hotel_lilki Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Ma nawet całe podwórko...biegała dziś radośnie i bawiła się piłeczką z moim Maxem, a w boksie radośnie merdała ogonem zadowolona po spacerku. Quote
koosiek Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Wreszcie dodarłam do Berty, dziedziczki Misi ['] Finansowo nie jestem w stanie pomóc, zresztą widzę, że Bercia szczęściara ma sporą sumkę na koncie i komplet deklaracji :) Mam nadzieję, że taka fajna psina nie będzie długo czekać na dom. Quote
MyrkurDagur Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Melduję, że wpłaciłam 250 zł za hotelik Berty. Dotarły także kolejne wpłaty: dycha (ale nie jestem pewna czy to nick :oops:) - 10 zł :) sonikowa - 20 zł (za 4 miesiące) :) Quote
Nadziejka Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [COLOR=darkorchid]Jak cudnie sie zdarzylo dzieki wam dziewczyny!:loveu::loveu:jaka cudna sunia , rozesmiana ! Hotelik cudzik miodzik widze :multi:pozdrawiam i kciuki za domek[/COLOR] Quote
dycha Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 nick nick, 10zł deklaruje co miesiąc :D Quote
ocelot Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Dziewczyny czy weterynarz widział już Bercię? Quote
ocelot Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='MyrkurDagur'][B]Melduję, że wpłaciłam [U]250 zł[/U] za hotelik Berty.[/B] [B]Dotarły także kolejne wpłaty:[/B] [B]dycha [/B](ale nie jestem pewna czy to nick :oops:) - 10 zł :) [B]sonikowa[/B] - 20 zł (za 4 miesiące) :)[/QUOTE] Kochana możesz jeszcze raz zrobić całościowe rozliczenie, się pogybiłam choroba:( I już będę czuwać:) Quote
MyrkurDagur Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 [quote name='dycha']nick nick, 10zł deklaruje co miesiąc :D[/QUOTE] :loveu: :loveu: :loveu: [quote name='ocelot']Kochana możesz jeszcze raz zrobić całościowe rozliczenie, się pogybiłam choroba:( I już będę czuwać:)[/QUOTE] dobrze :) prześlę Ci na PW. Quote
Izabela124. Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Deklaracja wrześniowa przelana :) Quote
hotel_lilki Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='ocelot']Dziewczyny czy weterynarz widział już Bercię?[/QUOTE] Wetka oglądała Bertę i stwierdziła,że nic się nie dzieje. Po paru dniach zauważyłam jednak spadek apetytu. Poproszę wetkę na ponowne badanie. Dziękuję za wpłatę, dotarła dn.1.09.10r. Quote
ocelot Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 A dziąsła Berty? I jak w ogóle nasza dziewczyna? Quote
nescca Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Dziąsła wg.mnie jasniejsze,lepsze.... a Wasza ,nasza :) dziewczynka jest kochana ,radosna....na spacery lata bez smyczy...nie znaczy to jest bardzo posluszna....bo jak gna przez pola to nic nie jest w stanie jej zatrzymać (na podobieństwo torpedy) ale kiedy widzi ,ze wracamy do domku..... to pędem leci za nami. Dziewczyna jest sweeeetaśna i przytulaśna. Nadaje się do dzieci...uwielbia mają 14-to letnia córkę....ale myślę ,że przypomina sobie zabawy z Twoja córcią...Ocelotku. No i tak w ogóle.... to bedzie miał ktoś z niej wieeeele uciechy i radości. To bardzo kochana sunieczka.. Quote
ocelot Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 A to dobrze:)Dietkę jakąś jej zastosujcie i o te kręgosłup się spytajcie ok? Niepokoi mnie on. Olcia bardzo kocha Bertę. Berta może i pamięta?:) Zdjęcia chcemy:) Quote
Livka Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='nescca']Dziąsła wg.mnie jasniejsze,lepsze.... a Wasza ,nasza :) dziewczynka jest kochana ,radosna....na spacery lata bez smyczy...nie znaczy to jest bardzo posluszna....bo jak gna przez pola to nic nie jest w stanie jej zatrzymać (na podobieństwo torpedy) ale kiedy widzi ,ze wracamy do domku..... to pędem leci za nami. Dziewczyna jest sweeeetaśna i przytulaśna. Nadaje się do dzieci...uwielbia mają 14-to letnia córkę....ale myślę ,że przypomina sobie zabawy z Twoja córcią...Ocelotku. No i tak w ogóle.... to bedzie miał ktoś z niej wieeeele uciechy i radości. To bardzo kochana sunieczka..[/QUOTE] Z taką rekomendacją nic nam nie pozostaje tylko obejrzeć się za bazarkiem ogłoszeniowym i ... ogłaszać, ogłaszać i jeszcze raz ogłaszać naszą Bertunię :multi::loveu::multi: Quote
koosiek Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 A w Azylu mieszka sunia - brzydula pięć lat temu przerzucona przez płot... Trochę jest do Berty podobna - może zajrzycie i na jej wątek? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/192178[/URL] Quote
MyrkurDagur Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 [B]Melduję, że dotarły kolejne wpłaty dla Berci:[/B] [B]Managua - 40 zł[/B] (sierpień i wrzesień) [B]Izabela124 - 10 zł[/B] Quote
hotel_lilki Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 :multi:Nie martwcie się o Bertusię, ma jak pączuszek w maśle.Jest tak tak szalona na spacerach, że wczoraj znikneła mi z oczu.. (już panika) a tu po dłuższej chwili wraca dama mokra i ,,ładni pachnąca" ....a co chciałam się wykąpać...powiedziała...haha. Diętkę utrzymujemy i z kręgosłupem nic nie pokojacego się nie dzieje... zdjęcia zrobimy i dodamy w najblizszym czasie.;) Quote
Maevel Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 a ja melduję, że przed chwilą wysłałam moją deklarację dla Bertuni za wrzesień i październik - razem 30 zł Quote
Livka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 To czekamy na fotki i ruszamy z ogłoszeniami ;) ... jeszcze jakiś fajny tekścik by się przydał ... Kto napisze ? :cool3: edit: fajny bazarek ogłoszeniowy , możnaby skorzystać ;) http://www.dogomania.pl/threads/192416-Pakiet-30-ogłoszeń-za-5-zł!!!-na-Jagę-Bubę-i-Zefira-z-sosnowieckiego-schr.-do-30.09 Quote
Livka Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Znalazłam tekścik o Bercie na jakimś nieaktualnym allegro i trochę go zmodyfikowałam ;) wszelkie sugestie mile widziane ;) A oto on : "Berta to sunia średniej wielkości, w wieku około 6 lat. To zwykły kundelek, który latami czekał w schronisku na swojego człowieka, na swoją szansę. Niby już przywykła, niby się przyzwyczaiła, ale w jej oczach ciągle pojawiała się nadzieja. Może to dziś?... Może to ten człowiek? Najgorszym momentem dla Berty była chwila powrotu do schroniska, po spacerkach z 12 letnią dziewczynką, na których bawiła się, przytulała, tarzała w trawie, była najzwyczajniej w świecie szczęśliwa, a tu okazuje się, że trzeba wracać do pustego boksu. Zapierała się wszystkimi łapkami przed zimną, schroniskową bramą , a Ola nie mogła powstrzymać płynących łez. Ola - 12 letnia wolontariuszka ma już zwierzaki w domu, nie może przygarnąć Berty, ale codziennie pyta czy znalazł się ktoś kto pokocha tego zwykłego, a jednak niezwykłego kundelka. Dzięki pomocy wielu ludzi, którym leży na sercu dobro wszelkich psich stworzeń i dla Berty zaświeciło słoneczko. Zamieszkała w hoteliku, gdzie ma stały dostęp do spacerów, ludzi – starszych i młodszych, ma własny kąt i michę pełną smakołyków. Okazało się , że ta zamknięta w sobie sunia jest radosnym pełnym życia psiakiem, łagodnym w stosunku do ludzi i psów. Sunia jest wysterylizowana i zaczipowana. Ktoś kto pokocha Bertę całym sercem zyska w niej przyjaciela na całe życie." Może tak być ? :cool3: Quote
MyrkurDagur Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 [quote name='Maevel']a ja melduję, że przed chwilą wysłałam moją deklarację dla Bertuni za wrzesień i październik - razem 30 zł A ja melduję, że pieniążki już dotarły :loveu: A oprócz wpłaty od Maevel, pojawiła się także wpłata od Ghanimy - 50 zł :loveu: Quote
ocelot Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Livka napisał(a):Znalazłam tekścik o Bercie na jakimś nieaktualnym allegro i trochę go zmodyfikowałam ;) wszelkie sugestie mile widziane ;) A oto on : "Berta to sunia średniej wielkości, w wieku około 6 lat. To zwykły kundelek, który latami czekał w schronisku na swojego człowieka, na swoją szansę. Niby już przywykła, niby się przyzwyczaiła, ale w jej oczach ciągle pojawiała się nadzieja. Może to dziś?... Może to ten człowiek? Najgorszym momentem dla Berty była chwila powrotu do schroniska, po spacerkach z 12 letnią dziewczynką, na których bawiła się, przytulała, tarzała w trawie, była najzwyczajniej w świecie szczęśliwa, a tu okazuje się, że trzeba wracać do pustego boksu. Zapierała się wszystkimi łapkami przed zimną, schroniskową bramą , a Ola nie mogła powstrzymać płynących łez. Ola - 12 letnia wolontariuszka ma już zwierzaki w domu, nie może przygarnąć Berty, ale codziennie pyta czy znalazł się ktoś kto pokocha tego zwykłego, a jednak niezwykłego kundelka. Dzięki pomocy wielu ludzi, którym leży na sercu dobro wszelkich psich stworzeń i dla Berty zaświeciło słoneczko. Zamieszkała w hoteliku, gdzie ma stały dostęp do spacerów, ludzi – starszych i młodszych, ma własny kąt i michę pełną smakołyków. Okazało się , że ta zamknięta w sobie sunia jest radosnym pełnym życia psiakiem, łagodnym w stosunku do ludzi i psów. Sunia jest wysterylizowana i zaczipowana. Ktoś kto pokocha Bertę całym sercem zyska w niej przyjaciela na całe życie." Może tak być ? :cool3: Tekst fantastyczny:) Quote
Livka Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Aniu zamawiać pakiet ogłoszeń i wyróżnione allegro dla Berty - jest trochę pieniążków, co Ty na to? :) Quote
ocelot Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Livka napisał(a):Aniu zamawiać pakiet ogłoszeń i wyróżnione allegro dla Berty - jest trochę pieniążków, co Ty na to? :) pewnie, że tak. Zamawiaj. Quote
Recommended Posts