Jump to content
Dogomania

PELASIA NAS POŁĄCZYŁA A TERAZ DYSKUTUJEMY SOBIE O ŻYCIU:):) O Pelasi czasem też:):)

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='marysia55']juz Cie mam , tylko nie wiem czy dobrze zrobiłam:shake:. Jestes bardziej podobna do naszej [B]mamusi[/B] niż ja :placz:[/QUOTE]
No co ty:calus:ale pewnie kocha nas jednakowo:razz:
/a tak na marginesie jak wyglada [B]mamusia:evil_lol:,jest na NK ?/[/B]

Posted

[quote name='Lidan']Witaj Pelasiu :-) Oszalała nam gonia :-) Ujawniać nam się tu każe i pokazywać. Ją tu incognito jestem :p Jak znajdę zdjęcie z ptakiem na głowie (bez skojarzeń, proszę) to wyśle Ci na maila ;-)
Wiecie co? Znalazł się właściciel sznaucerka :happy1: On ma 15 lat! Tzn. pies bo właściciel chyba trochę starszy ;-) Moje wczorajsze tuptanie i wieszanie ogłoszeń przyniosło rezultaty :-)[/QUOTE]Taaaaaa..incognito;) Mam wszystkie twoje dane osobowe włącznie z adresem:D:D HAhahahha:);)
CZekam wiec na fotkę z ptakiem na głowie:):)
Ale za to nowina extra!!Nie moge uwierzyc, ze jest wlasciciel!!!Pewne jestescie, ze to on??Piesio poznal go??Cieszyl się??:):) JAk to sie stalo, ze zaginął..??TAk myslalam po wygladzie, ze musial miec kogos swojego, tylko balam sie, ze moze przestal byc potrzebny:(...ale normalnie radocha na maxa:):)NApisz cos wiecej Lidziu pliisssssssssss:):)

[quote name='rita60']Poszło.........[/QUOTE]A my to co..??"Kiełabasa"..;);):D:p

Posted

[quote name='Ukryty Smok']Z... ptakiem na głowie?!:crazyeye::crazyeye::crazyeye:[/QUOTE]Hehehheh...znowu to ptactwo...o jaaaaaaaaaaa...;) Tym razem jednak nie drób a zapewne papugi:D BArdzo chętnie zobacze..bardzo:):)

Posted

[quote name='rita60']No co ty:calus:ale pewnie kocha nas jednakowo:razz:
/a tak na marginesie jak wyglada [B]mamusia:evil_lol:,jest na NK ?/[/B][/QUOTE] u mnie jest:loveu::loveu::loveu: zgadnij kto to :lol::lol::lol:

Posted

[quote name='gonia66']Taaaaaa..incognito;) Mam wszystkie twoje dane osobowe włącznie z adresem:D:D HAhahahha:);)[/QUOTE] Faktycznie :-o Ja to się zawsze wygadam :roll:
[quote]
Ale za to nowina extra!!Nie moge uwierzyc, ze jest wlasciciel!!!Pewne jestescie, ze to on??Piesio poznal go??Cieszyl się??:):) JAk to sie stalo, ze zaginął..??TAk myslalam po wygladzie, ze musial miec kogos swojego, tylko balam sie, ze moze przestal byc potrzebny:(...ale normalnie radocha na maxa:):)NApisz cos wiecej Lidziu pliisssssssssss:):)[/quote]Wczoraj przykleiłam kilka ogłoszeń na kilku osiedlach i dzisiaj przed południem zadzwoniła pani, że to ich pies. Powiedziała, że pies ma narośl pod okiem (myślałam, że to kleszcz :oops: ) i że brakuje mu jednego kła o czym nie wiedziałam ale sąsiadka, u której jest pies zauważyła ten "defekt" Okazało się, że pies zwiał im w czwartek wieczorem czyli całą chłodną noc spędził na zewnątrz. Przypuszczam, że wychodził bez smyczy bo on taki powolniak pilnujący właściciela. Okazało się, że to faktycznie staruszek 15-letni więc trudno się dziwić, że niedosłyszy i prawdopodobnie niedowidzi. Właścicielka chciała przyjechać dzisiaj po pracy po psa ale to by było koło 22-ej i moja sąsiadka nie zgodziła się. Zaprosiła ich jutro rano. Prosiłam, żeby przekazać, że mogę im kupić taki identyfikator z nr telefonu, a sąsiadka powiedziała, że nie wyda psa dopóki nie przysięgną, że mu taki identyfikator sprawią :-) Tak więc dopiero jutro na 100 % przekonamy się czy to właściciele psiaka. Tylko dziwi mnie, że przez tyle czasu sami nie powiesili ogłoszeń. Do azylu podobno zgłaszali zaginięcie psa :roll: Na wszelki wypadek jeszcze nie zerwałam ogłoszeń :p

Posted

[quote name='Lidan']Faktycznie :-o Ja to się zawsze wygadam :roll:
Wczoraj przykleiłam kilka ogłoszeń na kilku osiedlach i dzisiaj przed południem zadzwoniła pani, że to ich pies. Powiedziała, że pies ma narośl pod okiem (myślałam, że to kleszcz :oops: ) i że brakuje mu jednego kła o czym nie wiedziałam ale sąsiadka, u której jest pies zauważyła ten "defekt" Okazało się, że pies zwiał im w czwartek wieczorem czyli całą chłodną noc spędził na zewnątrz. Przypuszczam, że wychodził bez smyczy bo on taki powolniak pilnujący właściciela. Okazało się, że to faktycznie staruszek 15-letni więc trudno się dziwić, że niedosłyszy i prawdopodobnie niedowidzi. Właścicielka chciała przyjechać dzisiaj po pracy po psa ale to by było koło 22-ej i moja sąsiadka nie zgodziła się. Zaprosiła ich jutro rano. Prosiłam, żeby przekazać, że mogę im kupić taki identyfikator z nr telefonu, a sąsiadka powiedziała, że nie wyda psa dopóki nie przysięgną, że mu taki identyfikator sprawią :-) Tak więc dopiero jutro na 100 % przekonamy się czy to właściciele psiaka. Tylko dziwi mnie, że przez tyle czasu sami nie powiesili ogłoszeń. Do azylu podobno zgłaszali zaginięcie psa :roll: Na wszelki wypadek jeszcze nie zerwałam ogłoszeń :p[/QUOTE]LIdziu..wiesz co..??Moze to starsi ludzie i nie maja nawet kompa..nie wpadli po prostu na pomysl z ogloszeniami...na pewno by nie zadzwonili gdyby im nie zależalo, nawet jakby przeczytali ogloszenia...poza tym podali szczególowe info o psiaku...wiec myslę, ze nie sa to oszuści..podoba mi się postawa Pani...nie odda psa, jeśli.....:):) Znaczy, ze niby byla wkurzona...zmeczona itp....przywiązala sie do niego i zależy jej na nim bardzo:) CUdowna sąsiadka- prosze, podziekuj jej w moim imieniu za wszystko:):)OBy takich ludzi wiecej obok nas:):)
Jutro sie wszystko okaze, prosimy o relację...na pewno psiak sie ucieszy...tylko musisci uswiadomic, ze nie wolno go wypuszczac samego, bo to staruszek i zgubi się na pewno...gdyby nie trafil na takie dobre dusze jak Wy..juz pewnie leżalby zamarzniety gdzies w rowie..:(
Ciesze sie naprawde:):)To kolejne byc moze cudowne zakonczenie...
Teraz kolej na Pelasie..???;):D

Posted

[quote name='Lidan']Witaj Pelasiu :-) [B]Oszalała nam gonia[/B] :-) Ujawniać nam się tu każe i pokazywać. Ją tu incognito jestem :p [B]Jak znajdę zdjęcie z ptakiem na głowie (bez skojarzeń, proszę) to wyśle Ci na maila ;-)[/B]
Wiecie co? [B]Znalazł się właściciel sznaucerka[/B] :happy1: On ma 15 lat! Tzn. pies bo właściciel chyba trochę starszy ;-) Moje wczorajsze tuptanie i wieszanie ogłoszeń przyniosło rezultaty :-)[/QUOTE]
[B]Gonia [/B]nie oszalała teraz od nadmiernych i traumatycznych przeżyc na dogo. Gonia zawsze taka była....znam ją , znam:evil_lol::evil_lol:
[B]Lidziu[/B], z ptakiem czy bez- prosimy o ujawnienie się. Za stara już jestem na archeologiczne poszukiwania na NK czy gdzie tam..:mad:
Z tym sznaucerkiem miałaś troche szczęścia, bo mógłby się Ci zwiększyć stan posiadania czworonogów. Sznaucerek nie byłby poszkodowany w takim przypadku, ale dobrze, że wróci do swoich.
[quote name='rita60']No wiesz marysiu/strzelam focha/ zapraszam na NK:razz:[/QUOTE]
[B] Małgośka:mad::mad:[/B]bez fochów[B]:mad:[/B]ujawnić się matce:mad::mad:

[quote name='rita60']goniu teraz mnie łatwo znajdziecie wsrod znajomych marysi:razz:
[B]mamusie też znalazłam[/B]........[/QUOTE]
Jak to miło, gdy zagubiona[I] rodzina[/I] odnajdzie się na wielkim dogo.:loveu::multi::loveu:
Jak wkomponujemy do rodziny Smoczydło, Gonię i Pelagię? Proszę o ustalenie rodzaju i stopnia pokrewieństwa.

Posted

NO to ja proponuje konkurs...jaki stopien pokrewienstwa dla mnie, dla Smoczka i dla Pelasi proponujecie..??;)Lidzia nam się tu scchowala sprytnie...i niby sie do rodzinki nie przyznaje;)..ale i tak wiemy, ze od rodziny daleko nie uciekniesz;):D

Posted

[quote name='gonia66']Lidzia nam się tu scchowala sprytnie...i niby sie do rodzinki nie przyznaje;)..ale i tak wiemy, ze od rodziny daleko nie uciekniesz;):D[/QUOTE]
Lidzia zasłoniła się ptaszydłem i myśli, że jest niewidoczna..do takiej rodziny nie przyznać się :shake:

Lidzi nic nie pomoże..powiem w tajemnicy: jest podobna do siostrzyczki Marysieńki.

Posted

Witajcie cioteczki,witaj Pelasiu w ten piatkowy ranek........
Czy te dwie urocze panie co przyszły na moj profil to mamusia i przyrodnia siostrzyczka Małgosia:razz:

Posted

[quote name='rita60']Witajcie cioteczki,witaj Pelasiu w ten piatkowy ranek........
Czy te dwie urocze panie co przyszły na moj profil to mamusia i przyrodnia siostrzyczka Małgosia:razz:[/QUOTE]Hihihihi:) No tak, tak:) Ja w całej krasie...kilka latek temu;):D

Posted

[quote name='rita60']Witajcie cioteczki,witaj Pelasiu w ten piatkowy ranek........
Czy te dwie urocze panie co przyszły na moj profil to mamusia i przyrodnia siostrzyczka Małgosia:razz:[/QUOTE]

[quote name='gonia66']Hihihihi:) No tak, tak:) Ja w całej krasie...kilka latek temu;):D[/QUOTE]
Tak[I] córeczko[/I], rzeczywiście jesteś podobna do [I]mamus[/I]i. To moje aktualne zdjęcie- niestety latka lecą:shake::shake: A te dwie- Małgosia i Marysia- to pewnie po tatusiu odziedziczyły urodę, ale matczysko już nie pamięta...oj, latka lecą:shake::shake:
Czy fanki i wielbicielki Pelagii zaspały dziś? A może świętują koniec tygodnia? Hop, hop jest tam kto??

Posted

Ojojojooojjjjjjjj..a co tu za cisza..???:o PRzed burzą..??:o
Heheh..no to ja biedna zalatana na maxa...a tu cioteczki...zaczyna sie wekend, zamiast juz zaczynac imprezę, to zamilkły..??
Zaraz zaczynam pakowanko na jutrzejsza wycieczke " w tropiki";) Moze to słonce ktore tam podobno jest "zrobione" jakos na mnie zadziala pobudzająco, bo na razie czuje jakieś dziwne zmęczenie...mam nadzieję, ze jutro sie odpręzę..i wrócę zrelaksowana , pełna sił witalnych;):D
A tymczasem optwieram listę obecności:);)

Posted

[quote name='danka4u1']Lidzia zasłoniła się ptaszydłem i myśli, że jest niewidoczna..do takiej rodziny nie przyznać się :shake:
[B]Lidzi nic nie pomoże..powiem w tajemnicy: jest podobna do siostrzyczki Marysieńki.[/B][/QUOTE] nie może być :crazyeye::crazyeye::crazyeye: czyżby 'klon' mi się trafił :evil_lol:. Lidzia pokaż lico :cool3:[quote name='danka4u1']Jestem !!!![/QUOTE] jestem , jestem :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

Danus i Maryś juz odhaczone...czekamy jeszcze chwilkę na reszte klasy..;)
BRakuje troche towarzystwa...co znacznie utrudnia proces dydaktyczny, gdyż ponieważ nie ma większości..nie moge pozwolic, aby potem miały kobiety tyle zaległości...z tym, że za te nieobecności nieusprawiedliwione grozi kara grzywny...na wybranego psiaka...;)

Posted

[quote name='gonia66']z tym, że za te nieobecności nieusprawiedliwione grozi kara grzywny...na wybranego psiaka...;)[/QUOTE]
Mateczko Przełożona jestem, jestem zrujnowana finansowo...Czy można prosić o rozłożenie na raty ewentualnej grzywny

Posted

Witajcie miłośniczki Pelasi :-) Ja też bez grosza przy duszy więc melduję, że jestem i mam nadzieję, że uratowałam się przed tą grzywną ;-)
Zaglądam Danusiu na "Twoje" dwa nerwowe wątki i czuję ogromny niepokój. Gdy się czyta o tych wszystkich podejrzeniach ii obawach to strach dawać komukolwiek psa bo nigdy nie wiadomo do końca kim jest adoptujący.
Marysiu, żebyś nie czuła się poszkodowana wysłałam Ci swoją i papugi facjatę na maila :-)
Sznaucerek wrócił do swojej zadowolonej pani bez entuzjazmu :niewiem: Mam nadzieję, że w domku przypomniało mu się, że jest u siebie.

Posted

No w Twoim wypadku droga Mamusko, nie masz za co placic, bo poki co, nie masz jeszcze n/n...ale inni..oj...sie kaska szykuje..;) Bedzie na ogłoszenia ;)
Niektore psiaki, mialy obiecane mnostwo ogloszen nawet sposnorowanych...ale na obiecankach się skonczyło..:( Może na bazarkach wykupimy więc ogłoszonka;):D

Posted

[quote name='Lidan']Witajcie miłośniczki Pelasi :-) Ja też bez grosza przy duszy więc melduję, że jestem i mam nadzieję, że uratowałam się przed tą grzywną ;-)
Zaglądam Danusiu na "Twoje" dwa nerwowe wątki i czuję ogromny niepokój. Gdy się czyta o tych wszystkich podejrzeniach ii obawach to strach dawać komukolwiek psa bo nigdy nie wiadomo do końca kim jest adoptujący.
Marysiu, żebyś nie czuła się poszkodowana wysłałam Ci swoją i papugi facjatę na maila :-)
Sznaucerek wrócił do swojej zadowolonej pani bez entuzjazmu :niewiem: Mam nadzieję, że w domku przypomniało mu się, że jest u siebie.[/QUOTE]Lidzia rzutem na tasmę zdążyła:) Chyba więc przyjdzie mi żebrać na ogłoszonka;):D
Jesssssssssoooo...a ja juz ktorys dzien szykuje sie do czytania watku "Danuski"..ale nie wiedzialam, ze sa juz dwa...
Prosze o linki do obu..przynajmniej wrzuce w zakladkę...moze się zbiore w sobie i zaryzykuje....

Posted

[quote name='gonia66']
Niektore psiaki, mialy obiecane mnostwo ogloszen nawet sposnorowanych...ale na obiecankach się skonczyło..:( Może na bazarkach wykupimy więc ogłoszonka;):D[/QUOTE]
Może osoby zgłaszające się do ogłoszeń nie doczekały się na dane do ogłoszeń lub potwierdzenia, że ogłoszenia nadal potrzebne. Ja już czekałam miesiąc na jednym wątku na nr konta żeby wpłacić pieniądze na allegro psa i nie doczekałam się. Nie lubię się narzucać, a kasa u mnie wypływa z konta w zastraszającym tempie wiec albo od razu wpłacam albo nie ma już co wpłacać.