodatek Narina strasznie się wierci i jej z pyska śmierdzi :evil_lol:
Nie mogę się jakoś do tego zabrać-nie chce mi się :roll: u nas tak szaro i deszczowo i nie mogę od dogo odejść :oops::p

Ale kto i w jaki sposób by golił ją maszynką to nie ma znaczenia. Sierść zawsze byłaby zniszczona. Bo włos spanieli nie nadaje się kompletnie do golenia, maszynki tylko psują jego strukturę ;)

Posted

[quote name='cockermaister']a u nas dzisiaj słonko świeci i ciepło jest :)
Eh, zazdroszczę :)
[quote name='dagaa111']http://i1229.photobucket.com/albums/ee464/kasandra241298/Fotki/DSC06227.jpg?t=1311775326
ale z niej owieczka :D
:)
[quote name='Misia&Ruby']Ale kto i w jaki sposób by golił ją maszynką to nie ma znaczenia. Sierść zawsze byłaby zniszczona. Bo włos spanieli nie nadaje się kompletnie do golenia, maszynki tylko psują jego strukturę ;)
Wiem, tylko ta "fryzjerka" o tym nie wiedziała, a moi rodzice to już w ogóle pojęcia żadnego na ten temat nie mieli ;)

A więc zabrałam się za golenie, przycinanie i w ogóle...no i ... zepsuła się maszynka i Narina jest zgolona tylko do połowy i wygląda strasznie :roll::evil_lol: łącznie ogolenie 1/2 Nariny trwało około 6 godzin (rozdzielone na dwa dni) i nie przyniosło rezultatów, bo dzisiaj się z mamą skapnęłyśmy, że maszynka działa, bo działa :lol:

Posted

Casablanca napisał(a):

Wiem, tylko ta "fryzjerka" o tym nie wiedziała, a moi rodzice to już w ogóle pojęcia żadnego na ten temat nie mieli ;)

A więc zabrałam się za golenie, przycinanie i w ogóle...no i ... zepsuła się maszynka i Narina jest zgolona tylko do połowy i wygląda strasznie :roll::evil_lol: łącznie ogolenie 1/2 Nariny trwało około 6 godzin (rozdzielone na dwa dni) i nie przyniosło rezultatów, bo dzisiaj się z mamą skapnęłyśmy, że maszynka działa, bo działa :lol:

Aha, już rozumiem ;)

Ja moją robię z reguły w pół godziny-godzinę, ale też muszę dzielić na dwa dni, bo Ruby jest strasznie niecierpliwa :/

Posted

[quote name='Misia&Ruby']Aha, już rozumiem ;)

Ja moją robię z reguły w pół godziny-godzinę, ale też muszę dzielić na dwa dni, bo Ruby jest strasznie niecierpliwa :/
:) coś o tym wiem
[quote name='Maalwi']Dzień Dobry :)

Bardzo fajne sunie, jak poszło na wystawce? ;)
Dzień dobry :) Narina nie jeździ na wystawy, bo nie ma rodowodu, a wyniki Blanki są u niej w galerii---> http://www.dogomania.pl/threads/190787-CASABLANCA-Eminentia-Canis/page16

Przy okazji zapraszam na bazarek, albo do podrzucania go ;) http://www.dogomania.pl/threads/212124-Handler-na-wystawę-w-Chojnicach!

Posted

Witam ponownie w galerii Nariny :)
Nie wiedziałam, że masz drugiego psa:) Ja w kundelkach mam Kokę która mieszka z rodzicami, ale do domu to ja ją przywiozłam- tylko że gdy kilka ładnych lat temu się wyprowadzałam, już nie chcieli mi Koki oddać :D

Posted

arielka186 napisał(a):
Witam ponownie w galerii Nariny :)
Nie wiedziałam, że masz drugiego psa:) Ja w kundelkach mam Kokę która mieszka z rodzicami, ale do domu to ja ją przywiozłam- tylko że gdy kilka ładnych lat temu się wyprowadzałam, już nie chcieli mi Koki oddać :D

Witam serdecznie :)
Tak to czasem bywa :D Poszukam Kokę i do niej zajżę ;)

Posted

[quote name='cockermaister']przecież ja jestem grzeczna :diabloti: :evil_lol:ale fotki chce :razz:;):evil_lol:
Hehe, fotki jutro bo po wystawie padam z nóg ;)
[quote name='limonka97']http://i1229.photobucket.com/albums/ee464/kasandra241298/Fotki/DSC06232.jpg?t=1311775330 & http://i1229.photobucket.com/albums/ee464/kasandra241298/Fotki/DSC06215.jpg przesłodkie zdjecia :)

Narina jest cudna, jestem jakoś od jakiegoś czasu zakochana w cockerach :) Zwłaszcza w czarnych ;)
no i nieśmiało zapraszam do mnie na nowe fotki (nie tylko Diuny :p)
Dziękuję, na fotki wpadniemy jutro ;)