DORA1020 Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 [quote name='Rodzice Maciusia :)']jak będziesz mi przesyłać na pw namiary na wpłątę do siebie to od razu podaj mi do kogo wysłać jeszcze fotki fantów, bo mam dwie rzeczy, które też chciałabym jak njaszybciej wystawić.[/QUOTE] To wyslij do diany,bo tylko ona i bela robia bazarki dla bezdomniakow. Quote
diana79 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 tak do mnie możecie wysyłać :-) a tymczasem zapraszam na bazarek z rzeczami od Ala123 :-) [url]http://www.dogomania.pl/threads/211448-Kolekcje-markowych-ciuszk%C3%B3w-warto-zajrze%C4%87-dla-szczebrzeszyniak%C3%B3w-do-27.07[/url] Quote
diana79 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 porobiłam dziś nowe ogłoszenia Zahirkowi, Janka i Zojka, Flaper, Foksterier, Kropka i mam pytanie czy poniższe psy z pierwszej strony są nadal wszystkie do adopcji? jeżeli tak to gdzie mogę znaleźć jakieś takesty i fotki do ogloszeń to bym im porobiła (w piątek miałabym trochę wolniejszego czsu) [SIZE=4][COLOR=green][B][COLOR=#008000][COLOR=magenta]PSIAKI DO ADOPCJI: 1. Z[/COLOR][/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=green][B][COLOR=#008000][COLOR=magenta]ahirek[/COLOR][/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=green][B][COLOR=#008000][COLOR=magenta] 2. Elza 3. Pupilek (w BDT w Krakowie) 4. Flaperek 5. Janka 6. Zojka 7. Misia 8. [/COLOR][/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=green][B][COLOR=#008000][COLOR=magenta]Malwina[/COLOR][/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=green][B][COLOR=#008000][COLOR=magenta] 9. [/COLOR][/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=green][B][COLOR=#008000][COLOR=magenta]Kruszynek (na BEZPŁATNYM tymczasie u Krystyny, sponsoruje go Ingrid44)[/COLOR][/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=green][B][COLOR=#008000][COLOR=magenta] 10. Sajmon UCIEKŁ POD KONIEC GRUDNIA!!!!! :-( 11. Dora[/COLOR][/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE] Quote
ala123 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='diana79']tak do mnie możecie wysyłać :-) a tymczasem zapraszam na bazarek z rzeczami od Ala123 :-) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/211448-Kolekcje-markowych-ciuszk%C3%B3w-warto-zajrze%C4%87-dla-szczebrzeszyniak%C3%B3w-do-27.07[/URL][/QUOTE] dziękujemy bardzo za bazarek!!! i to w dodatku ekspresowy:lol: część rzeczy na bazarek jest ode mnie, ale część przekazała mi Dora1020 od pani Basi z Zamościa zdaje się; dziękujemy pani Basi:lol: i zapraszamy na ciuszkowe zakupy Quote
Ingrid44 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ciuszki sa naprawde bardzo ladne. Warto zajrzec . Quote
Rodzice Maciusia :) Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 z tego co ja się orientuję i z info Dory to te wszystkie psiaki są do adopcji.. Ja staram się edytować na bieżąco, ale nie wiem np. jak z Mundkiem jeszcze, czy też go wrzucić.. Quote
diana79 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 a są jakieś ogłoszenia o Misi, Malwince, Kruszynku i Dora? są na na DT? na pierwszej są widzę fotki i opisy psiaków do adopcji ale chyba Luna i Kasia są już w nowych domach? Quote
DORA1020 Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 [quote name='diana79']a są jakieś ogłoszenia o Misi, Malwince, Kruszynku i Dora? są na na DT? na pierwszej są widzę fotki i opisy psiaków do adopcji ale chyba Luna i Kasia są już w nowych domach?[/QUOTE] Luna i Kasia sa juz w nowych domach. Kruszynek jest w BDT u Krystyny/karme dla niego sponsoruje Ingrid:lol:/ jest leczony na serce,ma chory kregoslup. Pozostale psiaki do adopcji,o Malwince i Dorze moze Ala napisze jakis tekst,wiem,ze Malwinka jest lagodna,a Dorcia nie,Dorcia pokochala swojego obecnego opiekuna...z wzajemnoscia:lol: ale w stosunku do innych lagodna nie jest,moglaby zlapac za nozke. Ogloszen Misi nie ma,czekam na zdjecia,musze im znowu przypomniec ,zeby zrobili zdjecia,bo sa naprawde potrzebne do ogloszen. Quote
diana79 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 dzięki za info :-) ja właśnie odkryłam jak się dodaje ogłoszenia na stronie radiobielsko :multi: [URL]http://www.radiobielsko.pl/ogloszenia/podkategorie/Zwierzeta-11-23-0-1.html[/URL] one są płatne najtańsza opcja sms 2zł (wtedy widać fotkę) i tak się zastanawiam czy warto tam ogłosić Wasze psiaki? nie jest to za daleko? może z tego byłby odzew? kilka ogłoszeń mogłabym im zrobić za 2zł (są w tym 3 fotki i kilka słów o psiaku) Quote
Ingrid44 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='diana79']dzięki za info :-) ja właśnie odkryłam jak się dodaje ogłoszenia na stronie radiobielsko :multi: [URL]http://www.radiobielsko.pl/ogloszenia/podkategorie/Zwierzeta-11-23-0-1.html[/URL] one są płatne najtańsza opcja sms 2zł (wtedy widać fotkę) i tak się zastanawiam czy warto tam ogłosić Wasze psiaki? nie jest to za daleko? może z tego byłby odzew? kilka ogłoszeń mogłabym im zrobić za 2zł (są w tym 3 fotki i kilka słów o psiaku)[/QUOTE] To swietny pomysl i tanio biora.Kto wie, moze bedzie zainteresowanie? Quote
DORA1020 Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 [quote name='diana79']dzięki za info :-) ja właśnie odkryłam jak się dodaje ogłoszenia na stronie radiobielsko :multi: [URL]http://www.radiobielsko.pl/ogloszenia/podkategorie/Zwierzeta-11-23-0-1.html[/URL] one są płatne najtańsza opcja sms 2zł (wtedy widać fotkę) i tak się zastanawiam czy warto tam ogłosić Wasze psiaki? nie jest to za daleko? może z tego byłby odzew? kilka ogłoszeń mogłabym im zrobić za 2zł (są w tym 3 fotki i kilka słów o psiaku)[/QUOTE] Oczywiscie diana zrob te ogloszenia i nie wysylaj mi 10zl za paczuszke,tylko zrob te ogoszenia,na razie/w pierwszej kolejnosci Zahirkowi,Flaperowi,Malwince,Jance i Zojce/ o Zahirku napisz,ze psiaczek lagodny,ma sklonnosci do ucieczki,ale tylko jesli posesja jest ogrodzona siatka,jesli jest inne ogrodzenie nie ucieknie.On juz 1,5 roku czeka na dom,czas najwyzszy,zeby ktos dobrotke pokochal,ten psiak to oaza spokoju i milosci do czlowieka. Quote
diana79 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 wczoraj po zrobieniu pierwszego ogłoszenia na tej stronie zadzwoniła do mnie bardzo miła pani z radia, która zaproponowała, że może umieszczać ogłoszenia bezpłatnie na ich stronie w dziale przygarnij zwierzaka [URL]http://www.radiobielsko.pl/przygarnij-zwierzaka/strona-glowna[/URL] wystarczy że prześlę do niej na maila fotki i tekst, powiedziała że zna dogomanię i wie że każda złotówka się liczy dla psiaków i szkoda pieniędzy aby wydawać na płatne ogłoszenia, lepiej te pieniądze przeznaczyć na psiaki a ona prywatnie po godzinach pracy prowadzi tą stronę i umieszcza ogłoszenia bezpłatnie :multi: wspaniale, że są tacy ludzie:loveu::loveu: :loveu::multi::multi::multi: w ciągu dnia prześlę fotki i opisy na maila :lol: tylko nie mam tekstu i fotek Malwinki i ile ma obecnie Flaper? bo chyba od kilku miesięcy jest ogłaszany jako półroczy pies ;) edit: wysłałam do radia ogłoszenia Janki i Zojki oraz Zahira czekam na info o pozostałych Quote
Lucyna Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Proszę zamieść też ogłoszenia Nero ... :roll: link do ogłoszenia z tekstem [URL]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Nero-duzy-piekny-pies-gotowy-do-adopcji,44304[/URL] Niestety sierpień jest ostatnim miesiącem pełnej zapłaty za jego hotelik u Jamora przeze mnie, brakuje mi kasy na opiekunki dla rodziców. Mogę zadeklarować 100 zł miesięcznie. Nie wiem co robić, odnawiam mu ogłoszenia na wielu portalach, allegro wyróżnione przez rok - i nic. Nie mam już pomysłu i kasy. Przykro mi. Może uda się Wam zebrać deklaracje na jego dalszy pobyt u Jamora, ja mogę go ogłaszać cały czas, już się w tym sama wyszkoliłam. Jego utrzymanie, ogłoszenia, kastracja itp. przez rok kosztowały mnie ponad 7 tys. zł, nie mogę tego ciągnąć dalej sama. Zmieńcie tytuł na bardziej dramatyczny i postarajcie się o wsparcie. Mogę jeszcze pokryć koszt jego przewiezienia w inne miejsce. Nie opuszczam go, nie mogę niestety poświęcać takich kwot co miesiąc. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 super z tym radiem! A z Zahirem będzie problem niestety z tym przeskakiwaniem :( Nie chcę krakać, ale żeby nie było jak my mamy ze szczebrzeszyńskim Nevillem, który jest u nas od października 2010. Mamy z nim krzyż pański. Gdyby nie trafił na nas to już dawno ktoś inny by się go pozbył. Nie ma dla niego granic. W kojcu być nie może, bo mamy mały, taki gdzie psiaki się zamyka tylko czasowo, np. w burzę, czasem na noc, ale nie jest to duży kojec w którym można się wylatać. Opcji budowy innego nie ma, bo chcę mieć ogród, a poza tym jest mnóstwo innych rzeczy do zrobienia priorytetowo. Poza tym nie po to go wzięliśmy, aby siedział w kojcu. Więc kupiliśmy budę i przywiązaliśmy go na 10m łańcuchu. Po tygodniu przegryzł szelki. Kupiliśmy obrożę. Zdjął. Mąż zrobił dziurkę w obroży taką, że baliśmy się czy nie za ściśle - ZDEJMUJE!!! Sąsiad grozi, że zgłosi nas na policję, bo Neville przeskakuje ogrodzenie i napada na psy przechodzące drogą (na szczęście przyjaźnie, nie gryzie ich, ale się bawi, niemniej jednak przechodnie też się burzą - nie dziwię się :(). Nie wiemy już co robić, naprawdę :( na szczęście póki co siedzę w domu, już dostaję czegoś od wyglądania przez okno co kilka minut aby sprawdzić czy siedzi na obroży.. Ciężko będzie znaleźć dom, gdzie cały teren jest ogrodzony nie siatką. Każdy ze względów finansowych otacza siatką, a tylko z przodu daje ogrodzenie. A są psy (jak właśnie Neville), które wchodzą po okach siatki. Nawet iglaki nie pomagają - Neville uporał się z tym problemem raz dwa - zniszczył iglaka.. Więc ja proponuję aby ogłaszać Zahira tylko i wyłącznie jako psa do kojca, na stałe :( Niestety, realia są jakie są. I chyba trzeba uprzedzić, że ma skłonność do uciekania. Choć sama już nie wiem, bo wtedy to znowu nie będzie miał kompletnie szans, bo kto zechce walczyć z psem.. Quote
diana79 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Janka, Zojka i Zahir już na stronie radia [url]http://www.radiobielsko.pl/przygarnij-zwierzaka/psy[/url] wysłałam jeszcze Flapera (jako kilkumiesięczny psiak) i Nera lecę dalej robić bazarek ciuszkowy Quote
diana79 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Flaper i Nero już sa na stronie :multi: zapraszam na kolejny bazarek z ciuszkami od DORA1020 :loveu: [url]http://www.dogomania.pl/threads/211564-letnie-szale%C5%84stwo-ciuszkowe-dla-szczebrzeszyniak%C3%B3w-do-29.07?p=17300221#post17300221[/url] Quote
DORA1020 Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 [quote name='diana79']Flaper i Nero już sa na stronie :multi: zapraszam na kolejny bazarek z ciuszkami od DORA1020 :loveu: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/211564-letnie-szale%C5%84stwo-ciuszkowe-dla-szczebrzeszyniak%C3%B3w-do-29.07?p=17300221#post17300221[/URL][/QUOTE] I ja tez zapraszam:lol: dzieki wieeeelkie za zrobienie bazarku:loveu: i oglaszanie psiakow:loveu: Quote
DORA1020 Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Kochana Lucynko,bardzo duzo zrobilas dla Nero:lol:ponioslas olbrzymie koszty,zeby uratowac psiaka.Wiedzialam,ze kiedys taki dzien nadejdzie,ze Nero straci hotelik,bo to za duze koszty na jedna osobe.Nie wiem czy uzbieram taka kwote na hotelik:-( na tymczasie mam 6 psiakow,i tez Zahir,Janka i Zojka siedza juz rok,i dlugi,mimo,ze bazarek za bazarkiem.Niestety jak nie uzbieram miesiecznych deklaracji na hotelik,to Nero trafi do schronu:-( na tymczasie juz nie ma miejsc,ale i tak tymczas w Szczebrzeszynie to nie miejsce dla Nero,ten psiak potrzebuje sie wybiegac,a tam nie ma takich mozliwosci:shake:Ratowanie psiakow z ulicy,to nie tylko dobre serce czlowieka,ale i olbrzymie pieniadze na pomoc:shake: Quote
Lucyna Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Spróbujmy zrobić coś razem, zmień tytuł wątku np. [I][B]Nero bezpieczny jeszcze trzy tygodnie ... co dalej? Błagamy choć o 5 zł deklaracji ...[/B][/I] Opisz proszę w pierwszym poście jego wątku, że to wspaniały psiak i nie może trafić do schronu, poproś o pięć złotych deklaracji i pomoc w znalezieniu mu domu lub tańszego DT. Może się uda :-( Tytuł może być też [I][B]Nero traci DT, pomóżcie aby nie trafił do schronu, prosimy choć o 5 zł deklaracji ...[/B][/I] Quote
Rodzice Maciusia :) Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 spróbować można, ale teraz takich wątków z błaganiami nawet o złotówkę zatrzęsienie. A ludzi nie ma tylu żeby sprostali finansowo :( Quote
DORA1020 Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Nie wiem co bedzie,co innego jak psiak zostaje zabrany ze schronu,a co innego odwrotnie:shake: dodatkowy klopot:-( Quote
Rodzice Maciusia :) Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 czasem to lepiej uśpić niż oddać do schronu. Ja bym nigdy nie oddała do schronu. Nigdy :( Quote
diana79 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 trzeba by może napisać prośbę o deklaracje nawet po 5zł i wysyłać do ludzi na PW coś wzruszającego z zaznaczeniem że pies trafi do schronu gdy się nie uzbierają deklaracje może ktoś coś takiego napisać? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 ech, ja takie pw dostaję codzień :( Diano, podeślij mi proszę jeszce na pw adres mailowy swój, wyślę Ci jeszcze te fanty na bazarek, Dora pisała, że jeszcze może je dołączysz :) Quote
diana79 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 tak ja też takie dostaję PW co dzień i nawet nie jestem w stanie na nie wszystkie zaglądać :-( to musiałby być dobry tekst chwytający za serce, może akurat by się trafiło Nero jest pięknym, młodym psem i aż dziw bierze, że przez tyle czasu nie może domu znaleźć przy takiej dużej ilości ogłoszeń :-( Quote
Recommended Posts