Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moja ważyła najmniej 27 - ale nawet wet za glowe się złapał, bo kosci jej sterczały i te miednicy tez. Najlepiej moim zdaniem wygląda jak wazy ok 30-31, 32 też było ok jeszcze. a tu dla przykładu jak Tygra wyglądała waząc 27,5kg
http://images26.fotosik.pl/16/ef7648efcb1197bf.jpg
Ja gotuję więc karmy nie doradzę, Tygra na suchym też miała rzadkie kupony - teraz kurczak, makaron, marchew, oliwa z oliwek, siemie (troszkę), czasem jajko, jogurt
a mierzyłam ją wczopraj i wyszło 60 cm tak mniej więcej

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gera "zawsze" była na suchym i nic takiego sie nie działo.. Gotowane miała tez ale tylko czasem dla smaku np mięska troche bo jak jechała na miesie z makaronwm i warzywami to jeszcze gorzej było:angryy: dlatego zostalismy przy suchym. Ale teraz szukam jakiejś dobrze zbilansowanej karmy, tak zeby na wadze przybrała a jednocześnie, zeby z żołądeczkiem było w porządku :)

a co do wagi to dla mnie Gera przy 25kg wyglada okej. Nie wyobrażam jej sobie jako 31kg psiaka:roll: ale to tez pewnie dlatego, ze jest niższa od Twojej Tygry

Posted

ostatnio jak panny razem biegały Tygra ważyła 31,5kg :)

ale fakt że nie każdy psiul na gotowanym ma dobre kupony... Nie wiem co Ci doradzić. Pamiętam Gerę 25 kg bo tak właśnie mówiłaś jak razem biegały i fakt ładnie wyglądała - na fotkach nie widać że tak mało wazy.
Tygra oprócz tego ze wyższa ma chyba kez kostki troszke grubsze i łepetynkę większą (nawiasem mówiac jak dla mnie ma lep jak sagan hihi - jak na suczke oczywiscie)
Musimy spotkać się na bieganku jakimś. Dużo ruchu lepszy apetyt :)

Posted

tygra napisał(a):
ostatnio jak panny razem biegały Tygra ważyła 31,5kg :)

ale fakt że nie każdy psiul na gotowanym ma dobre kupony... Nie wiem co Ci doradzić. Pamiętam Gerę 25 kg bo tak właśnie mówiłaś jak razem biegały i fakt ładnie wyglądała - na fotkach nie widać że tak mało wazy.
Tygra oprócz tego ze wyższa ma chyba kez kostki troszke grubsze i łepetynkę większą (nawiasem mówiac jak dla mnie ma lep jak sagan hihi - jak na suczke oczywiscie)
Musimy spotkać się na bieganku jakimś. Dużo ruchu lepszy apetyt :)

Wiesz, że nawet bym nie powiedziała, że ona wtedy 31,5kg wazyła?? :)

Bieganko na pewno musi być ale cos czuje , że to dopiero we wrzesnieu.... Bo Ty teraz wyjeżdżasz (tak?) a ja 18ego...

Posted

[quote name='Wyjątek']a to jak nie ma co oglądać to i nie ma co pisać??? :razz::mad:

-------------

A może BRIT ACTIVITY?????
:oops::oops::oops:...no jakoś tak...;)
[quote name='Wyjątek']No i co mi nikt nie doradza z ta karmą?? Ide na zakupy a tu cisza:placz::placz::placz:Ozzy dostaje Chicopee L&R......a wcześniej na problemy z brzuszkiem dostawał RC Intestinal...

Posted

Mi wet polecił purine dog chow (moja ostatnio na gotowanym ma paskudne kupsztale to kupami nazwać nie można musieliśmy przejść na suchę i teraz jest już oki.
Zważyłaś Gerę ale co z pomiarem?? ile ma cm? ciekawi mnie to pliska zmierz ją

Posted

Karma nie zakupiona, stwierdziłam, że po pierwsze najpierw skonsultuję sie z wetem a po drugie kupie wysyłkowo- bedzie troche taniej a dla mnie teraz to troche to juz coś...

Posted

[quote name='dealer']zajrzalam i ja do Was, od wczoraj pomalu czytalam i ogladalam i tadadadadam!! skonczylam:multi:

ta fota mnie powalila..
http://images25.fotosik.pl/44/c9db8375ae726956.jpg

hihi palaczka sie podparla ,jeszcze tylko jej piwka w garsci brakuje:evil_lol:

Seio przeczytałaś wszystko?? Jestem pełna podziwu! :)
Fajnie, że ktos nowy do nas zajrzał! I że Ci sie podoba :D

Cos czuje, ze niedługo sie odwdzięcze bo ta pręgowana mordka na tle krakersów jest bardzo pociagajaca;):evil_lol:

a co do psa palacza to ona zawsze miała takie ciągoty. Jak tylko otwierało sie nową paczke to już była w pobliżu:diabloti::mad:
Dobrze, ze po odpaleniu ucieka gdzie pieprz rośnie :)

ale co do piwa to juz nie jest tak dobrze. Kiedyś w nocy wlazła na stól, wywaliła jeszcze nie do końca pusta puske piwa i wypiła.... raz tak tez zrobiła z winem... eh... teraz to juz chowamy. ale jak sie pije piwo u nas to nie można sie od Gery opedzić :eviltong:

Posted

Wyjątek napisał(a):
Seio przeczytałaś wszystko?? Jestem pełna podziwu! :)
Fajnie, że ktos nowy do nas zajrzał! I że Ci sie podoba :D

Cos czuje, ze niedługo sie odwdzięcze bo ta pręgowana mordka na tle krakersów jest bardzo pociagajaca;):evil_lol:

a co do psa palacza to ona zawsze miała takie ciągoty. Jak tylko otwierało sie nową paczke to już była w pobliżu:diabloti::mad:
Dobrze, ze po odpaleniu ucieka gdzie pieprz rośnie :)

ale co do piwa to juz nie jest tak dobrze. Kiedyś w nocy wlazła na stól, wywaliła jeszcze nie do końca pusta puske piwa i wypiła.... raz tak tez zrobiła z winem... eh... teraz to juz chowamy. ale jak sie pije piwo u nas to nie można sie od Gery opedzić :eviltong:

moj Dili pije wino..ale ma strasznie wysublimowany smak:cool1: bo np. czerwonego wytrawnego nie ...ale martini bianco to i owszem:evil_lol: piweczko tez mu smakuje ale tylko z butelki:cool1: na szczescie nie pali hihi:diabloti:

Posted

Hehe moja też nie pali ale...
Piwo uwielbia nad życie często zdarzały się kradzieże, jak TZ pije piwo to musi sobie trzymać puszkę bo inaczej siup przewrucona.
Kiedyś byliśmy z nią w naszym ulubionym pubie i ona wgramoliła się kumplowi na kolana kumpel zadowolony bo Tequila go lubi a ona zołza jedna łyp do kufla.
Za winem nie przepada.
Wyjątek co z pomiarem Gery;):mad:

Posted

dealer napisał(a):
moj Dili pije wino..ale ma strasznie wysublimowany smak:cool1: bo np. czerwonego wytrawnego nie ...ale martini bianco to i owszem:evil_lol: piweczko tez mu smakuje ale tylko z butelki:cool1: na szczescie nie pali hihi:diabloti:

Piweczko tez z butelki :cool1:
Ale co do winka to wręcz przeciwnie- tylko czerwone wytrawne :D

Posted

Kitka20 napisał(a):
Hehe moja też nie pali ale...
Piwo uwielbia nad życie często zdarzały się kradzieże, jak TZ pije piwo to musi sobie trzymać puszkę bo inaczej siup przewrucona.
Kiedyś byliśmy z nią w naszym ulubionym pubie i ona wgramoliła się kumplowi na kolana kumpel zadowolony bo Tequila go lubi a ona zołza jedna łyp do kufla.
Za winem nie przepada.
Wyjątek co z pomiarem Gery;):mad:

Jade teraz do lekarza ale jak wróce to obiecuje że ja zmierze tylko juz nie bij:placz:

A Twoja ile ma wzrostu i ile waży??

I podeślij mi link do siebie bo nie mapietam jaki tytuł galerii a bannerek to do Małej Mi a nie do Twojej suńki