Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj, skoro duzo historii, to... ja musze to miec ;) Nienawidze normalnej historii, ale psow to co innego ;)

A sa tam rzadkie rasy? Mnie one najbardziej interesuja, mam takie cus:
[img]http://www.lideria.pl/img_big/34899.jpg[/img]
tam sa wzmianki, ale niestety za krotkie :/

o, jeszcze takie cos jest ciekawe ;]
[img]http://www.happydemi.republika.pl/grafika/ksiazka.jpg[/img]
psy nie sa w typie FCI, podzial na grupy zupelnie inny

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[COLOR=Black][B]sylwiaskalska - [/B]dziękuje za skana. Jeszcze się zastanowię czy ją kupić, bo tej historii to jak dla mnie wybitnie za dużo :shake:.
[B]
dog_master[/B] to coś dla Ciebie będzie skoro lubisz historie powstawania ras itp..;) btw w tej książce "Rasy Psów'' Kramer są dobre opisy ras?
[/COLOR]

Posted

[quote name='Squ']btw w tej książce "Rasy Psów'' Kramer są dobre opisy ras?[/QUOTE]
Oj niezbyt :( Jedna fotka, troszke historii, z 4 linijki opisu, charakteru etc - po prostu nihil novi :roll:. Jedyne imho co dobre, to wlasnie rzadkie rasy - nawet mala wzmianka mi starczy, reszte w necie doczytam

Posted

A powiedzcie mi jeszcze czy są tam pudle, może zobaczymy ;))
Odpowiedzi możecie mi przysłać też na [URL="http://www.free4web.pl/3/?100348"][COLOR=#800080]http://www.free4web.pl/3/?100348[/COLOR][/URL]

Posted

W I tomie jest nawet, "nie mało" o pudlach ;)
Ja mam narazie tylko pierwszy tom. Bardzo zależy mi na psach z gr. VIII szczególnie o Novej Scoti, ale musze pozbierać, narazie zamówiłam "O psie który kochał zbyt mocno".

Posted

No właśnie - większość książek na polskim rynku to przedruki głównie amerykanskie, gdzie pod hasłem akita japońska figuruje akita amerykańska - to bardzo mylące :shake:

Posted

[quote name='Atena']W I tomie jest nawet, "nie mało" o pudlach ;)
Ja mam narazie tylko pierwszy tom. Bardzo zależy mi na psach z gr. VIII szczególnie o Novej Scoti, ale musze pozbierać, narazie zamówiłam "O psie który kochał zbyt mocno".[/quote]
A ile te poszczególne tomy kosztują, i gdzie zamawiać, aby były najtańsze.:roll:

Posted

Ja niepamiętam gdzie kupiłam, ale zapłyciłam dosć tanio. Szukałam tej strony, ale nawet nazwy sklepu nie pamiętam. Kupowałam pierwszy tom, ale pamiętam że drugi kosztował tyle co w wydawnictwie pierwszy.
Wtedy w wydawnictwie I tom kosztował z 150, a ja kupiłam za 130.
Zazwyczaj kupuje w wydawnictwie, ale Multico ma wysoki koszt przesyłki i sie nieopłaca.
Wystarczy poszukać, tylko nalezy uważać by była taka kłudka. Nie zawsze jest, dlatego zawsze zamawiam z opłata przy odbiorze. Raz dałam opłate przelewem i już była przygotowana do wysłanie, ale zmieniłam na płatnosć przy odbiorze i nie wysłali.

Posted

W jakimś programie telewizyjnym była mowa o bezpieczeństwie w internecie i to najbardziej zapamiętałam.

Dziękuje dog_master za dokładniejsze wytłumaczenie

• 5 months later...
Posted

[quote name='Gośka']Bardzo mi zależy na opisie pudla z "Encyklopedii ras psów" Hansa Rabera. Czy ktoś kto ma tą księgę mógłby mi zeskanować? PLISSS:modla: :modla: :modla:[/quote]
No wiesz, Pudel jaki jest,kazdy widzi....:evil_lol::evil_lol: Sama sobie opisz:eviltong:

Posted

:mad: :evil_lol: Puli...:lol: :lol: :lol:
Sęk w tym że w tej encyklopiedii nie ma opisanego pudla jako takiego, tylko jest mnóstwo historii, właściwie prawie sama historia.
Przeczytałam na szybko w Kolporterze jak poszłam sobie "posadzić brzuch" po łażeniu po markecie:eviltong:
Niestety mój TZ zapowiedział żebym sobie z głowy wybiła książkę za 160zł tylko dla 3 kartek. Chłopy są beznadziejne, przecież przeczytałabym całą:cool3:

Posted

Było na swiatówce stoisko z anglojęzycznymi książkami.Kupiłas tam pudla??
O dziwo było o puli wiec kupiłam i pewna dobra kobieta zaczęła mi ją już tłumaczyć.
Zapłaciłam 80 zł ale za całą książkę - kompendium wiedzy; historia,rasa,wychowanie,grooming,choroby,starość... Nawet bez tłumaczenia można się duzo dowiedzieć.
TZ-towi powiedz,ze mikołaj i gwiazdka itd i ze jak juz futra z norek nie wymagasz,to książke by mógł ci kupić....

Posted

Na światówce to obleciałam tylko stoiska ze sprzętem i tak już ledwo łaziłam.
Ale wiesz co z tym futrem z norek to nie jest głupi pomysł:evil_lol:
Muszę wypróbować, w końcu nie mam zachciewajek, nie musi w nocy wstawać żeby mi kupić np winogrona to książkę mógłby. Chyba mi się należy jedna jedyna mała zachciewajka :lol: :lol: :lol: No dobra przyjedzie to będę dalej suszyć mu głowę:mad: :cool3: :evil_lol:
W razie czego pochwalę się albo wypłaczę do Was w rękaw:lol: