Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Dora, proszę zmień tytuł u Nero
[I][B]Nero traci DT !!! Błagam pomóżcie, aby nie trafił do schronu - choć 5 zł deklaracji ...[/B][/I]
Myślę, że tak będzie lepiej ... :oops:

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']czasem to lepiej uśpić niż oddać do schronu. Ja bym nigdy nie oddała do schronu. Nigdy :([/QUOTE]

I ja tez bym nie oddala,to co proponujesz jak sie nie uzbiera deklaracji.

Posted

Trzeba zrobić wydarzenie na FB ,nie raz pomagało w podobnych sytuacjach ludzie okazywali litośc .Ja nie poruszam sie po FB ale na dogo sa takie osoby .Wiem ,ze wiele razy FB pomagał psom ,które stały,, pod scianą ".Trzeba spróbowac .
Jaki jest koszt hotelowania z wyżywieniem ?Jaka kwota musi byc nazbierana i ile jest czasu ?

Posted

[quote name='funia']Trzeba zrobić wydarzenie na FB ,nie raz pomagało w podobnych sytuacjach ludzie okazywali litośc .Ja nie poruszam sie po FB ale na dogo sa takie osoby .Wiem ,ze wiele razy FB pomagał psom ,które stały,, pod scianą ".Trzeba spróbowac .
Jaki jest koszt hotelowania z wyżywieniem ?Jaka kwota musi byc nazbierana i ile jest czasu ?[/QUOTE]

Wydarzenie na fb Nero mial,zamowilam mu na bazarku,ale odzewu zadnego.
Koszt hotelikowania u jamora to 450zl.Trzeba uzbierac 330zl stale deklaracje to Lucyna 100zl i Ingridd44 20zl. Lucyna zaplaci jeszcze za sierpien i do tego czasu trzeba zbierac tak duza sume.Biedny Nero,kochana psinka domu nie moze znalezc:-(

Posted

ja nic nie proponuję niestety, na deklaracje też się nie piszę. Nic nie pomogę niestety, bo i na facebooku też się nie znam. Konto mam, a zaglądam tam raz na miesiąc, jak sobie akurat przypomnę.
Diano, wysyłam fanty na bazarek, sorki, że tak późno, ale cały dzień nie wchodziłam na kompa :)

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']ja nic nie proponuję niestety, na deklaracje też się nie piszę. Nic nie pomogę niestety, bo i na facebooku też się nie znam. Konto mam, a zaglądam tam raz na miesiąc, jak sobie akurat przypomnę.
Diano, wysyłam fanty na bazarek, sorki, że tak późno, ale cały dzień nie wchodziłam na kompa :)[/QUOTE]

Zabralas Nevilka ze Szczebrzeszyna,a to duzo,bo to tez /tak jak Nero i Zahirek/ trudny psiak.Sklonnosc do ucieczek to wielkie zmartwienie opiekuna.Rodzice,a moze tak biegal by po posesji w szelkach/takich specjalnych,nie do spacerow/ i na lince,moglby sobie biegac i nie ucieklby.

Posted

Dora - na lince nie może, bo on wszystko przegryza. Ty nie masz pojęcia jaki on jest klaun jeśli chodzi o kombinacje mające na celu zniewolenie go :( Łańcuch to jedyna rzecz jaka nam została. Nie tego chcieliśmy, ale niestety innej opcji nie ma. Dobrze, że mi przypomniałaś, muszę do taks napisać, bo to ona mi szelki robiła, czy może z metalowym zapięciem mi zrobić, bo plastykowe, nawet wzmocnione, to dla Neville pestka , chyba już pisałam, że tydzień miał je na sobie zanim skutecznie się ich pozbył..

Acha, dzisiaj siedzieliśmy w ogrodzie, biegał luźno, dosłownie z ciągu sekundy wypatrzył sąsiada na drodze (na szczęście nie tą mendę, tylko takiego bardziej tolerancyjnego) i jak wiewióra dał susa za nim :( Moje wołanie można wtedy o d... potłuc. Całe szczęście, że nie rzuca się agresywnie, bo wtedy już dawno bylibyśmy zgłoszeni na policję. Teraz Neville siedzi w ciasnym kojcu. I czeka na szelki.

Dobra, lecę pisać do taks..

Posted

[quote name='funia']Czy za wydarzenie na FB się płaci i zamawia na bazarkach ? Nic nie rozumie ....Napisz do Marinka ona jest obeznana Z FB[/QUOTE]

Ja zamawialam na tym bazarku
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/209672-Zamów-pakiet-ogłoszeń-grafikę-i-wydarzenie-na-FB!-zakończony[/URL]
Ale juz sie skonczyl,wydarzenie dla jednego psiaka kosztowalo 1 zl.

Posted

Rodzice,ale sa takie linki czyms takim powlekane,ze psiak nie przegryzie.Wiem,ze takie linki sa na gieldzie w niedziele w Zamosciu i tam sa takie szelki.Ja musze kupic Zahirkowi,tylko nie wiem kiedy:shake: Dorce juz zostaly kupione.Takie szelki,plus dluga linka i po problemie,no moze nie calkiem po problemie,ale dla psiaka,ktory ucieka,to jedyne wyjscie.

Posted

ale po co linka, skoro już ma łańcuch :)? Problemem teraz jest nie linka, tylko szelki czyli coś na czym go można do łańcucha przymocować. Łańcuch już jest wypróbowany, przynajmniej jest pewność, że nie przegryzie jak gdzieś pojedziemy i nie wyskoczy i nie ma nerwów czy tam sąsiada nie pożarł. A po całej działce i tak nie chcę aby latał, bo spowodował mi mnóstwo strat w iglakach sikając na nie regularnie, lub też niszcząc podczas przeskakiwania.. teraz jest okay, na łańcuchu ma sporą skalę ruchu (około 9 metrów), a iglaki są bezpieczne ( nie wspomnę o kosztach obsadzenia nowymi :( ).
w każdym razie piszę to wszystko gwoli nie skarżenia się, tylko tego, że z takim psiakiem sa naprawdę duże problemy i dlatego adopcja Zahirka, jeśli jest podobny do N. będzie sporym wyzwaniem. Chyba że trafi do ludzi, którzy nie mają ogrodu a kojec, w którym głównie będzie przebywał psiak, wyprowadzany jedynie na spacery. Bo tak pewnie jest w obecnym DT podejrzewam prawda? To pewnie jedyny sposób przytamowania jego zapędów i zapanowania nad nim?

Posted

dziewczyny, mam wystawione wyróżńione allegro, ale okazało się, że psiak już ma inne, szkoda żeby się zmarnowało. Podajcie szybciutko jakiś tekst i fotki któegoś szczebrzeszyniaka (oprócz dziewczyn cmentarnych, Flipera, Zahi) to podmienię, szkoda niedzieli.. Może Mundka?? Albo Miskę albo Elzę? Którego dać? I proszę najlepiej o foty na maila, bo nie mam czasu przeszukiwać wątku za fotami :) :)

Posted

[quote name='funia']Czy za wydarzenie na FB się płaci i zamawia na bazarkach ? Nic nie rozumie ....Napisz do Marinka ona jest obeznana Z FB[/QUOTE]

[B]Marinka [/B]robila wydarzenie dla innego psiaka i byl duzy odzew, udalo sie uzbierac troche grosza .

Posted

ok, ciachnęłam allegro Zulci:
[url]http://allegro.pl/zalekniona-malenka-zulcia-czeka-na-ciebie-i1733475811.html[/url]

wstawiłam wszystkie foty jakie Dora mi przesłała, ale ja ich nie widzę, nie mam pojęcia dlaczego?? Może teraz coś pozmieniali i jest ograniczenie na foty?? Nie wiem :(

W każdym razie zamieściłam notkę o pokryciu kosztów sterylki, myślę, że warto spróbować, moim zdaniem zainteresowany dom musi się liczyć z takim kosztem i jeśli naprawdę Zulę chce to pokryje te koszty, a dla Dory będzie to ulga finansowa.
Trzymam kciuki za odzew..

Posted

Dziekuje Rodzice za allegro:lol:
Ala mowila o DS w Zamosciu,ma sie wyklarowac w tym tygodniu.Ale gdyby do tej adopcji nie doszlo,to Zula ma juz allegro i napewno dlugo nie bedzie czekala na domek.Ona w tej chwili wazy 3,5kg. ale bedzie wazyla nie wiecej jak 5kg ,bo to malizna.

Posted

Dora i Malwinka też na stronie radia [URL]http://www.radiobielsko.pl/przygarnij-zwierzaka/psy-suczki[/URL]

podsumowanie na stronie radia:
Zahirek,
Flaper,
Nero,
Janka i Zojka,
Dora i Malwina
Luna (od Ala123)
Niki (wysłany)

a co z Mundkiem? dalej na ulicy mieszka?

Posted

[quote name='diana79']Dora i Malwinka też na stronie radia [URL]http://www.radiobielsko.pl/przygarnij-zwierzaka/psy-suczki[/URL]

podsumowanie na stronie radia:
Zahirek,
Flaper,
Nero,
Janka i Zojka,
Dora i Malwina
Luna (od Ala123)
Niki (wysłany)

a co z Mundkiem? dalej na ulicy mieszka?[/QUOTE]

Mundka nie ma,gdzies zniknal,boje sie,ze zawiezli go do schronu.Funia ma zadzwonic do gminy i zapytac do jakiego schronu.Wiedzialam,ze moze tak sie skonczyc,bo on siedzial przy szkole,uwielbial dzieci,ale niech tylko jednej osobie przeszkadzal,pracuje tam taka stomatolozka,ktora nie lubi zwierzat,moze ona zglosila do gminy.

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']no to super, że wszystkie foty widać :)
szkoda, że z Mundziem tak :( ale chyba nie do zamojskiego...[/QUOTE]

Napewno nie do zamojskiego,moze do Nowodworu albo do Chelma,musze sie dowiedziec gdzie.

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']jeśli trafił do Nowodworu to nie wiem czy nie lepiej mu tam niż na ulicy. Ten schron ma dobrą opinię :)[/QUOTE]

A pewnie,ze lepiej