gonia66 Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 [quote name='irenaka']Goniu, nie wiem,czy na watku o tym pisałaś a ja nie mam zbyt dużo siły, aby opisywać całą sytuację. Ta Pani którą miałam zamiar sprawdzać w przyszłym tygodniu niestety zrezygnowała, argumentując, że Pelasia może rodzinki nie zaakceptować a jest zbyt daleko od Krakowa aby sprawdzać. Z wyjątkiem poniedziałkowego popołudnia mam cały czas włączony telefon i mam nadzieję na super domek!!![/QUOTE]Nie Irenko, nic nie pisalam, bo z rozmowy z Toba wyczulam, ze nic z tego nie bedzie...Lepiej bylo miec niespodzianke milą niz płonne nadzieje:)Ja się ciesze tylko z tego, ze w ogole jest jakies zainteresowanie:) No i z tego, ze wrocilas Irenko:) Quote
Ukryty Smok Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Witajcie! Wydaje mi się, że jeśli chodzi o możliwości adaptacyjne, to Pelasia ma w sobie taką ogromną, rozczulającą "gotowość' do pokochania...Nie sądzę, aby były z tym jakiekolwiek problemy, jednak, gdy domek nie jest w pełni przekonany, że chce spróbować właśnie z takim psiakiem, to nie ma co forsować jej na siłę...:shake: Pelunia jest młoda i ładna, ma śliczny zadarty nosek i wielki urok osobisty, na pewno komuś się spodoba!!! I wtedy na pewno poznany, że to to...:cool3: Quote
gonia66 Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 [quote name='Ukryty Smok']Witajcie! Wydaje mi się, że jeśli chodzi o możliwości adaptacyjne, to Pelasia ma w sobie taką ogromną, rozczulającą "gotowość' do pokochania...Nie sądzę, aby były z tym jakiekolwiek problemy, jednak, gdy domek nie jest w pełni przekonany, że chce spróbować właśnie z takim psiakiem, to nie ma co forsować jej na siłę...:shake: Pelunia jest młoda i ładna, ma śliczny zadarty nosek i wielki urok osobisty, na pewno komuś się spodoba!!! I wtedy na pewno poznany, że to to...:cool3:[/QUOTE]Dokładnie mysle tak samo...domek musi chciec- byc zdecydowany...na pewno gdzies ten domek jest- tylko jeszcze o tym nie wie:) Quote
Lidan Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 No tak: wszyscy gdaczą u Pelasi a bazarku nie ma kto podnosić :mad: Wszystko powiem Spajkusiowi :diabloti: Chodź Pelasiu na spacerek bo chyba przestało padać. Quote
danka4u1 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 [quote name='Ukryty Smok']Pelunia jest młoda i ładna, ma śliczny zadarty nosek i wielki urok osobisty, na pewno komuś się spodoba!!! I wtedy na pewno poznany, że to to...:cool3:[/QUOTE] Racja, Pelagia zasługuje na domek, który ją doceni, bo że ma urok osobisty, to widać na monitorze nawet. Ach, ten nosek... [quote name='Lidan']No tak: wszyscy gdaczą u Pelasi a bazarku nie ma kto podnosić :mad: Wszystko powiem Spajkusiowi :diabloti: Chodź Pelasiu na spacerek bo chyba przestało padać.[/QUOTE] Głos rozsądku!!! Spacerowa pora, a Pelagia zaniedbana. Idę Lidziu z Tobą i Pelagią na spacer. Tematów do rozmów nam nie braknie, a Pelasi należy się porcja świeżego powietrza przed spankiem i bieganko. Czy Pelasia lubi biegać, czy zachowuje się dostojnie, jak przystało na damę? Quote
Lidan Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 [quote]Czy Pelasia lubi biegać, czy zachowuje się dostojnie, jak przystało na damę?[/quote] Założę się, że ten cudnie zadarty nosek jest oznaką energii, cwaniactwa i złośliwości :eviltong: W sam raz do dzikiej zabawy i wariactwa dla mojej Koli, która nawet dzisiaj w czasie deszczu wskakiwała do każdej napotkanej kałuży i z dziką radością chlapała siebie i wszystko dookoła :angryy: Quote
danka4u1 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Wiedziałam, że udałby nam się wspólny spacer. Twoja Kola, Pelasia zadartonosa i mój wariatuńio Oskar dałyby sobie radę. Oskar uwielbia dzikie zabawy, kałuże, a im bardziej pada deszcz lub śnieg, tym bardziej ma ochotę na dłuuuuugie spacery tzn wariackie wędrówki. A ja na drugim końcu smyczy udaję, że o ja wyprowadzam swojego psa na spacer.... Quote
Lidan Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Hi hi hi... Dobrze, że moje półdiable waży tylko 7 kg więc jak jest na smyczy to bez problemu ja utrzymam. Ona tak szaleje jak puszczam ją na pobliskich łąkach-działkach. Ale druga sunia jest damą: kałuże omija, chodzi po ścieżkach...tylko trochę ciągnie i zamienia się we wściekłego potwora na widok każdej znajomej z widzenia suki :angryy: Pelasia niewielka, poradziłybyśmy sobie ze wszystkim naszymi psami i z nią na wspólnym spacerku :loveu: Quote
gonia66 Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 [quote name='Lidan']No tak: wszyscy gdaczą u Pelasi a bazarku nie ma kto podnosić :mad: Wszystko powiem Spajkusiowi :diabloti: Chodź Pelasiu na spacerek bo chyba przestało padać.[/QUOTE]Melduje posłusznie, ze juz byłam:)ale co tam po mnie, kiedy moje fanty mi sprzatnieto sprzed nosa, kiedy ja zachowywalam rozwagę i umiar, chcialam, aby zakup byl przemyślany..no tak wiecie- jak na stateczna 'damę" przystało... w doopei z damami na przyszłość-trza iśc jak torpeda, z przebojem i za glosem serca- a nie wszystko brac pod rozwagę;);):D [quote name='danka4u1']Racja, Pelagia zasługuje na domek, który ją doceni, bo że ma urok osobisty, to widać na monitorze nawet. Ach, ten nosek... [/QUOTE]ach...no własdnie..ten nosio piekny i zawadiacki..:) [quote name='Lidan']Założę się, że ten cudnie zadarty nosek jest oznaką energii, cwaniactwa i złośliwości :eviltong: W sam raz do dzikiej zabawy i wariactwa dla mojej Koli, która nawet dzisiaj w czasie deszczu wskakiwała do każdej napotkanej kałuży i z dziką radością chlapała siebie i wszystko dookoła :angryy:[/QUOTE]OOoooo...samo sedno:) [quote name='danka4u1']Wiedziałam, że udałby nam się wspólny spacer. Twoja Kola, Pelasia zadartonosa i mój wariatuńio Oskar dałyby sobie radę. Oskar uwielbia dzikie zabawy, kałuże, a im bardziej pada deszcz lub śnieg, tym bardziej ma ochotę na dłuuuuugie spacery tzn wariackie wędrówki. A ja na drugim końcu smyczy udaję, że o ja wyprowadzam swojego psa na spacer....[/QUOTE]Ja mam najlepiej- MOja Salmusia nie spaceruje poza furtkę mojego podworka(chyba , ze w pogoni za obcym psem);) jak widzi smycz- kuli się...nie bede dziewczyny strresować i forsowac przeciez, tym bardziej, ze ciagle jeszcze biega na trzech lapkach:( JA poogladalam dzis sobie Opole z kolezanką, bardzo mi sie pdobal osoatni koncert, ale czuje się jakas dziwqnie po piweczku zmeczona;):p...chyba wiec sie położe- dlatego profilaktycznie mowie wszystkim "dobranoc", bo mialam dzis dosc emocjonujacy dzien:):) Quote
Lionees Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 I ja się zamelduję,ale już uciekam.Wlazłam na watek staruszków w koszyczku i przybiła mnie śmierć psiaczka,który umarł,bo chciał.Nie był na nic chory,nie był bardzo stary,nic go nie zagryzło...po prostu umarł z tęsknoty za człowiekiem:-( Quote
gonia66 Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Witam!! Za oknem piękne słoneczko, nie śpimy!! Wstajemy i zyjemy:) Zamawiamy piękny i radosny dzień i w takim nastroju zabieramy się za gotowanieobiadu dla rodziny:p Quote
danka4u1 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 [quote name='gonia66']Witam!! Za oknem piękne słoneczko, nie śpimy!! Wstajemy i zyjemy:) Zamawiamy piękny i radosny dzień i w takim nastroju zabieramy się za gotowanieobiadu dla rodziny:p[/QUOTE] Niech Ci będzie. Wstaje,my, ale nie żyjemy...słoneczka mniej niż zero., obiad ugotowany, a radosny dzień tez zamawiam. [U] Niepokoi mnie godzina, o której gonia pisze pierwsze post...Wszystko w porządku??? [/U]Pelagio i wszyscy sleepingbyday pobudka!!! Quote
gonia66 Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 [quote name='danka4u1']Niech Ci będzie. Wstaje,my, ale nie żyjemy...słoneczka mniej niż zero., obiad ugotowany, a radosny dzień tez zamawiam. [U] Niepokoi mnie godzina, o której gonia pisze pierwsze post...Wszystko w porządku??? [/U]Pelagio i wszyscy sleepingbyday pobudka!!![/QUOTE] Hihihi:) A nie mowilam, ze ja przykładna żona i mateczka jestem??:p OJ, no czasem mi odbija- tak od święta, a niedziela- to świeto przecież:) U nas ukrop- patelnia rzec można- siedzialam do tej pory na dworku i opalałam się- i sie nawet opalilam;):D SAlmusia tez się wygrzała w słonku:) A jak nasza Pelasia??? Quote
Lidan Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Gdzie to słoneczko? :watpliwy: Ja się cieszę, że nie pada ale słońca brak :shake: Witajcie wszyscy Pelasiowi wielbiciele i oczywiście Pelaśkę też witam :loveu: Quote
Lionees Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 No u nas też jakoś hu...kowo na dworze.Chyba nawet niedługo popada,no bo przeca dawno nie padało:roll: A moi domownicy pojechali na grzyby:)Ja tam nie lubię tego sportu,nie czyszczę też grzybów.jak se nazbierali,to niech se wyczyszczą:p.Ostatecznie zrobię sosik i zjeśc też mogę;). Quote
gonia66 Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 [quote name='Renata5']No u nas też jakoś hu...kowo na dworze.Chyba nawet niedługo popada,no bo przeca dawno nie padało:roll: A moi domownicy pojechali na grzyby:)Ja tam nie lubię tego sportu,nie czyszczę też grzybów.jak se nazbierali,to niech se wyczyszczą:p.Ostatecznie zrobię sosik i zjeśc też mogę;).[/QUOTE]Jeśli chodzi o grzyby- mam to samo, co Renia:) Podobno od wczoraj lasy oblężone grzybiarzami:) Kurna..cos mnie sennosc bierze i słonko tez zaszlo za chmurkę..ale na chwilke:) Quote
danka4u1 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Podtrzymuję swoją prośbę o adopcję przez Renię. To wątek Pelasi, ale dziewczyna przecież ma jak w Rraju u US, a ja tutaj grzybków nie widziałam dawno przed soba na talerzu. Miłość do braci mniejszych obejmuje też innych- może nie mniejszych jak ja, bo babina malutka nie jestem- ale chudziutkich i dlatego mniejszych. Załatwię sobie jakąś prywatę na wątku Pelagii ??? Quote
Lidan Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 [quote name='Renata5']No u nas też jakoś hu...kowo na dworze.Chyba nawet niedługo popada,no bo przeca dawno nie padało:roll: A moi domownicy pojechali na grzyby:)Ja tam nie lubię tego sportu,nie czyszczę też grzybów.jak se nazbierali,to niech se wyczyszczą:p.Ostatecznie zrobię sosik i zjeśc też mogę;).[/QUOTE] Też nie lubię szukania grzybów. Poza pieczarkami grzyby jadam tylko w uszkach wigilijnych więc jeśli się zatruję to w święta ;-) Mimo smętnego dnia wróciłam niedawno z dłuuugiego spacerku z moimi niuniami. Miały męskie (psie) towarzystwo więc są dodatkowo wymęczone. Teraz ja z czystym sumieniem zostawię je w domu i jadę do teściowej bo zaprosiła nas na malibu. Tego nie przepuszczę :-) No to pa :bye: Quote
gonia66 Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 [quote name='Lidan']Też nie lubię szukania grzybów. Poza pieczarkami grzyby jadam tylko w uszkach wigilijnych więc jeśli się zatruję to w święta ;-) Mimo smętnego dnia wróciłam niedawno z dłuuugiego spacerku z moimi niuniami. Miały męskie (psie) towarzystwo więc są dodatkowo wymęczone. Teraz ja z czystym sumieniem zostawię je w domu i jadę do teściowej bo zaprosiła nas na malibu. Tego nie przepuszczę :-) No to pa :bye:[/QUOTE]POzdrow teściową i wypij więcej za nas Lidziu:) Ale masz fajową teściowa..no, no:):) Quote
danka4u1 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 [quote name='Lidan']Też nie lubię szukania grzybów. Poza pieczarkami grzyby jadam tylko w uszkach wigilijnych więc jeśli się zatruję to w święta ;-) jadę do teściowej bo zaprosiła nas na malibu. Tego nie przepuszczę :-) No to pa :bye:[/QUOTE] Tez nie lubię szukania grzybów i jak do tej pory udało mi się znaleźć tylko grzyby...na sklepowych półkach. Zatrucie również wchodzi w grę w święta.. [quote name='gonia66']POzdrow teściową i wypij więcej za nas Lidziu:) Ale masz fajową teściowa..no, no:):)[/QUOTE] Wyciągam wnioski: jako teściowa zapraszam dziś zięcia na popijawę...Na zdrowie Quote
gonia66 Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Co za towarzystwo:o..spi do poludnia, potem pokreci się po domku i popijawa...nie to, co ja..;)Grzeczna, ukadna...ech..sprawiedliwosc...to pewnie dlatego, ze tesciową mam daleko a sama teściowa nie jestem..i musze sie meczyć "pustynią"..??Nieeeeeeeeeeeeee...o, co to to nie... MAm w lodóweczce ajerka i mam bułgarska rakiję(tylko, ze to mocne:cool3:), jeszcze jakies piwko sie znajdzie i resztka sałatki z ananaskiem...robie impre z TZtem (poki dzieci na dworze:p) Quote
Ukryty Smok Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Witajcie! CHODZICIE NA GRZYBY? :crazyeye: Nie boicie się? Bo ja to jakiejś psychozy na tym tle dostałam...:shake: Pelasiulka w porządeczku, dziewczynka jest grzeczna jak marzenie... :lol:Do wielkopsów jej jeszcze nie dołączyłam, bo ona jeszcze jakby... atrakcyjna dla nich była... Może miała jakąś cieczkę przydługawa, czy taka z natury pokuśna jest... :cool3: W każdym razie jeszcze troszkę poczekamy. Ona nie marudzi, jej całkiem fajnie jest w kocykach, we własnym M-1...;) Quote
danka4u1 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Ludzie, co za dzień? Pelgia śpi w kocykach i atrakcyjna nadal, jedni popijają, inni maja zamiar zjeść grzyby uzbierane przez TZ-a !!! Kto żywy zostanie , by pielęgnować Pelagię? US przestał być aktywny i nie wiadomo, czym się pociesza w ten chmurny dzień, a Matkę Przełożoną wręcz wcięło po tych delicjach w płynie z bułgarskich zapasów. Tragedia! Zięć mi odmówił popijawy, bo robi to dziś na własną[B] rękę ??- gardło??[/B]w lepszym towarzystwie. Zapowiedział się na jutro na obiad. [B]DAM MU GRZYBY !!![/B] przecież nie tylko w święta można się zatruć??? Quote
Lidan Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 [quote name='gonia66']POzdrow teściową i wypij więcej za nas Lidziu:) Ale masz fajową teściowa..no, no:):)[/QUOTE] Wypiłam, wróciłam, pysznie było :-) Teściowa fajna...dopóki nie muszę z nią mieszkać :p Quote
danka4u1 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Moja tesciowa mówiła o mnie to samo, [B]żem fajna[/B] itd...ale strach ze mną mieszkać. Teraz ma 90 lat i już nie pamiętamy, co kto mówił, tym bardziej, że mieszka 250 km ode mnie. Quote
Recommended Posts